• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeyan sonrası sorunlar

Yengemde torba koymuşlardı ilk gün taburcu oldu eve gitti sonrasında kan karının sağ tarafı morarmaya başladı ve şişti, en son dün doktora gitti bugünde tekrar ameliyata alabiliriz demişler dikişi açık unutmuşlar kısacası karnına bastırıp orayı tenizliycek güye amaç bu
Allah yengenizin yardımcısı olsun şimdi tekrar aynı süreci mi yaşayacak :KK57:

Sezeryan doğumda da karına bastırıp rahimde kalan fazlalığın akması sağlanır ama bu hem doğumun ertesi günü yapılır maksimum hem de o pis kanın genital bölgeden akması beklenir.
Dikiş yerinde bi açıklık var mı onu kontrol etmek için böyle bir müdahalede bulunmuşlardır ki bence müthiş saçma.
Kadını doğumdan soğutacaklar, bence özel hastaneyse mutlaka başhekime şikayette bulunsun.
Aynen dedğiniz gibi bende sezeryan oldum sonrasında gelip rahmine bastirdilar pis kanlar çıksın diye ama ilk defa duydum dikisi açık bırakmalarını

Yengem sezeryanla doğum yapmıştı, yengemin yaranın uç kısmını acık unutmuşlar ve dikişin başı tutmamıs yengemin sağ tarafı aşırı morardı ve çok sert, hastaneye gittiklerinde yengemin karnına bastırıp dikişin acık kalan yerinden kanama varmı yok mu diye kontrol yapıyorlarmıs, 2 kez kadını bagırttıra bagırttıra karnına basıp içindekileri çıkarmaya çalışıyorlarmış ,

Yengem kötü bir şey var mı diye sorduğunda da Dr kızıp sabret demiş hiç bir şekilde bilgide vermemişler, ben bunları dün aksam öğrendim, inanın hiç böyle bi durumla karşılaşmadık basına böyle bişey gelen var mı , yapılan şeyleri mantığım almıyor Yengem cok korkuyo doktorlardan bilgi vermiyor, amcamda ciddi bişey olsa söyle olurdu kafasında pek önemsemiyor, böyle bi durum olabilir mi ne yapabiliriz bu durumda
( Dr stajyermiş )
Devlet hastanesimi yapti sezeryanı? gerçi orada yasak ama.özel hastanelerde sezeryan ya estetik dikişle yapiliyor ondada dikiş patlama yada dikiş alma olayı yok yada lazerle yakilarak yapiştiriliyor

İçeride ne olabilir ki? içindekileri çıkarmaya çalıştığını nereden biliyor o kadarcık yerden birşey çıkmaz ki. Hastanede sezeryanda 2 gün kalınıyor sürekli kontrole pansumana geliniyor nasıl görmemişler açıklık olduğunu varsa? kaldı ki stajer doktor sezeryan yapamaz işlem yapamaz

Sezeryan olduğum gün sürekli gelip karnıma bastırdılar kanamanın devam edip etmediğine baktılar ama akşama kanama bitince birdahaki bakmadılar sizin dediğiniz dikiş yerine bastırarak bakmaları saçma

Yengem sezeryanla doğum yapmıştı, yengemin yaranın uç kısmını acık unutmuşlar ve dikişin başı tutmamıs yengemin sağ tarafı aşırı morardı ve çok sert, hastaneye gittiklerinde yengemin karnına bastırıp dikişin acık kalan yerinden kanama varmı yok mu diye kontrol yapıyorlarmıs, 2 kez kadını bagırttıra bagırttıra karnına basıp içindekileri çıkarmaya çalışıyorlarmış ,

Yengem kötü bir şey var mı diye sorduğunda da Dr kızıp sabret demiş hiç bir şekilde bilgide vermemişler, ben bunları dün aksam öğrendim, inanın hiç böyle bi durumla karşılaşmadık basına böyle bişey gelen var mı , yapılan şeyleri mantığım almıyor Yengem cok korkuyo doktorlardan bilgi vermiyor, amcamda ciddi bişey olsa söyle olurdu kafasında pek önemsemiyor, böyle bi durum olabilir mi ne yapabiliriz bu durumda
( Dr stajyermiş )
Hiç duymadım böyle birşey, normal doğum olsa neyse. 184 u arayın, hem araştırma isteyin hem de şikayetçi olun. Acilen de başka doktora gidin

İçeride ne olabilir ki? içindekileri çıkarmaya çalıştığını nereden biliyor o kadarcık yerden birşey çıkmaz ki. Hastanede sezeryanda 2 gün kalınıyor sürekli kontrole pansumana geliniyor nasıl görmemişler açıklık olduğunu varsa? kaldı ki stajer doktor sezeryan yapamaz işlem yapamaz
Daha yeni bitirmiş okulu ve doktorun asistanları stajyer derken bunu kastediyorum, doktor dururken onun ameliyata girmesi saçma, stajyerlere neler yaptırıyorlar bir bilseniz bunun okulu bitirmekle de alakası yok

Devlet hastanesimi yapti sezeryanı? gerçi orada yasak ama.özel hastanelerde sezeryan ya estetik dikişle yapiliyor ondada dikiş patlama yada dikiş alma olayı yok yada lazerle yakilarak yapiştiriliyor
İç dikişi kastediyorum, en ilkel şeylerle sezeryan yaptılar

Aynen dedğiniz gibi bende sezeryan oldum sonrasında gelip rahmine bastirdilar pis kanlar çıksın diye ama ilk defa duydum dikisi açık bırakmalarını
Bizde ilk kez duyduk, yarayı tam kapatamamıslar uç kısıma dikiş atılmamıs ve oradan kan sızmaya başlamış, bunun sonunda da karında morarma ve sertlik meydana gelmiş, yine gitmiş hastaneneye Yengem yatış vermişler yarın ameliyat olacak tekrar dikiş atılacak maalesef: ( tamamen doktor hatası

Geçmiş olsun. İçeride birşey mi unutuldu acaba sorusu geldi aklıma. Bından 40 sene evvel teyzem böyle olmuştu.sezeryan Yarasının ucu kapanmamıştı ve devamlı bastırıp içindeki irini çıkartmaya çalışıyomuş doktorlar. En sonunda o yaradan kahverengi iğrenç birşey çıkmaya başlayınca acil ameliyata alınmış ve içinden kocaman bir gazlı bez çıkmış. Yıllarca bu hikayeyi dinlemiştik. İki kere sezeryan oldum anlattığınız türde birşey başıma gelmedi. Yara iyileşene kadar sert hareket bile yasaktı. Bence doktorla bir daha görüşün gerekirse uzman doktor talep edin. Geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim aynen teyzenizde olduğu gibi devamlı bastırıp içerdkileri çıkarmaya calıyorlar

Sonuç olarak yarın ameliyata girecek yatış verildi yara yeri açılıp tekrar kapatılacak maalesef.

Benim başıma ikinci sezeryanimda şöyle bişey geldi erken doğum yaptım ve benim hiç yatıp dinlenme fırsatım olmadı hemen hastaneye koşturmak zorunda kaldım bebeğim için ve sezeryan yerim iltihap oldu kizardi şişti falan doktora gittim ve dikkat etmediğim için böyle olmuş dedi ilaç verdi ikinci kontrole gittiğimde de hala şiş olan yeri biraz bastırmak suretiyle drenaj deniyor sanırım icindeki iltihaplı akıttı ve yaram öylece iyileşti ama anlattiginjz gibi çok acı veren ya da travmatik bişey yaşamadım ben yengenize geçmiş olsun

Benim başıma ikinci sezeryanimda şöyle bişey geldi erken doğum yaptım ve benim hiç yatıp dinlenme fırsatım olmadı hemen hastaneye koşturmak zorunda kaldım bebeğim için ve sezeryan yerim iltihap oldu kizardi şişti falan doktora gittim ve dikkat etmediğim için böyle olmuş dedi ilaç verdi ikinci kontrole gittiğimde de hala şiş olan yeri biraz bastırmak suretiyle drenaj deniyor sanırım icindeki iltihaplı akıttı ve yaram öylece iyileşti ama anlattiginjz gibi çok acı veren ya da travmatik bişey yaşamadım ben yengenize geçmiş olsun

Apandisit ameliyatı olmuştum patladığı için içinde iltihap birikmişti o zaman pansuman yaparken bastırıyorlardı iltihap çıksın diye ama bu da öyle bir şey mi bilmiyorum başka hastaneye gidin bence

Tıpta evet devlet
Çok normal ozaman.en iyi aletler son teknoliji ve sezeryanda deneyim sadece özel hastanelerde var.devlette sezeryan yasak oldugu için tecrübeli hekimde yok son teknoloji alette yok.doğum insanin hayatindaki en önemli gündür herşey önceden planlanmaliydi.benimde çatim dar oldugundan ve normal doguramadigimdan özele gittim.herşey mükemmel geçti.ayıktım.ameliyatim 5dkda bitti.2dkda yapıştirdilar karnimi.7dk sonra odadaydim.fiyatta çok araştirmiştik çok değişken fiyatlar ama 1500ede var 5000ede var.1500e yaptirdim

Back
X