Sezeryandan sonra normal doğum yapanlar var mı?

merveseher-bende-istanbuldayım-daha-önce-2-kere-sezeryanlı-doğum-yaptım-şu-an-8-aylık-hamileyim-sen-normal-doğumunu-yaptın-mı-ve-yaptıysan-bana-doktor-hastane-adı-önerebilirmisin-çok-acil-cevap:18:

ben yurtdisinda yasiyorum, ilk dogumum 40 arti 3 de hemsire hatasi yuzunden sezeryan oldu, sunni sanciyi erken verdikelri icin rahimde acilma olmasini bekleyemediler......

oglum 23 aylik ve 5 aylik hamileyim. 2. sini normal yapicam. hem de oyle buyuk bir hastanede degil kucuk bir kadin dogum kliniginde. almanca kaynaklarda yuzde 6 dedikleri risk nedense turkce kaynaklarda bir anda yuzde 60 oluyor!!!!! eger yabanci diliniz varsa su risk meselesini bir de international kaynaklardan arastirin cunku turkce kaynaklarda nedense risk oranlari bir anda firlayiveriyor acaba sezeryanda cok para oldugu icin midir !!!!!! burda doktoruma buyuk tam tesekkullu bir hastanede dogum yapmam gerekmezmi ilki sezeryan risk yok mu dedim doktor soruma sasirdi neden buyuk bir hastane gereksinki dedi :))) ustelik turkce kaynaklarda ilk sezeryan sonrasi 2. sezeryan icin en az 2 yil gecmesi gerekir deniyor ama almanca kaynaklardan arastirdigimda ilk sezeryan sonrasi 1 yil gecmesi yeterli yaziyor....

aslinda asil yurtdisinda doktorlar risk almaz cunku hastanin sagligini riske attigi her durumda hasta bir sikayetiyle doktorun kariyerini bitirebilir hasta haklari cok gelismis ve ve turkiyedeki gibi uzun suren davalar sonucu zaman asimindan doktorlar cezadan yirtmaz..... yurtdisindaki doktorlar risk almadigi icin her gelen hastaya denek gibi her testi yapar sirf risk almamak icin...... turkiyede yasasam ve bunlari gormesem ben de doktorlari dinleyip sezeryan sonrasi normal dogumun sakincali olduguna inanirdim tabi cunku sonucta tum doktorlar oyle diyorsa oyledir diye dusunurdum ama inanain sadece turkyiedeki doktorlar oyle diyor, sadece turkiyeye ozgu bir tip kurali olur mu tabiki olmaz doktorlar agizbirligi yapmis kendi keyiflerine gore insanlari kesip biciyorlar. ilk dogumumu avusturyada yaptim orda da boyle, simdi isvicrede yasiyorum burda da boyle, 2. dogumumu almanyada yapicam orda da boyle...... bu benim gordugum ulkeler benim gormedegim turkiye disindaki ulkerin d e sezeryan sonrasi normal dogumu buyuk hastanelerde degil de kucuk kadin dogum kliniklerinde hic cekinmeden yaptiklarini okuyorum

bende ssvd için artık saatleri sayıyorum. hafif sancılar başladı. Umarım bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım. Şuan istanbuldayım, okadar araştırmadan sonra bu doktoru buldum. Doktor herşeyin yolunda gittiğini, ama yinede herşeyin son anda belli olacağını söyledi. İnşallah çok istediğim bu duyguyu tadarım. doğumdan sonra bilgileri paylaşırım. herşey gönlünüzce olsun...

merhaba hanımlar. 3 sene aradan sonra 02/01/2012 saat;22:45'de ssvd ile kızımı kucağıma aldım. Rabbim bu duyguyu tatmak isteyen herkese nasip eder inşallah. Daha önce ssvd yapan ve bilgileriyle bana güç katan herkese teşekkür ediyorum.

ne guzel bir haber biraz anlatirmisiniz dogum nasil oldu bende normal dogum yapmak istiyorumda dogum oncesi normal doguma hazirlik icin yaptiginiz birseyler oldumu tavsiyelerinizi bekliyorum

ne guzel bir haber biraz anlatirmisiniz dogum nasil oldu bende normal dogum yapmak istiyorumda dogum oncesi normal doguma hazirlik icin yaptiginiz birseyler oldumu tavsiyelerinizi bekliyorum

secdenurcum inşallah sende benim gibi normal doğum yaparsın. Doğumum açılma olduktan sonra 15 dk. içinde gerçekleşti, ben bile inanamadım. çok kolay bi doğum oldu. Sanki dünyanın ilk normal doğum yapan annesi gibi hissettim kendimi. Tabi bu arada doktorumda mükemmel bir doktor, hakkını asla ödeyemem.

doğum öncesi yaptığım hazırlıklar; fazla kilo almamaya çalıştım ( tabiki aç kalmadım, düzenli beslendim), hergün en az 1 saat yürüdüm. sancılarım başladığında sürekli yürüdüm, gevşeme hareketleri yaptım. En önemlisi sezaryen kelimesini kafamda bitirdim, kendimi normal doğuma hazırladım. Rabbime çok dua ettim. Umarım sende istediğin gibi bebeğini sağlıklı, sıhhatli kucağına alırsın.

tesekkurler canim insallah bende tadarim o duyguyu bende beni destekleyen iyi bir doktor bulabilirim bebegin uzun omurlu saglikli olsun insallah

tesekkurler canim insallah bende tadarim o duyguyu bende beni destekleyen iyi bir doktor bulabilirim bebegin uzun omurlu saglikli olsun insallah

Amin çok teşekkür ederim canım. Rabbim gönlüne göre versin. Bi avazda bebeğini kucağına alırsın inşallah. Sağlıcakla kal...

Benim eltim yaptı istanbulda dr sinin adı Ayşe gülbin ama soyadına bakmam lazım... ben de yaptım 8 yaşında oğlum sezaryen oldu 6 yıl sonra 25 haftalık malesef erken doğumumu normal yaptım normal doğum yapmak çok güzel bir duygu ama şu an riskli bir gebeyim sezaryen şart çünkü rahim ağzıma karından 4 yerden kesi açılarak rahimime dikiş atıldı erken doğum olmasın diye...

bende iki defa sezeryan oldum normal dogum yaptiran doktoru ariyorum

Ayşe gülbindi adı bir bakmak lazım soyadına...

maşallah bebeğine ve sana...

Oh ya suPer
Ama benim esim erkek dr istemiyor ben normal yapmak icin herseye raziyim ama (
Bayan dr ismi verilse harika olur

Yenibosna/Nisa Hast. Asiye Uzun' la da görüş istersen. Ben İst. ilk ona gittim. ilk başlarda olabilir demişti. sonraki randevularda; daha çok 1.normal olup, 2.sezaryen olanlarda, 3.normal olma şansı yüksek deyip. Ama yinede ümidini kaybetme son anda ne olacağı belli olmaz demişti. Bir de onunla görüş istersen.

İlk doğumunu sezaryenle yapan bir anne, uygun şartların sağlanması durumunda ikinci doğumunu normal doğumla gerçekleştirebiliyor...

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin İngeç kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının anne adayları için öncelikli tercihinin normal doğum olduğunu belirtti.
Bazı şartlarda anne ve bebek açısından risklerin arttığına dikkati çeken İngeç, bunların başında bebeğin doğum kanalından geçmesini engelleyecek problem bulunmasının geldiğini söyledi. Bebeğin kafasının doğum kanalından geçmesini engelleyecek kadar büyük olması, iri olması, ters duruşu, özellikle yan gelişlerde veya çapraz duruşlarda sezaryenin kaçınılmaz olduğunu anlatan İngeç, daha önceden rahime yapılan bazı ameliyatlarda da sezaryen ihtimalinin arttığını anımsattı.
İngeç, rahimden ur alınması, şekil bozukluğunun düzeltilmesine yönelik yapılan ameliyatların da yine sezaryen gerekliliğini oluşturduğunu söyledi.

Normal doğumun ise problem tespit edilmeyen gebelerde önerilen, fizyolojik olarak kabul edilen bir doğum şekli olduğunu belirten İngeç "Ama normal doğum başında normal kelimesi olmasına rağmen her zaman normal gitmeyebilir. Sürprizlere açıktır doğumun son aşamasına kadar. Ancak çoğunlukla problemsiz sonuçlanır. Yine de doğumun son aşaması dahil sezaryene dönme ihtimalinin olması bebeğin doğum kanalından çıkarken sıkıntıya maruz kalması ihtimalleriyle beraberdir" diye konuştu.

SEZARYENDEN SONRA NORMAL DOĞUM
Anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında doğumun nasıl olacağının geldiğini ifade eden İngeç, şöyle devam etti:

"Daha önce sezaryen yapılmış bir kadın mutlaka yine sezaryen mi olması gerekir? Tıbbi açıdan da bakıldığında eskiden karşımıza bir kanun gibi ’bir sezaryen, hep sezaryen’ diktesi çıkardı. Bunun için 1900’lü yılların başından beri hep bu kural işledi. Bir kez sezaryen olan bir hasta mutlaka sezaryene alınmaya başlandı. Ama zaman zaman öyle vakalarla karşılaşıldı ki daha önce sezaryen olmuş kadın, sancıları başlıyor, hastaneye geç ulaşıyor ve normal doğum yapabiliyor."
Bu örnekler çoğalmaya başlayınca tıbbi olarak incelemeye alınmaya başlandığına işaret eden İngeç, şunları kaydetti: "Gerçekten bütün sezaryen olmuş hastaları yine tekrar sezaryene almak gerekir mi? Yoksa normal doğum şansı verilebilir mi? Bazı şartlar yerine geliyorsa sezaryen yapmış bir gebenin normal doğum yapabileceği görüldü. Ama tabi bu ihtimallere dayalı bir işlemdir. Yüzde 100 kesin olarak sezaryen olmuş kadınların hepsi normal doğum yapacak diye bir şart yok."

AA

Herşey normalken hatta gecesinde hafiften sancim ve nisan kanim ğelmesine ragmen hastaneye gittiğimde apar topar sezeryana alindim neye ugradgmi sasirdim 4 cm acilma vardi cati muyenesi yapti beni mahvetti acidan bagirdigmi görünce cabuk sezeryana sen daha bu aciya dayanamiyorsun nazil dogurcaksin falan dedi. Halbuki aksaminda doguraxaktim zor geldi tabi gelip uğraşmak. Sizin gibi doktorlari allaha havale ediyorum kesip.bictiniz

Eltim 1. bebeğini Türkiye de sezeryan ile doğurdu. 2. çocuğunu Almanyada normal doğum ile yaptı.

ev et uğraşmıyorlar özelmiydi hastanen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…