şiddet mi 2,5 yıllık evliliğimde düğünümden 15 gün sonra görmeye başladım bazen bir tokat bazen bir tekme bazende duvardan duvara savruldum sonuç ne mi ayrıldım 2 aydır ayrıyız
ban 2,5 yıl dayanabildim hadi yuvam yıkılmasın diye ama şimdi bakıyorumda elimde evliliğimden arta kalan sadece kötü anılar
Eşimle aynı eğitim düzeyine sahip olmamıza rağmen ve hatta diyebilirimki onun eğitim düzeyi benden iyidir. Ben evlendikten sonra kendimi geliştirmeye devam ettim o ise evlendiğimizde ne ise şimdide o. Doğal olarak ben kariyer yaptım o ise göbek:))))) Bu nedenle fiziksel değil ama bana piskolojik şiddet uyguluyor. Hiç bir şey bilmediği ve benim uzmanı olduğum konularda bile herşeyin en iyisini o biliyor bu her konuda böyle yaptığım yemekten yıkadığım bulaşığa giydiğim ayakkabıdan çocuğumu yetiştirme tarzıma kadar herşeye muhalefettir amaç ise çok belli.....klava:
annem babamdan yıllarca şiddet gördü. o kadar yakından biliyorum ki ne yazık ki. sorunlu bir çocukluk geçirdim. evlendikten sonra da çok ciddi sıkıntılar yaşadım hepsinin temelinde babamı görüyorum. acziyetiyle içki şişelerinde boğulan babam yine ondan aldığı yalancı kuvvetle gelip annemi dövüyordu. tabi bu bizler yani çocuklar büyüyene kadar devam etti ama o yıllar annem de harap oldu. bir sürü hastalık sahibi oldu,psikolojisi bozuldu. dayak neden atılır bir insana neden el kaldırılır? bilemiyorum daha doğrusu anlamıyorum. normalde bir melek olan babam alkol aldıktan sonra hiç acımadan annemi dövebiliyordu.hayatta bir yerlere gelememiş,babasının sonsuz şımartılmasıyla büyümüş,ayakkabılarının bağı bile ablaları tarafından bağlanan babamın sebebi dedem diye düşünmüşümdür hep. sinirli,karısını döven bir dedem vardı.ve 11 çocuğu olan bu dedem devamlı hamile ! olan babaneme kızıp eve bir kadın getirmiş. ama haklı adam her saniye karnı bunrnunda bir kadın insan bi dikkat eder!!!! ee böyle babanın yetiştirdiği çocuktan ne olur? velhasıl kaba kuvvete başvuran kadın ( çocuklarını döven) ya da erkek farketmez! şiddet kabul edilemez,kime ve hangi sebep gösterilerek yapılmış olursa olsun. çok derinlere inmek gerek ve bu insanların acziyetlerinin temelinde yatan sebebler araştırılmalı! kötü geçmiş bir çocukluk,kötü örnek olan ebebeyn, içki,kumar,kötü arkadaş çevresi vs vs
ezaa slm tatlım, ben 5 yıl boyunca şiddet mağduru kadınlarla çalıştım bir vakıfta ve inanılmaz şeyler şahit oldum ve tabiki bir çok erkeğin kadın bedeni üzerinde kurdukları güç göstergesinin izlerine sana da bu konuda bir kaç hikaye anlatabilirim dilersen.
Örneğin en yeni tartışma nedenimizi anlatayım..
eşim günde yalnızca 4 saat çalışıyor işi gereği bense 10 saat+ev işi+çocuk v.s. ben bu duruma çok kızıyorum çünkü maddi giderlerimiz yüksek evde bakıcı varve yetişemiyoruz ay sonunu zorla getiriyoruz. Eşimin geliri benden daha az aslında sorun burda belkide neyse ona bu işi bırakmasını veya buna devam ederek başka iştete çalışmasını istediğimi söylüyorum sonuçta bir bebeğimiz var ve onun geleceğini kurmakla yükümlüyüz. Geçenlerde bu konu üzerine saatlerce tartıştık. Son geldiğimiz nokta ise neden çalışmıyormuş beyimiz çünkü kendisi şimdi kazandığının 10 katınıda kazansa yinede yetmezmiş çünkü ben o kadar çok harcarmışım bu yüzden çalışmıyormuş gerekte yokmuş zaten.
Bu noktadan sonra siz gelinde çocuğunuzdan onun giderlerinden geleceğinden bahsedin durun. Moral sıfır...
Tartışma sonrasında ne mi oldu tartışma nedenini yazdım biliyorsunuz,benneyaptımki meğer ben ona eve gelme demek istiyormuşum bu yüzden 1 haftadır sadece akşamları eve geliyor.
ağlasammı gülsemmi.....
evli degilim ögrenciyim henüz ama neler yasadıgınızı inanın en içte hissedebiliyorum.. keşke erkeklerde anlayabilse...
canım istersen özelden msn adresini yolla oradan sanırım çok daha kolay olacaktır görüşmek
off cok feci.. peki neden şiddet görüyordun paylasmak istemisin.. inan bular cok önemli.. benim annem babam bosandılar.. hiç şiddet yasanmadı fiziksel olarak ama sözlü şiddet vardı.. fakat ben fiziksel olarak nasıl bu duruma geliniyor anlayamıyorum.. paylaş lütfen... onlarca yazı okuyorum aklım almıyor... eger sizlerinde yardımı olursa çekicem bu filmi ve hepinize izleticem sonra yollicam heryere ve görsünler kadınların ne cektiğini bir kez daha.. burunlarına sokmadıkca gözlerine sokmadıkca anlamicaklar... cok üzgünüm bir bayan olarak yasadıkların için.. herseyin en iisi seninle olsun mutluluklarda beraberinde...
canım kavgalarımızn sebebi ya eşimin ailesi oluyordu ya bana söylediği yalanlar yada bekar arkadaşları ama sonuç ne olursa olsun her kavgada üzerime yürüyrodu ben ona karşılık verdiğim andada kendi duygularını bastırmak için dövüyordu.galiba benim eşimde aşağılık kompleksi vardı vu bunu bastırmanın yolu bana eziyet etmekten geçiyordu .senağlama
çocuk,cennet nimetlerindendir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?