sgk sız çalışmak ..çok aradayım yardım ?

Hayır yargılamak için sormadım. Başınız belaya girer mi diye sordum.

Ayrıca belirttiğiniz kısma da yorum yapayım. Bir yanlış başka bir yanlışı doğru yapmaz.
Çok Haklısınız mutlaka öyle . Onlar Yüzünden bende Hatalı bir davranış yapmış Olacağım belki de :(

Basım belaya gitmez tespit edilmediği sürece

pazartesi gunu patronumla konuşacağım ne şekilde hareket etmelıyım ? fikir verebılır mısınız ? ya da konuşmayıp doğrudan istifa mı etsem

merhaba hanımlar,

daha önce de bir konu açmıştım. hemen konuya gireceğim.

2 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum smmm stajı başlatacağım. ama çalıştığım işyeri muhasebecisi ile açıktan sözleşmesiz çalışıyor. sözleşme yapmayada yanaşmıyorlar. o yüzden bu işyerinde sigortalı olarak çalıştığım süreleri stajdan saydıramıyorum. önümde iki yol var.

1.patronla konuşup ''beni sgk sız kayıtdışı çalıştırın sgk primini de bana ödeyin '' deyip o sgk primiyle de dışarda bir muhasebecinin yanında kendimi sgk lı mı göstersem (o zamanda buradaki tüm ihbar tazmınatı kıdem tazmınatı vs tüm haklarımı yakmış olacağım.

2.ayrılmak istiyorum deyip ihbar süremi kullanıp o arada da staj yapabileceğim bir iş mi arasam? (burada da hemen bulamama belki aylarca işsiz kalma riskim var)

özellikle iş tecrübesi olan hanımlar fikirlerinizi bekliyorum.
1.si çok sıkıntılı olur ya
işyerinizi düşünmüyorum açıkcası ama ben stajımı yaparken arada denetime gelirlerdi (beni denetlemeye yani) bildirdiğim yerde gerçekten çalışıyor muyum diye
bulunmamanın yaptırımı neydi hatırlamıyorum şu an ama riske atmayın derim zaten staj zor başlayılıyor millet kaç kere sınava giriyor çetrefilli bi iş yüzünden yakmayın derim

1.si çok sıkıntılı olur ya
işyerinizi düşünmüyorum açıkcası ama ben stajımı yaparken arada denetime gelirlerdi (beni denetlemeye yani) bildirdiğim yerde gerçekten çalışıyor muyum diye
bulunmamanın yaptırımı neydi hatırlamıyorum şu an ama riske atmayın derim zaten staj zor başlayılıyor millet kaç kere sınava giriyor çetrefilli bi iş yüzünden yakmayın derim
3 kere eğer bıldırdığınız yerde sizi bulamazlarsa staj iptal oluyor. siz hangı yıllar arasında staj yaptınız bılmıyorum ama pek şu an denetım yok.
2.yolu seçersem iş bulamamaktan korkuyorum aylarca evde oturma riskim var :( ne yapacağımı şaşırdım kafam allak bullak

3 kere eğer bıldırdığınız yerde sizi bulamazlarsa staj iptal oluyor. siz hangı yıllar arasında staj yaptınız bılmıyorum ama pek şu an denetım yok.
2.yolu seçersem iş bulamamaktan korkuyorum aylarca evde oturma riskim var :KK43: ne yapacağımı şaşırdım kafam allak bullak
stajımı 2011'de başlatmıştım ve iki kere gelmişlerdi denetime
bilemiyorum korkunuzda da çok haklısınız çünkü ülkenin hali ortada işsizlik had safhada işi olan bile maaş alamıyor bırakın iş bulabilmeyi :(
Allah yardımcınız olsun en hayırlı yolu göstersin size inşallah

stajımı 2011'de başlatmıştım ve iki kere gelmişlerdi denetime
bilemiyorum korkunuzda da çok haklısınız çünkü ülkenin hali ortada işsizlik had safhada işi olan bile maaş alamıyor bırakın iş bulabilmeyi :KK43:
Allah yardımcınız olsun en hayırlı yolu göstersin size inşallah
işte bu iki yoldan bırını secmek zorunda kalacağım :( pazaresiye kadar düşünüp karar vermek zorundayım.

ben burada sgk lı çalışıyorum.
ama stajımı kabul etmıyorlar muhasebecı ısyerı ıle sözleşme yapmadığı için. sorun da bu zaten.
Pardon yanlış anlamışım ben. Muhasebeci ile işyeri arası ilişki konusunda bilgim yok. Umarım stajınızı kabul edecek bir işyeri bulursunuz.

Olay çok saçma. Patron o smmm ile çalışıyorsa ortada bir hizmet ve hizmet bedeli var. Altı üstü bunu sözleşmeye dökecekler. Çok büyük problem olmadıkça çoğu kimse yıl içinde smmm değiştirmez.
Muhtemelen ortada bir kayıtdışılık söz konusu. Ya makbuz kesilmiyordur ücret ödenmiyodur.

Fikrime gelirsek smmm staj şartları ağır. Başka bir iş yerinde çalışırken başka yerde staj göstermek sıkıntılı. Dosyanızı yakarsınız.
Bence gizliden gizleye iş arayın ve bulunca gittiğiniz yerde başlatın stajınızı.
Bu arada yl bölüm ne? Sanırım 1 yıl staj süresine saydıracaksın.
Merak ettiğim bir konu var. Tez yada bitirme projesi olan her yl mezununun 1 yılı sayılıyor mu?

Olay çok saçma. Patron o smmm ile çalışıyorsa ortada bir hizmet ve hizmet bedeli var. Altı üstü bunu sözleşmeye dökecekler. Çok büyük problem olmadıkça çoğu kimse yıl içinde smmm değiştirmez.
Muhtemelen ortada bir kayıtdışılık söz konusu. Ya makbuz kesilmiyordur ücret ödenmiyodur.

Fikrime gelirsek smmm staj şartları ağır. Başka bir iş yerinde çalışırken başka yerde staj göstermek sıkıntılı. Dosyanızı yakarsınız.
Bence gizliden gizleye iş arayın ve bulunca gittiğiniz yerde başlatın stajınızı.
Bu arada yl bölüm ne? Sanırım 1 yıl staj süresine saydıracaksın.
Merak ettiğim bir konu var. Tez yada bitirme projesi olan her yl mezununun 1 yılı sayılıyor mu?
makbuz kesiliyor fakat ücret ödenmiyor. smmm işyeri ile sözleşme yaptığı durumda kestiği makbuz üzerinden bir miktar damga vergisi ödeyecek. smmm de zaten ücret alamıyorum deyip damga vergisi ödememek için sözleşme yapmıyor.

evet tezli ya da tezsiz olması fark etmıyor muhasebe ıle ılgılı herhangı bır bölümde yüksek lisans yaptığınızda staj 1 yıl kısalıyor. benım muhasebe denetımı yl bölümüm.

staj şartları da ağır Allahtan stajım 2 yıla düşecek baslatabılsem bir bitireceğimde başlamam sıkıntılı işte burada olmuyor.

makbuz kesiliyor fakat ücret ödenmiyor. smmm işyeri ile sözleşme yaptığı durumda kestiği makbuz üzerinden bir miktar damga vergisi ödeyecek. smmm de zaten ücret alamıyorum deyip damga vergisi ödememek için sözleşme yapmıyor.

evet tezli ya da tezsiz olması fark etmıyor muhasebe ıle ılgılı herhangı bır bölümde yüksek lisans yaptığınızda staj 1 yıl kısalıyor. benım muhasebe denetımı yl bölümüm.

staj şartları da ağır Allahtan stajım 2 yıla düşecek baslatabılsem bir bitireceğimde başlamam sıkıntılı işte burada olmuyor.
Umarım gönlüne göre olur. Maalesef iş değiştirmek zorunda gibisin.
Bilgilendirme için sağol:)
Darısı başıma.

Umarım gönlüne göre olur. Maalesef iş değiştirmek zorunda gibisin.
Bilgilendirme için sağol:)
Darısı başıma.
Âmin inşallah
Iş değiştirmek zorunda gibi duruyorum ama işte hemen de iş bulamam ondan korkuyorum biraz da :( kaç ay evde oturmak zorunda kalırım onu kestiremiyorum.

merhaba defne

yıne aynı konu degıl mı ... dedıgım gıbı halletmedın o meseleyı
ben senın ıcın muhasebecıler odasına gıttım malı musavırlerle gorustum okadar arastırdım zerre dusunmedın dedıklerımı degıl mı

tamamen senın ıyılıgın ıcın ugrastım ve yıne SON KEZ soyluyorum

kendı muhasebecısıyle sozlesme yapmamıs bır ınsan senın sgk prımını sana verır mı hıc ? aklın alıyor mu gercekden ?

senın yapman gereken sadece muhasebecısıyle sozlesmelı calısan bır sırket veya dırek malı musavırın yanına staja gırmendır ayrıca; burda calıstıgın sureyı resmı yazı seklınde patronundan ıster onaylatırsan noterden buda stajından dusuyor muhasebecıler odası bunun kabul oldugunu soylemıstı ve stajını kısaltan bunun gıbı bırsuru seyler de soylemıstım sana...

xxxxxx tc kımlık nolu defne x , x tarıhten berı yanımda calısmaktadır tarıh ımzalı bır resmı yazı al ordan cık gozunu seveyım ya

Son düzenleme:
merhaba defne

yıne aynı konu degıl mı ... dedıgım gıbı halletmedın o meseleyı
ben senın ıcın muhasebecıler odasına gıttım malı musavırlerle gorustum okadar arastırdım zerre dusunmedın dedıklerımı degıl mı

tamamen senın ıyılıgın ıcın ugrastım ve yıne SON KEZ soyluyorum

kendı muhasebecısıyle sozlesme yapmamıs bır ınsan senın sgk prımını sana verır mı hıc ? aklın alıyor mu gercekden ?

senın yapman gereken sadece muhasebecısıyle sozlesmelı calısan bır sırket veya dırek malı musavırın yanına staja gırmendır ayrıca; burda calıstıgın sureyı resmı yazı seklınde patronundan ıster onaylatırsan noterden buda stajından dusuyor muhasebecıler odası bunun kabul oldugunu soylemıstı ve stajını kısaltan bunun gıbı bırsuru seyler de soylemıstım sana...

xxxxxx tc kımlık nolu defne x , x tarıhten berı yanımda calısmaktadır tarıh ımzalı bır resmı yazı al ordan cık gozunu seveyım ya
Arkadasım bak daha önce de anlattım sana aynı konuda benim staj için tüm evraklarım hazır PATRON BANA BURADA Çalıştığıma dair evrak verdi zaten bunu noterde onaylatıp odaya verince stajımı başlatmıyorlar. Çünkü burada SMMM ile işyeri Arasında SÖZLEŞME ypk yani bu işyerinin bir mali Müşaviri yok görünüyor açıktan çalışıyorlar anlıyor musun ? Burada çalıştığıma dair evraklarımı zaten odaya verdim oda senin çalıştığın yerin mali Müşaviri yok patronla SMMM nın sözleşmesi yok orada stajın başlayamaz orada Çalışıyor olman stajını başlatmaya yetmez diyor açık mı ? Bunu daha önceki konuda da açıkladım hatta uzun uzun yetmedi mesajda da açıkladım sma algılayamıyorsunuz galiba noterden Defne burada Çalışıyor evrakı yeterli değil .

Benşm sigortamı keserse SGK primimi elime öder belki o şeklde o primle bende kendimi başka yerde SGK lı gösteririm diye düşündüm .

Arkadasım bak daha önce de anlattım sana aynı konuda benim staj için tüm evraklarım hazır PATRON BANA BURADA Çalıştığıma dair evrak verdi zaten bunu noterde onaylatıp odaya verince stajımı başlatmıyorlar. Çünkü burada SMMM ile işyeri Arasında SÖZLEŞME ypk yani bu işyerinin bir mali Müşaviri yok görünüyor açıktan çalışıyorlar anlıyor musun ? Burada çalıştığıma dair evraklarımı zaten odaya verdim oda senin çalıştığın yerin mali Müşaviri yok patronla SMMM nın sözleşmesi yok orada stajın başlayamaz orada Çalışıyor olman stajını başlatmaya yetmez diyor açık mı ? Bunu daha önceki konuda da açıkladım hatta uzun uzun yetmedi mesajda da açıkladım sma algılayamıyorsunuz galiba noterden Defne burada Çalışıyor evrakı yeterli değil .

Benşm sigortamı keserse SGK primimi elime öder belki o şeklde o primle bende kendimi başka yerde SGK lı gösteririm diye düşündüm .
kusura bakma benım kafam basmıyor demek kı
hayırlısı olsun ıyı aksamlar

Yarın pazartesi ama işe bile gitmek istemiyorum bu durumdan dolayı artık verimli çslışmak gelmiyor içimden

Sigortasiz calismayin derim sonucta emek sarf edeceksiniz ileride o 1 gun bile o kadar kiymetli olur ki... yazik gunah ben olsam calismazdim.

Back
X