• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cilt Bakımı Ürünleri SHEA Butter ( Karite ) Yağı

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

_MedceziR_

«DirenTürkiye»
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
16.931
12.185
298
İzmir
Shea Butter (karite yağı) Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağdır.

Karite Ağacı :

karite_agaci-450x299.jpg

Tropikal Afrika ağacıdır 12,5 ile 25 metre uzayabilen bu ağaç ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Ağacın meyve vermesi için 25 yıl gerekmektedir. Ortalama 250 sene ömrü olan bu ağaçlar genellikle kendiliğinden büyürler.

Özellikle Burkina Faso ve Gana’da kadınlar tarafından toplanarak işlenen Karite meyvesinin hasatı yapıldıktan sonra yemişleri kurutulur, bu yemişler ince bir macun haline getirmek için öğütüldükten sonra elde edilen macun Karite Yağı (shea yağı) haline gelir.
Shea yağının hücre yenilenmesini hızlandırır ve yumuşakcık, elastik bir cilt görünümü sağlar. Ciltte koruyucu bir tabaka oluşturarak cildin nem dengesini sağlar.

Shea butterin tahriş azaltıcı özelliği vardır, yara izleri, egzema, yanık, ciltteki pullanma ve döküntüler, çatlaklar, kırışıklıklar üzerinde etkileri bilinmekte ve bu özellikleri sayesinde kadınlar tarafından kullanılmaktadır.
Shea butter yani karite yağı cilt tarafından çok hızlı emilir. Shea ultra viyole ışınlara karşı doğal bir güneş koruyucudur spf 3 civarında bir koruma sağlar.

Shea butter çok iyi bir dudak nemlendiricisidir.
Saç bakımında ideal yağlardan birisidir, yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Shea butter ile ilgili ufak bir hatırlatma:

Shea_cevizi_kiran_Burkina_Fasolu-450x300.jpg

Shea yağının birçok afrikalı kadının tek geçim kaynağı olduğunu unutmayın. Bu yağın çıkarıldığı ülkelerden birisi olan eski Fransız sömürgesi Burkina Faso’da okuryazar oranının %12 olduğunu bilmenizi isteriz. Yıllık eğitim ücreti 70 dolardır ve birçok aile bu parayı veremediği için çocuklar okuyamıyor. Tüketilen her shea butter, karnı doyan ve şanslıysa okuyan bir çocuk anlamına geliyor.

Kendim de hem cilt, hem saç bakımında kullanıyorum...Vazgeçemediğim bir ürünümdür...

Tatlım emeğine sağlık.
Kesinlikle her cümlesine katılıyorum cilt için ve saç için vazgeçilmez bir bitkisel yağ:16:

Saçımda hiç kullanmadım ama dudaklar için çok iyi bir tercih.

Kuru saçlarda, nem maskelerinin temel yağıdır...Mutlaka denemelisiniz saç bakımında da...
Yalnız yoğun bir yağ olduğu için, diplere sürmemekte fayda var...

Tatlım emeğine sağlık.
Kesinlikle her cümlesine katılıyorum cilt için ve saç için vazgeçilmez bir bitkisel yağ:16:

Rica ederim, evet her hanımda bulunması gereken bir yağ...
Senin de emeklerine sağlık..

Ben de yanımda taşıyorum. Elime sürüyorum, yaram olursa yaraya sürüyorum. Bazen hindistan cevizi yağıyla karıştırıp saç bakımı yapıyorum, yumuşacık oluyor.

Son düzenleme:
doğal ürün manyaklığım sayesinde 2 sene önce tanıştığım ve safını bulduğum muhteşem ürün. bazıları 'sheabutter' bazıları 'karita yağı' diye biliyor. fakat inanılmaz nemlendirici özelliği var. ben dirseklerime dudaklarıma cildim çok kuruduğunda yüzüme kullanıyorum. çok da memnumum. piyasada içinde kimyasal olan ürünleri güzel kokabilir,saf olanı bildiğimiz makina yağı gibi kokuyor. ayrıca yazın argan yağıyla karıştırıp bronzlaştırıcı olarak da kullanıyorum:) kısacası kışın vazgeçilmezimm...

Saf i nereden buldunuzdan acaba cunku tamamen saf diyebilmek için ham olarak afrikadan ithal etmek gerek gerisi saf değil pek

Shea Butter (karite yağı) Karite (shea) ağacının meyvesinden elde edilen katı formda bir yağdır.

Karite Ağacı :

karite_agaci-450x299.jpg

Tropikal Afrika ağacıdır 12,5 ile 25 metre uzayabilen bu ağaç ceviz büyüklüğünde meyveler verir. Ağacın meyve vermesi için 25 yıl gerekmektedir. Ortalama 250 sene ömrü olan bu ağaçlar genellikle kendiliğinden büyürler.

Özellikle Burkina Faso ve Gana’da kadınlar tarafından toplanarak işlenen Karite meyvesinin hasatı yapıldıktan sonra yemişleri kurutulur, bu yemişler ince bir macun haline getirmek için öğütüldükten sonra elde edilen macun Karite Yağı (shea yağı) haline gelir.
Shea yağının hücre yenilenmesini hızlandırır ve yumuşakcık, elastik bir cilt görünümü sağlar. Ciltte koruyucu bir tabaka oluşturarak cildin nem dengesini sağlar.

Shea butterin tahriş azaltıcı özelliği vardır, yara izleri, egzema, yanık, ciltteki pullanma ve döküntüler, çatlaklar, kırışıklıklar üzerinde etkileri bilinmekte ve bu özellikleri sayesinde kadınlar tarafından kullanılmaktadır.
Shea butter yani karite yağı cilt tarafından çok hızlı emilir. Shea ultra viyole ışınlara karşı doğal bir güneş koruyucudur spf 3 civarında bir koruma sağlar.

Shea butter çok iyi bir dudak nemlendiricisidir.
Saç bakımında ideal yağlardan birisidir, yıpranmış saçları derinlemesine nemlendirerek, saçların kırılmasını ve koparak dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Shea butter ile ilgili ufak bir hatırlatma:

Shea_cevizi_kiran_Burkina_Fasolu-450x300.jpg

Shea yağının birçok afrikalı kadının tek geçim kaynağı olduğunu unutmayın. Bu yağın çıkarıldığı ülkelerden birisi olan eski Fransız sömürgesi Burkina Faso’da okuryazar oranının %12 olduğunu bilmenizi isteriz. Yıllık eğitim ücreti 70 dolardır ve birçok aile bu parayı veremediği için çocuklar okuyamıyor. Tüketilen her shea butter, karnı doyan ve şanslıysa okuyan bir çocuk anlamına geliyor.

Kendim de hem cilt, hem saç bakımında kullanıyorum...Vazgeçemediğim bir ürünümdür...

Shea yağlı ürünlere birde ek yapayım Loccitane adlı fransız kozmetik markasının shea yağlı el kremleri mevcut gerçekten harika yumuşacık yapıyor yine shea yağlı bırcok urunlerı mevcut shea yağlı urun kullanmak ıstıyorsanız tavsiyedir.

Bende is seyahetlerimde Afrika’dan getiriyorum kilo ile 😄 Piyasadakiler, katkili, katiliyorum. Ayni zamanda super bir anti-aging.

Back
X