• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ŞİDDET

nazannazli2

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2020
144
196
18
25
Halamın çocuğu, Ahmet diyelim adına, üvey anne tarafından şiddet görmektedir. Bu durum çocuk tarafından da sözlü şekilde ailemize iletildi. Vücudunda izler de mevcuttu gördüğümüz zaman ama olayın şokuyla hastaneye gidememiştik. Şimdi aileye dava açma hakkımız var mı? Bizimle Ahmeti görüştürmüyorlar öğrendik diye. Bu zamana kadar da bekledik ama artık birbirine girecek ailem. Hukuken yorum yapabilecek olan var mı? Çocuğun Velayeti anneanne, babaanne dede, hala, amca, dayı, kuzene verilir mi nasıl olur? Size yalvarıyorum yol gösterin. Perişan durumdayız yargılamadan cevap verebilirseniz çok sevinirim. Çocuk 18 yaşına gelmedi. Yetimhane koruma yerlerine kalmasını istemiyoruz

Sosyal hizmetler ile görüşüp akabinde şiddet tespitinde mahkeme süreci başlar ve vesayet olarak değiştirilebilir diye biliyorum.

Konu açılmışken uyarı olarak yazayım, herkesin bilgisi olsun. Çocuklara karşı bir suç işlendiğinde adli birimlere müracaat edilmesi durumunda çocuğa devlet tarafından avukat atanır. Avukatın ücreti de devlet tarafından karşılanır. Çocukların ifadesi avukatsız alınmaz. Ancak bu yalnızca ceza davalarında yasal zorunluluktur. Velayet gibi hukuk davalarında böyle bir uygulama yok.

Allah belasini versin
Bu arada Baba pisligi nerde. Görmüyormu, duymuyormu.
konu cocuk olunca gözüm dönüyor.

sosyal hiumetlere sikayet edin, yuvada olmasi
O evden olmasindan bin Kat daha iyidir.
Sonra Davao acisin, yada avukatla girusün.
Ama zaman kaybetmeden kurtarin cocugu
bircok kisi susuyor yuvaya dusmesin cocuk diye. Sanki bulundugu ortam iyiymismis gibi

Çocuk kaç yaşında? Anne baba ayrı çocuğun velayeti babasında mı? Anne bu durumda velayetin değiştirilmesi davası açabilir. Ayrıca suç duyurusunda da bulunmak gerekir

Merhaba yazdıklarınız hepsini okudum teşekkür ederim öncelikle. 12 yaşında, Anne maalesef vefat etti. Şuan baba, üvey anneyle yaşıyor. Daha önce ailenin de (baba, üvey anne) karakolda kaydı var yaşanan kavga üzerine. Bu da delil olur umarım.Çok üzgünüz..

Allah belasini versin

bircok kisi susuyor yuvaya dusmesin cocuk diye. Sanki bulundugu ortam iyiymismis gibi

Babası eskiden daha iyiydi, anlayış vardı. Şuan olay öyle bir noktada ki baba resmen annenin kopyası, sadece şiddet uygulamıyor baba. 2 kez görmüş, biri karakolda bitmiş, diğeri de kavgayla. Diğerlerini de kadın, baba evde yokken uyguluyor. İçim parçalanıyor yazarken detay yazamıyorum. Zaten annesi 7 yaşında vefat ettiğinden dolayı tramvaları var. O tarz yerlerde kalmak değil de bizlerde kalmak istiyor kalabileceği düzeni kurulu 5 aile var.

Allah belasini versin

o evde olmasida kötü yuvada olmasida kötü maalesef.

Babası eskiden daha iyiydi, anlayış vardı. Şuan olay öyle bir noktada ki baba resmen annenin kopyası, sadece şiddet uygulamıyor baba. 2 kez görmüş, biri karakolda bitmiş, diğeri de kavgayla. Diğerlerini de kadın, baba evde yokken uyguluyor. İçim parçalanıyor yazarken detay yazamıyorum. Zaten annesi 7 yaşında vefat ettiğinden dolayı tramvaları var. O tarz yerlerde kalmak değil de bizlerde kalmak istiyor kalabileceği düzeni kurulu 5 aile var.

Kiyamam yavrum ya.
Yine almayi denersiniz, ama once kurtarin cocugu. Zaman kaybetmeyin, kimbilir nekadar
Sürer Alma durumu, ihtimal varsa tabi.
Cocugun psikolojisini düsünün.

inanin bana yuvada olmasi Cok daha iyi olur.

toplanip meydan dayagi atin, nasil dövulürmüs görsün.
Yolardim onu Ben tek basima

Bu zamana kadar göstermezler saklarlar daha çok uygularlar dedik ve bekledik. Ahmet'e bu tarz durumlarda şöyle böyle yap bizi ara şifremiz olsun dedik ama çocuğa telefon tablet her şeyi yasakladılar asla kullanamıyor. Biz de hukuksal açıdan ne gerekiyorsa öğrenip evine gideceğiz kıyamet kopsun da yetimlerin öksüzlerin hakkı yenmesin. Artık dayanamıyoruz napcağımızı şaşırdık..

Back
X