Sezeryanla doğum yapan arkadaşlar biraz bilgi :(

Bestem_1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2016
48
17
3
Selam Bayanlar;

Benim doğumum 1 ay sonra Allah'ın izniyle mecburiyetten sezeryan olucam.
Ama ilk doğumum daha hiçbirşey bilmediğim için endişeliyim.
Sezeryan olan arkadaşlar bana kısa bir in bilgilendirme yaparsa çok sevinirim.
Çok ağrı oluyormu doğumdan sonra?
Ne kadar ağrı sürüyor?
Bebeğinize yakınlaşamadığınız doğrumu?
Hemen süt gelmediği oldumu?
Narkozdan ayılırken zorlandığınız oldumu?
Kafamı çok kurcalıyor bu sorular . Daha ne yapmam gerek bana bilgi verebilirmisiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim .

ndn sezeryanla oluyorsunuz isteyerek mi yoksa

Iki tane sezeryan yaptim cnm ikisi de iri bebeklerdi ve doktorum benim icin daha uygun diye sezeryan onerdi.. Ilkinde 20 li yaslardaydim 3.gun ayakta idim.. Tabii dikislerim hafif aciyordu ama öyle aman aman degildi hemen toparlandim.. Ikincisi 29 yasinda dogum yaptim gecen sene ve onda biraz zorlandim.. Evet sut hemen gelmedi ama 1 gun sonra geldi... yakinlasma olmadi diye birsey yok kokunuzu hissediyor bebek resmen .. Sizin kokunuz da sakinlesiyor.. Sigara ile ilgilimi bilmiyorum ama kullanmadigim icin narkozdan uyaninca gayet iyiydim.. Agri olur tabii bi 1 hafta zor ama sonrasi geciyor..sonra dunyanin en guzel mucizesi kucaginda hic biseyi gozun gormuyor.. Hayirla kucaginiza saglikla alin Insallah

bende buyuk ihtimal sezeryan olcam bende de korku var peki azcik ayagimizi usutsek ďikis yerlerimiz agriyo diyolar o dogru mu

Canım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Öncelikle sezeryan öyle korkulacak bir ameliyat değil. Ben de 2015 mayıs ayında sezeryan oldum özel bir hastaneydi çok iyi davrandılar. Belden uyuşturmalı oldum ben narkoz almadım o yüzden bebeğimi hemen görebildim. ve ameliyattan çıktıktan sonra kayda değer bir ağrım da olmadı ilk ayağa kalkma anında bile çok zorlanmadım ve ertesi gün merdiven inip çıkıyodum. sütüm çok gelmedi bebek memeyi alamadı falan bu problemleri yaşadım ama ben 1 ay erken doğum yaptım. eve geldiğimde de ilaçlarımı düzenli kullandım yine aşırı ağrı sızı olmadı. Sadece doğumdan önce hiç uyumayan ben doğumdan sonra 40 gün çok uyku düşkünü oldum o da sanırım vücudun yorgun düşmesinden kaynaklandı. Hiç kafan kurcalanmasın herşey olacağına varıyor süreç kendiliğinden gelişiyor zaten hiç korkma onun o minik parmaklarını görünce bu dediğim aklına gelsin ağrı sızı unutacaksın zaten.

Çok teşekkür ederim.

Ayy cnm çok teşekkür ederim

Benim de aklımı kurcaliyor hep, erken doğum riskim de var. Diyelim ki 3-4 hafta erken doğdu mecburi sezeryanla, süt gelir mi? Çok merak ediyorum bunu.
Normal doğumla beklenen günde bile süt gelmediği oluyor onu biliyorum ama, erken doğarsa emzirme şansım olur mu diye merak ediyorum. Teşekkürler simdiden

Agri durumu kisiden kisiye gore degisir. Oyle dayanilamayacak bir agri yok. Ilk yuruyus biraz acitir o da olmayabilir bile dedigim gibi degisebilir. Eve geldikten sonra agri kesici bile almamistim ben. Spinal oldum hemen gordum bebegimi. Yakinlasmama gibi bir durum da yok. Ilk gunler kolostrum gelicek ki su an bile depolanmis durumda sende. Sut gelmeme gibi birsey yokmus yani zaten koyu kivamli bebegin midesi cok kucuk .Sen bebegini kucagindan ayirma surekli emzir. Her agladiginda emzir mutlaka. 4. Gun falan kolostrum biter normal sutun gelir. Imkan varsa belden uyustursunlar ama uyutucagini mi soyledi doktorun?

sütüm gelecek diye inanırsan geliyor.
ilk bebeğimde çok ağladım ilk 2 gün yavrum aç, süt gelmedi diye.
doktorumun bir lafı bana moral verdi, ve ardından yavaş yavaş süt gelmeye başladı. bir çay kaşığı süt bile yeter ona, stres yapma…
ikinci bebeğimde bu düşünceyle, sütüm olacak, bebeğim aç kalmayacak diye girdim. yaklaşık 20 saat açlık ve susuzluğa rağmen bebeğim emmeye başlar başlamaz hemen süt geldi.

En onemli tavsiyeyi yazmayi unutmusum. Simdiden tomris'in emzirme notlarini oku mutlaka. Emzirmeyle ilgili cok onemli bilgiler var. Ben gec gordum maalesef mama verdiler ilk gunden bebegime.

Evet malesef komple uyuşturucaklar kalp ameliyatı geçirdiğim için önceden riskli gruptayım.

6 ay once sezeryan dogum yaptım
benım canım berktır ondan heralde oyle dayanılmayacak bırsey degıldı
bu kısıye gore degısıyor sanırım ...

benım sutum hemen geldı bı sorun yoktu
amelıyatdan sonra ılk kalkıs bıraz zor oda organlar yerıne oturuyor ya vucudun sana cok agır gelıyor ıkı kısı kolundan tutup kaldırıyor
o esnada yere bakma hep karsıya bak asla gerı oturma kalk ve ılk adımı at emın ol ondan sonra bırseyın kalmıyor :)
yurudukce dıkıs yerın rahatlıyor acısı azalıyor ve cabuk kaynıyor yurudukce acılırsın ne demek ıstedıgımı anlayacaksın :)

acıyoor deyıp vazgecme 2 saatde bı hep kalktım 20 dk yurudum ben
kıızımıda hep emzırdım emmedıgınde sagdım verdım sutde bı sorun olmadı normal dogum sezeryan farketmez sutun gelcekse hemen gelıyor gelmezse 1 hafta 10 gun sonra gelır gayet normal endıselenme

sezeryandan 1 gun once kayısı kuru uzum bol su ıhlamur boyle seyler ıcıp bagırsagı yumusattım ben sezeryandan sonra ılk wc de zorlanmıyım dıye gayet rahattım

dogumdan sonra su ıcebılırsın bol bol su ıc ıyı gelır

dogum yapmak tabıkı zor ama hepsı gecıyor ben dogum yaptıgımın 3. gunu camasır serıyordum

Çok teşekkür ederim. İlk doğum olduğu için biraz heyecanlı ve endişeliyim. :) Allahın izniyle bunuda atlatıcaz bakalım :) Bebişim sağlıklı olsunda

Beklenen gunden 10 gun evvel sancim tuttu ve sezeryana alindim ilk dogumumda ertesi gun sutum geldi cnm..

Bende 36haftada mecburi sezeryan oldum narkozluydu benimki
Öglen 12gibi dogum yapıp ertesi gün öglen çıkış yaptım
Gayet rahat oldu ameliyatım kızım 6 yaşında şimdiye kadar sorun ýaşamadım sütümde hemen gelmişti
Ayrıca ayağımı filan üşütüncede biryerim agrimiyor sagĺık sorunun varsa sezeryanin bir saķincisi yok cnm rahat ol

[QUtgrasamam, post: 47497083, member: 430419"]Beklenen gunden 10 gun evvel sancim tuttu ve sezeryana alindim ilk dogumumda ertesi gtesekkurler
Beklenen gunden 10 gun evvel sancim tuttu ve sezeryana alindim ilk dogumumda ertesi gun sutum geldi cnm..

Teşekkürler kızlar umutsuzluğa kapılmayın. Sevindim duyduklarıma. Tomrisin sut kampını okudum. Gerçekten çok yararlı bilgiler var. Umarım uygulayabiliriz. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…