- 9 Eylül 2013
- 12.058
- 27.777
- 798
- Konu Sahibi Elif Biran
-
ne bu gerçek miBir dönem bir fabrikada çalışan bir abla vardı. Çaycımızdı. Kocası işkence edermiş. Bir gün iki çocuğunu da alıp boşanmış ve o kadın çaycılık ederek haftasonları temizliğe giderek iki çocuğunu da üniversitede okuttu.
Sizin gibi şanslı olmayan kadınlar bile daha güçlüyken burada ağlamanız çözüm değil.
Çözüm belliyken hala neyin kararını vereceksiniz?
Mesela burada bir Cansu var kocası dövüyor. Ona bu kadar sert yazmam. Tahsili yok küçücük yaşta vermişler bir öküze ailesi arkasında değil. Babası da annesi de dönme otur kocanla diyor. Dört tane de çocuk. Ben ona kocan manyak huyuna git diyorum. Başka çaresi yok çünkü.
Ama siz cansu gibi de değilsiniz. Doktorsunuz ya ötesi yok!!
Siz tek başınıza fıstık gibi evladınıza bakabilecekken dayakçı babanın annesini ezmesini görerek büyümesine rıza gösteriyorsunuz. Ona mutsuz bir çocukluk yaşatıyorsunuz zayıflığınızla.
Mesleği olmayan işi olmayan bir kadın olsanız eğitiminiz olmasa şiddete rağmen otursanız bu kadar kızmam çünkü.
Defalarca dayak yemişsiniz ama buna rağmen hala ne yapacağınıza karar veremiyorsunuz.
Dayağı o kadar kanıksamışsınız ki bunu kayınvalidenize söylüyorsunuz. Dayakçı bir evlat elbette öyle bir anneden çıkar ne demesini bekliyorsunuz?
Anne olan bir kadın olarak daha güçlü olmalısınız.
Orada dayak ve eziyet çekmek için hiç bir sebebiniz yok.
Bugün iş bulabilir çocuğunuza tek başınıza gayet güzel bakabilirsiniz. Buna izin veren bir eğitiminiz varken burada ah vah edip sizi teselli edemem.
Hiç bir kadın şiddeti hak etmez ama mesleği olan çocuğuna tek başına bakabilecek olan bir kadının ezilmeyi kendine layık görmesini kabul edemiyorum.
Aileniz arkanızda değildir işiniz mesleğiniz yoktur sert hiç bir şey yazmam ama şu durumda sizin orada dayak yiyip oturmanız saçma. Mazoşist misiniz? Neden kaynanayla yaşayıp dayak yiyesiniz?
Boşanma kararını vermiş olmanız lazım zaten. Daha kaç dayak lazım boşanmanız için.
İlla bir gün çocuğunuzu da mı dövsün istiyorsunuz?[
Haklisiniz ben evlenmeden once ayni sizin gibi dusunurdum,asla kabul etmeyeceyim bir seydi dayak.kavga ani disinda cok iyi birisi,her zaman iste anlayisli sevimli,kavga aninda oyle oluyor.her zaman cok iyi olmus birisinin bir yilda uc kere dayak atmasina silib atamiyor insan.meslegim para acisindan sıkıntım yok biliyorum,gelecekte cok guzel gunlerin beni bekledigini de.ama bugunun acisini yasamayi uzatiyorum sanirim
ne bu gerçek mi
konu sahibi doktor kayınvalideyle yaşıyor ve eşi şiddet uyguladığı zaman kabulleniyor öyle mi
Türk kadını ölmüş ağlayanı yok gerçekten
Doktor olmak insan olmak demek deyilmi ki?doktorsam hisslerim yokmudur yanine bu gerçek mi
konu sahibi doktor kayınvalideyle yaşıyor ve eşi şiddet uyguladığı zaman kabulleniyor öyle mi
Türk kadını ölmüş ağlayanı yok gerçekten
Ben ev hanimi iken kocama tek bir gun kahvalti hazirlamadim.
Her sabah kalktigimda bir not buldum ama "gunaydin" diyen.
Ben atandim, esim -erken kalkma zorunlulugu olmamasina ragmen- kalkip bir tost yapti bana.
Bebegimiz dogduktan sonra da %90 esim kahvalti hazirladi.
Ha, olay nasil buraya geldi diyecek olursaniz (hani dayaga nasil diye merak etmissiniz ya) soyle aciklayayim;
Ben kadinim.
Esim erkek.
Ikimiz de insaniz.
Ikimiz de siddeti hak etmiyoruz.
Ikimiz de siddet gosterme hakkina sahip degiliz.
Anlasildi mi?
Bakin, esim gibi bircok erkek var.
Atin su kafanizdan "erkekler" kavramini.
Onu siz olusturuyorsunuz, siz taviz veriyorsunuz karsidaki erkege.
Siz bir kadin olarak zorunluluk icin degil sevdigim icin kocami ugurlarim ugurlarsam demek yerine "herkes gule gule demeyen kadina katlanamaz" derseniz yok efendim siddete hayir yerine "neden dayak yedin, olay buraya nasil geldi" derseniz bir erkege size boyle davranma hakkini verirsiniz.
Iste sonra da bir magandayla evlenip dayak yersiniz.
herkes katlanamaz cümlesinden ne anlıyorsunuz? Seninki katlanır onun ki katlanamaz belki ne var bunda ? Kahvaltı hazirlamak mi olay ? Yani bazılarınız gerçekten okuyup kimle polemiğe girsem diye avcı gibi maşallah . Anlaşıldı mı cümlesinden sonra fikrinize saygı duymadım üslup hatalı. Eğer taviz verirseniz magandayla evlenir dayak yersiniz demişsiniz . Ben de zaten sorularımı acaba adam maganda diyemi böyle oldu yoksa kadın mı eşini önemsemiyor adamında canina tak mi etti diye sordum . Şiddet yanlısı biri olmadığımı zaten yazmıştım. Kadının görevi erkeğe kahvaltı hazirlamakttir diye birsey de demedim .. Kadın görevini yerine getirmezse erkek şiddet uygulayabilir de demedim . kendi kendine olay çikarmışsın. O zaman konu sahibine kimse soru sormasın yorum yapmasın .Forumdada içinde dayak tekme tokat vs. geçen konulara sadece şiddet gördüysen boşan yazilsin . Noldu o zaman forumun amacı ? Çok mantıklıymış gibi büyüklenerek cevap veriyorsunuzya bir de .Hayran kalıyorum...Ben ev hanimi iken kocama tek bir gun kahvalti hazirlamadim.
Her sabah kalktigimda bir not buldum ama "gunaydin" diyen.
Ben atandim, esim -erken kalkma zorunlulugu olmamasina ragmen- kalkip bir tost yapti bana.
Bebegimiz dogduktan sonra da %90 esim kahvalti hazirladi.
Ha, olay nasil buraya geldi diyecek olursaniz (hani dayaga nasil diye merak etmissiniz ya) soyle aciklayayim;
Ben kadinim.
Esim erkek.
Ikimiz de insaniz.
Ikimiz de siddeti hak etmiyoruz.
Ikimiz de siddet gosterme hakkina sahip degiliz.
Anlasildi mi?
Bakin, esim gibi bircok erkek var.
Atin su kafanizdan "erkekler" kavramini.
Onu siz olusturuyorsunuz, siz taviz veriyorsunuz karsidaki erkege.
Siz bir kadin olarak zorunluluk icin degil sevdigim icin kocami ugurlarim ugurlarsam demek yerine "herkes gule gule demeyen kadina katlanamaz" derseniz yok efendim siddete hayir yerine "neden dayak yedin, olay buraya nasil geldi" derseniz bir erkege size boyle davranma hakkini verirsiniz.
Iste sonra da bir magandayla evlenip dayak yersiniz.
Dayak yeyinceye kadar ayni sizin gibi dusunurdum.bir parmaginin ucu bile deyse bosanirim derdim.ama iste yasayinca oyle olmuyor.belki siz guclusunuzdur haklisiniz ben coook ama cok zayif birisiyim farkindayim bunun,cocuklen annem babam cok kavga ederlerdi sanirim ozamandan zayif buyutuldumBen de evliyim bekar değilim kastettiğiniz buysa bekarken ben de öyleyim diyorsunuz ya.
Bunun bekar olmakla alakası yok. Kendi zayıflığınıza bahaneler bulmayın.
Bakın çok net diyorum benim eşim bırakın dayağı bana tek bir tokat atsın bir daha yüzümü göremez. O kadar da netim. Benim anam babam ben çocukken bana kıyamamış tek fiske vurmamış elin adamı ne hakla vuruyormuş?
Boşanmak ve tek başına güzel bir hayat kurmak dayak gibi onur kırıcı fiziki bir acıdan bin kat iyidir.
Abartmayın lütfen boşanmayı.
Dayak yeyinceye kadar ayni sizin gibi dusunurdum.bir parmaginin ucu bile deyse bosanirim derdim.ama iste yasayinca oyle olmuyor.belki siz guclusunuzdur haklisiniz ben coook ama cok zayif birisiyim farkindayim bunun,cocuklen annem babam cok kavga ederlerdi sanirim ozamandan zayif buyutuldum
Bizlerde erkeklerin dayak atmasi cok buyuk bir olay deyil.benim icin buyuk ama esim oyle oyrenmis dayak atdiysam nolucak diyor.iste ben de bu yuzden dusunce yapisini deyistire bilirmiyim diye katlaniyorim,sonucta o oyle gormus oyla buyumus bunun yalnis bir sey oldugunun farkinda deyil.etrafindaki her kes karisina dayak atmis ama kimse bunu kotu bir sey gormemis.of neyse cok uzatdim yordum sizleri hakkinizi helal edin.hep boyle guclu kalin.sagolunHala dayak yemeden önce ben de öyle derdim diyorsunuz. Sanki dayak çok normal bir şey de bir kere yiyince ayrılamıyor herkes gibi konuşuyorsunuz.
Üstelik yılda sadece üç kere dayak olunca ayrılamıyorsunuz diyorsunuz. Yılda üç az mı? 4 ayda bir dövmüş. Böyle hayat mı olur?
Çocuğunuz büyüdüğünde babasını çok sinirlendirdiğinde ne olacak mesela? Size bunu yapan sinirlenince durması gerektiği yeri bilemeyen biri çocuğa durur mu?
Ben bu nedenle ilk fiskede boşanırım. Ha şu var evet farklı olabiliriz benim annem beni tek başına büyüten çok güçlü bir kadındı. Tek bir ağır lafa 20 yıllık tazminatını yakıp gidecek kadar güçlü bir kadındı. Güçlü kadınlar güçlü çocuklar yetiştirir bu nedenle de boşanmalısınız. Yoksa çocuğunuz da sizin gibi dayak yiyip oturmayı normal sayacak çünkü eninde sonunda annesini dayak yerken görecek. Onun ruhunda bu yarayı açmaya hakkınız yok.
Bizlerde erkeklerin dayak atmasi cok buyuk bir olay deyil.benim icin buyuk ama esim oyle oyrenmis dayak atdiysam nolucak diyor.iste ben de bu yuzden dusunce yapisini deyistire bilirmiyim diye katlaniyorim,sonucta o oyle gormus oyla buyumus bunun yalnis bir sey oldugunun farkinda deyil.etrafindaki her kes karisina dayak atmis ama kimse bunu kotu bir sey gormemis.of neyse cok uzatdim yordum sizleri hakkinizi helal edin.hep boyle guclu kalin.sagolun
Elif hanım yurtdışında filan mı yaşıyorsunuz, zira öyle değilse doktor olduğunuza inanmıcam.Bizlerde erkeklerin dayak atmasi cok buyuk bir olay deyil.benim icin buyuk ama esim oyle oyrenmis dayak atdiysam nolucak diyor.iste ben de bu yuzden dusunce yapisini deyistire bilirmiyim diye katlaniyorim,sonucta o oyle gormus oyla buyumus bunun yalnis bir sey oldugunun farkinda deyil.etrafindaki her kes karisina dayak atmis ama kimse bunu kotu bir sey gormemis.of neyse cok uzatdim yordum sizleri hakkinizi helal edin.hep boyle guclu kalin.sagolun
Evet Azerbaycanda yasiyorum azeriyimElif hanım yurtdışında filan mı yaşıyorsunuz, zira öyle değilse doktor olduğunuza inanmıcam.
Yazım hataları yapıyorsunuz ve bu klavye hatası değil, bariz bazı kelimeleri yanlış yazıyorsunuz.
"deyil" gibi..
Buna mı takıldın diyenler olacaksa evet takıldım. Tahammül edemiyorum ne yapayım
Konu ile ilgili ise hayretle okudum. Diyecek herşey denmiş, umarım doğru bir karar verirsiniz.
Anladım, teşekkürler..Evet Azerbaycanda yasiyorum azeriyim
Bak simdi de kardesimin qiybetini yapayim size az once onunla konusuyordum bana sen erken kalkmalisin bunun icin hevesli olmalisin hakli esin sana bagirmakta sen de onu tahrik etmissin diyor.bu yuzden sucluluk psikolojisindeyim her tarafim beni sucluyorAdam pişman değil arkadaşım. Bir daha olmaz haklısın bile demiyor. Konuşursan yine döverim ben erkeğim diyor. Hala değişirse diyorsun ya.
Cook sagolunAnladım, teşekkürler..
Hayırlısı olsun hakkınızda, umarım kendinize yakışan bir hayat yaşarsınız
Bizlerde erkeklerin dayak atmasi cok buyuk bir olay deyil.benim icin buyuk ama esim oyle oyrenmis dayak atdiysam nolucak diyor.iste ben de bu yuzden dusunce yapisini deyistire bilirmiyim diye katlaniyorim,sonucta o oyle gormus oyla buyumus bunun yalnis bir sey oldugunun farkinda deyil.etrafindaki her kes karisina dayak atmis ama kimse bunu kotu bir sey gormemis.of neyse cok uzatdim yordum sizleri hakkinizi helal edin.hep boyle guclu kalin.sagolun
Bak simdi de kardesimin qiybetini yapayim size az once onunla konusuyordum bana sen erken kalkmalisin bunun icin hevesli olmalisin hakli esin sana bagirmakta sen de onu tahrik etmissin diyor.bu yuzden sucluluk psikolojisindeyim her tarafim beni sucluyor
Aynı fikirdeyim, yazım yanlışları o kadar çok ki tıp eğitimi almış birinin bu derece yanlışlar yapması tuhaf... Ayrıca konu sahibi doktor olsa bu olaylara katlanır mıydı tartışılır. Anlatım tarzı ilköğretim eğitim seviyesinde biriymiş izlenimi uyandırıyorElif hanım yurtdışında filan mı yaşıyorsunuz, zira öyle değilse doktor olduğunuza inanmıcam.
Yazım hataları yapıyorsunuz ve bu klavye hatası değil, bariz bazı kelimeleri yanlış yazıyorsunuz.
"deyil" gibi..
Buna mı takıldın diyenler olacaksa evet takıldım. Tahammül edemiyorum ne yapayım
Konu ile ilgili ise hayretle okudum. Diyecek herşey denmiş, umarım doğru bir karar verirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?