sezeryandan sonra normal doğum yapan var mı?

cermelek

birkralüçprens ;)
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
861
392
63
46
Arkadaslar aranızda sezeryan doğumu gerceklestirdikten sonra normal dogum yapan var mi ?

Canim cok var
Facebookta ssvd grubu var. Takip etmeni öneririm

Ve bilinenin aksine sezaryandan sonra yeniden sezaryen daha riskli. Bence imkanlar dahilinde mutlaka denenmeli

Bunu yapan doktorlar sınırlı ayrıca normal doğumu kolay mı sanıyorsunuz
ilk sezeryansa ikincide sancıların daha ortasına gelmeden alın beni ameliyata diye bağırırsınız

ilk sezeryansa ikincide sancıların daha ortasına gelmeden alın beni ben kolay veya zormu diye sormadım konu ve soru basligim farklı canım ayrıca iki sezaryen dogumum var 3. Hamileyim ve ilk bebegimde 12 saat sancı çekmiş biri olarak ne demek istediğini anliyorum

ilk sezeryansa ikincide sancıların daha ortasına gelmeden alın beni ameliyata diye bağırırsınız
Kolay veya zormu diye sormadım konu basligim ve sorum farklı 2 çocuk annesi ve 3.ye hamileyim ilk bebegimde 12 saat sancı çeken biriyim ve malesef olmadı ikiside sezeryan oldu acaba 3.de normal olan varmı diye merak ettim

2sezaryen sonrasi 3.normal yapan bile var grupta. .tabi kolay değildir ama normal doğum doğal doğum gibisi yok. İsteyen gitsin sezaryen olsun kimse karismaz.. Güzelbir doğum eğitimi aldiktan sonra ssvd destekleyen bir doktor ve ebe esliginde bunu gerçekleştiren çok arkadaş var. Dediğim gibi gruba gel...

Bu arada ssvd demek sezaryen sonrasi vajinal doğum demek...

Kolay veya zormu diye sormadım konu basligim ve sorum farklı 2 çocuk annesi ve 3.ye hamileyim ilk bebegimde 12 saat sancı çeken biriyim ve malesef olmadı ikiside sezeryan oldu acaba 3.de normal olan varmı diye merak ettim
3.cü sezeryan riskli diyorlar ama çok olanda var benim arkadaşımda haftaya doğum yapacak doktor çok riskli neden düşündün 3.cüyü demiş o yüzden size belkide normal doğum önerirler

3.cü sezeryan riskli diyorlar ama çok olanda var benim arkadaşımda haftaya doğum yapacak doktor çok riskli neden düşündün 3.cüyü demiş o yüzden size belkide normal doğum önerirler
Bana böyle bişey demedi dr canım bu konuyu konustugumda normal doğumun benim için daha riskli olduğunu söyledi bunun üzerine bbaşka bir dr a da gittim o da aynı şeyi söyledi inanin kafam karıştı :KK12:

Bana böyle bişey demedi dr canım bu konuyu konustugumda normal doğumun benim için daha riskli olduğunu söyledi bunun üzerine bbaşka bir dr a da gittim o da aynı şeyi söyledi inanin kafam karıştı :KK12:
Riskli diyorlar rahimde yırtılma olabilir ve bunu biz hemen anlamayabilirmişiz
devlette de şöyle eğer sezeryanlı birine normal yaptırırlarsa bir sorun olduğunda doktor sorumlu olduğu için neden sezeryan yaptırmadın derler diye yapılmıyormuş benimde duyduklarım

Riskli diyorlar rahimde yırtılma olabilir ve bunu biz hemen anlamayabilirmişiz
devlette de şöyle eğer sezeryanlı birine normal yaptırırlarsa bir sorun olduğunda doktor sorumlu olduğu için neden sezeryan yaptırmadın derler diye yapılmıyormuş benimde duyduklarım
Anladım canım tşk bu konuyu biraz daha arastircam bakalım ne çıkacak

evet ben de ssvd adayıyım. Face deki gruba üye oldum. Bugün gebe eğitimine katıldım. sakaryada yaşıyorum ve sırf ssvd yi desteklediği ve tecrübesi olduğu için izmitteki bir kadın doğumcuya gidiyorum.

benim arkadaşım sezeryanla 2 doğumdan sonra 3. doğumunu normal yapmak istedi..ama onun görüştüğü drlar biz o riski göze alamayız dediler yaptıran dr lar varmış ama arkadaşım bulamadı

benim arkadaşım sezeryanla 2 doğumdan sonra 3. doğumunu normal yapmak istedi..ama onun görüştüğü drlar biz o riski göze alamayız dediler yaptıran dr lar varmış ama arkadaşım bulamadı
Aynen bende bulamiyorum ve yapisiklik olduğu için çok zor :(

cermelek önce facebooktan ssvd1 diye araştır canım. Kurucusu Nilay GÜLER. Ona üyelik isteği gönder o onaylayınca üye oluyorsun. Sonra fotoğraflar dosyalar hepsine ulaşabilirsin. Çok güzel bir grup. Daha önce yahoo da yazışıyorlarmış. Şimdi face çok aktif. Hatta ssvd yapan arkadaşlar an be an yaşadıkları her şeyi paylaşıyorlar. Hamilelik sürecinde neler yaşadıklarını da dosyalarda bulabiliyorsun. SSVD hikayeleri ve detaylı bilgiler tablosu da mevcut. Kim nerede hangi doktorla hangi tarihte ne şekilde ssvd yapmış. Bu bilgileri de derlemişler sağ olsunlar. Kendi ilindeki insanları da bu listelerden görüp arkadaş olup bilgi paylaşımı yapabiliyorsun.

benim ssvd araştırmalarım sonucu edindiğim bilgiye göre ssvd esnasında rüptür yani rahim yırtılması ihtimali ilk normal doğumunu yapan bir kadından daha farklı değil. İngilizce bazı makalelere baktım oranlar yakın. Yani rüptürü çok takmayın. 2/1000 gibi bir oran hemen hemen. Allah a sığının, içinize sinen destekleyici bir doktor ve düzgün bir hastane bulun. Sonuna kadar gidin. Ama olmazsa da bunalıma girmeyin. Her şey Allah tan. O nasip ederse herşey olur. Çok uç olacak ama evde bile ssvd hikayeleri okuduk bizim grupta. İyice araştırın.Grubun kurucusu Nilay GÜLER hanım çok bilinçli zaten, o da yaptığı araştırmaları okuduğu verileri paylaşıyor grupta...

Back
X