- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Bes gercekten bilinmiyor. Biz bi ara niyetlendik benim icin ama biraz arastirinca vatandasa hicbir sekilde fayda saglamadigini gördük, vazgectik.BES tam olarak anlatılmıyor kimseye herkes emekli olduğunda reklamdaki gibi tekneye atlayıp gezecek sgk emekliliğinin yanı sıra gelir olacak sanıyor.Esası sen ne yatırırsan onu sana geri veriyor hatta daha azını bile verebilir.Çünkü kaç kişi para değerlendirmekten anlar.Parayı değerlendiremediğin gibi yönetim kesintisi vergi vs adına paran iyice kuşa dönüyor.Emeklilik tarihine kadar beklersen 1000 tl o güne kadar yatırdıysan hadi borsada yada faiz gibi birşeyle değerelendirdin 1100 tl oluyor paran.Toplu çekersen 950 ye düşüyor devlet kesinit yapıyor.Yada aynı parayı sana aylık taksitle ödüyor.BES yalnızca devlete ek gelirdir.Sana bana faydası yoktur.Şaşırdık mı ? Hayır...
BES tam olarak anlatılmıyor kimseye herkes emekli olduğunda reklamdaki gibi tekneye atlayıp gezecek sgk emekliliğinin yanı sıra gelir olacak sanıyor.Esası sen ne yatırırsan onu sana geri veriyor hatta daha azını bile verebilir.Çünkü kaç kişi para değerlendirmekten anlar.Parayı değerlendiremediğin gibi yönetim kesintisi vergi vs adına paran iyice kuşa dönüyor.Emeklilik tarihine kadar beklersen 1000 tl o güne kadar yatırdıysan hadi borsada yada faiz gibi birşeyle değerelendirdin 1100 tl oluyor paran.Toplu çekersen 950 ye düşüyor devlet kesinit yapıyor.Yada aynı parayı sana aylık taksitle ödüyor.BES yalnızca devlete ek gelirdir.Sana bana faydası yoktur.Şaşırdık mı ? Hayır...
Bes gercekten bilinmiyor. Biz bi ara niyetlendik benim icin ama biraz arastirinca vatandasa hicbir sekilde fayda saglamadigini gördük, vazgectik.
Harika bir sosyal devletiz.Durmak yok,yola devam.
Adam zaten yıllarca prim ödemiş, emekli olayım rahata ereyim hayali kurmuş yıllarca, şimdi diyorlar ki emekli aldığın 800-900 lira aylıktan prim ödeyeceksin, zaten ilaç parası kesiliyor maaştan, insanlar doktora gitmeye korkuyor ilaç kesintileri yüzünden, yetmedi birde prim
Ah tabii bundan sonra işe başlayacaklar için durum daha vahim, her ay 350-400 lira sgk kesilecek maaşlarından, 20-25 yıl sonra emekli olduklarında alacakları emekli maaşı 400 lira.
Emekli maaşını senden kesip sana verecekler, bitti mi bitmedi, 400 lira emekli maaşından ilaç kesintisi, prim kesintisi de olacak, kalanı güle güle harca
Ablacım sana kabaca anlatayım, şimdi konunun meali SGK borç içinde, artık değirmen dönmüyor, battı batacak, o yüzden diyorlar ki emekli kardeş sen 20-25 yıl prim ödeyip emekli oldun ama bizim borcumuz var, emekliden ilaçlar için yaptığımız kesintide kar etmiyor zira sen kesintiden tırsıp doktora gitmiyorsun, madem ilaç kesintisi yaparlar diye kaçıyorsun benden, o zaman al sana zorunlu sağlık prim kesintisiAbla bu emeklilik islerinden hic anlamiyorum. simdi insanlar yillarca prim oduyor emekli oluyor emekli olduktan sonra ne adi altinda prim istiyorlar ki? zaten ilac parasi doktor parasi falan bi suru sey gidiyo. eczaneye gitmeye korkuyo annem 30 40 lira para oduyor her seferinde. Ee hani emekli olunca rahata erilecekti
Ablacım sana kabaca anlatayım, şimdi konunun meali SGK borç içinde, artık değirmen dönmüyor, battı batacak, o yüzden diyorlar ki emekli kardeş sen 20-25 yıl prim ödeyip emekli oldun ama bizim borcumuz var, emekliden ilaçlar için yaptığımız kesintide kar etmiyor zira sen kesintiden tırsıp doktora gitmiyorsun, madem ilaç kesintisi yaparlar diye kaçıyorsun benden, o zaman al sana zorunlu sağlık prim kesintisi
Itibarda tasarruf olmuyor ama vatandasin her seyinden olunuyor demek ustune de resmen soyuluyor.
Yazik cok yazik. Baska ulkelerin emeklileri dunyayi gezerlerken bizimkiler ay sonu hesabi yapiyor
Suriyeliye bedava; bu ülkenin vatandaşına misli misli pahalı sağlık.içler acısı bir halde ülke
bu kadarda olmaz resmen doktora filan gitmeyin ölünde maaş vermeyelim diyor meali bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?