Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eki Görüntüle 676393 bu bir firmanın yapmış olduğu çizim ve renklendirme
Eki Görüntüle 676394 Eki Görüntüle 676395 mürdüm renklendirme olan çizimde başka birinin yaptığı çizim hem renk olarak görelim diye hemde 2 çizim arasında fark var birinde taç var birinde yok vs. gibi
Eki Görüntüle 676396
Eki Görüntüle 676397
bu en sondaki kırmızı mutfak çizimide farklı bir firmaya ait benim istediğim renk tonları bu tonlar.
bu mutfakta ek olarak akrilik kapakların tümüne inox çıta uygulanmış olması..
akrilik kapak kullanılacaksa bu çıtalardan mutlaka olmalı diyen bir mutfakçının çizimidir bu çizim ama çıtaların hem tezmilerken aralarına birşeyler kaçmasından dolayı hemde çizim halinde bile olsa gözüme çok karışık gelmesinden dolayı ben çıta istemiyorum nasıl olmuş sizce??
mrb.. kardeşimin üst dolapları krem membran kapak, ve cama yakın olan kısım çok fena sarardı, dolaplar da 2 yıllık falan
tabi camında kalın bir perde yok, ondan da kaynaklanmış olabilir..
Çok güzel bir mutfak olacağa benziyor. Ben pek kırmızı mutfaklara meraklı değilimdir, ama o son kırmızı gerçekten çok güzel durmuş. Çıtalar beni raharsız etmedi görüntü olarak, ama dediğiniz gibi aralarına bir şeyler kaçarabilir gibi geldi bana da. Akrilik kapakta kaplama sırf kapağın üstünde olup alt ve yan köşeleri dönmüyor mu ki, o çıtalar gerekiyor dedi size firma acaba?
Son çizim gözüme en güzel görünen oldu.
- Kulpların yatay konması dolapların açılış yönünü istediğiniz gibi ayarlamanızı da sağlaması açısından daha iyi olur.
- Köşe dolap için güzel çözümler var, onları incelemişsinizdir her halde.
- Tezgaha kadar inen dolap normal kapaklı mı yoksa stor kapak mı olacak? Stor kapak daha mı zor temizlenir bilmiyorum, ama tezgaha konabilecek şeyleri engellememesi bakımından daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.
- Buzdolabının iki yanındaki dolapların derinliği buzdolabının derinliği kadar mı olacak? Öylesi göze hoş görünmekle birlikte buzdolabı kapaklarının tam açılmasını engellediği için kullanışlı olmuyor. Ben eşimin israrı ile öyle yaptırttım, ama dediğim gibi rahat olmadı. Özellikle b.dolap kapağı fırına doğru açılıyorsa, fırın kulpları sıkıntı yaratır. Bir de buzdolabının üzerindeki dolabın derinliğini fazla tutmamanızı öneririm. B. dolabının yarısına kadar falan gelmesinde yarar var. Yapan mutfakçılar bir şey olmaz diyor, ama arkadaşımın mutfağından biliyorum, tepe tam kapanırsa b.dolaplarında kızma oluyor.
- Çatal, bıçak çekmeceleri ocak altında olunca cekmeceler daha çabuk kirleniyor. Ama yapılan çizimlerdeki görüntü bakımından da o şekilde düzenlenmesi çok estetik olmuş.
- Ben akıl edemedim ama, ıslak elle en çok açma ihtiyacı hissedilen cöp tenekesi dolabının kapağına push open deniyor sanırım o tip bir mekanizma konmasında yarar olabilir.
- Bir de kullanılacak menteşe, derin çekmece/yukarı kalkan kapak mekanizmalarında hangi marka kullanacaklarını net olarak konuşun. Ben de Blum kullanıldı. Yeğenim mutfak sektöründe çalışıyor, en iyi markalardan biri olduğunu söyledi
mrb.. kardeşimin üst dolapları krem membran kapak, ve cama yakın olan kısım çok fena sarardı, dolaplar da 2 yıllık falan
tabi camında kalın bir perde yok, ondan da kaynaklanmış olabilir..
öncelikle ilgilenip ayrıntılı bir şekilde fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim:)
ilk önce biz mutfağı mürdüm düşündük ama istediğimiz ton sadece lake boyada vardı acrilikte yada başka bir malzemede bulamadık istediğimiz tonu o yüzdende vazgeçtik..
kırmızı mutfak herkezde var diye istemiyoruk aslında ama kırmızının yeni çıkan bordo ile kırmızı arasında çok tatlı bir tonu var onu görünce tamam bu renk olsun dedim ve kırmızıda karar kıldık..
çıtalara gelince aslında hem kendi renginden hemde yarısı kendi renginden yarısı gri tonunda olmak üzere istediğiniz şekilde dönebiliyor kapak yanları ama bu son çizimi yapan firma acrilik kapağı ben bu şekilde yapmayı tercih ederim daha şık durur dedi ve çizimide buna göre yapıp göndermiş..evet şık duruyor ama zaten kapaklar parlak malzemeden olacağı ve leke belli edeceği birde çıta aralarına kaçan şeyleri temizlik maddesi vs gibi uğraşmak gerekir diye hiç düşünmedim çıta olmasını..
kulpları bende yatay ve bombeli olan bir kaç model beğendim hem elim dolaba fazla değmedende açabilirim diye..mutfakçım beğendiğim bir kaç modeli getirecek burda deneyerek bakıp karar vereceğiz..
köşe dolap için evet çok güzel çözümler var benim birde o köşede kör noktam var aslında ama köşeye uygulanan çekmeli sistemler işime gelmedi açıkcası benim oraya koyduğum ve sonrasındada koyacağım malzemeler bidonla yaprak salça kuru patlıcan kuru dolmalık biber vs gibi sık kullanmadığım malzemeler kör noktama eğer çekilen bir mekanizma yaptırırsam hem bu ağırlıkları taşımayacaktı hem ek bir maliyet olacaktı hemde kör noktayı tam anlamıyla kullanamayacaktım..
birde kör nokta için çekmece sistemleri var ama oda benim ihtiacımı karşılamayacağı için ve bir tek çekmece sistemi 600-1000 lira arası değiştiği için o kör noktaya sadece içten üçgen raf koydurmaya karar verdim..
tezgaha kadar inen dolapta kombim var ..stor kapak yapıtrdığımızda yükseklik epey fazla olduğu için zamanla sistemin sıkıntı olabielceğini söyledi mutfağı yapan usta zaten kombi dolabı olduğu için pek açılıp kapanan bir dolap olmayacak ayrıca kombinin hemen yanındaki tezgahtada evye olacağı için zaten o tezgahın üzeri bulaşık haricinde boş oluyor..
buzdolabının yanındaki dolaplar buzdolabı derinliği kadar olmayacak.
buzdolabının sol yanında kiler dolabım var yaklaşık 48-50 cm buzdolabımın eni 84,5 cm fırının olduğu dolaplarda standart fırın ölçüsünde olacak
buzdolabın üstündeki dolabında arkasında boşluk olacak ama ne kadar olacak bilmiyorum bu konuyu mutfakçıyla konuşucam ama...
çatal bıçak çekmecesi benim şu an kullandığım mevcut mutfağımdada ocak altında çok sorun olmuyor..
inşallah bu yeni mutfaktada sorun olmaz..
evyenin altındaki çöp dolabı kapağınada kulp takılacak normalde ama bu konuyuda tekrar soracağım ...
dolap ve çekmecelerde kullanılacak aksesuarlara gelince gidip mutfağı yapacak olan ustanın alışveriş yaptığı mağazada çöp kovasına kadar hatta kaşıklığı bile beğendik hepsi blum olacak kiler içindeki çekmece sistemi, dolapların frenli menteşeleri, çekmece içleri, kaşıklık(isteğe göre yerleri değişebiliyor ve makineye girebiliyor) ve üst açılır dolapların açılma sistemlerini tek tek görüp beğendik..
üst dolaplar için elektrikli bir sistem çıkarmış blum dolaba elinizi biraz bastırdığınızda açılıyor açıldıktan sonrada işçinde minicik bir siyah nokta var ona basıyorsunuz elektrikli kendisi kapanıyor..ama tek bir kapak için 1000 lira gibi bir rakam tutuyor bizim çizimde ocak 2 yan tarafı bu kapaklardan olacağını düşünürsek altlı üstlü kapağı tek kapakla açılır şekilde yapsak 2 bin lira tutacak ok alt üst kapak ayrı ayrı kapanıp açılsın desek bu defada 4 bin lira gibi bir ilave ücret ödememiz gerekecekti..o yüzden elektrikli sistemi hiç düşünmedik ki biz ona vereceğimiz parayla beyaz eşyalarımızı yenileyeceğiz inşallah...
sizden bir ricam olacak yeğeninize sorabilirmisiniz şu an utfak dolaplarında en çok tercih ettikleri ve önerdikleri malzeme nedir??
tezgah,dolap kapağı ve evye olarak
Yeğenime yarın soracağım tezgah ve dolap kapağı konusunu. Eviyeye gelince siz Franke siyah granit düşünüyordunuz sanırım, onunla ilgili bildiği bir şey var mı, başka ne önerir onu da sorarım tabi, ama benim yeğen Blanco da çalıştığı için her halde bu konuda fazla adil davranamaz:))
Ben de o elektrikli sistemi gayet luzumsuz bulmuştum. Hem bizim memlekette elektriğe pek güvenmek de doğru değil, ne zaman kesilir, fatura kaç para gelir belli olmaz. Blumun bir de mekanik Tip-on diye bir şeyi var, ama galiba o çekmece için. Çöp tenekesi duran yer için o olabilir mi bilmiyorum. Hani kulp da olsa insan gerektiğinde dizi ile kapağa bastırıp açabilse hoş olur diye düşünmüştüm.
Çok memnun olurum gerçekten..
Başka marka bile olsa ki ben o Markanın evyesinede baktım daha uygundu frankeden ama frankeye karar verdim en azından bize granit evyenin kullanışlı olup olmadığını söyler:))
Birde köşe sistemi için blumda çekmece tasarlamışlar o bence diğer sistemlere göre daha kullanışlı bir tek o konuda kararsızım ben acaba çekmece sistemini kör noktaya koydursammı koydurmasam mı diye ne dersiniz?
O kadar paraya değermi sizce o sistem??
kardelenk kardeşiniz alt dolaplarında ne renk kullandı acaba?
onlarda bir sıkıntı yaşadımı??
Değişik cinsleri mi var acaba bu membran kapakların? Membran neticede PVC kaplama demek. Benim mutfak öğlene kadar güneş alır. PVC dikey perdem var, 2 seneye yakındır kullanıyorum. Perdede de, dolaplarda da sararma yok. Krem cif, çamaşır suyu falan kullanmıyordur inşallah kardeşiniz. Tahminim o tür temizlik malzemeleri her tür dolaba zarar verir. Sanırım akrilik dolaplar için de önerilmiyordur bunlar.
Köşe çekmece için 600-1000 gibi bir fiyat ödemek epeği düşünmeğe değer hakikaten. Tabi o çekmecenin mekanizması diğer mekanizmalara göre çok daha komplike bir şeydir ama yine de bana bir hayli pahalı gözüktü.
Bu akşam tesadüfen bana verilen fiyatlarını buldum. En az 1 sene öncesine ait bunlar ve bende köşe de yok, ama yine de size verilen fiyatlarla bir kıyaslayın isterseniz.
Mekanizmalar:
5 adet kiler sepeti (tel sepet şeklinde benimkiler). 650 TL
10 çekmece 750 TL. Yani normal çekmece için tanesi 75 TL gibi bir fiyat verdi. Sonradan yapılan değişikliklerle 10 yerine 17 çekmece oldu. 6 tanesi 90 cm., diğerleri 60-70 cm. eninde. Ama ilave bir şey ödemedim.
4 adet katlanarak kalkan kapak 600 TL. Sonradan 6 ya çıktı. Hepsinin eni 90 cm. Yükseklik olarak da 4 tane 90 cm., 2 tane 60 cm. Yine ilave bir şey ödemedim.
Ayrıca, tabi o normal kapaklara konan fren yaptırtan mekanizmalardan da koydular.
Dolaplar için de (16.5 m2 dedi, o nasıl hesaplanıyor bilmiyorum) 10.000TL (PVC akrilikten çok daha ucuz sanırım)
altlar bordo.. onlarda bir problem yok
benimbildiğim de tek cins.. dediğim gibi sadece cama yakın kısımlarda sararma var.. ama mutfak bütün gün güneş alıyor... umarım sizde böyle bir problem olmaz
sizden bir ricam olacak yeğeninize sorabilirmisiniz şu an utfak dolaplarında en çok tercih ettikleri ve önerdikleri malzeme nedir??
tezgah,dolap kapağı ve evye olarak
Çok iyi olmuş bulmanız:) baya uygun fiyata yaptırmışsınız sizde..
Nerde ve be zaman yaptırdınız?? İstanbul'da 1 sene kadar evvel yaptırdım.
Benim mutfağıma yakın ölçülerde sizin mutfağınızda rica etsem fotoğraf koyarmısınız??Benim mutfak 5 e 3. Beşer metrelik 2 kenarda dolaplar. Resimler açtığım konuda var. Dolap kapağı açık resim yok orada, ama benim üst kapaklar bu resimdeki gibi açılıyor.
Ben çok mutfaçıdan fiyat aldım .
Minimum 13 bin maksimum 25 bin fiyat çıktı tezgah dahil ara fiyatları verende oldu tabi 18 bin 20 bin gibi..
Benim yaptıracağım mıtfakçı ise 9600 hadi birşeyler daha eklersek belki 10 bin lira diyelim biz ama 9600 e pazarlığı bitirdik tezgah dahil..
Ben kiler sepeti mekanizmasını dolabın kapağından bağımsız çekmece tipi beğendim ama metal değil blumun çeşitlerinden inox beyaz görünümlü derin aralarında bölmeleri yer değiştirebilen bir çekmece tipi 5 adet
çekmece ve menteşeler frenli sistem Evet ben de kapıdan bağımsız yaptırdım. Enini 60 cm istediğim için zaten her halde kapıyla gelen sepetlerden olamazdı. Yazlıktaki 40 cm kiler dolabında bile kapağa çok ağırlık bindiği için zorluyor insanı. Sizin tercih ettiğiniz çekmece tipleri çok daha kullanışlıdır tahminimce. Frenli sistem çok rahat oluyor ve insan da öyle bir çabuk alışıyor ki, yazlıkta ilk bir kaç gün ha babam dolap kapaklarını çarpıp duruyorum, sanki anamın karnından frenli sistemle çıkmışım gibi:))
Blum kaşık çatallık 2 adet çekmecede 90 cmde kullanılmak üzere ölçülü..
Üst kapaklar 90 cm alt üst ayrı açılır sistem 4 adet hani bir sistem vardı ya çöp için bahsettiğimiz tip- on muydu o sistemden olacak Ah, çok memnun oldum. Ben düşünemedim önceden o tip-on'u, bari size yarasın.
Tezgah çimstone şu an aklıma gelenler bunlar
Birde blum dolap içi çöp kovası var ..
Verdiği fiyata göre birde ustamın cüzzi bir miktar karı var.
Açık açık konuştuk bütün fiyatları hesapladık inşallah güzel bir mutfak olur.. İnşallah, çok keyifli günlerde kullanırsınız.
Yeğenim şu an bir iş seyatindeymiş, eşi üzerinden bir cevap geldi. Onu özel mesajla size ileteceğim.