- 26 Nisan 2015
- 1.187
- 939
- 123
- 37
- Konu Sahibi Elif Biran
-
Siddete kesinlikle karsiyim kimse dayak haketmez... amasi mamasi yok biliyorum..kalkip bi yolculamak,cehenneme git dememek zor olmasa gerek..."Ne oldu da buraya geldi" demek "bazı hallerde şiddete başvurulabilir" demekle eşdeğer bence.
Ayrıca işin içine görecelilik katıyor. Mesela sizin (şiddetle sonlanan) doğru bulduğunuz/yanlış bulmadığınız bir davranışınız, burada ki başka bir kadın için "Ne oldu da buraya geldi, acaba" dedirtebilir, değil mi?
O yüzden sebeplerden bağımsız olarak, şiddete hayır demek gerekiyor.
Siddete kesinlikle karsiyim kimse dayak haketmez... amasi mamasi yok biliyorum..kalkip bi yolculamak,cehenneme git dememek zor olmasa gerek...
Ne guzel yorumlamissiniz,gelib vedalasmasi zor ama.bir de bana diyor ki sen bana cvp verdiyin takdirde dayak olucakBuna vurgunun ne geregi var?
Kalkip yolculamak zor da olabilir. Cocuk bakan ev isi yapan bir kadin yolculamak istemiyor da olabilir.
Bu bir zorunluluk mu ki zor degil deniyor. Bana gore de yataga gidip vedalasmak zor degil. Bunu yapmayan erkek dayak yesin o halde.
Bende bebek bakıyorum..esimle kalkar sabah kahvemizi iceriz onu yolcularim evimi toplar kizim uyanana kadar uyurum ha bazen kalkamiyorum ama benim esim bunu sorun etmez bazen bizi uyandırmamak icin yanimiza gelmeden gider bazen de gelir oper cikar... huyunu biliyorum kocamin.. nabza gore serbet vermek zor değildir ki olmamali... neden konu bana dondu anlamadim.. evlilik sorumluluk ister.. kocan huysuz biiyse kalkar yolculqrsin aman cenesi acilmasin sabah sabah canimi sikmasin diye.. herkes tanır kocasini ve ona gire davranir.. ha benim kocam sorun etmez kalkamazsam ama bazen gunu gunune uymaz huzurlu mutlu evden ciktiktan sonra isyerindeki bi stres yuzunden bana bi iki defa kalkmak vok mu zor bu yolculamaya kalkmadin demistir 1-2 defa kalkamadim hayatim kusura bakma derim yarim saat sonra ozur dilerim der bitti gitti... cehnneme git banane fala dersem olay buyur zatenBuna vurgunun ne geregi var?
Kalkip yolculamak zor da olabilir. Cocuk bakan ev isi yapan bir kadin yolculamak istemiyor da olabilir.
Bu bir zorunluluk mu ki zor degil deniyor. Bana gore de yataga gidip vedalasmak zor degil. Bunu yapmayan erkek dayak yesin o halde.
Ne guzel yorumlamissiniz,gelib vedalasmasi zor ama.bir de bana diyor ki sen bana cvp verdiyin takdirde dayak olucak
Bende bebek bakıyorum..esimle kalkar sabah kahvemizi iceriz onu yolcularim evimi toplar kizim uyanana kadar uyurum ha bazen kalkamiyorum ama benim esim bunu sorun etmez bazen bizi uyandırmamak icin yanimiza gelmeden gider bazen de gelir oper cikar... huyunu biliyorum kocamin.. nabza gore serbet vermek zor değildir ki olmamali... neden konu bana dondu anlamadim.. evlilik sorumluluk ister.. kocan huysuz biiyse kalkar yolculqrsin aman cenesi acilmasin sabah sabah canimi sikmasin diye.. herkes tanır kocasini ve ona gire davranir.. ha benim kocam sorun etmez kalkamazsam ama bazen gunu gunune uymaz huzurlu mutlu evden ciktiktan sonra isyerindeki bi stres yuzunden bana bi iki defa kalkmak vok mu zor bu yolculamaya kalkmadin demistir 1-2 defa kalkamadim hayatim kusura bakma derim yarim saat sonra ozur dilerim der bitti gitti... cehnneme git banane fala dersem olay buyur zaten
Buna vurgunun ne geregi var?
Biz uc kiz kardesiz,ablamin duyununde esimle kavgaliydik gel barisalim dedi suclu oldugunu bile bile sirf cocugum icin,duyun gunu beni yalniz birakdi.simdi on bes gun icinde kardesimin duyunu var,onun duyununde de yalniz olmak zor geliyor.sanirim bosanmak zor.ama boyle devam etmeyecek.zor da olsa ayrilmak en dogrusuBakin hanimefendi, biliyorum bosanmanin zor oldugunu dusunuyorsunuz. Cevreniz bu rezilligi normallestiriyor, siz kendinize gore sivri olmak istemiyorsunuz.
Ama esiniz baskici, dayakci, adi bir adam. Utanmadan sizi yine doveceginin sozunu veriyor.
Berbat bir baba olacagi da acik. Ailenizin yanina donun ve bir daha asla aramasin anneniz bu insanlari. Bosanin ve kurtulun. Kendinizi bu hapishaneden kurtarin.
Biz uc kiz kardesiz,ablamin duyununde esimle kavgaliydik gel barisalim dedi suclu oldugunu bile bile sirf cocugum icin,duyun gunu beni yalniz birakdi.simdi on bes gun icinde kardesimin duyunu var,onun duyununde de yalniz olmak zor geliyor.sanirim bosanmak zor.ama boyle devam etmeyecek.zor da olsa ayrilmak en dogrusu
Benim ne yedigimi merak edene kadar siz kendi yediginizle ugrasın benceOnce okumayi ogrenin sonra yazmaya zahmet edin.
Adam dovmek icin elini cehenneme git lafindan once kaldirmis.
Sizin dediginiz gibi olsa durum degisir miydi? Elbette hayir.
Esiniz size her sabah kalkip gullu masa hazirliyordur eminim. Bu kadar kadin dusmani olmak icin size ne ikram ediyorlar da yiyorsaniz artik.
Haklisiniz esimBosanmak zor degil. Dayak yemek zor.
Dugunde yalniz kalmaniz mi daha onemli, cocugunuzun dayak yediginizi gormesi mi?
Onursuz bir anne babadan daha kotu bir durum yoktur.
aynen ben de ona soyledim guzel dille deseydin kalkmazmiydim,ya kaba da dese kalkicaktim zaten ki o beni evden cikarken deyil ondan cok cok once kaldiriyordu.yani hemen gimeyecekti daha giysilerini falan toparlayacaktim.cok kaba birisi,her zaman ben hakliyim modunda,her iki lafindan biri ben erkeyim sen kadin,sana olmaz bana olur gibi.ama iste bunlarin disinda cogu zaman dusunceli dikatli sevgi dolu.benim kafami karistiran da o iyi taraflari hepEşim şehir dışına seyahate gidecek olsa ; kalkarım .. muhtemelen de ondan önce kalkarım . 2 gün 3 gün farketmez .
Kalkmazsam , öyle kapıyı kapatıp giderse... tahminim kırılır da .
Yani eşim doğum günümü unuttu gibi kadınsal beklentiler ve hayal kırıklıkları gibi...
Bu bizim örneğimiz .Geneli bağlamaz .
Siz de her sabah kalkan ya da hiç kalkmayan bir rutin belirlemişsinizdir .
Kim haklı mı ?
Şiddet girince ... haksız direkt ortaya çıkıyor zaten .
Hoş gerçi kaldırma tarzı da ofsayt . Kalk ... kalk diyorum ...kalksana ...
Hayatım ben çıkıyorum , kalk sende dese ... eminim kimse cehennemin dibine git demezdi .
Kaba bir erkek . Sadece vurmak değil yani onu kaba yapan .
Bu şartlar altında ne suyuna gidilmeyi ne alttan alınmayı da hakketmiyor bence .
Ha yontulur mu ? İmkansıza yakın zor .
Boşanmayacaksan ... resti çek ; bu yaptığını burnundan getir . Affetme . Gönlünü almak için mücadele etsin .
Ya da kolay yolu geç . Bu sefer kalk ve daimi bir Hoşçakal çek .
E o zmn ayrilacaksuniz demek oluyor ki bu esin böyle bi şart koyduğunu göre bence de ayrıl bu adamdan kurtul senin omzuna yük olmuş bu resmen Doktorluk bırakıp köye yerleşmek nedir yaYok zaten birakmiyorum.evet korkuyor ben para kazaninca onu istemem diye kendi de soyledi bunu bana.
Sen hala sabah kalksamiydim kalkmasamiydim derdindesin senin kariyerin o boşa giden eğitim yılların ne olacak sen önce köye gidebilecekmisin onu düşün inek falan sagabilecekmisin açıkçası doktorlgu bırakıp kabus gibi inanamıyorum ben bütün doktorları ne biliyim burnu havada güçlü ayakları dik basan insanlar olarak hayal etmişimdir hep o onlukleriyle falan çok enteresan ve adına gerçekten üzülüyorum....Haklisiniz esim
aynen ben de ona soyledim guzel dille deseydin kalkmazmiydim,ya kaba da dese kalkicaktim zaten ki o beni evden cikarken deyil ondan cok cok once kaldiriyordu.yani hemen gimeyecekti daha giysilerini falan toparlayacaktim.cok kaba birisi,her zaman ben hakliyim modunda,her iki lafindan biri ben erkeyim sen kadin,sana olmaz bana olur gibi.ama iste bunlarin disinda cogu zaman dusunceli dikatli sevgi dolu.benim kafami karistiran da o iyi taraflari hep
Doktorlugu birakmiycam,bu konuda anlastik.TUSa hazirlaniyorum.ben hep kendimi guclu bilirdim,evlenmeden once sizin gibi bana dayak atan insani hemen silerim derdim.ama bilmiyorum cok hassas oldum,psikolojim bozulmus sanirim,terapi almam gerek,bu denli kendimi kucuk dusure bildiyime goreSen hala sabah kalksamiydim kalkmasamiydim derdindesin senin kariyerin o boşa giden eğitim yılların ne olacak sen önce köye gidebilecekmisin onu düşün inek falan sagabilecekmisin açıkçası doktorlgu bırakıp kabus gibi inanamıyorum ben bütün doktorları ne biliyim burnu havada güçlü ayakları dik basan insanlar olarak hayal etmişimdir hep o onlukleriyle falan çok enteresan ve adına gerçekten üzülüyorum....
İnşallah ben kpss yi kazanırım memur olurum da Doktorluk bile değil sadece memur olmak ya da kaliteli bi yerde kalıcı bi işim olur da eşimden aynı muameleyi görürsem tekmeyi basarım ve ailemin de başını egdurmeden kendi ayaklarımın üstünde durup yer içerim sonrasi Allah Kerim...
Hele ki sen doktorsun diyorum doktor ya şaka gibi her zmn işin hazır maaş desen mis daha ne istiyorsun sen bela mi arıyorsun arkadaşım kendine gel lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?