Siddet

Ben affetmeyin derim.
Siddetin hicbir bahanesi olamaz, ozru olamaz, ustelik her zaman bir tik ileri gider.

Kadin cinayetleri oyle bir anda islenmiyor.
Once bir tokat bir tekme sonra dayak sonra olum, Allah korusun, anliyorsunuz degil mi?

Bir de hani su "dovmesine gerek yoktu, yanlisti ama belki guler yuz istedi, belki oyalanmana sinirlendi, belki cart belki curt" diye yorum yapanlar yuzunden gelecekten yine umutsuzluga dusuyorum.
Bunlar kadin.
Bunlar anne.
Gel gor ki amalar fakatlar saklayabiliyorlar dayagin arkasina kutsal (!) evlilik adina güya.
Alttan alta "hak etmissin" demenin yumusak, imalanmış hali.

Hayir hanimlar, hayir!
Hicbir ama, hicbir fakat ortmez bu sucu.
Cok empatik pek humanistsiniz goruntuye baksak ama esasta en az dayak atan kadar suclusunuz.

Mrba.kimin hakli kimin haksiz oldugunu sizlere sormak istedim.sbh erkenden esim bana kalk ben gidiyorum(baska sehire gitmeliydi is icin) dedi.ben de tmm kalkiyorum dedim ama iste uykum kacincaya kadar yatakda kaldim.sonra gelib bana sen beni dinlemiyormusun kalk dedim sana dedi.ben de bu tavrini hic sevmedim neden boyle yapiyorsun dedim,bana sen lafdan anlamiyorsun dedi.cvb vermedim yine sen ne laftan anlamazsin dedi,ben de sensin o dedim.bana elini uzatdi dayak atmaya atmadi.sonra yine boyle bir kac laf dedi ben gidiyorum gelince konusucaz senle dedi.ben de cehenneme git dedim bana dayak atdi.cikib gitmek istedim annesi koymadi bnm hatrima aff et diyor.ne yapmaliyim
Belirli sorumluluklar var dayak atması yanlış ama bu sorumluluklar için kavga edebilir erkekler..

10 senelik evlilik, öncesinde 3 sene aynı evde yaşadığımız zamanlar..Düşünüyorum da eşime kahvaltı hazırladığım zamanlar 2 elin parmaklarını geçmez. Tembelliğimden mi kesinlikle değil. Kendi işlerim, ev işleri vs derken geceleri geç yatarım genelde..Eşim de bunu bildiğinden sabah beni uyandırmak kendi kahvaltısını yapar, çocuklarınkini hazırlar ve gider. Bu kadar basit bir şey için dayak yediğinize ve bazılarının bunu sizin sorumluluğunuz olarak görmesine inanamıyorum.

Cevaplara bir baksaniz her kesin farkli dusuncesi var.meslegimin olmasi burda bir ise yaramiyor ne yazik ki
Doktorluk zor kazanılan bi bölüm çok şaşırdım ve bırakıp köye gitmicek siniz heralde dimi ... lütfen gitmeyin ne işin var Doktorluk oku git köye yerleş bırak herşeyi inanmıyorum ben de çok sorun yaşadım eşimle seninkine benzer ama mesleğim olsa durmam bi daha aynı şeyleri yaşarsam diyorum ve kpss hazırlanıyorum sakın köye gitme sakın bırakma senin ilerleyip gelişmenin meslek sahibi olmanın istemiyor biliyor ki mesleğini eline alırsan ona muhtaç olmazsin

Dogru bu dayak olayi ilk deyil.ama iste her zaman cok dusunceli birisi boyle kavga aninda oluyor.oyle kolay olmuyor hemen silib atmak
bu 'çok düşünceli' birtanecik harika adamı tabi ki affet
nolacak canım sadece kavga anında dövüyormuş

yapmayın lütfen, eğitimsiz, işsiz bir insan olsanız bir nebze anlamaya çalışacağım ama doktorsunuz siz, uzmanlık yapmadığınızı varsayıyorum, ayda 5-10 nöbet tutsanız maaşlı çalışanların çoğundan fazla kazanırsınız,işsiz kalma ihtimali olmayan tek mesleğin mensubusunuz, kendinize layık gördüğünüz hayat bu olmamalı!

Diğer konunu okudum da canım kardeşim doktorsun tus a hazırlanıyorsun bu adam seni köye götürmeyi söylüyor. Annesi konuşmak için çağırıldığında istemiyoruz demiş. Kısacası bu adam müsveddesi ve ailesinden hiçbirşey olmaz. Çocuğun varsa var ilk ayrılan sen olmazsın. Aklını başına topla ne demek dövdü hakaret etti. Allah aşkına yapmayın bunu kendinize
doktor mu :ruh:
doktorlar böyle mi yazar Allah aşkına
'deyil' 'silib atmak' 'yatakda' :KK57:

Yok be çok kolay.
Ben boşandım, şuan ayaklarımı masanın üzerine atmış buraya yorum yazıyorum, akşam nerede ne yesem diye düşünüyorum. Belki Çeşme'ye giderim diye plan yapıyorum.
Sen hele paranı kazan, doktor maaşıyla kızına özel dadı bile tutarsın. Hem yabancı dili olur.
Maddi gücün sağlamsa eğer, kendine de güveniyorsan her şey çok ama çok kolay.
Bazen bu guzel taraflarini dusunmuyor deyilim,kendi parami kazanip yureyimin istediyini yapmak varken burda bu kadar agir sartlarda ne yapiyorim diye dusunuyorum acikcasi.hic bir isteyim olmuyor cunki burda

Belirli sorumluluklar var dayak atması yanlış ama bu sorumluluklar için kavga edebilir erkekler..

Tabi ya.
Cunku kadinin sorumsuzlugu direkt kavgaya etken sayilirken, erkegin tek sorumlulugu kavga edebilmek.

Ne sorumlulugu arkadasim?
Ne kavgasi?
Insanin gunu gunune uymuyor, hastadir, uykuludur, uyumamistir bilmem ne.
Olabilir uykusu zor aciliyordur.
Zira bilmem bilir misiniz ama kadin dediginiz insan.
Yani insan.
Bildigimiz insan.
Hani etten kemikten insan.
Anlatabildim mi?

Erkek de insan.
Oyle yuceler yucesi, kavga cikarmaya her zaman hakli sebepleri olan, kavga cikarirsa kesinlikle ustun olmasi gereken, ayri bir millet falan degil he.
Insan.
Hatirlatayim dedim.

Tabi ya.
Cunku kadinin sorumsuzlugu direkt kavgaya etken sayilirken, erkegin tek sorumlulugu kavga edebilmek.

Ne sorumlulugu arkadasim?
Ne kavgasi?
Insanin gunu gunune uymuyor, hastadir, uykuludur, uyumamistir bilmem ne.
Olabilir uykusu zor aciliyordur.
Zira bilmem bilir misiniz ama kadin dediginiz insan.
Yani insan.
Bildigimiz insan.
Hani etten kemikten insan.
Anlatabildim mi?

Erkek de insan.
Oyle yuceler yucesi, kavga cikarmaya her zaman hakli sebepleri olan, kavga cikarirsa kesinlikle ustun olmasi gereken, ayri bir millet falan degil he.
Insan.
Hatirlatayim dedim.
Ben evli değilim babamla yasadıklarımı anlatsam susarsın evli olmadan cekiyorum karşı gelsem ne fayda değişmeyen yapı var erkeklerde bende Allah katında ki mükaafatı bekliyorum dinimize bile sorumluluklarımız yazıyor ben bunu düşünerek hareket ediyorum sadece bu.

Bazen bu guzel taraflarini dusunmuyor deyilim,kendi parami kazanip yureyimin istediyini yapmak varken burda bu kadar agir sartlarda ne yapiyorim diye dusunuyorum acikcasi.hic bir isteyim olmuyor cunki burda
Esir hayatı yaşamak çok zor. Verdiğin değer ve gösterdiğin özveri kadar özveri görmüyorsan evlilik sırtına yük oluyor. Artık erkeklerin de bunu anlaması gerek ama malum kadınlarımız kendini hep evin hizmetçisi olarak gördüklerinden itilip kakılmaya bile haklı sebepler buluyorlar. Ondan sonra eşin ailesi önemli olunca ya da bir konuda fikirleri sorulmayınca alınıp üzülüyorlar. Yaman çelişkiler yumağı. Eşler birbirine yardımcı olmalı, 6 aylık bebeğin var kolay değil çocuk büyütmek. Eski insanlar gibi de değiliz artık her şey stres nedeni. Vücut kaldırsa beynimiz kaldırmıyor.
Kendini hatalı görmek yerine mesleğine odaklanmanı ve köye yerleşip okuduğun tüm yılları çöpe atmamanı tavsiye edebilirim sana. Yoksa çocuğun var, bir yuva kolay kurulmuyor, sen de kalksaydın eşini gönderseydin yoksa yersin tabi dayağı minvalinde cümleler kurmak benim düşünceme ters. Sen bir bireysin ve geleceğini garantiye almalısın, eşin sana şiddet uyguluyor.

geçmiş olsun, bebek ne yazık ki herkesin düşündüğü gibi evliliği kurtarmıyor aksine sınava tabi tutuyor, çünkü annelik daha çok yorulmak daha çok ev işi daha çok uykusuz kalmak demek, ben evlendikten 7 sene sonra anne oldum ve oğlum olduktan sonra ev hanımlığı ne demekmiş anladım, öncesinde birşekilde yapıyordum ama bir bebeğin sorumluluğu hele ki tek başınaysanız çok yorucu oluyor ev işleriyle. Yorgunluk konusunda daha dün eşimle tartıştık, bütün gün yatıyorsun deyince! ben pazar günü kahvaltı hazırladım, çocuğu parka götürdüm, yemek yaptım, bulaşık çamaşır bu arada oğlumun banyosu, ıvır zıvır işleri saymıyorum bile eşim de telefonla konuşup film izledi bütün gün. Bişeyi ben söylemeden yapmaz yapınca da yüz kere söylenir. Biz kendimizi fazla ezdirdik galiba bunun sebebi de ailelerimizden öyle görmemiz olabilir. Çözüm yolu olarak devamlı konuşmaya çalışıyorum ama yoruldum, hergün yorgun uyanıyorum kendi psikolojimi bozduğuma değmez biliyorum ama boşanınca yapmam gereken şeyleri düşünüp içinden çıkamıyorum. Ailem de bana bakacak durumda değil maddi manevi anlamda. Olsun Allah yardımcımız olsun, hakkımızda hayırlısı olsun.

Ben evli değilim babamla yasadıklarımı anlatsam susarsın evli olmadan cekiyorum karşı gelsem ne fayda değişmeyen yapı var erkeklerde bende Allah katında ki mükaafatı bekliyorum dinimize bile sorumluluklarımız yazıyor ben bunu düşünerek hareket ediyorum sadece bu.

Degismeyen yapi yok erkeklerde kardesim.
Degismesi icin neden goremeyen erkek var cunku onlari surekli pohpohlayan bir guruh var.

Sorumluluk sahibi olmaniz ve bilmeniz guzel.
Ancaaak dinimizde sorumluluklarimiz erkekler icin de yaziyor, anlatabildim mi karsi ciktigim seyi?

Baban icin anlatacagin seylere hic sasirmayacagima emin olabilirsin :)
Ve eger aklini kullanir erkekler soyledir erkekler boyledir demezsen evlenme vaktin geldiginde babana benzemeyen bir erkegi tercih edersin.
Cunku "erkekler" diye bir sey yok.

Doktorluk zor kazanılan bi bölüm çok şaşırdım ve bırakıp köye gitmicek siniz heralde dimi ... lütfen gitmeyin ne işin var Doktorluk oku git köye yerleş bırak herşeyi inanmıyorum ben de çok sorun yaşadım eşimle seninkine benzer ama mesleğim olsa durmam bi daha aynı şeyleri yaşarsam diyorum ve kpss hazırlanıyorum sakın köye gitme sakın bırakma senin ilerleyip gelişmenin meslek sahibi olmanın istemiyor biliyor ki mesleğini eline alırsan ona muhtaç olmazsin
Yok zaten birakmiyorum.evet korkuyor ben para kazaninca onu istemem diye kendi de soyledi bunu bana.

geçmiş olsun, bebek ne yazık ki herkesin düşündüğü gibi evliliği kurtarmıyor aksine sınava tabi tutuyor, çünkü annelik daha çok yorulmak daha çok ev işi daha çok uykusuz kalmak demek, ben evlendikten 7 sene sonra anne oldum ve oğlum olduktan sonra ev hanımlığı ne demekmiş anladım, öncesinde birşekilde yapıyordum ama bir bebeğin sorumluluğu hele ki tek başınaysanız çok yorucu oluyor ev işleriyle. Yorgunluk konusunda daha dün eşimle tartıştık, bütün gün yatıyorsun deyince! ben pazar günü kahvaltı hazırladım, çocuğu parka götürdüm, yemek yaptım, bulaşık çamaşır bu arada oğlumun banyosu, ıvır zıvır işleri saymıyorum bile eşim de telefonla konuşup film izledi bütün gün. Bişeyi ben söylemeden yapmaz yapınca da yüz kere söylenir. Biz kendimizi fazla ezdirdik galiba bunun sebebi de ailelerimizden öyle görmemiz olabilir. Çözüm yolu olarak devamlı konuşmaya çalışıyorum ama yoruldum, hergün yorgun uyanıyorum kendi psikolojimi bozduğuma değmez biliyorum ama boşanınca yapmam gereken şeyleri düşünüp içinden çıkamıyorum. Ailem de bana bakacak durumda değil maddi manevi anlamda. Olsun Allah yardımcımız olsun, hakkımızda hayırlısı olsun.
Ayni durumdayiz demek ki.Allah yardimcimiz olsun kardesim

Siddeti onaylamiyorum diyen herkes siddeti onaylamis.

Boyle kadinlari egittigini sanan egitim sistemine, yetistirdigini sanan ailelere yaziklar olsun.

Bu magandayi savunan kadinlar, artik biliyoruz ki kaldirimda koseye sikismamizi saglayan canlilar sizin kocalariniz. Bunun baska bir izahi olamaz.
Helal olsun size. Anlamakta güçlük çekiyorum, dayagğı haklı görenler kadınlar mı diyorum.

Back
X