Sezeryanla doğum yaptım sütüm gelmedi

yaxgxmur_26

Canım Oğluşummm
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
696
0
96
37
Eskişehir
MErhaba arkadşlar sezeryanla doğum yaptım 3 mart çarşamba günü ama hala sütüm gelmedi sadece az bir damla geliyor oda bir işe yaramıyor bebeğime mama vermek zorunda kalıyorum o mama yedikce ben üzülüyor ne zaman gelir bilmiyorum.

Duş alabildin mi canım?Annem ablam doğum yaptığında sıcak suyla yıkanmış havluyu göğüslerine sarıyordu duş yapamadığı için..

Ayrıca canım sütün gelebilmesi için bebeğinin emmesi lazım emdikçe gelecektir mama verirsen bebiş emmez seni sık sık süt gelmesede emzirmeye çalış o çektikçe damarlar açılacaktır..

duş yapamıyorum çünkü dikişler var. gögsüme sıcak havlu koydum ama pek fayda olmadı inşallah gelir.oda hazıra alıştı pek almak istemiyor.off ya deli oluyroum...

süt pompasıyla sağmayı denedinmi hani onunla damarlar açılırsa belki inmesi daha kolay olur.sık sık emzirmeye çalış canım bendede böyle olmuştu stres yaptıkça iyce zorlanıyodum ama atlattık allaha şükür.muskat cevizi varya onu mercimek çorbasına rendeleyip içmiştim faydasını gördüm ve tabi bitki çayları.mercimeğin gazını muskat cevizi alıyomuş onuda söyliyim.inş. atlatırsınız ama güçlü ol ve kararlı ol bırakma kendini

canım benım aynısını bende yaşadım ama üzülme lütfen.benim sütümde azdı bende mama verdim. ayrıca sağdım sütümü elektrikli olanlardan kiraladım çok işime yaramıştı eczanelerde satılan anne sütü arttırıcıları dene birde bol bol su ayrıca rezene cayı ben hepsını denedım azda olsa faydasını görmüştüm ama bebişini emzirmeye çalış bol bol allah kolaylık versın canım allahım sütünü arttırsın:Saruboceq:

benim ablaminda cok azdi sutu emdikce gelir canim uzulme
bu arada bol bol ayva ye..en cok sut yapan sey ayva ve suymus belki artirir sutunu

bol bol sivi tuket canim, 3 lt. sivi alman gerekiyor sutunun bol olmasi icin... cunku sutun %80-85'i suymus. gidana da dikkat et, ogun atlama, besleyici seyler ye. bir de stres yapmamaya calis, inatla emzir, mutlaka gelecektir sutun.

Öncelikle bebeğiniz ömürlü olsun..Allah size bağışlasın..
Bolbol sıvı gıda alın özellikle ayva kompostosu çok süt yapar...

Ben de sezaryen oldum, 4. gün süt geldi. Dikişli yeri su geçirmez bir şeyle kapattılar 3. gün banyo ettim. Bence bu su geçirmez ürünü denemelisin. Mama vermeseydin keşke benim de hiç süt gelmedi ağlayacak gibi olmuştum Allaha şükür şimdi geliyor sanki. Emme işini de çok abarttı benim bebek sabah 9da başlayıp gece 9a kadar emiyordu yani meme ucu vs. kopmuş kadar acıdı diyebilirim.

Bunu yaşayan sadece sen değilsin. Benim de benzer sorunlarım olmuştu.İnat et.Bebek emdikçe sütün gelecek.Eğer ememiyorsa sağ. Ayrıca Humana Still Tee iç. Günde 4 fincana kadar içebilirsin. Fırsat bulduğun her an uyu.Fizyolojik sarılığı kolay atabilmesi için bebeğin beslenmesi önemli. Mama veriyorum diye üzülme. Bir süre sonra mamaya ihtiyaç duymayacaksın. Ömürlü olsun bebeciğin...

herkeze çok tşk ederim . bilgileriniz için hepsini deniyorum..biraz biraz gelmeye başladı şükür ınşallah devamıda gelir

bende ayın 8 inde doğum yaptım sütüm yani bu sarı sıvı geliyor halen bende mecburen mama veriyorum ama emzirmeye de çalışyorum umarım benimde sütüm bir an önce gelir çünkü bebeğim çok küçük

vücut bebeğe göre süt salgılarmış canım. yani erken doğan ve zayıf bir bebeğin varsa gelen süt onun ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde olurmuş. 'o sarı süt' diyip sakın küçümseme sütünü onda olan şey hiç bir mamada yok.

bende ayın 8 inde doğum yaptım sütüm yani bu sarı sıvı geliyor halen bende mecburen mama veriyorum ama emzirmeye de çalışyorum umarım benimde sütüm bir an önce gelir çünkü bebeğim çok küçük

canım benim bebeğim maşşallah iyi doğdu 3800n grm doğdu ama benden de hala sarı sıvı geliyor yetmiyor bende mecbur mama veriyorum inşallah tez zamnda gelir.... sarı süt daha faydalı olduğunu bende duydum ama artık normal bir şekilde bol bol sütüm gelsinki bebeğimi besleye bileyim...mafoldumben

Kesinlikle o sari sut cok daha yararli, aman bosa atmayin sakin!

Ben 5 yil once dogum yaptigimda dogum yaptigim hastane eger sutum az olursa mama verebileceklerini ama mamayi biberonla degil kasikla filan vermeye calisacaklarini ya da biberonu kolay mama vermeyecek sekilde ayarlayacaklarini soylemislerdi cunku biberonun rahatligina alisinca memeden emme zahmetine girmiyor bu keratalar.

Bebek acikinca mutlaka once meme verin ve kolay kolay da pes etmeyin. Sonra gerek kalirsa biberonu, aliyorsa daha iyisi kasigi uzatin. Sut bebek emdikce gelir, emzirmeden sadece makine kullanmak bile orta vadede sutu azaltir.

bende sezeryen oldum oğlumuda 2yıl emzirdim.
hemen süt gelmez zaten emzirdikçe gelir.sık sık emzirmek şart.

vücut bebeğe göre süt salgılarmış canım. yani erken doğan ve zayıf bir bebeğin varsa gelen süt onun ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde olurmuş. 'o sarı süt' diyip sakın küçümseme sütünü onda olan şey hiç bir mamada yok.

evet yeni anneler.. arkadaşımız çok güzel izah etmiş. lütfen dikkate alın :lepi:

Back
X