Sezeryanla doğum sınırladırılıyormuş

MUGYAT

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
1.027
69
363
Bugünki gazeteye göre sağlık bakanlığı sezeyanla doğumun sayısını sınırlandırıyormuş.Eğitim hastenelerinde yapılan doğumların en fazla %20 si özel hastanede yapılan doğumların ise en fazla %15 sezeryan olacakmış.Zaten okuldaki biyoloji öğretmeni arkadaşımın söylediğine göre sezeryanla doğum karın kasları için çok zaralıymış.Ama yine de seçme şansımızın olması iyiydi değil mi?:CüvCüv:

Bence iyi olmus. Zaruri olmadigi yani anne ve bebegin hayati tehlikede olmadigi surece sezeryan olunmamali. Allah herseye bir yol yontem belirlemis. Anne olmayi istiyorsak, dogum sancisinada katlanicaz.

Evet herşeyin doğalı iyi ama bir yandan da kısıtlanmış gibi hissetim ben haberi okuyunca.

Bende kısmetse normal doğum istiyorum ama dediğiniz gibi kendimi kısıtlanmış hissettim :)

bu haberi ablamda bana telfonda verdi
Kızlar ya ben cok korkuyorum ben bekarkan bile ruyalarıma gırerdı anlatamam korkumu
Ve bende hemoroid sorunuda var, genetık gıbı akrabalarımdan bırkacı normal yaptı ve yapar yapmaz o hemoroid sorunu cehennem azabı gıbıydi
Çok korkuyorum...:çok üzgünüm:

Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasib etsin... Ama herşeyin normali, doğalı daha sağlıklıdır herzaman...

Yabancı ülkelerde gereklilik dışında yasaklanırken bizim ülkemizde hızla sezaryen doğum çoğaldı... Bir sorun olmadığı sürece normal doğum istiyorum inş... Korkuyorum ama yinede istiyorum...

Valla ne yalan söyleyeyim ben de normal doğumdan korkuyorum ama en sağlıklısı bu herhalde.Allah izin verirse ve bir sağlık sorunumuz olmazsa tabii...

Herkes normal istiyor sanırım burada doğumu kimse haberden etkilenmediğine göre :))))

Kızlar ben normal istiyorum bi aksilik olmazsa sonuçda annelerimiz bizleri nasıl doğurmuş mutlaka korkuyor insan ama en sağlıklısı bu bence zorunluluk olmadıkça habere de sevindim açıkcası çünkü o kadar çok duydumki normal olup da keyfi sezeryan yapılan hastaneleri bence sıkmayın canınızı Allah hepimizin yanında olacaktır bu yüce olayda:)

benim duyduğum arkadaşım safra kesesi ameliyetı oldu ilk çocuğunu normal doğumla oldu üzerinden beş yıl geçtiği zaman normal doğum yapılıyormuş endişelenme dr daha iyi bilir ama duyduğum böyle.

ya ben kalpten rahatsızım ama benim rahatsızlığımda olup normal yapanlar da varmış ama ben yapamam ki normal doğum offf ya

ya ben kalpten rahatsızım ama benim rahatsızlığımda olup normal yapanlar da varmış ama ben yapamam ki normal doğum offf ya
ecem canim tamamen kaldirilmiş değil sezeryan gerekli durumlarda yine yapiliyor bu konuyu dr.konuşmalisin bence o senin için en iyisini söyleyecektir eminim.geçmiş olsun canim:)

saol cnm ama bilemiyorum.umarım öyle olur.yani korkuyorum benim durumda olur ta normal yapanda var ama doktorlar artık normal yaparlar.

saol cnm ama bilemiyorum.umarım öyle olur.yani korkuyorum benim durumda olur ta normal yapanda var ama doktorlar artık normal yaparlar.
hayir bitanem hiç kafana takma sen sonuçda senin için normali daha iyiyse o olsun önemli olan senin ve bebişinin sağliği ve dr.da bunu riske atmazlar bunlari dert edip bozma morelini :)

haklsın canım saol.allah hepimiz için hayırlısını versin

allahım ya sanki organik besin seçiyosunuz ! doğum bu doğum! eskiden cep telefonuda yoktu dumanla haberleşin ozaman doğal doğal ... anne ve bebek sağlığı için en iisi sezeryandır ya son anda bir terslik olursa napacaksınız çok merak ediyorum ..devlet kendi kesesini düşünüyo sen ölsen umrundamı dr larda ameliyatta ölür falan diye risk almaktan korktuğu için bunu yapıyo valla keyfiniz bilir...

ben iğne kullandığım için sezeryan olmak zorundayım..
zaten doktorum da en uygun olanı belirleyecektir..
ama normal doğumda yapmayı çok istiyorum.çünkü çatım müsait..
bakalım o zamanlara gelelim de doktorum ne diyecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…