• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet görüyorum ama eşim bunu kabul etmıyor

Komşum da böyleydi. Kavgalarda darbe sesleri gelirdi evden, ertesi gün sorardım tartıştık derdi, sonra bir gün halı yıkamacı geldi salon halısını verdi, dedim hayırdır geçen ay yikattin daha noldu ? Ağlayarak anlattı, kadının kafasını saçından tutup kapıya vurup yarmis adam, bu güne kadar yaptıklarını ben sana şiddet uygulamiyoum sadece tartışıyoruz diyerek inandirmis kadını, o gece de aynı şeyi söylemiş,ben sana şiddet uygulamadim sadece tartıştık diyerek yardigi kafası ve kanla kaplı halılarıyla kadını evde öylece bırakıp çıkmış. Doktora bile gitmedi korkusundan , pansumanini ben yaptım ertesi gün, garibim hala da diyordu ki acaba ben mi büyütüyorum, bu şiddete girer mi? Adam da aynı anlattiginiz gibi sessiz sakin işinde gücünde beyefendi bir adam dışarıdan bakınca ama duvarlar ince işte....

Son düzenleme:
Yavrum öldüğün zaman konuşalım şiddet mi değil mi
Ay Bi de soruyor deliricem
Kaç kurtul bir an önce

Ne okuduğunuzu anlıyorsunuz ne de manipülasyon, psikolojik şiddet, gaslighting kavramlarını. Erkek şiddetinin ne olduğunu biliyor musunuz bari? Ben inanmıyorum şöyle yapsaymış gibi yorumlarla bu erkeklerden hiçbir farkınız kalmıyor siz de kadına psikolojik baskı yapıyorsunuz. Mağdur durumdaki kadına daha çok saldırarak ne olacağını sanıyorsunuz? Bu tarz yaklaşımlar gerçekten çok zarar veriyor. Bu benim kişisel fikrim değil. İnanmıyorum dediğiniz kadınları anlamak ve öfkenizi onlardan çıkarmak yerine gerçekten yardımcı olmak isterseniz kadına şiddet konusunu biraz araştırın. Çünkü bu tamamen politik, sadece bir insanın diğerine vurması gibi basit bi mesele değil. Şiddet döngüsü yazın google a, yukarda bir üye gaslighting videosu atmış onu izleyin.
Ne biliyorsunuz ne yaşayıp, yaşamadığımı ? Çok iyi biliyorum ben manipülasyon ne demek. Ama siz de yapmayın Allah aşkına biri size el kaldıracak ve bu şiddet değil diyecek. Bunun neresi manipüle edilebilir ?. Duygusal olarak bir durum olsa anlarım ama bunu artık anlamak istemiyorum.

Şiddet sadece tekme tokat değil hakaret bile şiddete girer kaldı ki bilek sıkmak boğaz sıkmak bariz ve net şiddet. Kamerayla ispatla bir uzmana göster

Ben 23 yaşındayım ve eşimle evliliğimizin ilk aylarındayız. 7 8 yıldırda tanısıyoruz. Eşimde anladıgım kadarıyla öfke kontrol problemi cok yogun ölcüde var. Bunu dısardan veya aılesınden birine sorsam şiddet uygulayabılecegıne asla ınanmazlar. Hatta komık olan kısmı eşimde şiddet uyguladıgını düşünmüyor. Bazen acaba kafayımı yıyorum yoksa kafamdamı kuruyorum diye düşünüyorum. Şiddet nedir kavramı nedir merak ediyorum. Uzatmadan yaptıklarından kısacası bahsedıyım. Tartısma anında bıleklerımı büküp sıkmalar bagırmalar hakaretler. Üstüme yürümeler bogazımı sıkmalar. Beni koltuga sıkıştırmalar. Ve bunların hiçbiririnin şiddet olmadıgını kavga bıttıkten sonrada abartıyosun öldürdüm sanki demeler. Inanılmaz farklı bi dünyaya düştüm. Resmen deprem oluyorda tek ben salanıyor gibiyim. Yapmam gereken belli ama içinden cıkamıyorum.
Eşinizin kabul edip etmemesinin ne önemi var siz ne yaşadığınızı biliyorsunuz sonuçta

Şu cümlenize çok üzüldüm... Sizde bu olayı kendinize "çok abartıyorum" diyerek kabullenmeye ve alttan almaya görmezden gelmeye başlamışsınız bile çok üzüldüm.

Siz kendinizi bu kadar küçük görürseniz adam daha çok ezer uzak durun ve boşanın lütfen...

Ailesi de görmezden geliyor...
Kendimi küçük görmüyorum ama okadar ofkelı bende bı suc yok sen bana bu sekıldesın dıye boyleyım sen bana ıyıyken ben sana kotumuyum dıye saydırmaya baslıyor. O bu sekılde konustukta kafayı yıcek gıbı oluyorum. Bu kadar üzülürken yıpranmısken karsıma gecıp boyle konusunca delirmiş gibi hisediyorum

Ben 23 yaşındayım ve eşimle evliliğimizin ilk aylarındayız. 7 8 yıldırda tanısıyoruz. Eşimde anladıgım kadarıyla öfke kontrol problemi cok yogun ölcüde var. Bunu dısardan veya aılesınden birine sorsam şiddet uygulayabılecegıne asla ınanmazlar. Hatta komık olan kısmı eşimde şiddet uyguladıgını düşünmüyor. Bazen acaba kafayımı yıyorum yoksa kafamdamı kuruyorum diye düşünüyorum. Şiddet nedir kavramı nedir merak ediyorum. Uzatmadan yaptıklarından kısacası bahsedıyım. Tartısma anında bıleklerımı büküp sıkmalar bagırmalar hakaretler. Üstüme yürümeler bogazımı sıkmalar. Beni koltuga sıkıştırmalar. Ve bunların hiçbiririnin şiddet olmadıgını kavga bıttıkten sonrada abartıyosun öldürdüm sanki demeler. Inanılmaz farklı bi dünyaya düştüm. Resmen deprem oluyorda tek ben salanıyor gibiyim. Yapmam gereken belli ama içinden cıkamıyorum.
Acil eşiniz tedavi olsun ya da boşanın hepten kurtulun , asla göz yumma asla...

Ailem bilmiyor daha kimseyede bunu dile getirmedim ilk kez bu sayfada dıle getırdım
Sakın çocuk yapma ve korun, ailesi herkes öğrensin gerekirse, önemli olan senin canın, bugün bir tokat atar 2 yıl sonra da tekme tokat yumrukla gelir , o zaman kabul edersiniz dayağı, siz şimdi bile kabullenmişsiniz bu durumu inanamıyorum ...

hem fiziksel hem de psikolojik şiddete maruz kalıyorsunuz.
kendinden şüphe ettirme de psk. şiddetin bir türüdür ve sizi böyle böyle etkisi altında ses çıkaramaz hale getirir. kurtarın kendinizi, zaman vereyim demeniz büyük hata olur

Kendimi küçük görmüyorum ama okadar ofkelı bende bı suc yok sen bana bu sekıldesın dıye boyleyım sen bana ıyıyken ben sana kotumuyum dıye saydırmaya baslıyor. O bu sekılde konustukta kafayı yıcek gıbı oluyorum. Bu kadar üzülürken yıpranmısken karsıma gecıp boyle konusunca delirmiş gibi hisediyorum
Ben bu evliliğin sonunu göremiyorum şiddet var ve eşiniz kabullenmiyor. Üzerine bir de sizi suçluyor. Ailesi bile görmezden geliyor...

Eşinize önce bir yardım almasını önerin kabul etmezse yol yakınken boşanın...

Daha gençsiniz hayatınızı böyle bir adama harcamayın ,ki hiçbirşeyi kabul etmiyor demek kendini haklı buluyor düzelmez malesef

Çocuk mu var, aileniz mi arkanızda değil?

Şiddet gördüğünüzü fark etmeniz için ne olması gerekiyor, hastanelik olmanız mi ölmeniz mi?

Hayvanın tekiyle evlenmişsiniz, kabul edin, yıllarımı verdim romantikliği yapmayın.

Şiddet gösteren karaktersize şans verilmez, düzelir diye beklenmez.

Ha döver de sever de diyorsanız her şeye hazırlıklı olun.

İyiyken herkes iyidir. Adam olan adamlığını böyle durumlarda gösterir.

Sizinki şerefsiz çıkmış istemediği tepkiyi aldığı anda şiddete başvurmuş.

Ailem bilmiyor daha kimseyede bunu dile getirmedim ilk kez bu sayfada dıle getırdım
Ailenizin derhal bilmesi ve o kişiyi sizden uzaklaştırması gerekir. Aksi takdirde bundan sonra yaşayacaklarınız daha vahim olacaktır.
Bunlar cicim aylarinız.. canınızı kurtarın.
Çok büyük şiddetler göreceksiniz. Eşiniz ruh hastası.

Merhaba basbayağı şiddet bu
inşallah dediğiniz gibi ailenizin yanına gidersiniz
şimdi büyükler barıştırmaya çalışacaklar.. dik durun

ben el şakasını bile sevmem şiddete giriyor diye , yapma bunu canına yazık ,

ailene söylesen tepkileri ne olur

Duygusal acı veren her şey şiddettir ki fiziksel boyutunu da aşmış sizin durum. Aile terapistine gidin normal değil eşiniz. Sabırlar dilerim

kavga bıttıkten sonrada abartıyosun öldürdüm sanki demeler.
Ölünce abartamazsiniz yalniz.

Allah korusun.
Çocuk yokken kurtulmak size verilen bir sans. Konu açmaya bile gerek yok.bosanmayip bir de çocuk yapınca bu seçimi kendinizin yaptığını unutmayın sakın. Adam ruh hastası. Boğaz sıkmak nedir...olçüyü neye göre ayarliyor mesela...o ölçüyü bir miktar kaçırırsa ne olacak?

Senin esin ailesine duskun olan es demiydi

Boyle bi konu acmistin sanirim bende sakin cocuk yapma demistim yanlis hatirlamiyorsam Nisanlilik doneminde annesini doktora goturup temizlik yapiyodunuz....
Siddet en kotu bise....

Kardesim evliyken esine siddet uygulamis ben bilmiyordum, bosanma karari aldiklarinda esiyle konusmak icin gittim. Soyledikleri kanimi durdurdu. Kardesimden sogudum... Ex geline gel polise gidelim sikayet et dedim o ugrasmak istemedigini sadece hersey bir an once bitsin istiyorum dedi

Yani ben kendi kardesimin sikayet edilmesi icin oncu oluyorum dusunun size ne diyebilirm.... Git darp raporu al sikayette bulun...
helal olsun

Back
X