• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıfırdan başlamak...

Tam 5-6 aydır işsizim kızlar her gittiğim kapı yüzüme kapanıyor..Görüşme için gidiyorum biz sizi arayacağız diyorlar ertesi gün başka birini alıyorlar işe.Üniversite mezunuyum ve deneyimliyim ama nedense tercih edilmiyorum.Dün biryerle görüştüm organize sanayi bölgesindeydi adam hemen başla dedi ama babam ve anneme söylediğimde OSB çalışamayacağımı rahat edemeyeceğimi söylediler..Haklılar birazda sapa bir yer sırf iş olsun diye gitme diyorlar ama çok bunaldım kaç yaşındayım hala bir baltaya sap olamadım..Ama en çok koyanda tercih edilmiyorum ve firmelarda oyalıyor..Keşke tüm yaşadıklarımı unutup hayata yeniden başlayabilsem beni sıkan tüm ruhumu saran ve derin acılar veren karanlıktan kurtulabilsem..konuşacak hiç kimsem yok derdimi paylaşabileceğim bir dostum bile yok..Sabırla bekliyorum ancak ruhum artık yoruldu.Destek olmanızı rica ediyorum.. Sevgilerle..

Neden AİLENİZ OSB bölgesinde rahat edemeyeceğinizi düşünüyor ne alaka ?

Geçen gittiğim bir yerde yönetici kadındı ve resmen aşağıladı beni uzun boylusun birde topuklu giyinmişsin dedi..Artık gittiğim yerlerde düz taban giyiniyorum..Eğitimim iyi çok iyide cv hazırlıyorum arıyorlar görüşmeye gidiyorum olmuyor inanın ki anlamadım:KK43:
ne gıydıgın onu neden ılgılendırır kı ?
sız ne cevap verdınız?

Neden AİLENİZ OSB bölgesinde rahat edemeyeceğinizi düşünüyor ne alaka ?
yol sorunu olabilir ulaşımı sıkıntılıymış belirli yere kadar otobüs sonrasını taksi ile gitmek zorundaymış.

Kariyer. Nette 35 yeni birişte 22 başvurum var zaten mühendislik mezunuyum kendi alanım dışındada iş bakıyorum sekreterlik yapıyorum..ve çoğu baktığım yerde asgari ücretin altında maaş verip işine gelirse diyor
6 aydır işsizsiniz bu kadar mı başvuru yaptınız ?
Benim herbirinde 200 ün üstünde başvurum vardı...Çok fazla iş arayan var bu durumda daha fazla başvuru yapmak gerekiyor.

Aradım sabah gelemiyorum diye:KK43:

Yaşınız kaç bilmiyorum ama kararlarınızı bazen kendiniz vermeniz gerekiyor
Sırf OSB bölgesi diye işi kabul etmemeniz tuhaff
Daha görmeden başlamadan elinizle itmişsiniz
İş bulamıyorum demeyin bu yüzden tercihleriniz yüzünden diyelim
yol sorunu olabilir ulaşımı sıkıntılıymış belirli yere kadar otobüs sonrasını taksi ile gitmek zorundaymış.

Ama görüşebilirdi belki taksi ücretini ekleyebilirlerdi maaşa.
Birde OSB bölgesi çoğunlukla servis imkanları olan bir yer bilemedim genede
biryerden başlamak gerek sonrasında da iyi bir iş çıkardıktan sonra talepleri ön plana gelebilirdi diye düşünüyorum

Yaşınız kaç bilmiyorum ama kararlarınızı bazen kendiniz vermeniz gerekiyor
Sırf OSB bölgesi diye işi kabul etmemeniz tuhaff
Daha görmeden başlamadan elinizle itmişsiniz
İş bulamıyorum demeyin bu yüzden tercihleriniz yüzünden diyelim

Ama görüşebilirdi belki taksi ücretini ekleyebilirlerdi maaşa.
Birde OSB bölgesi çoğunlukla servis imkanları olan bir yer bilemedim genede
biryerden başlamak gerek sonrasında da iyi bir iş çıkardıktan sonra talepleri ön plana gelebilirdi diye düşünüyorum
Evet benim bildiğimde servisi olur çünkü çalışan tanıdıklarım vardı ve hepsinin servisi vardı,iş yerinin serviside yokmuş konu sahibinin bahsettiği yerin.

Evet benim bildiğimde servisi olur çünkü çalışan tanıdıklarım vardı ve hepsinin servisi vardı,iş yerinin serviside yokmuş konu sahibinin bahsettiği yerin.

OSB Bölgesinin ilerisindeyim mesela evden belli bir yere kadar dolmuş ile giderdim,sonrasında servisimiz alırdı.
Şİmdi şartlarım daha çok iyleştirildi araç vs gibi
Demem o ki öyle yada böyle zorluk çekmek lazım sonrasında işyerinden talep etmek lazım işini beğeniyorlarsa kaçırmak istemezler zaten konu sahibini kaçırmak isterlersede orada çalışıp daha iyi biryer bulduktan sonra iş değişikliği yapabilir ve en azından iş konusunda bunalıma girmez diye düşünüyorum....

bende kurumsal bir firmada çalıştım cok yoruluyordm
giyim kusam cok para harcıyordum
şimdi osb de çalısıyorum ve :nazar::nazar: bumuymus iş diyorum hiç yorulmuyorum
çok şükür
iyi bir firma bulursan meziyetlerin çoksa rahatlıkla ilerler ve iyi yerlere gelirsin
kendine güven biraz cok resmi olma
insanların gözünün içine bak konusurken gençsin güzelsin bakımlısın belli
görüşmeler git ve herkezi etkile gir o işe
fazla laubali olma ve fazlada soguk durma inatcı pis somurgan biri derler

Birkere kimsem yok deme bizler varız
evet tanımıyoruz birbirimizi bütün iletişimimiz parmak uçlarımızdan ibaret belki ama hep birlikte birşeyleri aşabilmek için var burası ;)
onun dışında, zor bir durum tabi
ama hayat inan ki sürprizlerle dolu,
her karanlığın ardından mutlaka güneş doğmuyor mu bir düşün ;)
yolun açık olsun umutsuzluk yok :)))

Ama ulaşım sıkıntıymış belirli yere kadar otobüs sonra taksi,aldığı maaş otobüs ve taksiye gidecek konu sahibinin.
Ağzınıza sağlık evet eve çook uzak ve de otobüs yok arabamıda sattık aracımda yok ailemde akşam çıktığında ne yapacaksın kız başına aklımız sende kalır diyorlar..

Ağzınıza sağlık evet eve çook uzak ve de otobüs yok arabamıda sattık aracımda yok ailemde akşam çıktığında ne yapacaksın kız başına aklımız sende kalır diyorlar..
Otobüs yoksa çok sıkıntı hergün taksiyle gidilmez ki aldığınız para taksiye gidecek,aslında bu tür yerlerin servisi olması gerek.

bende kurumsal bir firmada çalıştım cok yoruluyordm
giyim kusam cok para harcıyordum
şimdi osb de çalısıyorum ve :nazar::nazar: bumuymus iş diyorum hiç yorulmuyorum
çok şükür
iyi bir firma bulursan meziyetlerin çoksa rahatlıkla ilerler ve iyi yerlere gelirsin
kendine güven biraz cok resmi olma
insanların gözünün içine bak konusurken gençsin güzelsin bakımlısın belli
görüşmeler git ve herkezi etkile gir o işe
fazla laubali olma ve fazlada soguk durma inatcı pis somurgan biri derler
Tavsiyenizi dikkate alacağım..sadece servis olayı yok otobüste geçmiyor çok aksi bir istikamette oturuyoruz.Ama osb hala birçok başvurum var servisi olam bir yer olunca ailemde güvenebilir

Birkere kimsem yok deme bizler varız
evet tanımıyoruz birbirimizi bütün iletişimimiz parmak uçlarımızdan ibaret belki ama hep birlikte birşeyleri aşabilmek için var burası :KK66:
onun dışında, zor bir durum tabi
ama hayat inan ki sürprizlerle dolu,
her karanlığın ardından mutlaka güneş doğmuyor mu bir düşün :KK66:
yolun açık olsun umutsuzluk yok :)))
Allah razı olsun iyiki varsınız evet tanışmıyoruz ama birbirimizi tanıyoruz..Allah büyük inanınki iş seçmiyorum hatta şöyle söyleyeyim 16 yaşımdan beri çalışıyorum üniversiteyi bile çabalayıp okudum..Ayaklarımın üstünde duruyorum ama bazen çok sıkılıyorum.

Allah razı olsun iyiki varsınız evet tanışmıyoruz ama birbirimizi tanıyoruz..Allah büyük inanınki iş seçmiyorum hatta şöyle söyleyeyim 16 yaşımdan beri çalışıyorum üniversiteyi bile çabalayıp okudum..Ayaklarımın üstünde duruyorum ama bazen çok sıkılıyorum.
Biliyor musun nekadar çalışırsan çalış asla ve asla boşa gitmiyor :)
karşılığını alıyorsun mutlaka
ve tebrik ediyorum seni hem çalışıp hem okuyanlar bence hayatta hep 1-0 öndedirler
kpss konusunda ne düşünüyorsun peki

Biliyor musun nekadar çalışırsan çalış asla ve asla boşa gitmiyor :)
karşılığını alıyorsun mutlaka
ve tebrik ediyorum seni hem çalışıp hem okuyanlar bence hayatta hep 1-0 öndedirler
kpss konusunda ne düşünüyorsun peki
Gıda mühendisliği mezunuyum kpss ye girdim ancak tarım bakanlığı kadrosu sıkıntılı yıllardır çabalıyorum ama yerleşemiyorum malesef..

6 aydır işsizsiniz bu kadar mı başvuru yaptınız ?
Benim herbirinde 200 ün üstünde başvurum vardı...Çok fazla iş arayan var bu durumda daha fazla başvuru yapmak gerekiyor.
Arkadaşlar çok iyi söylüyorsunuz ama şunuda unutuyorsunuz
Ulaşım için çözümleri vardır. Servisi vardır. Öyle yerlerin çalışma şartları daha iyi olur.
yok canım zaten görüşmeye gider gitmez servisimiz yok dediler görüşmeye gittiğimdede 30 lira taksi parası verdim

Back
X