Sıcakkanlı insanlardan taktik bekliyorum

Konuşurken aynı zamanda gülen insanlara bayılıyorum ben hiç beceremem ya konuşucam ya gülücem bi de aşırı sesli kahkaha atanlar olur ya onu da beceremiyorum komik bir şey varsa gülüp geçiyorum
Amaaan işte bu ben ya gülmekten konuşmamı kesmek zorunda kalıp ortaya da daha başka bir kahkaha patlatırım benimde elimde değil azaltamıyorum 😅😅😅

Small talk diye bir tabir var, internetten bakıp araştırın. Kişisel sorulara girmeyeceksiniz, güler yüzlü, sizli bizli, dini- siyasi- kişisel konular yasak. Size gelirse politik ve kesinlikle fazla detaya girmeden, açıklamadan konuşmanız lazım. Kısacası sürekli işle alakalı veya havadan sudan, güncel konulardan konuşmanız gerek. Gitmeden bir liste gibi kafanızdan plan yapın. Kişiler işle alakalı geçmişlerini araştırın. Gideceğini yerdeki tarihi yapılar, özellikler vs derken biter.

Selaaam hanımlar ben 4 günlüğüne şehir dışına gideceğim bir iş için. Normalde ilk tanıştığım insanlara karşı sakin ve gözlemciyimdir. Ama bu 4 gün sıcakkanlı davranmam gerek. Mesela ortamda çok fazla kişi olunca kendimi rahat hissedemiyorum illaki hepsiyle sakin bir ortamda tek tek tanışmış olmalıyım ki rahat hissedebileyim. Ya da kişiler ilgimi çekmediyse sohbet edesim gelmiyor orayı burayı izlemeye başlıyorum ve saçmalıyorum. Normalde umrumda olmaz geniş bir arkadaş çevrem var ama bu 4 kişiye maalesef biraz maske takmak zorundayım. Tavsiyelerinize açığım..
Konuşulanlara katılmayı dene. Yorum yap. Ara sıra gül. Hatta biri birşey seviyorum vs diyorsa ona eşdeğer birşey bulup bende bunu seviyorum gibisinden ekle ve kendini sevdir.

Back
X