Sezeryan tarihim belli oldu çok mu erken???

yuvarlağınköşeleri arkadaşım sen niye burda soruyorsun ki bak hepimiz ayrı yorum yaptık.doktorun baştan beri senin durumunu biliyor en iyi bilecek olan da o..hayırlısıyla sağlıkla kavuş bebeğine içini de rahat tut artık

canım gözünde ne gibi bir sorun var da sezeryan gerekiyor

iki gözde de periferik retinal dejenerasyon var. doğuştan retina normalden ince.ıkınma, ağır kaldırma, darbe alma durumlarında yırtılıyor ve hemen ameliyatla yapıştırılması gerekiyor. teşhis konduğunda nişanlıydım ve doktor gözünde ışık çakması farkettiğin anda kendi düğününde bile olsan ameliyata gireceksin dedi. sonuç körlük ve tedavisi olmayan bir körlük...
gözümün önünde yani görüntüde sinek gibi küçük karartılar uçuşuyordu.zaten miyopum da. kontrolde öylesine sorayım dedim. detaylı incelemede çıktı. iyi ki çıkmış. kesin normal doğum düşünürdüm yoksa..

37+3 erken değilmi yaa bebeğin anne karnında 1 günde aldığı kiloyu doğduğunda 10 günde alır..bu haftalar tam kiilo alma zamanı
doktorun neden erken almak istediğini anlayamadım doğunca daha zorlu bir döneme giriliyor

Seni telaşlandırmanın alemi yok ama 38. haftadan önce doğup solunum sıkıntıları çeken bebekler gördüm çevremde.

Ama kuzenim 36.da doğurdu kocaman oğlan sağlıklı. doktoruna güveniyorsun sorun yok. Şu an ben de 20 haftalık hamileyim . Doktoruma doğum tarihi sorunca 36dan sonra doğumunun olması normal bekle her an dedi. Bir de böyle bir görüş var yani.

Ama madem bu sayfaya açıp bizlere sordun, 9 ay o kadar çileye sırf bebeğin için göğüs germişsin. durumunun zorluğunu anlayamız ama gücün kaldıysa 1 hafta daha dayan bence.

Seni telaşlandırmanın alemi yok ama 38. haftadan önce doğup solunum sıkıntıları çeken bebekler gördüm çevremde.

Ama kuzenim 36.da doğurdu kocaman oğlan sağlıklı. doktoruna güveniyorsun sorun yok. Şu an ben de 20 haftalık hamileyim . Doktoruma doğum tarihi sorunca 36dan sonra doğumunun olması normal bekle her an dedi. Bir de böyle bir görüş var yani.

Ama madem bu sayfaya açıp bizlere sordun, 9 ay o kadar çileye sırf bebeğin için göğüs germişsin. durumunun zorluğunu anlayamız ama gücün kaldıysa 1 hafta daha dayan bence.

bana da mantıklı geldi.

zaten açılma başladıktan, sancı geldikten sonra da sezaryene alabiliyorlar.eltim suni sancıyla sancılanmaya başladı, normal olacaktı,nst de bebeğin kalp atışında sorun başladı, acil ameliyata aldılar..nasip işi yav.. Allah hayırlısını versin.

bana doktor kendine göre ayarlamıs gibi geliyor aynı sey benimde basıma geldi
38 hafta gittim gel seni keselim dedi bende normal doğum istiyorum dedim (oda aralık sonu gibi)
bana verdiği cevap
olduuuu yılbasında bir sarap keyfim var gelip seni doğutturamam dediii
ve son 10 gün kala kendime baska bir doktor buldum hiç gitmediğim bir hastanede doğum yapptım

Son düzenleme:
bana doktor kendine göre ayarlamıs gibi geliyor aynı sey benimde basıma geldi
38 hafta gittim gel seni keselim dedi bende normal doğum istiyorum dedim (oda aralık sonu gibi)
bana verdiği cevap
olduuuu yılbasında bir sarap keyfim var gelip seni doğutturamam dediii
ve son 10 gün kala kendime baska bir doktor buldum hiç gitmediğim bir hastanede doğum yapptım

helal olsun size :46:

Bebeğin durumuna göre değişir ama bir sorun olacağını sanmam. Benim bebeğim 34 + 3 doğdu, doğduğunda emmeyi, ağlamayı, uyanmayı bilmiyordu. Saati kurup uyanırdım, onu uyandırmak için canını yakmam gerekirdi çünkü başka türlü uyanmazdı. Enjektörle, kaşıkla, bardakla, biberonla besledim ama şimdi kendini toparladı. Artık hakkını aramayı öğrendi, uyanıyor, karnı doyurulmazsa ağlıyor ve bazen uyurken bile emme hareketi yapıyor. Kısacası 37 hafta bence erken değil ama erkense bile en fazla birkaç gün sıkıntı çekersiniz. Sonrası normal bebekler gibi uykusuz geceler, gaz sancıları ve hiç susmayan sürekli ağlayan bir bebek :)

Back
X