Sıfırdan başlamak

blue.girl

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
187
15
31
Merhaba kızlar,

Öncelikle durumumu özetlemek sonrasında içinde bulunduğum psikolojiyi aktarmak istiyorum. Psikolojik yardım almayı denedim ama sanki karşımdaki kişi beni oyalıyor hissine kapılıyorum artık.

Şimdi ben üniversite öğrencisiyim Haziranda mezun olmam gerekiyor. Fakat okulum uzadığı için mezun olamıyorum. Ev arkadaşım mezun olup memleketine döndüğü için yeni bir ev arkadaşına veya yeni bir eve ihtiyacım var. Fakat kolay kolay insanlara güvenemediğim için zor bir durumla karşı karşıyayım.

Mezun olamadığım ve arkadaş grubum mezun olduğu ve neredeyse hepsi memleketlerine döneceği için arkadaş grubumla ayrılmam gerekecek. Part time çalıştığım bir yer vardı, geçtiğimiz 4 ay içerisinde bir üst düzeye çıkabilmek için firma içi başvurular yapmıştım fakat orasıda el değiştirdi, bir kaç tatsız olay yaşadım, işten ayrıldım. Halbuki çok memnundum sosyal medya, pazarlama satış üzerine çalışıyordum bir danışmanlık firmasında.

Erkek arkadaş konusunda sanırım kimseye güvenemediğim için tüm denemelerim boşa çıkıyor ve artık kimseyle denemek dahi istemiyorum.

Öte yandan ve en önemlisi ailem bazı sıkıntılardan dolayı borçlanmak durumunda kaldı. Anneme okulumun uzadığını söylediğimde çok üzüldü ama belli etmemeye çalıştı. Bana destek olacaklarını söylediler ne olursa olsun.

Benim psikolojime gelirsekte; şuanda param bittiğinde çok zor durumda kalmadan ailemden isteyemeyen ben Hazirandan sonra ailemden destek almayı kendime yediremem. Çünkü bana çok emek verdiler ve onlarda zor durumdalar. Öte yandan artık her şeyimi paylaşabildiğim güvenle evimi paylaşabildiğim bir ev arkadaşım olmayacak. Ya kendime yeni bir ev arkadaşı bulacağım yada tek başıma bir alana sahip olabileceğim bir yurt/apart. E arkadaş ortamım tamamen gidecek ve akşam yürüyüşüne dahi çıkabileceğim kimse kalmayaak bu şehirde.

Yeni iş bulmam, yeni ev bulmam ve yeni arkadaşlar edinmem gerek. Tıpkı 4 yıl önce üniversiteye geldiğim zamanki gibi sıfırdan başlamam gerek. Ve ben kendimi dibe vurmuş başarısız hissettiğim için kendimi evlere kapatıp napıcam diye arpacık kumruları gibi düşünmekten kendimi alamıyorum.

Tüm bunların içerisinden nasıl çıkacağım canlar bana bir akıl verin..

Abartmışsın.

Alt tarafı 8-9 ay yalnız kalacaksın. Bu kadar güçsüz olma, kimse yalnızlıktan ölmemiş.

Haziran demissin bu kadar kısa bi zaman için alt üst olmaya gerek yok çıkarsın yurda zaten çoğu kişi mezun olacağı için yer sıkıntı olmaz part time bir iş bulursun arkadaş çevreme gelince yalnız kalmak daha iyi rahatça çalışıp daha kısa zamanda mezun olursun salma kendini güçlü ol

Abartmışsın.benim de okulum uzamıştı 6 ay.aynı durumları yaşamıştım ama ben alt sınıftakilerle yani yeni sınıfımla arkadaş olmuştum.onların evine ev arkadaşı olarak gitmiştim.hiç bir sorun yaşamadım.çok abartmışsın,daha haziran gelmeden git tanış bence yeni sınıf arkadaşlarınla

Aynısını yaşadım. Evden çıktım sınıftan çok samimi olmadığımız ama yanına çıkmak zorunda kaldığım arkadaşım da şuan en yakın arkadaşlarımdan birisi. Belki de tek başıma kalmasaydım kendi arkadaş grubumdan başka kimseyle tanışamayacaktım. Yanlız kaldığım zamanlarda oldu ve ama ölmedimm:)

karamsarlıga düşmüşsün ama 4 yıl öncesi gibi yeni bir ortam oluşturabilirsin.
hiç olmazsa geçici bir süre yurt yada apartta kalabilirsin. sonradan zaten şekillenir nasıl devam edeceksen..

yurda geçersen hem masrafların düşer hem oda arkadaşlarınla birlikte olacağın için yalnızlık çekmezsin. herkes hayatımızın sonuna kadar bizimle kalacak diye bişey yok. son senen olacak nasılsa düşünsene sonrasında seni ne kadar güzel bir hayat bekliyor.

alt tarafı birkaç ay için böyle depresyona girmeye gerek yok. sonuçta okulunun uzaması sebebi sensin, tabi her insanın başına gelebilir ama bununla yaşamayı da öğrenmelisin. evde yalnız kalamıyorsan birkaç aylığına güvenli bir aparta yerleş birkaç ay içinde illa yeni bir arkadaş grubu kurmana da gerek yok derslerini geç yeter. tek derdin bu olmalı. illa arkadaşın olacak diye bir kaide yokki

Merhaba kızlar,

Öncelikle durumumu özetlemek sonrasında içinde bulunduğum psikolojiyi aktarmak istiyorum. Psikolojik yardım almayı denedim ama sanki karşımdaki kişi beni oyalıyor hissine kapılıyorum artık.

Şimdi ben üniversite öğrencisiyim Haziranda mezun olmam gerekiyor. Fakat okulum uzadığı için mezun olamıyorum. Ev arkadaşım mezun olup memleketine döndüğü için yeni bir ev arkadaşına veya yeni bir eve ihtiyacım var. Fakat kolay kolay insanlara güvenemediğim için zor bir durumla karşı karşıyayım.

Mezun olamadığım ve arkadaş grubum mezun olduğu ve neredeyse hepsi memleketlerine döneceği için arkadaş grubumla ayrılmam gerekecek. Part time çalıştığım bir yer vardı, geçtiğimiz 4 ay içerisinde bir üst düzeye çıkabilmek için firma içi başvurular yapmıştım fakat orasıda el değiştirdi, bir kaç tatsız olay yaşadım, işten ayrıldım. Halbuki çok memnundum sosyal medya, pazarlama satış üzerine çalışıyordum bir danışmanlık firmasında.

Erkek arkadaş konusunda sanırım kimseye güvenemediğim için tüm denemelerim boşa çıkıyor ve artık kimseyle denemek dahi istemiyorum.

Öte yandan ve en önemlisi ailem bazı sıkıntılardan dolayı borçlanmak durumunda kaldı. Anneme okulumun uzadığını söylediğimde çok üzüldü ama belli etmemeye çalıştı. Bana destek olacaklarını söylediler ne olursa olsun.

Benim psikolojime gelirsekte; şuanda param bittiğinde çok zor durumda kalmadan ailemden isteyemeyen ben Hazirandan sonra ailemden destek almayı kendime yediremem. Çünkü bana çok emek verdiler ve onlarda zor durumdalar. Öte yandan artık her şeyimi paylaşabildiğim güvenle evimi paylaşabildiğim bir ev arkadaşım olmayacak. Ya kendime yeni bir ev arkadaşı bulacağım yada tek başıma bir alana sahip olabileceğim bir yurt/apart. E arkadaş ortamım tamamen gidecek ve akşam yürüyüşüne dahi çıkabileceğim kimse kalmayaak bu şehirde.

Yeni iş bulmam, yeni ev bulmam ve yeni arkadaşlar edinmem gerek. Tıpkı 4 yıl önce üniversiteye geldiğim zamanki gibi sıfırdan başlamam gerek. Ve ben kendimi dibe vurmuş başarısız hissettiğim için kendimi evlere kapatıp napıcam diye arpacık kumruları gibi düşünmekten kendimi alamıyorum.

hayatta kafaya takılacak o kadar çok dert varken seninki devede kulak bence ; ailene yük olmak istememeni anlıyorum çünkü bende aynı karakterdeyim öğrenciyken çalıştım kendi harçlığımı kendim çıkardım ailem az bir meblağ yolluyordu ama ona bile ihtiyacım olmuyordu çoğu zaman, şu an çalışıyorum ve borcum harcım olmasına ragmen sorduklarında olmasada hep param var gibi yapıyorum. bence bır donem daha orada kalacagın ıcın bır ev arkadası bul kendıne masraflar bolunur,derslerıne asıl ve daha fazla uzatmamaya calıs okulu, iş konusun da da kucuk bır sehırde ısen zor belkı ama buyuk sehırde ısen magazalarda, kafelerde, gayrımenkul sektorunde part tıme iş bulabılırsın bır surelıgıne....

ya da sadece bır ıkı dersın kaldı ıse alttan alacaksan derslerını aılenın yanına gıt sınavdan sınava gıt gel yaparsın o arada da fulltıme bır ıs bulup çalışır hem paranı kazanır hem aılene destek olursun canım..

Mezun olsaydin da yine o arkadas grubun senle olmayacakti, herkes kendi isine gucune gidecekti, sen yine mezun olmus ve ise Girmeye calisan, e. Bulmaya , eve arkadasi bulmaya calisan sen olacaktin. Mezun oluncada durum boyle oluyor yani..hayata tutunmak boyle boyle ogreniliyor cnm. Kimse sonsuza kadar yaninda olamaz zaten

Bence de bir yurda yerleş hem çevren olur hem aparttan daha ucuz hem de yemekli olursa yemek masrafı vs yapmazsın ayrıyetten
Part time iş yine bulursun alışveriş merkezlerinde falan özellikle hafta sonu için eleman arıyorlar.

koca dönemde bi sen uzatmadın herhalde okulu başka uzatan yok mu, ya da alt sınıflardan tanıdığın bi kaç kişi..

Anlaşılan bu grupta "20 yaşındayım sevgilim şöyle dedi neden böyle demiştir" tarzı durumlara daha çok destek oluyoruz kızlar. Zira öyle bir konum var ve çok daha önemsiz olmasına karşın çok destek vermiştiniz. Şahsen denenmiş birşeyden bahsediyorum yani.

Evet bunu tek yaşayan ben değilim. Okulumu 1 yıl uzatmamda benim seçimimde olan bir şey değil sağlık sorunlarımdan kaynaklanan bir durumdu. 1-2 ay değil 12 aydan ve önümü görememekten bahsediyorum.

Ha mezun olsanda böyle olacaktı diyen arkadaşlar full time çalışma tecrübesine yetecek referansı 4 yıldır el emeğimle savaşarak yaptığım için part time işlerde sürünmekten yorulduğumu aktarmaya çalışmıştım.

Neyse klasik Türkiye hali en iyisi biz bu konuyu es geçip "sevgilim bana bu hediyeyi aldı sizce ne demek istiyor" konularıyla devam edelim.

Sevgiler güzel Türkiyemin güzel insanları

Anlaşılan bu grupta "20 yaşındayım sevgilim şöyle dedi neden böyle demiştir" tarzı durumlara daha çok destek oluyoruz kızlar. Zira öyle bir konum var ve çok daha önemsiz olmasına karşın çok destek vermiştiniz. Şahsen denenmiş birşeyden bahsediyorum yani.

Evet bunu tek yaşayan ben değilim. Okulumu 1 yıl uzatmamda benim seçimimde olan bir şey değil sağlık sorunlarımdan kaynaklanan bir durumdu. 1-2 ay değil 12 aydan ve önümü görememekten bahsediyorum.

Ha mezun olsanda böyle olacaktı diyen arkadaşlar full time çalışma tecrübesine yetecek referansı 4 yıldır el emeğimle savaşarak yaptığım için part time işlerde sürünmekten yorulduğumu aktarmaya çalışmıştım.

Neyse klasik Türkiye hali en iyisi biz bu konuyu es geçip "sevgilim bana bu hediyeyi aldı sizce ne demek istiyor" konularıyla devam edelim.

Sevgiler güzel Türkiyemin güzel insanları

Sevgiler canım. yalnız 4 sene evinden 400 km uzakta çalışarak okuyan biri olarak konuşuyorum, okulu uzatmış olman yada maddi açıdan yatersiz olman sıfırdan başlamanı gerektirecek birşey değil, senin döneminden başka uzatan yok mu derken, o kişiyle çıkmayı deneyebilirsiniz demek istedim muhtemelen o da yanlız kalmış hissedecek, alt dönemler yada yurtlar var görüşebileceğin, konuk evleri var. Geçinmek için çalışmak dersen de alanınla ilgili freelance çalışabilirsin ve haftasonu ajanslar vasıtasıyla stand görevlisi olabilirsin. Gerginliğini anlayabiliyorum ama keşke biraz daha sakin bir üslup kullansan.

Sevgiler canım. yalnız 4 sene evinden 400 km uzakta çalışarak okuyan biri olarak konuşuyorum, okulu uzatmış olman yada maddi açıdan yatersiz olman sıfırdan başlamanı gerektirecek birşey değil, senin döneminden başka uzatan yok mu derken, o kişiyle çıkmayı deneyebilirsiniz demek istedim muhtemelen o da yanlız kalmış hissedecek, alt dönemler yada yurtlar var görüşebileceğin, konuk evleri var. Geçinmek için çalışmak dersen de alanınla ilgili freelance çalışabilirsin ve haftasonu ajanslar vasıtasıyla stand görevlisi olabilirsin. Gerginliğini anlayabiliyorum ama keşke biraz daha sakin bir üslup kullansan.

Haklısın biraz gerginim kusura bakmayın bir freelance firması makale için ödememi geciktirdi bugün ne yazık ki.:KK1: Stand işi için Ajanslardan çekiniyorum aslında güvenilir mi güvenilmez mi nasıl emin olabilirim? Stand-Ajans deneyimn var mıydı senin? Özellikle AVMlerde haftasonu stantları için AVMler mi alıyor yoksa ajanslardan mı sağlanıyor o çalışanlar?

Haklısın biraz gerginim kusura bakmayın bir freelance firması makale için ödememi geciktirdi bugün ne yazık ki.:KK1: Stand işi için Ajanslardan çekiniyorum aslında güvenilir mi güvenilmez mi nasıl emin olabilirim? Stand-Ajans deneyimn var mıydı senin? Özellikle AVMlerde haftasonu stantları için AVMler mi alıyor yoksa ajanslardan mı sağlanıyor o çalışanlar?

stand çalışması yaptım ajanslar üzerinden alım yapıyorlar daha doğrusu ajans market ile değil marka ile anlaşma yaptığı için ajansın personeli oluyorsun. Eğer ağı geniş bir ajans ise oturduğun yere yakın lokasyonlara yönlendiriyorlar. Gerçekten sağlam yerler olduğu gibi oyalayan yerler de var ama adamın konuşmasından anlarsın ne olduğunu ve ordaki insanlardan

Ben seni anlayabiliyorum. Ben de erkek arkadaşım mezun olduğunda böyle hissetmiştim. Alışmak zor oluyor. Yurda aparta filan çıkmayın bu saatten sonra zor gelir sana. Yeni sınıfından bir kaç arkadaşın olsun güvenilir yeter. Hem okulu ilk uzatan sen değilsin. İş bulabilirsin süper olur ama para kazanacağım diye güvenmediğiniz işlere girmeyin. Her şey hallolur gider. Çok strese girmeyin :KK39:

Merhaba kızlar,

iyi de bu sıkıntıların hepsni çoğu öğrenci çekmiştir yani.. abartma..

X