sgk sız çalışmak ..çok aradayım yardım ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.100
30.473
798
35
merhaba hanımlar,

daha önce de bir konu açmıştım. hemen konuya gireceğim.

2 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum smmm stajı başlatacağım. ama çalıştığım işyeri muhasebecisi ile açıktan sözleşmesiz çalışıyor. sözleşme yapmayada yanaşmıyorlar. o yüzden bu işyerinde sigortalı olarak çalıştığım süreleri stajdan saydıramıyorum. önümde iki yol var.

1.patronla konuşup ''beni sgk sız kayıtdışı çalıştırın sgk primini de bana ödeyin '' deyip o sgk primiyle de dışarda bir muhasebecinin yanında kendimi sgk lı mı göstersem (o zamanda buradaki tüm ihbar tazmınatı kıdem tazmınatı vs tüm haklarımı yakmış olacağım.

2.ayrılmak istiyorum deyip ihbar süremi kullanıp o arada da staj yapabileceğim bir iş mi arasam? (burada da hemen bulamama belki aylarca işsiz kalma riskim var)

özellikle iş tecrübesi olan hanımlar fikirlerinizi bekliyorum.

Çalıştığınız iş yeri muhasebecinizle açıktan sözleşmesiz çalışıyor derken beyannamelerde zorunlu olması gerekem SMMM olayını nasıl hallediyosunuz ?
beyannameleri ben yapıyorum smmm gönderiyor kendi adına ama staj baslatmam için beyannamelerde smmm nın adının yazması işime yaramıyor. staj evraklarını vereceğim yer illa da sözleşme yapılmış olması gerek diyor. sözleşmesiz kabul etmiyor.

hangi şehirdesin?
istanbuldayım. çalıştığım yer evıme falan yakın aynı zamanda yüksek lisansa da gidiyorum ona da pek sorun etmıyorlar. burada çalışmaktan bende sıkıldım ama en azından staj bıtene kadar (2 yıl) o şekilde idare mi etsem diye düşündüm :(
öğrenme anlamında da burası bana katabıleceğini kattı hep aynı seylerı yapıyorum ekstra bşy yok

merhaba hanımlar,

daha önce de bir konu açmıştım. hemen konuya gireceğim.

2 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum smmm stajı başlatacağım. ama çalıştığım işyeri muhasebecisi ile açıktan sözleşmesiz çalışıyor. sözleşme yapmayada yanaşmıyorlar. o yüzden bu işyerinde sigortalı olarak çalıştığım süreleri stajdan saydıramıyorum. önümde iki yol var.

1.patronla konuşup ''beni sgk sız kayıtdışı çalıştırın sgk primini de bana ödeyin '' deyip o sgk primiyle de dışarda bir muhasebecinin yanında kendimi sgk lı mı göstersem (o zamanda buradaki tüm ihbar tazmınatı kıdem tazmınatı vs tüm haklarımı yakmış olacağım.

2.ayrılmak istiyorum deyip ihbar süremi kullanıp o arada da staj yapabileceğim bir iş mi arasam? (burada da hemen bulamama belki aylarca işsiz kalma riskim var)

özellikle iş tecrübesi olan hanımlar fikirlerinizi bekliyorum.
1.yolu deneme bile. Tespiti durumunda sigortalılık süreniz iptal edilir, hemde diğer işyeri ceza yer.

2.olarak, sgk ya şikayet edin. Mutlaka orda çalıştığınızı ispatlayacak kayıt belge fatura vs isim imzanız vardır. Denetim olmadan işten ayrılmayın, ayrıca ispatlayacağınız belgeleri şikayetinizde belirtin. Geriye dönük 1 yıllık sigortalılığınız yapılabilir.

istanbuldayım. çalıştığım yer evıme falan yakın aynı zamanda yüksek lisansa da gidiyorum ona da pek sorun etmıyorlar. burada çalışmaktan bende sıkıldım ama en azından staj bıtene kadar (2 yıl) o şekilde idare mi etsem diye düşündüm :KK43:
öğrenme anlamında da burası bana katabıleceğini kattı hep aynı seylerı yapıyorum ekstra bşy yok

anladım. ama ilk seçenekte yasal olarak sıkıntı çıkarabilecek bi durum bar. bi denetim olsa sıkıntı çıkar. yani hem şu anki işyeriniz hem de muhasebeci yanaşmayabilir. istanbulda her türlü iş bulursunuz tabi de aynı rahatlıkta olur mu bilemedim.

1.yolu deneme bile. Tespiti durumunda sigortalılık süreniz iptal edilir, hemde diğer işyeri ceza yer.

2.olarak, sgk ya şikayet edin. Mutlaka orda çalıştığınızı ispatlayacak kayıt belge fatura vs isim imzanız vardır. Denetim olmadan işten ayrılmayın, ayrıca ispatlayacağınız belgeleri şikayetinizde belirtin. Geriye dönük 1 yıllık sigortalılığınız yapılabilir.

spru anlaşılmamış sanırım. konu sahibi zaten şu anki iş yerinde sigortalı olarak çalışıyor. 2. alternatifte de sigortalı olacak.

ben burada sgk lı çalışıyorum.
ama stajımı kabul etmıyorlar muhasebecı ısyerı ıle sözleşme yapmadığı için. sorun da bu zaten.

anladım. ama ilk seçenekte yasal olarak sıkıntı çıkarabilecek bi durum bar. bi denetim olsa sıkıntı çıkar. yani hem şu anki işyeriniz hem de muhasebeci yanaşmayabilir. istanbulda her türlü iş bulursunuz tabi de aynı rahatlıkta olur mu bilemedim.
denetim şu aralar pek olmuyor.ekonomi berbat o yüzden sgk vergi daireleri şu aralar pek inceleme bıle baslatmıyor. tespit edilmesi zor biraz.
zaten burada baska sgk sız çalışan kişilerde var.

bilemiyorum ne yapsam :(

Son 1 yıl çalıştığınızı ispat edecek delilleriniz varsa yine şikayet edebilirsiniz.

Sgk yapmayan adam sana tutup da al sgk primlerin demez ayrıca akıl var mantık var.
arkadasım sgk lı çalışıyorum. sorunun içeriğini okumadınız galiba.
sgk mı ödeme sgk prımlerını bana öde demeyı düşünüyorum.

arkadasım sgk lı çalışıyorum. sorunun içeriğini okumadınız galiba.
sgk mı ödeme sgk prımlerını bana öde demeyı düşünüyorum.

Yo içeriği okudum da açıktan sözleşmesiz çalışan siz diye algılamıştım. Yanlış anlamışım, pardon.

canım senin her şekilde şuan çalıştığın işyerinden sgk çıkışını yaptırman gerekiyor Eğer iş verenlerin iyi niyetliyse kabul ederler sgk prim ödemeni. Çalıştığınız smmm ile ilişkiniz nasıl seni o sgk lı gösterse primi ona ödese patronun? Küçük yerlerde bu işler dostane ilişkilerle halloluyor sizin orada nasıl bilemiyorum ki :S tazminat olayında bu durumda yine ikili ilişkilere dayanıyor ayy zor tercih

Back
X