• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sifir çeyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bobyveben

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2020
38
-53
36
Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :( çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?

Oncelikle çeyiz devri eskisi gibi kalmadi. Evleneceginiz kisi durumunuzu biliyor mu? Bildigi halde evlenelim ben karşılarım diyorsa ailesi de bunun lafını etmeyecek duzeyde insanlarsa evlenin. Eger evleneceginiz kişinin de durumu yoksa işe girip en az bi 1 yil çalışmanız gerekebilir, ama gözünüz korkmasin. Zaman geçiyor.
Ayrica ben durumum cok iyi olsa bile çeyiz hazirlayip her şeyim hazir evlenmek istemem mesela. Küçük ev aletleri tabak çanak yavaş yavaş içime sinerek beğenerek almak isterim. Bi atıyorum indirimden alinan bardak takimi bile insanin o sira modunu yukseltebiliyor, her seyi birden alirsaniz hem karambole gelecek muhtemelen pahali alacaksiniz hem de daha sonra begendiginiz seylere evde yer yok diye bakip gecmek zorunda kalacaksiniz. Cok uzmeyin kendinizi bu konuda, çalışıyor musunuz suan?

Erkek tarafi bikac aya dugun istiyor diye dugun yapmak zorunda değilsiniz. Evleneceginiz insanla bu durumu acik acik konusabiliyor olmaniz gerekir aslinda.
Aslında bende evlenmek istiyorum çünkü benim ailemde tuhaf pek mutlu degilim

Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :( çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Çeyizden kastınız havlu, patik, yelek ise gereksiz şeyler. Tabak, çatal kaşık vb şeylerse tüm eşyaları nişanlınızla ortak alın. Sonra zamanla ödersiniz. Dert edilecek şey değil ki bu😊

O zaman nisanliniza soyleyeceksiniz durumum bu ceyizim yok nasil yapabilriz??? Cozumu birlikte dusuneceksiniz baska yapacak birsey yok.

İnsallah ilerde laf duymazsiniz. Herşeyi eşiniz degil de ailesi karşilayacaksa "bir kendini getirdi neyi vardi?" Gibi laflar duyabilirsiniz dugun oncesi coook iyi ve asiri melek olsalar bile. Bunu da unutmayin.

Mrba canım o kadar sıkılıyor ki etrafımda anlatabilicegim pek kişi yok nişanlandım ve de bir kaç aya düğün olsun istiyor erkek tarafı fakat benim çeyizim yok :KK43: çok mutsuzum ya hiçbir şeyim yok maddi durumumuzda sıfır iyi olsa ailem yardım ederdi ama yok ne yapicam bilmiyorum sırf bu yüzden evlenmek bile istemiyorum aşırı kafaya taktım bu konuyu kredi falanda çekemiyorum çünkü borcum vardı zamanında şimdi vermiyorlar ayrıca kredi çektim aldım diyelim sonra zaten ailem ödeyemiyor eşim olucak kişiye mi öde dicem gururuma yediremiyorum bunuda sizde durum nasildi çeyizde herşeyin olmasimi gerekli bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
Ceyizde her seyin olmasi gerekmez ama ev de ne lazim diye dusuneceksin sonucta bombos evdede oturulmaz nisanlinla konussaniz taksitle falan ayarlayabilirsiniz akrabalara da konussan mutfak ivir zivirida oyle halledilir yani nisanlinda sen de calisiyorsaniz hallolur bir sekilde insallah

Evdeki mutsuzluktan kacmak icin evlenme gercekten anlasabilecegine inaniyorsan evlen baba evinde" mutlu olma hayalin" var o bile cok mutluluk aslinda😊evlenipte iyi bir insana denk gelmezsen o hayalinde olmayacak o yuzden sevdigin insansa evlen kurtulus icin degil

Işte nişanlımla konuşamıyorum utaniyorum
Bunda utanacak bir şey yok. Yakında hayatı paylaşacaksın. Kaldı ki en kötü hemen evlenmezsin girersin bir işe çalısır çeyizini alır evlenirsin. Bu çok da olmayacak birşey değil ki

Sadece her zaman kullanacağın onemli olan şeyleri al diğer şeyler zaman la yavas yavas alınır. Biz herseyi birlikte aldık mesela bunu da teklif edebilirsin.

O zaman nisanliniza soyleyeceksiniz durumum bu ceyizim yok nasil yapabilriz??? Cozumu birlikte dusuneceksiniz baska yapacak birsey yok.

İnsallah ilerde laf duymazsiniz. Herşeyi eşiniz degil de ailesi karşilayacaksa "bir kendini getirdi neyi vardi?" Gibi laflar duyabilirsiniz dugun oncesi coook iyi ve asiri melek olsalar bile. Bunu da unutmayin.
Işte bende ondan kafaya takıyorum zaten ya :(

Hayır çalışmıyorum suanda açıktan okuyorum zaten annemde rahatsiz çalışmamı istemiyor ben iyice çıkmaza giriyorum siz alamıyorsunuz bende alamıyorum kendime hiçbirşey diye
O halde neden Nişanlandınız. Çeyiz yok alacak güç yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X