SGK'dan akciğer hastalarına kötü haber: ilaç parasını ödemek için hiç sigara kullanmamış olma şartı

kışın ince giyinenlerinde zatürre ilacı parası ödenmesin bence.. dövlet kıyafete bir standart getirsin, geyikli taytları da kaldırsın eli değmişkene
Geyikli tayt kesinlikle kalkmalı
Çünkü göz zevkimizin bozulmasından mütevellit, gözümüz hasar görüyor, şimdi geyikli tayttan dolayı göz bozukluklarınada bakmazlar bize

Uygulama geliştirilebilir bu haliyle cok acımasız.. Mesela teşhis konulduktan sonra sigarayı bırakmayan insanlar için bu uygulama yapılabilir ama diğer türlüsü çok uç bir nokta.. Ayrıca acillerde tomografi çekiliyor mr da 1 hafta sıra veriyorlar.

Acilden girebilirsen evet tabii, filmini çekip bakıyorlar.

Daha birkaç gün önce safra kesesindeki taş yüzünden annem sancıdan dolayı baygınlık geçirdi. Kese patlamak üzereymiş, patladıktan sonra yarım saat içinde zehirliyormuş. Devlet hastanesinde acildekiler annemin durumunun 'acil' olmadığını söylediler 700 bilmem kaça numara verdiler sabahın köründe. Acilden girebilmek için oraya ölü falan getirilmiş olmanız lazım sanırım. Ben anlamadım. Baktık olacak gibi değil, özele gittik birkaç saat içinde kayıt dahi açmadan filmleri çekip, hazırlayıp ameliyata aldılar da kurtardılar.

Zaten devlet hastanesine gidenler bilir sürekli tartışma vardır, sesler yükselir. Cuma günü sabahın 7sinde acilde küfrederek sıra numarasını yırtan birini gördüyseniz, o da muhtemelen abimdi. Biz hastanelere çok gidip gelen insanlar değiliz öyle bir durum olunca da zaten elin ayağın birbirine dolanıyor, yönlendirecek yardım edecek birileri olsun istiyorsun hastanelerde, sizi soyup başından savmaya çalışan insanlar değil.

--------------------------

Off topic olmamak adına, konuya dair yorumumu da yapayım. Sgk ve diyaneti tek bir kurum haline getirip satsınlar suudlara. Herkes rahat bir nefes alsın kararmış ciğerlerine.

Kanserin onca nedeni arasından sadece sigarayı seçip bunu öne sunarak insanları tedavisinden mahrum bırakmak ....tir. Boşlukları gönlünüze göre doldurun artık. Gdo lu gıdalara, dumanı filtrelemeden zehri havaya karıştıran fabrikalara, kimyasal atıkları denizlere dökenlere, ormanlarımızı katledenlere, kot işçileri için maden işçileri için uygun koşulları hazırlamayan işverenlere savaş açsınlar. Şu hayatta tek zevki 2 dal sigara içmek olan işçiye değil. 10 liralık sigaranın 8-8.5 lirası zaten vergi. Gözlerini dikmişler vatandaşın cebine. DOYMUYORLAR...

Aynı zamanda şeker tüketip şeker hastası olanların ilaçlarını da karşılamasınlar o halde. Fast food tüketip obez olanlar, kırmızı eti yiyip yiyip kolestrolü fırlatanlar. Sağlıklı yaşama teşvik gibi düşünün. Sigarasız, şekersiz. Herkes zayıf ve sağlıklı, mutlu. Şişmanlar ve sigara içip kanser olanlar ölsün. Doğal seçilim olur. Bekliyorum ben bu tarz uygulamaları da.

Şu bir ay kadar önce gelen sigara zamları sgk katkı payı olarak gelmemiş miydi? Hani sigara içenler daha çok hasta oluyor, tedavileri masraflı oluyor diye koymadılar mı o zamları? Hem sgk payı alacaksın sigaradan hem hasta olana bakmayacaksın. Oldu cınım...

Eksik bilgi just... Burda da alkol kullanana karaciğer nakli, sigara kullanana akciğer nakli, tuz tüketene böbrek nakli yapılmaz. Tabi kanıtlanabilirse. Bunun haklılık payı var. Organ çok zor bulunan, nakli zahmetli ve masraflı bişey. Özellikle kadavradan nakillerde onu alkol alan bir insana verseler iki ay sonra tekrar karaciğer yetmezliği baş gösterecek. O yüzden o organa iyi bakmayacak olana vermezler. Tek bir nakil için 7 kişi çağırılır, ruhsal durumuna kadar incelenir o 7 kişiden sadece birine nakledilir organ. Bu da sadece kadavra nakilleri için geçerli bir prosedür. Hangi ülkeye gidersen git mesela her gün alkol alan babana karaciğerinden parça vermek istersen verirsin. Önce bir ikna çalışması yaparlar, kararlıysan nakili yaparlar.

Organ nakli farklı bir konu. Dediğim gibi organ az, nakil bekleyen çok o yüzden en uygun kişiyi seçmek zorundalar. Ama hiç bir ülke nakil gerektirmeyecek durumda bir hastanın alkol kullansa dahi karaciğer tedavisini yapmayı reddetmez. Ya da tuz tüketen, su tüketen birine diyalize sokmuyoruz biz seni kardeşim su içmeseydin bu kadar demez. Aradaki farkı anlatabildim mi? Burda akciğer naklinden değil, akciğer hastalıklarının tedavisinden bahsediliyor.

hoş geldin sephora

Her yere HES yapmasınlar o zaman
GDO lu ürünlere onay vermesinler
Baz istasyonu kurmasinlar

yanlış konuya yazmışım

Pasif içiciler için de geçerli mi bu? Hayatımda bir kere dahi ağzıma sürmedim sigara ama ailemde içenler var, e ben de maruz kalıyorum sigara dumanına. Pasiften çekiyorum yani mecburen. Ben hasta olursam ne yapacağım? Sen pasif içicilik yapmışsın deyip ortada bırakırlar herhalde.

Devlette mr yoktu ama özelde para ödemeden çektirmistim. Bundan adım gibi eminim çünkü paramız yoktu annem özele para veremezdi. Gittiğim küçük özel bi klinikti ve sırayı devlet vermişti. Sanırım bir kaç ay beklemiştim. Aralık ayında yine mr çektirmek gerekti bu defa 1 hafta 10 gun falan sonraya geceye randevu verdiler. Hamilelik yüzünden gidemedim o ayrı konu. Ama en komiği ağrıyan dışım için 14 15 ay sonraya randevu vermeleriydi sanırım. o da 11 yıl önce falandı. Şimdi gittiğim gün yapıyorlar dişimi.
Eşimle gittiğimde o da cüzdan yoktu ben de tek Kr ödemedim ondan da eminim. Bize mi hep denk geldi tarihler ya da iyi doktorlar bilemedim şimdi

Sigara içmeyin ama içiyorsanız vergisini ödeyin kısmına takılmıyorum çok, içiyorsam öderim vergisini sorun değil, insanların sağlığına dikkat etmesi için sigorta primlerinin değişkenliğine de tamam ama içiyorsan bakmam mantığını kabul edemem.

2016 Ocak ayı itibariyle SGK primleri 500 lira, daha fazlaydı da işverenlere getirdiği yük sebebiyle 500 lira olarak düzenlendi. Yılda 6000 lira demektir bu, bugün herhangi bir özel sigorta yaptırsanız kişi başı yıllık ödeyeceğiniz miktar kadar yani, ki özele gittiğinizde şu cihaz yok, yoğun bakım ünitesi yok, mr çektirecekseniz 3-5 ay sonrasına randevu, ameliyat için falanca tarihten öncesi dolu gibi sıkıntılar olmadığı gibi, yatarak tedavide tek kişilik odada paşalar gibi bakılıyorsunuz, 8 kişilik odalarda değil.

Vatandaş olarak yılda 6000 lira ödüyorsam ya da sigara içiyorum diye primim yüksek olacaksa özel hastane hizmeti gibi hizmet isterim devlet hastanelerinden, ayrıca sadece SGK primiyle de kalmadılar, ilaç ve muayene ücretli, katılım payı ödüyoruz, bazı tedavileri SGK kapsamından çıkardılar, tamamlayıcı sigorta yaptırıp tedavi olun dediler, onda da yaş sınırı koydular, belli yaşın üstündekilere tamamlayıcı sigorta dahi yapmıyorlar.

SGK bana diyor ki sigara içiyorsun akciğer kanseri olursan bakmam, o zaman primde kesmeyecek veya prim oranımı düşürüp sen şu şu hastalıkların riskini taşıyorsun, o riskler senin sigorta kapsamından muaf diyecek.
Hem tam para kesip hem bakmam demek olmuyor.

Ki benim eniştem hayatı boyunca ne içki ne sigara kullanmadığı halde karaciğer kanserinden, çok sevdiğimiz bir tanıdığımızın babası da sigara nedir bilmediği halde akciğer kanserinden vefat etti, bu örnekler tabii ki alkol ve sigarayı aklamaz fakat SGK'nın bu kısıtlaması birazda vicdana bırakılıyor, hiç sigara içmeyen biri akciğer kanseri olsa doktor sigara içmişsin ondan olmuş kanaatine varırda tedavinin kesilmesine sebep olursa çok insan da mağdur olur.
Devlet vatandaşının sağlık hizmetini vermekle mükellef. Değilim diyorsa SGK diye bir kurum olmamalı öyleyse, kaldırsınlar, herkes gidip özel sağlık sigortası yaptırsın.

Bence de öyle Mune, en düşük maliyetli tedaviden en pahalı tedaviye kadar hiçbiri için bakmıyorum deme lüksü olmamalı bence de. Ama risk grubuna göre primde indirime veya artırıma gidebilir.

Bence de öyle Mune, en düşük maliyetli tedaviden en pahalı tedaviye kadar hiçbiri için bakmıyorum deme lüksü olmamalı bence de. Ama risk grubuna göre primde indirime veya artırıma gidebilir.
Risk grubuna göre prim uygulaması olursa hayır demem, tamam ben sigara içiyorum vereyim derim ama dediğim şartlarda, gittiğim hastanede o cihaz yok, bu ünitemiz yok, şu hastalık yüzünden görüntülüme olacak ama 6 ay sonrasına kadar sıra var, gidin dışarda çektirin deyip beni primimle harap etmeyecekler, 8 kişilik odalara tıkmayacaklar.
Çünkü yılda 6000 lira az bir meblağ değil, buna ilaç ve muayene paralarını ödeme, tamamlayıcı sigorta içinde ekstra prim ödemelerimizi de eklersek + sigara içiyorum diye içmeyenlere göre yıllık ortalama 1000 ila 2000 lira fark ödeyebileceğimizi öngörürsek biz sağlık hizmetlerini zaten bedava almıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…