• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet görüyorum ama eşim bunu kabul etmıyor

Daha ilk aylarınızda böyle yapıyorsa sonunuzu düşünemiyorum hiç sağlıklı değil. İleri gidip daha çok şiddetlenebilir. Bence ailenle konuş ve bitir. Hey Allahım ya daha yeni evli çiftsiniz derdi zoru ne ya. Sevgiliyken nasıldı? 7-8 yılda hiç mi falso vermedi?
Bu evlendik hadi susayım davranışı değil.
Bundan öncesinde de muhtemelen böyle olaylar yaşadılar ama evlenince dozu artmış olabilir. Erkekler kendini saklama derdinde pek olmuyor. Adam kızı korkutsa, bileğini sıksa yada üstüne yürüse hemen bahane hazır. Kıskandım, yapma dedim, gitme dedim, çıldırtma beni........
Olaylar böyle olunca konu sahibi ne düşündü? Beni çok seviyor. Beni kıskandığı için kolumu sıktı, beni sevdiği için bağırıyor, beni kıskandığı için üstüme geliyor. Beni çok sevdiği için kızınca çok sinirleniyor.

Son düzenleme:
Ben 23 yaşındayım ve eşimle evliliğimizin ilk aylarındayız. 7 8 yıldırda tanısıyoruz. Eşimde anladıgım kadarıyla öfke kontrol problemi cok yogun ölcüde var. Bunu dısardan veya aılesınden birine sorsam şiddet uygulayabılecegıne asla ınanmazlar. Hatta komık olan kısmı eşimde şiddet uyguladıgını düşünmüyor. Bazen acaba kafayımı yıyorum yoksa kafamdamı kuruyorum diye düşünüyorum. Şiddet nedir kavramı nedir merak ediyorum. Uzatmadan yaptıklarından kısacası bahsedıyım. Tartısma anında bıleklerımı büküp sıkmalar bagırmalar hakaretler. Üstüme yürümeler bogazımı sıkmalar. Beni koltuga sıkıştırmalar. Ve bunların hiçbiririnin şiddet olmadıgını kavga bıttıkten sonrada abartıyosun öldürdüm sanki demeler. Inanılmaz farklı bi dünyaya düştüm. Resmen deprem oluyorda tek ben salanıyor gibiyim. Yapmam gereken belli ama içinden cıkamıyorum.
Madem şiddet değil sen de aynısını yap diyeceğim ama korkuyorum 🙄Adam sana ciddi bir şey yapar ne yaptım ki der çekilir falan.Sen bence ona şiddetin ne olduğunu aranız iyiyken otur bir anlat ve rahatsızlığı dile getir.Anlarsa böyle.Ayrica dikkat et bunu yapan ve hiç gören gerçekten bir şey yaparsa acaba yapacağı ne olur?

Ben 23 yaşındayım ve eşimle evliliğimizin ilk aylarındayız. 7 8 yıldırda tanısıyoruz. Eşimde anladıgım kadarıyla öfke kontrol problemi cok yogun ölcüde var. Bunu dısardan veya aılesınden birine sorsam şiddet uygulayabılecegıne asla ınanmazlar. Hatta komık olan kısmı eşimde şiddet uyguladıgını düşünmüyor. Bazen acaba kafayımı yıyorum yoksa kafamdamı kuruyorum diye düşünüyorum. Şiddet nedir kavramı nedir merak ediyorum. Uzatmadan yaptıklarından kısacası bahsedıyım. Tartısma anında bıleklerımı büküp sıkmalar bagırmalar hakaretler. Üstüme yürümeler bogazımı sıkmalar. Beni koltuga sıkıştırmalar. Ve bunların hiçbiririnin şiddet olmadıgını kavga bıttıkten sonrada abartıyosun öldürdüm sanki demeler. Inanılmaz farklı bi dünyaya düştüm. Resmen deprem oluyorda tek ben salanıyor gibiyim. Yapmam gereken belli ama içinden cıkamıyorum.

Sen bu adamı boşamak için neyi bekliyorsun ben anlamadım.

Öyle bir durumda cesedi alıp bir yere gömer. Ülke manyak kaynıyor.
Sayın Konu sahibi kocanız bunu yapmaz sanmayın, millet ailesini tandirda yakıyor, üstüne beton döküyor.
Evet senaryo çok. Sadece balkondan atıp kendisi intihar etmiş bile dese, kimse şiddet gördüğünü bilmediği için polisi savcıyı uyarmayacak.

Bence ilk başta korun .Olan çocuga oluyor .Bir ora bir bura derken kendını buluyor bir zelzelenın ıcınde .Sonra bir terapı al .Bence ulkemızde terapı artık ucretsuz verılmelı .Ama ımkansız bu .Öylede ucuk fıatlarkı .Örnegın normal konuşma konularınızda da mı bole tepkıler verıyor .Ben ulkenın çogunluklu kısmının gizli şizofren ,Gizli psikopat,Gizli narsist oldunu dusunuorum .Sımdı psıkologlar herkes de masallah psıkolog oldu dıyecekler .Ama ben buna ınanıorum .Neler duyup neler goruyoruz

Bu evlendik hadi susayım davranışı değil.
Bundan öncesinde de muhtemelen böyle olaylar yaşadılar ama evlenince dozu artmış olabilir. Erkekler kendini saklama derdinde pek olmuyor. Adam kızı korkutma, bileğini sıksa yada üstüne yürüse hemen bahane hazır. Kıskandım, yapma dedim, gitme dedim, çıldırtma beni........
Ya aslında gerçek yüzleri hep ortada oluyor biz görmek istemiyoruz. Eskiden çok eskiden biriyle nişanlıydım adam nişanlanmadan önce benim bir düğünde şık giyinmemi kıskanıp arabasına bindirdi ve saçımı çekti kolumu sıktı ödüm koptu sonra pişmanlıklar özürler falan salak gibi inanmayı tercih ettim ama o yönünü hep biliyodum zaten yüce Rabbimde onu bana uygun görmemiş ki buz gibi soğudum ondan ve nişanı şak diye attım ailemde tabi öncülük etti Allah onlardan razı olsun. Şimdi bir başkasıyla iki sene olcak evleneli çok şükür üzerime titrer saçlarıma krem sürsem parlak diye farkeder bana yardım eder sinirli olduğu anlarda gider veya odalara kapanırız geçer gider. Diyeceğim o ki erkekler kendilerini hiç bi zaman saklamazlar biz görmemeyi tercih ederiz. Evlenince de iyice ayyuka çıkar altından kalkamayız. 😞

Ya aslında gerçek yüzleri hep ortada oluyor biz görmek istemiyoruz. Eskiden çok eskiden biriyle nişanlıydım adam nişanlanmadan önce benim bir düğünde şık giyinmemi kıskanıp arabasına bindirdi ve saçımı çekti kolumu sıktı ödüm koptu sonra pişmanlıklar özürler falan salak gibi inanmayı tercih ettim ama o yönünü hep biliyodum zaten yüce Rabbimde onu bana uygun görmemiş ki buz gibi soğudum ondan ve nişanı şak diye attım ailemde tabi öncülük etti Allah onlardan razı olsun. Şimdi bir başkasıyla iki sene olcak evleneli çok şükür üzerime titrer saçlarıma krem sürsem parlak diye farkeder bana yardım eder sinirli olduğu anlarda gider veya odalara kapanırız geçer gider. Diyeceğim o ki erkekler kendilerini hiç bi zaman saklamazlar biz görmemeyi tercih ederiz. Evlenince de iyice ayyuka çıkar altından kalkamayız. 😞
Adınıza çok sevindim .
Evet, kadınlar olarak sevince gözümüz kör oluyor resmen. Hersey olabilir geliyor. Ve herseyi beni sevdiği için yapıyor diye düşünüyoruz.
Halbuki adam manyak, adam psikopat, adamın tedavi olması lazım.

Senin esin ailesine duskun olan es demiydi

Boyle bi konu acmistin sanirim bende sakin cocuk yapma demistim yanlis hatirlamiyorsam Nisanlilik doneminde annesini doktora goturup temizlik yapiyodunuz....
Siddet en kotu bise....

Kardesim evliyken esine siddet uygulamis ben bilmiyordum, bosanma karari aldiklarinda esiyle konusmak icin gittim. Soyledikleri kanimi durdurdu. Kardesimden sogudum... Ex geline gel polise gidelim sikayet et dedim o ugrasmak istemedigini sadece hersey bir an once bitsin istiyorum dedi

Yani ben kendi kardesimin sikayet edilmesi icin oncu oluyorum dusunun size ne diyebilirm.... Git darp raporu al sikayette bulun...

Fiziksel şiddete uğradığınız gibi çok ağır psikolojik şiddete de uğruyorsunuz. Gaslighting deniyor buna. Birkaç ayda aklınızdan şüphe eder hale getirmiş sizi. Bu tarz konularda niye boşanmıyorsun diye küçümseyici yorum yapanlar şiddetin bu yönünü hesaba katmıyor ve şiddete maruz kalan kadına zarar veriyorlar hatta böyle bilinçsiz yorumlar kadını o ilişkide kalmaya bile itebiliyor. Şiddet döngüsünü, gaslightingi araştırıp öyle yorum yapsa keşke herkes mağduru eleştirmek, suçlamak kadar kolay aslında.

Konu sahibi, gerçekten inanılmaz üzgünüm bunları yaşadığın için. Yapacağın en doğru şey , belki ailene anlatmaktan bile önce,bu konuda uzman olan birilerinden yardım istemek olur bence. Ailen umarım destek olur ama olmazlarsa da neler yapabileceğini, haklarını öğrenmek çok çok önemli. Birçok dernek var mesela. Sürekli her yerde yazıyorum yine yazacağım türkiye kadın dernekleri federasyonunun acil yardım hattını arayabilirsin acil bir durum olmasına gerek yok örneğin yaşadıklarını anlatıp burda sorduğun bu şiddet mi sorusunu telefonu açan psikologa sorabilirsin. Başka birçok sivil toplum kuruluşu var sana yardım edecek, lütfen onlardan birine ulaş.
Ben artık dayanamıyorum bu ülkede kız kardeşlerime yaşatılanlara. Fiziksel şiddeti dahi ayırt edemez hale getirmiş kadını gerçekten çok acı. Umarım harekete geçip yardım isteyecek gücü bulursun ve kurtulursun bu adamdan.

Adınıza çok sevindim .
Evet, kadınlar olarak sevince gözümüz kör oluyor resmen. Hersey olabilir geliyor. Ve herseyi beni sevdiği için yapıyor diye düşünüyoruz.
Halbuki adam manyak, adam psikopat, adamın tedavi olması lazım.
Parçalanmış bir yaşantısı vardı hep clupte orda burda gününü gün eder karıyla kızla konuşur bir de yakalanırdı aile nasıl olunur bilmiyordu bana nasıl mutlu bir yuva bahşedebilirdi ki beni tehdit etmese nişanlanmazdım bile de işte toydum o zamanlar beni bekaretle korkuturdu gidemezsin ki babana beraber olduk derim mecbur bana kalırsın derdi korkardım. Valla çok zor günler geçirdim düşününce ya korkuma yenilip sürüklenseydim..

Yarın ilk iş ailemin yanına gidicem
Önce devlet Hastanesi'ne gidip, darp raporu alın. Sonra ailenizin yanına gidin. Durumu anlatıp hemen uzaklaştırma ve boşanma davası açın. Bunun sonu daha kotu şeylere çıkar...

Profosyonel bir ruh hastası. Manipüle ediyor sonra bir bakıyorsunuz kendinizi özür dilerken bulmuşsunuz bu tipler böyledir. Hast olduğunu da kabul etmez sizi deli eder. Allah aşkına boşa. Çocuk yapma. Ne kadar erken kurtulursan o kadar iyi.

Bu arada buraya darp raporu al hemen evden uzaklaştırma al sitemlerin hayal aleminde yaşadıklarını düşünüyorum. Arkadaşlar çok üzülerek söylüyorum gerçekten kolay değil böyle manyaklar . Bu başka tür bi man yak kadının gerçeklik algısıyla oynuyor şikayet etse kadın daha suçlu hissedecek gider şikayetini geri alır adıda yalan beyan olur. Bundan iyilikle boşanması gerek bence. Al karşına konuş. Inşallah kabul eder de kurtulursun.

Canım o itisip kalkışanlar zamanla vurmaya dönüyor koluna, kulağına kafana nerene gelirse bir defa vurup bunuda dokundum diyecek bu kez çocukların gözü önünde olacak onlarda şiddete meyilli olcak bu senorya benim seninkinin aynısı evliliği 16 yıl sonra bitirdim 2 çocukla keşke baştan yapsaydım şuan cocuklarimla iyiyiz huzurluyuz

Bunu da buraya bu kadar bebek cinayeti varken açtın ? Maşallah sana. Boşanmayacaksın o çok belli. Hala yok şiddet uyguladığını düşünmüyor yok bilmem ne demişsin. Sakın ha sakın bir bebeğin canıyla oynama. Sakın çocuk yapma. Dayak ye ve otur. Artık bu tarz konulara yorumum bu.

Tek bir fiske de şiddettir. Eşini ikna etmek zorunda değilsin. Belli ki manipüle ediyor seni. Çok o cehenenmden o zaman diyeceksin nasıl katlanmışim buna. Hayır bide pişman da olmuyo abartma falan. Oldurmedigi için n dua mi edeceksin ?

Sanki öldürdüm demiş de
Öldürürse zaten adı cinayet oluyor
Ona artık şiddet demiyoruz 🙄

Gördüğünüz muamele hoşunuza gitmiyorsa bunu karşı tarafa onaylatmanız gerekmiyor
Size göre şiddetse şiddettir
Eşiniz kabul etse ne kabul etmese ne bunu?
Ayrıca emin olun yasalar önünde de şiddet
Tabi ki şiddet olmasından yasal olarak etkilenecek tek kişi olan eşiniz kabul etmeyecek bunu

Bi darp raporu alip dava ac. Siddet neymis ogrenmis olur cezayi alinca.

Back
X