sezeryan

leylaska24

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
25
3
16
33
Mrba her kese.bugun doktora gitdim.39 cu hsftaya giricem.ger seyim normslken doktor bebegin kilosununcok oldugunu boyun kisa kilolusun bir de diyerek beni acil sezeryana alacagini soledi.bi de bebegim yuzunun karnima dogru durdugunu akdeniz anemisi oldugumu da sebebiyyet vererek zor dogum olacagini dedi.bagirsaklsra yirtik dusermis epizyotemi yapilirsa.ben kendim dogurmak istiyorim .sezeryan somrasi cok zor bir donrm olcagini hem de ysnliz yasadigim icin yardimim olmicagini biliyorum.turkce biraz yanlis yazabilirim oxur dilerim.lutfen fikirlerinize ihtiyacim var kilolu bebegi zor mu olur dogurmak?boyum 1.55 kilom 80 oldu .

canım dr un ne diyorsa öyle yap
sezeryan çok zor değil hemen toparlarsın
elbet normal doğum tadını vermez
ama doktorum bana bunları söylese riske atmazdım
için rahat etsin diye bir dr a daha danış istersen

Doktorunla bir yola çıkmışsın şimdi karşı çıkıp normal doğum diye tutturursan sıkıntı olur. Beni de suyu azaldı diye sezeryane aldılar. Bazı gebeler ısrarcı oluyor normal diye muhakkak bir komlikasyon gelişiyor. Ya kendilerinde ya bebekte. Doktorlar işin uzmanı dinlemen senin ve bebeğin için daha iyi olur. Allah sana bağışlasın

Acikcasi risk olmasina ragmen normal dogum diye diretmeyi anlamiyorum. Bir doktorun yazisini okudum diyor ki, seseryani doktor yapar, ama normal dogumu kadin kendi yapar. Normal dogum biz doktorlarin isine gelir, sezeryan ameliyattir. Yani tercihimizi sorsalar isimize normal dogum saha cok gelir, ama bazi hastalara sezeryan yapalim dedigimizde kendi kolayligimiz icin sezeryan tercih ettigimizi dusunuyorlar, halbuki biz herzaman dogumdan sonra komplikasyon gelismeyerek mutlu anne ve mutlu cocuklar dunyaya getirmek istiyoruz kafamiz rahat oluyor diyo. Cok ta hakli kesinlikle

Mrba her kese.bugun doktora gitdim.39 cu hsftaya giricem.ger seyim normslken doktor bebegin kilosununcok oldugunu boyun kisa kilolusun bir de diyerek beni acil sezeryana alacagini soledi.bi de bebegim yuzunun karnima dogru durdugunu akdeniz anemisi oldugumu da sebebiyyet vererek zor dogum olacagini dedi.bagirsaklsra yirtik dusermis epizyotemi yapilirsa.ben kendim dogurmak istiyorim .sezeryan somrasi cok zor bir donrm olcagini hem de ysnliz yasadigim icin yardimim olmicagini biliyorum.turkce biraz yanlis yazabilirim oxur dilerim.lutfen fikirlerinize ihtiyacim var kilolu bebegi zor mu olur dogurmak?boyum 1.55 kilom 80 oldu .
bnm annem de sizin boylarınızda hemen hemen 5 kg.luk çocuğunu (beni) normal doğurmuş. doktorların biraz kolayına geliyor sezeryan. günü saati belli. başında saatlerce beklemesine gerek yok çünkü...
benim ilk doğumum sezeryandı bu arada ben kendim istedim. normal doğum yapabilecek potansiyelde biri değilim. bu da sezeryan olacak.
eğer illa sezeryan olacaksanız hiç korkmayın. ben odaya gelen ağrı kesicileri bile içmedim. eşiniz beyefendi 2 gün yanınızda kalabilirse 3.güne ayaklanırsınız...
sağlıkla sıhhatle inşallah. sevgiler

merhaba,sezeryan doğumdan sonra yaşanan zorluklar, zor bir normal doğumdan sonra yaşanacak sorunlardan çok daha iyidir.etrafımda şahit olduğum riskleri sana şöyle özetliyim.
1)ablam bebeğini normal doğurmak istedi.bebek kilolu yada çatı darlığı bunlar hemen hemen doğumu zorlaştıran şeyler.doğum esnasında ablamın suyu azalmaya bebek ise artık çok süre geçtiği için sitrese girmeye başladı.sezeryana girmesi için ise çok geçti çünkü bebek doğum kanalına çoktan girmişti.sonuçta noldu?bebek kakasını yaptı kaka ise akciğere kaçtı.20 gün yoğun bakım.hassas bir bünye ve gelecek aylardaki hastalıklar.
2)eşimin kardeşi bebeğini normal yoldan doğurmak istedi şimdiki aklı olsa asla kalkışmayacağını söyler.bebeği doğum esnasında kafasının büyük olduğunu farkettiler.ama bebek kanala çoktan girmişti.sezeryan mümkün değildi.bebeğin çıkış noktasıyla anüsü birleştirdiler keserek.sonuç olarak bağırsak dikişi de eklendi.buna rağmen bebekte yine hayati thlike söz konusuydu çünkü çıkıştaki kemikler esnemediği için bebeğin omuz bölümünde incinmeler tespit edildi.anne bir ay oturamadı bebek ise 13 gün küvezde kaldı.
3)eltim suyu geldi hastaneye gitti.bebek doğum kanalına inmedi ama su bitti.bebeğin dünyada olması gereken saatler başladığı için kakasını yaptı ve yedi.doktor acil sezeryana aldıki allahtan kanala inmemişti.doktorun açıklaması:eğer tam tersi olsaydı anneyi de bebeği de kaybedebilirdik."bebek bir ay küvezde yattı.
4)kuzenim:çatı darlığı.suni sancılar ve annenin hayatı riske girdi.nefesi tutuldu ayrıca büyük abdestini kaçırdı bağırsağında sorun oldu.acil sezeryana aldılar.
ben ise normal doğumu o kadar çok istiyordum ki çünkü avantajları saymakla bitmez.hemen eve dönüyorsun bebek daha bağışıklık bakımından güçlü oluyor kilolar göbek daha çabuk gidiyor süt hemen geliyor(bu yalan her anneye göre değişiyor benim etrafımda normal doğum yaptığı halde sütü 3 gün 1 hafta sonra gelen vardı.ben sezeryan oldum hemen geldi sütüm göğüs pedi yetişmiyordu) ama çatı darlığı olduğunu söylediler.bir de şöyle bir söylenti vardır inanmayın annesi kolay doğum yapan da kolay yapar bu yanlış benim annem ikiz doğurdu bir de beni hiç zorlanmadı ama ben kalkışmadım bile.çünkü tüm bu riskleri göz önünde bulundurdum.39+3 ile doğum yaptım.herşee rağmen o anımı güzel hatırlamak istedim.Allah yardımcınız olsun.

Back
X