Siddet Oncesi Bunu Anlamak Mümkün Mü

hayır bir de kendine ya da eşyaya zarar vermesi normalmiş gibi
düşün tv ye bi yumruk atsa aha gitti 15 bin teleee
tv yi hastaneye gidip polisle beraber darp raporu alıp "beyaz eşyaya şiddet"ten boşanırdım
Bi de o var aynen. Eşim bir kez şiddetli kavga ederlem telefonunu kırdı. O dönemde de işi kapalı ve parası yoktu. Beş kuruş vermedim. 1 ay telefonsuz gezdi :D şimdi diyor ki evde ki kupayı bile kırmam :D eğer diyorum bir şey kırmak istiyorsan kafanı kır hdjdjd

ay gerçekten
"sen bana karışmazsın anneee ben artık bilmem kaç yaşındayım" demeyi bilirler de sevgililerine açıp gık diyemiyorlar.
vallahi anasına babasına doğuracağı çocuğa yazık oluyor ondan sonra.
Hep öyle olur zaten anaya babaya hödd hödd sevgiliye tamam aşkım.
Bu kadar kolay işte.

Kendine zarar veren size de verecektir. Sinirden kendine zarar vermek normal bir şey değil, bu saldirganlik size de döner.
Şiddet gosterecek insanlar tutup size "sinirlendikçe seni de doverim" diyecek değiller.
Bu gibi şeylerle belli ediyorlar işte.
Belli etmeyen olduğunu dusunmuyorum ben, şiddet geliyorum der.
Kadin cinayeti işleyip haberlere cikan tiplere bakiyorum çoğu benim yanina yaklaşmaya bile korkacagim tipte insanlar hep, bazilarinin sosyal medya profili ve gorunusunden bile belli gormek isteyene tabi.

Hepinizee iyi sabahlar olsuun:) sevgi ve saglıkla. İyisinizdir umarım hepiniz. Biraz tatsız bir konu canınız sıkılmaz umarım. Baslıkta da İfade edebildim mi bilemiyorum. Ancak fızıksel siddeti gormeden evvel hissedebilir miyiz? Hisliyizdir kadınlar olarak. Belki sözel siddetle baslıyordur bilemem ama laflarla ele veriyordur belki kendısını sahıs siddete basvurmadan once. Atıyorum ki sahıs sinirli biriyse ki sadece zararı kendineyse bi sure sonra siniri karşısından da cıkarmak ister mi? Sakayla karısık veya belli eder mi acaba kendini siddet , geliyorum der mi. Soruyu yoneltsem de basima gelmedi sadece his eder gibi oldum. Yani -cok sinir ediyorsun bazen ancak sinir olsam da zararım kendime olur zarar verdimde kendime veririm diyen birisinden siddet gosterecek ihtimali bulurmusunuz ? Siddet gosteren kisilerin belirli basvurdugu ozellıkler tasıdıgı kisisellikler var mıdır acaba.
Kendine acimayan sana acir mi? O yumruk once kapiya duvara sonra sana iner

Harbi mi. Hani sadece laftadır diye düşündürtüyor ancak. Bana benim yuzumden sinirli oldugunu da biliyorum. Senden evvel böyle değildim diyordu. Sana bisey yapmam kıyamam ancak kendime zararım olursa belki yani sana yapmam dovmek istiyorum bazen sinir oldugum için ama kıyamam asla demisti. Bnde sinirinden böyle düşünüyordur belki sadece demistim içimden.

Adam resmen dovmek istiyorum demiş daha ne desin size yahu bunu da sinirden demiştir diyip ilişkiye devam etmez insan ya. Daha ne demesi lazimdi anlamak icin? 🙄
Bir erkekle ilişkim olsun diye dayak yemeyi de goze almayin ya bu kadar laflarina kilif bularak.

Bi de o var aynen. Eşim bir kez şiddetli kavga ederlem telefonunu kırdı. O dönemde de işi kapalı ve parası yoktu. Beş kuruş vermedim. 1 ay telefonsuz gezdi :KK70: şimdi diyor ki evde ki kupayı bile kırmam :KK70: eğer diyorum bir şey kırmak istiyorsan kafanı kır hdjdjd

çok üzücü bir durum
telefon atılır mı arkadaşım??!!
gerçi bu kavgada değil de dizi izlerken giden internet yüzünden benim de çokça modem fırlatmışlığım vardır
tevekkeli ondan hiç şiddete en ufak yatkınlığı olan sevgilim olmamış :D psikopat manyak ben olabilir miğyimmm :D

ama o da gitmeseymiş dizinin ortasında, beni sinirlendirmeseymiş, hepsi internetin suçu ben asla katta kabahatli değilim tabi ki...

çok üzücü bir durum
telefon atılır mı arkadaşım??!!
gerçi bu kavgada değil de dizi izlerken giden internet yüzünden benim de çokça modem fırlatmışlığım vardır
tevekkeli ondan hiç şiddete en ufak yatkınlığı olan sevgilim olmamış :KK70: psikopat manyak ben olabilir miğyimmm :KK70:

ama o da gitmeseymiş dizinin ortasında, beni sinirlendirmeseymiş, hepsi internetin suçu ben asla katta kabahatli değilim tabi ki...
Kadınlar yapabilir hxdjjdhsj ben cinsiyetçiyimmm hahhaa

psikologlar bile yastıkları yumruklayın diyor
gidip iphone 12 512 gb atılır mı hiç :KK70:
Demek ayfon 12 hee. Ya şaka maka 11 pro alacaktım 12 bindi kıyamadım 18 bin olmuş hxhdjjd dur bende bi yastık , yorgan , yatak tokatlıyım :D

Harbi mi. Hani sadece laftadır diye düşündürtüyor ancak. Bana benim yuzumden sinirli oldugunu da biliyorum. Senden evvel böyle değildim diyordu. Sana bisey yapmam kıyamam ancak kendime zararım olursa belki yani sana yapmam dovmek istiyorum bazen sinir oldugum için ama kıyamam asla demisti. Bnde sinirinden böyle düşünüyordur belki sadece demistim içimden.

konuyu şöyle detaylı yazsanız ya en baştan..
güzel arkadaşım şiddetin kendine/eşyaya/başkasına yöneltilmiş hali yoktur.. şiddet şiddettir. bugün eşyaya şiddet uygulayanın yarın o öfkesini nereye veya kime yönelteceğini bilemezsin.
zamanla düzelir/sevgimle düzelir/sabrımla düzelir/geçmişte çok şeyler yaşamış yazıktır benimle düzelir gibi ümitlere kesinlikle girmemelisin.
öfkesini kontrol edemeyen kişi yalnızca psikolojik tedavi görürse iyileşebilir..
sevgilinse bu şekilde davranan tedavi görmeyi kabul etmiyorsa kesinlikle kaç uzaklaş..

Demek ayfon 12 hee. Ya şaka maka 11 pro alacaktım 12 bindi kıyamadım 18 bin olmuş hxhdjjd dur bende bi yastık , yorgan , yatak tokatlıyım :KK70:

tokatladıktan sonra yastıklara gömülüp ağla bence hatta :D
kızım şu an nakit tak para saysan gelmesi 3 ay zaten durdurmuşlar satışları
elimdekinin sıfırını şu an alamıyorum
Çocuklara telefon vermeyin diyen pedagoglara katılıyorum
çok pahalı :D

Yani bir de zaten başlığınız saçma olmuş. Sizin önceden anlamaya çalışmanıza hislerinize falan bakmanıza gerek yok ki. Ne münasebet ya dövmek istiyorum diyecek. Yaşının verdiği şeylerle böyle sert bir insanı dize getirdiğini düşünmen, herkese kıyar ama sana kıyamaz oluşu falan egonu okşuyor eminim ama burası dünya, dizi film değil. Adam bağıra bağıra ilerde başına gelecekleri söylüyor sana lütfen aklını başına topla. Artık bir haber daha görecek gücümüz kalmadı :stop:

Hepinizee iyi sabahlar olsuun:) sevgi ve saglıkla. İyisinizdir umarım hepiniz. Biraz tatsız bir konu canınız sıkılmaz umarım. Baslıkta da İfade edebildim mi bilemiyorum. Ancak fızıksel siddeti gormeden evvel hissedebilir miyiz? Hisliyizdir kadınlar olarak. Belki sözel siddetle baslıyordur bilemem ama laflarla ele veriyordur belki kendısını sahıs siddete basvurmadan once. Atıyorum ki sahıs sinirli biriyse ki sadece zararı kendineyse bi sure sonra siniri karşısından da cıkarmak ister mi? Sakayla karısık veya belli eder mi acaba kendini siddet , geliyorum der mi. Soruyu yoneltsem de basima gelmedi sadece his eder gibi oldum. Yani -cok sinir ediyorsun bazen ancak sinir olsam da zararım kendime olur zarar verdimde kendime veririm diyen birisinden siddet gosterecek ihtimali bulurmusunuz ? Siddet gosteren kisilerin belirli basvurdugu ozellıkler tasıdıgı kisisellikler var mıdır acaba.
Olaylara, kavgalara yaklaşmışına, sinirle neler diyor, neler yapıyor buna bakmak lazım. “dovmek istiyorum bazen sinir oldugum için ama kıyamam asla demisti.” Ee bunu diyen adamdan da yani ne bekliyorsunuz ki… his eder gibi olmamışsını, mantıklı insanların buradan çıkarması gereken sonucu çıkarmaya korkuyorsunuz. “Haa bu şimdi böyle diyor ilerde her şey olabilir ciddi bir kavga, bir yanlış anlaşılma o zaman bu kişi beni dövecek demek ki”demeniz lazım.

Benim başıma hiç belirtisiz gelmisti. Bir senedir çıktığım yuksek lisans mezunu ve hep bana çok uyumlu hareket eden ama genelde benim hesapları filan odediğim biri vardı. Bir gun evdeyken "ya hep ben para harcıyorum, niye bazen sen ödemiyorsun?" diye yumusak bir sesle sormamla karsi duvara yapismam bir oldu. Ustelik ayni cussedeydik. Telefonumu elimden aldı bir sure vs.. Kısaca belli etmeyen bile oluyorken belli edenden kosarak kacın ve ufacık bir sert temasta bile ortalığı ayağa kaldırın, kalakalmayın şokla.

Back
X