sezeryanla oğum yapan varmıııı yardım edermisiniz

37 haftalık gebeyim bebeyimin durumu gayet iyi şuan kilosu bebeyimin 3 960kg ben 60 kg doktorum sezeryan olabileceğimi söyledi çatı durumundan ve sağlık durumumdan dolayı sorun şu ki ben normal doğumdanda sezeryandanda çok korkuyorum kimisi sonda kimisi lağma vs diyo i dikiş acısı 1 ay kendine gelemiyosun dikişler patlıyo vs durumu kafam allak bullak oldu

39+4 'te oğlum 3500 kilo çıktı. Doktor sezeryanla alabileceğini söyledi. çok ama çok korkuyorum kızlar yaa. ne de olsa ameliyat hani.

39+4 'te oğlum 3500 kilo çıktı. Doktor sezeryanla alabileceğini söyledi. çok ama çok korkuyorum kızlar yaa. ne de olsa ameliyat hani.

benim 2.ci bebegim olacak yarın sezeryan günü almaya gitcem ama cok tırsıyorum 1.ci oglumda genel anestezi olmustum tek bagıran acı ceken bendim cünki genelde hemen uyandırıolar odana cık seni yatır derken 15 dk geciyor ve ben yalvarıyordum hemsirelere yardm edin die ama 15 dk sonra bitio acı agrı kesici falan baya vuruolar ama ben ilk yürüyüsümü 2 saat sonra yaptım acıdan adım atamıosun ayaktayken bütün vucut agırlıgı dikişe binio konusamıosun ama bi kere gayret edip yürürsen oda hafiflio 1 gün sonra kendi canını bilion agrıtmadan hareket edion zaten altı üstü nbir gün dişl sıkacaz ama epidural olanlar cok sanslıydı gelen hemen bebegini emziriodu oynuodu bebegiyle.cünki 5 saat uyusukluk gitmio hiçbişi hissetmionlardı zaten o 6 saatte agrı kesici igne serum derken iyilesiolardı yürüdüklerinde benim kadar zorlanbmadılar cüğnki bn 2 saat sonra yürüdügüm için baya zor olmustue.epidural olanlar 6 saat sonra yürüolar yani iyilesmiş oluolar hemen hemen.bende oyüzden kesin kararlıyım epidural olcam insalah ama bu defada dr ların ne yaptıgını hissedince korkarım fanalasırım die korkuyorum ama genel anesteziyi kendii adıma söylüyorum tavsiye etmiyorum.pisikolojim bozulmustu 7 . 8 ay rüyalarımda görüodum kalkıp ameliyatmı ldum diodum bilmiorum belkide cok korktum oyuzden böle yasadım ama bu defa epidural olcam bari kendimde olurm .kafayı yicem yok böyle korku ya eminim siz bnden cesaretlisinizdr.ben napcam bu korkuyla bilmiorum

valla kızlar epiduralin tadını bilmiom ama ben genel anestezziden memnundum sezeryan bana zor gelmedi 2009 anne oldum şimdide olucam 5 şubatta hayırlısı ile bence zor değil
korkmayın yani

kızlar ben sezeryanla dogum yaptım beni bayıltmadılar belimden iğne vurup bacaklarım falan uyuştu yani belden aşağı iyikide bayıltmamışlar oglumun ınga sesini duydum canlı olarak o duygu anlatılmaz birde arkadaşım sezeryan oldu benimle 1hafta arayla onu narkozla uyutmuşlar o daha zor oluyo uyanmak konusunda kendine zor geliyo.sezeryan tabiki zor ameliyat çünkü ama normal dogum acısınıda çekemem alttan keseceklerine karnımdan kesilsin alt saglam yani ben sezeryandan memnun kaldım ama 2.cocugu yapmadım çünkü aynı yeri tekrar kesiyolar e zor tabi

Bende 1şubat cuma günü 2. Sezeryanimi olucam. Evet biraz zor ama olsun canım acıyacak diye ölemezdim. İlk doğumumda çataldan doğru ameliyata gittim. Normal diye diretip ölsemiydim. Bebeğimde bende kurtuldum şükürler olsun. Evet normal doğum daha sağlıklı ama mecbur kalınca sezeryanda güzel ben memnun kaldım genel anestezi oldum çabucakda uyandım. İlk yürümek zor ama en fazla 1 2gün çekiyorsun hiçde öyle sonradan dikişlerim ağrımadi. Hani diyorlar ya ömür boyu çekersin 3buçuk seneyi geçti ve ben o bölgeyle ilgili bi sorun yasamadim. Korkacak birşey yok. Iyi düşünelim iyi olsun.

ben normal doğum düşünemiyorum bile mantığıma oturmuyor bi türlü tabi doğal adı üstünde sağlıklıda olabilir ilk hamile kaldığımdan beri normal doğum kabusları ile yaşadım neyse sonrasında zaten mecburi sezeryana döndü doğum ama bu epidural olsa o iğne yapılma yeri çok tehlikeli birde ben uyanıkken o ameliyat yapılsa hisetmesemde kalpden giderim e birde sonrası var her kontrole gitmemde hastaneye daha kapıdan girer girmez sapsarı oluyorum :) korkudan bide çevremde afedersiniz okadar dengesiz varki mecbur olduğumu bildikleri halde aa olurmu normal doğum yap diye sürekli konuşup sezeryanı felaketmiş gibi anlatan var ne yapacağımı şaşırdım

bende genel olucam ama epiduralide herkes iyi söylüyo ama ne bilim cesaret işi oda bizde yok :)

mrb cnm ben 16ay once epıdural sezeryanla dogum yaptım sorun nedır

nasıl epidural kolaymı siz tercihenmi sezeryan yaptınız yoksa bir sağlık nedeninizden dolayımı epidural de bu sonda işte lağman vs gibi şeyler oluyormu hisettinizmi ameliyat anını of çok oldu şimdiden bunaltmıyim :)

az kalmış senin şimdiden allah analı babalı büyütsün bebişini bi çırpıda hemen kurtul inşalah :)

canım allah sana ve senin gibi doğumu bekleyen arkadaşlara hayırlı doğumlar nasip etsin
ben iki doğum yaptım ve ikisinde de genel istemedim uyanınca dikiş ağrısından korktuğum için. ilki spinal sezaryendi konforlu bir yöntem ancak sonrasında yanetki olarak başağrısı çektim. ikincisi epiduraldi ve şimdi diyorum ikinci çocuğumu sanki ben doğurmadım hiçbir yan etki yaşamadım dikiş ağrısı çekmedim arkadaşlardan birinin dediği gibi 6 saat sonra yürüdüm ve hemşirenin yardımını bile istemedim. belden iğne yapılırken acıyacak diye de endişelenmeyin kan alınırken hissettiğiniz acı kadar hissedersiniz hatta benim damaryolum açılırken daha çok acı hissetmiştim
kesi yapılırken zaten anlamıyorsun hisstemiyorsun önüne yeşil örtüleri kapatıyorlar. doktorlar ne zaman açacaklarını söylemezler sadece şimdi bebeğin sesini duyacaksın derler sen de benim gibi olursan sadece kestiniz mi dersin benim ilk tepkim bu olmuştu şaşkınlığım geçmeden bebeğimin ağlamasını duymuştum. ben de ilk doğumumda ya hissedersem diye enşeleniyordum ama boşunaymış.
şunu da önemle belirteyim anestezi uzmanının ehil olması çok önemli ilk doğumumdaki anestezistin tecrübesiz olmasından dolayı başağrısı çekmişim bunu da sonradan öğrendim
hayırlı doğumlar

Bende ilk doğumumu sezeryanla genel anestezi altında yaptım. Çok pişmanım bebepimin ilk doğduğu anı göremedim şuanda 7 şubatta 2. Çocuğum doğucak nasipse. Bunda spinal olucak aslında epidural istiyorum ama tutmayanlar oluyo dedi dr um çok kararsızım epiduralde ağrı olmaması beni cezbediyo.
Şunu söyliyim sezeryandan korkucak bişey yok ilk iki gün ağrı oluyo sonrasında dikişlerimde hiçbir sorun yaşamadım

Merhaba arkadaşlar,

bugün itibari ile hamileliğimin 36+2 haftadayım 2 gündür doktordayım, NST de sancı çıkıyor bugünde NST çekildi yine sancı çıktı fakat sancıyı ben hissetmiyorum sadece zaman zaman belim ağrıyor oda bel fıtığım var ona bağlıyordum, ayrıca bebeğim ters duruyor doktorum normalde 38+4 de sezeryan günü koydu ama şimdi sancı çıkıca cumartesi tekrar gel yine NST ye bakıcaz ve gerekirse alttan muayene edicem dedi.Bebeğim ölçümlere görde 39 haftalık bebek olgunluğunda olduğu söylendi kilosu 3750gr çıktı.Normal doğumdan çok korkuyorum doktor bebek ters kesin sezeryan olacaksın diyor fakat sancılarım artmadan gün öncesi sezeryana alamam dedi doğumun başlamasını sancıların artmasını bekletiyor 36.haftada olduğum için.Kafam çok bulandı heran sancı artıcak nöbeti bekliyorum derken birde cumartesi yapılacak alttan muayene kafamı karıştırdı.Çevremdeki birkaç kişi alttan muayene doğumu iyiden başlatır iyi değil yaptırma diyorlar.Doktora gidince NST de sancılar yine orta düzeyde çıkarsa alttan muayeneyi kabul edeyim mi ? Tecrübelerinize dayanarak tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum lüften yardım edin...

Ne demek yaa doğumu başlatır benim şimdiye kadar kaç kere yapıldı. Sonuçta bebek ters dr alttan bakmadan nasıl önlem alacakki sancıda var doğum başlarsa bebeğini tehlikeye atarsın canım sen dr un ne derse onu yap bence çünkü ters miş bebeğin

Çok teşekkür ederim içim rahatladı inanki , Allah herkesin bebeğini sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin.

Benimde kismetse 14 Subatta sezeryan olacak. Ben de kendi istegimle sezeryani secenlerdenim bu secimim taaaa ilk genclik caglarimda alinmis neredeyse 15-20 yillik bir karar. Cunku cevreden o kadar cok dogum hikayesi dinledik ki acikcasi hic bir zaman normal dogum dusunemedim ama yinede hayirlis neyse o olsun diyorum.
Bir de burda bir kisi daha yazmis bende cevreden surekli normal dogursaydin diyenlere tepkiliyim. Size ne kardesim aciyi cekecek benim :)
Bir de epudral veya spinal de dusunmedim eger bu yontemlerden birini tercih etsem normal dogururum bence sezeryan icin bunlara gerek yok ama tabi herkesin kendi gorusu. Ben genel anestzi yaptiracagim.
Dogum sonrasi olan biteni yazarim

beklerim ya bu arada doktorunuz ne zaman nasıl doğum yapacağınızı söylüyor kaçıncı haftada ben 29 30 haftalıkkken doktorum konuşuyordu şimdi her hafta gidiyom kontrole hiç konuyu açmıyo hani 30 haftalıkken sezeryan olucak vs dedi en son 35 haftalıkkende dedi sonra sustu doğumla ilgili hiç bişi sölemiyo sorun yok sorun yok lafı deiştiriyo geçiştiriyo son 2 3 haftadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…