• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ŞİDDET

komşulardan yardim isteyin ses ve görüntü almaya çalışsınlar. Kimse kimseden bilmez olayi emin olun.

Halamın çocuğu, Ahmet diyelim adına, üvey anne tarafından şiddet görmektedir. Bu durum çocuk tarafından da sözlü şekilde ailemize iletildi. Vücudunda izler de mevcuttu gördüğümüz zaman ama olayın şokuyla hastaneye gidememiştik. Şimdi aileye dava açma hakkımız var mı? Bizimle Ahmeti görüştürmüyorlar öğrendik diye. Bu zamana kadar da bekledik ama artık birbirine girecek ailem. Hukuken yorum yapabilecek olan var mı? Çocuğun Velayeti anneanne, babaanne dede, hala, amca, dayı, kuzene verilir mi nasıl olur? Size yalvarıyorum yol gösterin. Perişan durumdayız yargılamadan cevap verebilirseniz çok sevinirim. Çocuk 18 yaşına gelmedi. Yetimhane koruma yerlerine kalmasını istemiyoruz
Çok içim acıdı , bilgim yok bu konuda konu üstte kalsın diye yazıyorum.
( Çok üzülüyorum, gerçekten yardıma ihtiyacı olan kişiler konu açarken, yargılamayın, yargılamadan cevap verin diye uyarılarla konu aciyor. Kimbilir bu nedenle ne çok kişi vardır yazamayan paylasamayan)

Evliliğin ilk senesinden itibaren varmış ancak çocuk korkmuş. Giderek artınca paniklemiş ve öyle açıldı maalesef.. Kadın da dini dilinden düşürmez çok iyi oynadı, allah belasını versin
O baba nasil baba onu anlamadim. Cocuguna siddet uygulayan kadini neden hala o evde tutar? Cocugun ifadesi yeterli olur umarim. Siz de taniksiniz sonucta. Vucudundaki darp izleri de kanitti keske fotografini cekse idiniz. Umarim cok geciktirmeden o cocugu o cehennemden kurtarirsiniz. Cunku o psikolojiyi cocugun uzerinden atmasi epey zaman alabilir. Lutfen bir de bir pedagogdan sonra yardim alsin cocuk.

Bu zamana kadar göstermezler saklarlar daha çok uygularlar dedik ve bekledik. Ahmet'e bu tarz durumlarda şöyle böyle yap bizi ara şifremiz olsun dedik ama çocuğa telefon tablet her şeyi yasakladılar asla kullanamıyor. Biz de hukuksal açıdan ne gerekiyorsa öğrenip evine gideceğiz kıyamet kopsun da yetimlerin öksüzlerin hakkı yenmesin. Artık dayanamıyoruz napcağımızı şaşırdık..
Ah kuzum ya.. Derler ya, anne varken babanın bir gözü anne yokken babanın iki gözü kapalı olurmuş..

Çok üzüldüm bu evlada ..Lütfen elinizden geleni yapın.Okula gidiyorsa rehberlik hocasıyla görüşün onlarda bir şeyler yapar, size yol da gösterirler..

Çocuklara yapılan şeyler beni çok sarsıyor..Çok kötü bir zamana denk geldik.

Böyle insanları toplum dışlamalı, deşifre etmeli ..Şimdi bu kadın ortamlar da da hanım hanımcık geziyordur. Kimse ne mal olduğunu da bilmiyordur.

Gelişmeleri lütfen burdan yazın.

Son düzenleme:
Kıyamam yavrum benim ya. Elleri kırılsın o kadın kişisinin. İnsan öz evladına bunu yapan birini nasıl hâlâ hayatında bulundurur aklım almıyor. Mutlaka ama mutlaka o çocuğun onların elinden alınması lazım. Anneanne hayatta ise o baksın yavrucağa. İçim acıdı.
Bazı adamlar, o 100 gram uğruna çocuğu da feda eder..

Allah hiçbir Anneyi çocuğunun başından eksik etmesin.

Bilselerdi bir çocuğun kalbini kırmanın ne demek olduğunu..

Çocuğuna kızan, bağıran, vuran anneleri görünce aklıma Efendimizin (sav) şu sözü geliyor:

‘Bilselerdi yapmazlardı…’

Bilselerdi; çocukların bedenen annelerini bırakıp gidemeseler de, ruhen çekip gidebileceklerini ve bir daha geri dönmeyeceklerini…

Bilselerdi; kırılan eşyaların, dağılan evlerin, kirlenen giysilerin kolayca çaresi bulunabilecekken, kırılan yüreklerin, dağılan ilişkilerin, kirlenen niyetlerin kolay kolay eski haline dönemeyeceğini…

Bilselerdi; bir çocuğu doğurmanın o çocuğun ‘sahibi’ olmak anlamına gelmediğini ve asıl sahibi olanın (cc) emanetine nasıl muamele ettiğimizden sorguya çekeceğini…

Bilselerdi; aşağılanan, hırpalanan, ezilen, alay edilen çocukların şahsiyetlerinin, haysiyetlerinin, onurlarının da incineceğini…

Bilselerdi; şiddet gören çocuğun şiddet göstermeyi öğrendiğini ve bu nefret tohumunun bir ülkeyi bitirebileceğini…

Ah bir bilselerdi…

Sen artık biliyorsun… O zaman emanetine sevgiyle sahip çık, olur mu? 😔
Hatice Kübra Tongar

Ne yaptınız konu sahibi, bir gelişme var mı ?

Babayla sözlü tartışmamız oldu. Babanın mesai saatleri ile bizim aile büyüklerimizin çalışma saatleri ters düşüyor 1 saat bile boş zaman yok. Kendisine en kısa zamanda görüşmemiz gerektiğini, ilk müsait olduğu zamanda bizi aramasını söyledik, eğer aramazsa da kapılarına dayanacağımızı rezillik çıkartmaya korkmadığımızı belirttik. Şuan bekliyoruz, Ahmet'i arıyorum o kadından. Avukat Hanım bize dava sonrası deliller ile birlikte vasi atanabileceğini, çocuğunun beyanının, babanın şiddet (kadına Ahmet'i darp ettiği için şiddet uygulamıştı) dosyasından uzaklaştırma aldığı, huzursuz aile ortamının ispatçısıdır dedi. Kendisi bize ilk başta göz dağı verip "ya an be an raporlarsınız çocuk nasıl diye ya da seni avukatımıza yönlendiriyorum" dersiniz ve beni arar dedi. Biz bu konudan daha önce karşı karşıya gelmediğimiz için her şeyi bilerek karşı karşıya geleceğiz. Avukat Hanım çocuğun psikolojisini de göz önüne alarak ilk başta konuşun, korkutun, göz dağı verin, biz haklarımızla avukatımızla karşındayız imajı verin dedi. Baktık olmuyor aileden biri dava açacak, (ki Avukat hanımdan Allah razı olsun sürecin takibinde) vekaletin kaldırılmasını "deliller" ile talep edecek. O saatten sonra vekalet kaldırılır vasi atanırsa çocuk istediğinde kalabilcek.. Diyelim ki baba tamam bundan sonra şiddet yok, görüşceksiniz dedi ama içimiz rahat değil bu kez de SOSYAL HİZMET tarafından yardım isteyebilirmişiz. Sosyal hizmet belirli aralıkla gelir evi kontrol edermiş. Kısacası eğer şiddet gören, şiddete tanık olan varsa delil en önemli kısım. Delil olduktan sonra vekalet kaldırabilir. Sosyal Hizmetten istediğiniz vakit yardım talebinde bulunabilirsiniz. Çocuğa devlet ücretsiz avukat atarmış bu durumda. Bu süreçte öğrendiklerimi yazacağım herkes için. Hepinize teşekkür ederim KK kadınları, iyi ki varsınız

İlk 2 olayda tepki vermiş, diğerleri o yoklen gerçekleşmiş. Ama artık baba denen o şahıs da salmış durumda. Aile büyüklerimiz bugün sözlü kavga gerçekleştirdi. Yakın Zamanda da yüzyüze gelecekler. Bekledik olmadı beklemedik olmadı napcağımızı şaşırdık ailemizde ilk kez yaşanıyor bu tarz bi durum. Kendisi de (kadın) şiddetten boşanmış eski eşinden hala aklımız almıyor. Bize de sürekli oynamışlar, aile imajı vermişler hep.. çok üzgünüm. Her gece rahat uyumadığı bir yerde
Halanızın erkek akrabaları yani sizin babanız, dedeniz kim varsa , çocuğun babasıyla konuşsun, ya çocuğun velayetini güzellikle bize verirsin ya sa mahkemelerde süründürürüz sizi desin .
Bu süreçte her gün çocuğu ziyaret edip yalnız bırakmayın derim, ne olur ne olmaz

Şuan kızımı öğle uykusuna yatıyorum, bakıyorum öyle masum öyle güzel ki insan kıyamıyor bakmaya sevme sonra bir yaratık geliyor ve sizin kalbinizin titredi evladı dövüyor ne olur bunu yapanlar yansınlar ya ne olur mahvolsunlar. Yeğeninizi o evde bırakmayın dövmeselerde artık bırakmayın fiziki yapmasa psikolojik şiddet yapar yine yapar alın onu sevgiyle büyüsün

Öncelikle vakit kaybetmeden savcılığa gidip bu durumla ilgili suç duyurusında bulunun. Çocuğa karşı şiddet resen araştırılır ve şikayete tabi değildir, ayrıca çocuk için savcılıktan aile ve asliye hukuk mahkemelerinde çocuk koruma kanunu ve 6284 sayılı kanun kapsamında koruma kararı verilmesine ilişkin başvuruda buşunmasını talep edin, daha sonra aile mahkemesinde velayetin kaldırılması davası açın, hemen ardından da sulh hukuk mahkemesinde vasi olmak için dava açın zaten sulh hukuk mahkemesi , aile mahkemesinin davasını bekletici mesele yapar, sonuçlanıncada hemen karara verir. Bunlar biraz teknik davalar olduğu için bir avukat yardımı almanızda fayda var.

Babası eskiden daha iyiydi, anlayış vardı. Şuan olay öyle bir noktada ki baba resmen annenin kopyası, sadece şiddet uygulamıyor baba. 2 kez görmüş, biri karakolda bitmiş, diğeri de kavgayla. Diğerlerini de kadın, baba evde yokken uyguluyor. İçim parçalanıyor yazarken detay yazamıyorum. Zaten annesi 7 yaşında vefat ettiğinden dolayı tramvaları var. O tarz yerlerde kalmak değil de bizlerde kalmak istiyor kalabileceği düzeni kurulu 5 aile var.
Canım benim Allah yardımcısı olsun. Ne yasıyor ki babasından Baska evde olmak istiyor.

Back
X