şiddet!

az evvel ben 5 yıldır birlikte oldugum ve daha evleneli bir ay bile olmayan eşimden ağır ağır hakaretler duyup, masaları yere çarpmasına kadar bir şiddet yaşadım. İşin doğrusu ben bunu biliyordum da evlendim. Mesela o hep tartışmamızda nerden senle birlikte oldum der benim içime oturur sonra barışıırz. Barışıkken de en güzel çift biziz. Fazla seviyor, fazla kızıyor. İnsan bırakamıyor ama sürekli üzülüyor. :( BEn hep keşke çizgiyi çekebilseydim diyorum, işte bazılarımız güçlü. Ama o benim hayatımda büyük etken dostum arkadaşım anlaştıgım en ıyı ınsan silemiyorum. Bi yandan da çok kötü olduğunu düşünüyorum :(( Çizgini çek, tek seferlik olarak kalsın ya da tamamen bitir arkadaşım. Çünkü sonu hep uzuyor.

Kiyamam ya bu cok asagilayici birsey.

Tabiki gemileri yakip yikip gitme

Ama uzuuun sure konusma derim ben

Hatasini anlasin ve pesinden kossun

Ve sende ona vur kisasa kisas

arkadaşlar mesajlarınızı okudum. duyarlılığınız için teşekkür ederim.küçük biryerde bulunmasam rapor alacaktım ama hastaneye gişder gitmez olay duyulur ve korumaya çalıştığım ailem de duyar ve olay büyür de büyür.sanırım şu an için sabretmekten başka çarem yok.tavrımı koydum, konuşmuyorum mecbur kalmadıkça ama yaptığının kötü olduğunu kabullenmiyor bir türlü. çok da inatçı. 7 yıllık birliktelikten sonra evlendik. 1 yıl oldu evleneli. çok seviyorumlar falan hikaye(net imkanım kısıtlı.ama mesajlarınızı okumaya çalışıyorum. bana güç verdiler.tekrar çok teşekkür ederim)

Bende bunu anlamıyorum ya evlenmeden önce yani bekarlıklarında anasını babasını takmaz istediğini yapar, ama evlenince bir kadınla ev yapınca bu umursanmayan aileler bir anda bulunmaz hint kumaşına dönüşüyor, aşırı derecede de kıymete biniyor, bi anda ana baba kuzusu oluyor, valla çözemedim ben bu olayı ne iş anlamadım gitti.... :44:

suç cezasız kalınca tekrarlanır.

önce kendini düşün. küçük yerde olsanda mutlaka rapor al.
duyulursa duyulsun. herkes eşinin nasıl bir insan olduğunu öğrensin.
duyulsun ki yaptığından utansın, yanlış olduğunu anlasın.

ve elinde delil olsun...

şiddet kabullenecek birşey değil benim gibi susarsan devamı da gelir.şiddet gördüğümü ailem duydu en sonunda ve babamı ilk defa öyle ağlarken gördüm. ben sana kıyıp bir tokat vurmadım dedi bana. o zaman anladım seven insan kıyamaz. ağzım burnum kan içinde kalıyodu vurduğunda. ayrıca aile düşkünü erkekler aile kurmayı beceremiyor o çok sevdiği anneleri babaları da kurmamaları için ellerinden geleni yapıyolar. sonra ellerine gözlerine bulaştırıp bir kadının hayatını arada çocuk varsa bir de onun hayatını mahvediyolar.

bu arada mutlaka rapor al. bak çok önemli. boşanma istersen orasına karışmak doğru olmaz ama öyle bir noktaya geliniyorki o canım cicim kocan el oluyor hatta düşman oluyor. inşallah sen de öyle olmaz ama sen sağlama al kendini

Bu bir kere olup bitmicek biliyorsun değil mi ? Devamı kesinlikle gelir.Sen arkadaşların dediği gibi rapor al daha sonrasında ne yaparsın bilinmez boşanırmısın dayağı yer susarmısın ama rapor alman senin hayrına olur.

tepkin sert olsun canım hatta rapor al ailene git sen söyle bırak duysunlar herrkes bilsin belki böylelikle utanır sıkılır tekrarlamaz ama susma hatta aynı evde kalma.eşine iyi bir gözdağı veremezen şiddet tekrarlanır unutma:50:

eşimin umursamaz ve baskıcı tavırları devam edince daha fazla dayanamayıp evden ayrıldım.sonunda pişman oldu özürler, seni seviyorum kimse umurumda değiller havada uçtu.kalbim ne kadar kırık olsa da eve geri döndüm yuvamı yıkmak istemiyorum.hele hele gidip meydanı başkalarına bırakmayı hiç istemiyorum.geldim evime, bundan sonra hayata, eşime ve eşimin ailesine karşı daha kararlı durmaya karar verdim. hiçbirşey beni üzemez artık.gerisini bana karşı olanlar düşünsün ;)

eşimin umursamaz ve baskıcı tavırları devam edince daha fazla dayanamayıp evden ayrıldım.sonunda pişman oldu özürler, seni seviyorum kimse umurumda değiller havada uçtu.kalbim ne kadar kırık olsa da eve geri döndüm yuvamı yıkmak istemiyorum.hele hele gidip meydanı başkalarına bırakmayı hiç istemiyorum.geldim evime, bundan sonra hayata, eşime ve eşimin ailesine karşı daha kararlı durmaya karar verdim. hiçbirşey beni üzemez artık.gerisini bana karşı olanlar düşünsün ;)
Ben de şu meydanı başkalarına bırakmak istemiyorum düşüncesini anlamıyorum bir türlü.
Şiddeti kabullendim der evinize dönerseniz kendi kararınız derim, boşanmaya cesaretim yok maddi dayanağım yok dersiniz anlarım ya da boşanmak istemiyorum döndüm derseniz anlarım ama bu meydanı birilerine bırakma mantığı nedir allah aşkına?

Ben önce kendimi düşünürüm.
Evli olduğum adamın bana vurması benim kabul edemeyeceğim bir şey mesela.
Hele ki sizin eşiniz gibi siz evden ayrılana kadar yaptığının kötü birşey olduğunun farkında olmaması veya kabullenmemesi en büyük sorun bu.
Bu zihniyeti taşıyorsa size yine bir tartışma anında şiddet uygulayacak demektir.

Ben eşimle ailesi yüzünden tartışabilirim bu gayet normal.
Ortada bir sorun varsa bu konuşulmalı. Benim ailem içinde geçerli bu durum.
Fakat tartışmaya yaklaşımına bakarım.
Körü körüne ailesini savunan tiplerdense bana değer vermiyor beni anlamıyor demektir zaten.

Madem eve döndünüz bir daha öyle birşey yapmaya kalktığında onu bırakıp gideceğinizi, kesinlikle affetmeyeceğinizi belli edin bari de aynı şeyi yaşamayın tekrar.

Son düzenleme:
Ben de şu meydanı başkalarına bırakmak istemiyorum düşüncesini anlamıyorum bir türlü.
Şiddeti kabullendim der evinize dönerseniz kendi kararınız derim, boşanmaya cesaretim yok maddi dayanağım yok dersiniz anlarım ya da boşanmak istemiyorum döndüm derseniz anlarım ama bu meydanı birilerine bırakma mantığı nedir allah aşkına?

Ben önce kendimi düşünürüm.
Evli olduğum adamın bana vurması benim kabul edemeyeceğim bir şey mesela.
Hele ki sizin eşiniz gibi siz evden ayrılana kadar yaptığının kötü birşey olduğunun farkında olmaması veya kabullenmemesi en büyük sorun bu.
Bu zihniyeti taşıyorsa size yine bir tartışma anında şiddet uygulayacak demektir.

Ben eşimle ailesi yüzünden tartışabilirim bu gayet normal.
Ortada bir sorun varsa bu konuşulmalı. Benim ailem içinde geçerli bu durum.
Fakat tartışmaya yaklaşımına bakarım.
Körü körüne ailesini savunan tiplerdense bana değer vermiyor beni anlamıyor demektir zaten.

Madem eve döndünüz bir daha öyle birşey yapmaya kalktığında onu bırakıp gideceğinizi, kesinlikle affetmeyeceğinizi belli edin bari de aynı şeyi yaşamayın tekrar.

bunları konuşarak döndüm zaten.ve bu olay tekrarlandığında işin sonunun boşanma olduğunu gayet net biliyor. eşimle gayet mutluyken tatil için memlekete geldiğimizde tartıştık. tamamen anne kaynaklı yani. kayınvalidem oğlunun evlenip kendi kararlarını kendinin verebileceğini hala idrak edemediği için oğlunu fişekleyip üstüme saldı sonra ben giderken de bıyık altından gülüyordu.orda gitmiyorum diyemedim ama geri dönmeseydim beni istemeyenleri mutlu etmiş olacaktım.senin anlayacağın savaşmaya karar verdim. eşim hatasını anladı.şimdi iyiyiz.Allah bozmasın inşallah.

Back
X