Sezeryanda Çatı Muayenesi Gerekli mi?

sevgiliyarim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
117
2
96
İstanbul
Arkadaşlar bir sorum olacaktı.

Baştan sezaryana karar verildiyse çatı muayenesi yinede gerekli mi? Sonuçta işlem göbekten olacağı için kaç cm açıklık olacağı önemli olmamalı diye düşünüyorum. Beni ayınlatırsanız sevinirim.

arkadaşım öncelikle yavrunuzu sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin allahım..
sorunuza gelince bende iki doğum yaptım ve ilki sezeryan oldu bu doğumumda
catı muayenesi oldum ama ikinci doğumum da zaten tekrardan sezeryan olacağı
belli olduğu icin olmadım..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

canım benımkıde planlanan bır sezeryan catı muanesınden bahsetmedı dr um..sezeryanda olmuyor dıye bılıyorum..

cevaplarınız için teşekkürler. ben zaten sezaryan düşünüyorum. çatı muayenesiyle ilgili iyi şeyler duymadığım için gerekli olmadığına sevindim.

çatı muaynesi ebe alltan açıklık varmı varsa nekadar bebeğin kafası nerede diye parmakla yOkluyo
öyle korkulcak bişe değil normal yapıcaktım 3 sefer falan ebe baktı 2-3 günde bir sonunda sezeryan oldum
sezeryan olunca bakmıyolar sanırım
çünkü açıklığı ölçmek için yapılan birşey zaten
çokta zor değil
sonuçta sezeryan da sonta takıyolar amalıyata girerken fark eden bişe yOk yani
rahat olun

hayırlı doğumlar sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza dünyanın en güzel şeyi
:nazar:

çatı muaynesi ebe alltan açıklık varmı varsa nekadar bebeğin kafası nerede diye parmakla yOkluyo
öyle korkulcak bişe değil normal yapıcaktım 3 sefer falan ebe baktı 2-3 günde bir sonunda sezeryan oldum
sezeryan olunca bakmıyolar sanırım
çünkü açıklığı ölçmek için yapılan birşey zaten
çokta zor değil
sonuçta sezeryan da sonta takıyolar amalıyata girerken fark eden bişe yOk yani
rahat olun

hayırlı doğumlar sağlıcakla alın bebeğinizi kucağınıza dünyanın en güzel şeyi
:nazar:

ben doğumu normal yapmayı istiyorum. doktoruma çatı muayenesi ne zaman oluyor,kaçıncı haftada falan diye sorduğumda öyle bir muayenenin gerekmediğini söyledi bana. kontrollerde herşey yolunda gidiyorsa normal doğum isteniyorsa doğum anında şartlar uygunsa normal doğum yaptırılır, bebeğin pozisyonunda sorun varsa, rahim yeteri kadar açılmamaşsa vb. o zaman sezeryan yapılır dedi.

normal doğum yapömam yasaktı, baştan belliydi sezaryen olacağım. o yüzden hiç çatı muayenem yapılmadı. 38. hafta dolar dolmaz doğuma girdim.

ben doğumu normal yapmayı istiyorum. doktoruma çatı muayenesi ne zaman oluyor,kaçıncı haftada falan diye sorduğumda öyle bir muayenenin gerekmediğini söyledi bana. kontrollerde herşey yolunda gidiyorsa normal doğum isteniyorsa doğum anında şartlar uygunsa normal doğum yaptırılır, bebeğin pozisyonunda sorun varsa, rahim yeteri kadar açılmamaşsa vb. o zaman sezeryan yapılır dedi.

her doktor farklı düşünüyor, sanırım..
benim doktorum 38 haftamdayken çatı muayenesi yapmıştı...
çatı genişliğin ile bebeğin büyüklüğü kıyaslanıyor... çatın çok darsa ya da bebek için darsa galiba sancı çektirmeden sezeryan planlıyorlar...
korkulacak bir şey yok, dr kemiklerin genişliğine eliyle bakıyor...
hayırlı doğumlar:49::49:

yani ben hamile kalmadan önce de jinekolojik muayenelerimde alttan muayene olmuştum her kadın gibi.ne varki oraya bakmasında korkulacak bişey yok ben de zor bişey sanmıştım

Back
X