• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SICAKLIK ile OVULASYON TAKİBİ

Serennay

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
517
Puanlar
628
Yer
İzmir
Biz üç aydır planlı gebelik deniyoruz. Bunun son 2 ayında ovulasyon testi de yaptım. Ovulasyon testimde 2 aydır cd12’de LH pik gördüm. O günleri öncesini ve sonrasını değerlendirdik ve tam silik olunca değerlendirmeyi bıraktık. Yalnız sıcaklık takibinde görüyorum ki 25 ocak döngümde cd17 ve 19 şubat döngümde cd16 günlerinde yumurtlamam olmuş. İşin özü ben artık lh testi yapmamaya karar verdim. Bu ay doktorumun verdiği takviyelerle ve sıcaklık ölçümüyle devam edeceğim. Bu konuda ekstra bilgisi olanlar yorumlayabilirse sevinirim. Bi tane konu var ama milyon tane mesaj olduğundan yeni konu açıyorum.

Eklentiler

• IMG_2378.webp
    IMG_2378.webp
    22 KB · Görüntüleme: 109
Sıcaklık takibini ne zaman ve ne ile yapıyorsunuz ? Çünkü Türkiye de Ovülasyon sıcaklığını ölçecek bbl ölçerlerden yok diye biliyorum

Sıcaklık takibini ne zaman ve ne ile yapıyorsunuz ? Çünkü Türkiye de Ovülasyon sıcaklığını ölçecek bbl ölçerlerden yok diye biliyorum
Geceleri apple watch ile yatıyorum o uyku modundayken bazal vücut sıcaklık farkını ölçüyor

Geceleri apple watch ile yatıyorum o uyku modundayken bazal vücut sıcaklık farkını ölçüyor
Apple Watch 8,9 ve ultra modelleri gece boyu vücut sıcaklığının ortalamasını alır bazal sıcaklık ise uyanıldığında ilk oluşan vücuttaki anlık sıcaklıktır yani dolayısıyla Apple Watch bunu ölçemez ölçe bize 5 sanşyede 1 bilekten sıcaklık ölçtüğü için bu doğru olmaz (bende de var araştırma sonucu doğru olmadığını da gördüm)
Birde btt sıcaklık için ağız , rektal yada vajinal ölçüm lazım bunun haricindeki ısılar yanıltır.
Bu sıcaklık takibi kafanı karıştırıp o yüzden doğru gelmemiş olabilir 🙏🏻

Biz üç aydır planlı gebelik deniyoruz. Bunun son 2 ayında ovulasyon testi de yaptım. Ovulasyon testimde 2 aydır cd12’de LH pik gördüm. O günleri öncesini ve sonrasını değerlendirdik ve tam silik olunca değerlendirmeyi bıraktık. Yalnız sıcaklık takibinde görüyorum ki 25 ocak döngümde cd17 ve 19 şubat döngümde cd16 günlerinde yumurtlamam olmuş. İşin özü ben artık lh testi yapmamaya karar verdim. Bu ay doktorumun verdiği takviyelerle ve sıcaklık ölçümüyle devam edeceğim. Bu konuda ekstra bilgisi olanlar yorumlayabilirse sevinirim. Bi tane konu var ama milyon tane mesaj olduğundan yeni konu açıyorum.
Apple Watch ın bazal ısıyı doğru ölçeceğini sanmıyorum doğru ölçüm için çubuk dijital ateş ölçer kullanın ölçümlerinizi yazıp beni etiketlerseniz yardımcı oluyorum yıllardır kullanıyorum bu yöntemi.

Ben bazal durumun uyku anında olduğunu biliyordum. Zaten lh testi işaretlemeden önce yumurtlama tahmini bildirimi de gönderiyordu saatim. Bendeki watch 10. Bu ay böyle denicem bakalım olmadı Kulakiçi sıcaklık ölçer alırım 💕

Apple Watch ın bazal ısıyı doğru ölçeceğini sanmıyorum doğru ölçüm için çubuk dijital ateş ölçer kullanın ölçümlerinizi yazıp beni etiketlerseniz yardımcı oluyorum yıllardır kullanıyorum bu yöntemi.
Yapay zekaya sordum şöyle yazdı;

Eklentiler

• IMG_2390.webp
    IMG_2390.webp
    59,8 KB · Görüntüleme: 94
Ben bazal durumun uyku anında olduğunu biliyordum. Zaten lh testi işaretlemeden önce yumurtlama tahmini bildirimi de gönderiyordu saatim. Bendeki watch 10. Bu ay böyle denicem bakalım olmadı Kulakiçi sıcaklık ölçer alırım 💕
Uykudan uyandığın an yataktan kalkmadan ölçülen ısı
Bilekten doğru olur mu onu bilemiyorum hiç görmedim deneyeni. Belki de doğru olabilir kulak içi olmaz canım koltuk altı da yanıltıcı oluyo dış etkenlerden etkileniyor çünkü kulak ve koltukaltı dil altı en garanti 👍🏻

Yapay zekaya sordum şöyle yazdı;
Attığın grafiği inceledim bu şekilde tespit etmek mümkün değil rakamlar çok tuhaf
Dil altı ölçümde
Belli bir seviyede ilerleyip en az 0.2 lik artış ve sonrası regle kadar gebelik varsa regl den sonra da ısının yükseliş çizgisinde kalması ile tespit ediyoruz
Kendi grafiğini ekliyorum daha net anlarsın ordan

Eklentiler

• 1000038150.webp
    1000038150.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 54
Kesik çizgiye kadar (ovulasyon günü) 36.1 sınırında iken 36 3 e çıkıp altına düşmeden gidiyor senin verilerinde böyle bir durum yok ben göremedim

Çok ilginç gerçekten ya bugun de sıcak basmasıyla uyandım bi baktım sıcaklığım 0.62 derece yüksek çıkmış. 11 martta beta vermiştim negatifti o yüzden ümitlenmek istemiyorum ama bakıcaz artık. Lh testine göre yumurtlamam 4 mart olması lazım

Attığın grafiği inceledim bu şekilde tespit etmek mümkün değil rakamlar çok tuhaf
Dil altı ölçümde
Belli bir seviyede ilerleyip en az 0.2 lik artış ve sonrası regle kadar gebelik varsa regl den sonra da ısının yükseliş çizgisinde kalması ile tespit ediyoruz
Buna göre yorumlarsam 15.gün yumurtlamışım sonra sıcaklık yükselmeye çıkmış bence

Aa ben benim verileri girdin sandım. Senin yumurtlama 15.gün demi bu grafiğe göre

Dil altı ölçümde
Kendi değerlerimi de grafik olarak attım. 5 mart sonrası normal vucut sıcaklığımdan hep yüksek kalmış. Sence 4 mart yumurtlama olmuş diye yorumlayabilir miyiz?

Eklentiler

• IMG_2392.webp
    IMG_2392.webp
    9 KB · Görüntüleme: 58
Aa ben benim verileri girdin sandım. Senin yumurtlama 15.gün demi bu grafiğe göre
Evet ayın 15 ı oluyo döngüyü alt şeritteki rakamlar gösteriyor
Kendi değerlerimi de grafik olarak attım. 5 mart sonrası normal vucut sıcaklığımdan hep yüksek kalmış. Sence 4 mart yumurtlama olmuş diye yorumlayabilir miyiz?
Evet çizgi çektiği gün yumurtlama günü

Çok ilginç gerçekten ya bugun de sıcak basmasıyla uyandım bi baktım sıcaklığım 0.62 derece yüksek çıkmış. 11 martta beta vermiştim negatifti o yüzden ümitlenmek istemiyorum ama bakıcaz artık. Lh testine göre yumurtlamam 4 mart olması lazım
11 mart erken kalıyor yumurtlamaya göre daha bugün falan anca geçmeye başlar kana
Belirtilere odaklanma yanıltıcı oluyor çogu zaman 🙃

11 mart erken kalıyor yumurtlamaya göre daha bugün falan anca geçmeye başlar kana
Belirtilere odaklanma yanıltıcı oluyor çogu zaman 🙃
Benim bugun gecikmemin 2.günü ve bugün dahil son sıcaklıklarım böyle. Sence umutlanmalı mıyım? Yanımda erken gebelik testi yok normal kaset test var yapsam çıkar mı?

Eklentiler

• IMG_2468.webp
    IMG_2468.webp
    30 KB · Görüntüleme: 74
Benim bugun gecikmemin 2.günü ve bugün dahil son sıcaklıklarım böyle. Sence umutlanmalı mıyım? Yanımda erken gebelik testi yok normal kaset test var yapsam çıkar mı?
Yükseliş var gibi gecikmede olmuş
Grafiğe dönüştürüp atsana bu şekilde kafa karıştırıcı oluyor
Varsa kaset testte de çıkar artık.

Yükseliş var gibi gecikmede olmuş
Grafiğe dönüştürüp atsana bu şekilde kafa karıştırıcı oluyor
Varsa kaset testte de çıkar artık.
Kaset yaptım silik çıktı attım başka konuda. Kan da verdim yarın belli olcak artık 🥲

Back
X