Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

ilk kızımda bende tiksindim kokusundan içemedim. ama ikinci kızımda stresten hep içtim. tiksinmedim de. ama oğlumda yine bıraktım. ve doğumdan 4 aya kadar içmedim. 4 aylıkken emmek istemedi. memeyi bıraktı. stres anında ben yine sigaraya başladım. rahat ol kasma. aşırıya kaçmadığın sürece içebilirisin.
Hangi uzmanlik alaniniza ve engin bilginize dayanarak bu tavsiyeyi verebiliyorsunuz? Hayret ediyorum ya masum, daha dogmamis bir can var ortada ve siz bunu soyleyebiliyorsunuz! Pes! Hic birsey tavsiye etmeseydiniz daha iyi olurdu!!!

Hangi uzmanlik alaniniza ve engin bilginize dayanarak bu tavsiyeyi verebiliyorsunuz? Hayret ediyorum ya masum, daha dogmamis bir can var ortada ve siz bunu soyleyebiliyorsunuz! Pes! Hic birsey tavsiye etmeseydiniz daha iyi olurdu!!!
Bunu ben değil doktorlar söylüyor. Eğer aşırı stres içindeyse çocuğun down sendromlu olma riski de var düşme tehlikesi de. Eğer günde bir kaç dal sigara içiyorsa stresten rahatliyorsa icebilir. Zaten bu kendi tercihi. Ben söyledim diye mi yapacak veya yapmayacak. Zaten içiyorsa içer . Ayrıca beni eleştirmek hakkınız yok. Siz bana laf sokacağiniza konu sahibine içmemesi yönünde tavsiyede bulunabilirsiniz.

İnşallah 4ümüz mis gibi bırakırız valla.

Babamla didişiyorduk zaten istiyordu vermiyordum. Ona göndericem artık.

Evet bende öyle yaptım akşam son sigaramı içtim.
Çünkü o paket bitmeseydi batardı bana :KK70:

Bitince bekliyoruz seni de aramıza :KK74:

Slim
Kusura bakma sende konun halka mal oldu artık :confused:
mutlaka motive edecektir,bırakacağız :KK6:

Bunu ben değil doktorlar söylüyor. Eğer aşırı stres içindeyse çocuğun down sendromlu olma riski de var düşme tehlikesi de. Eğer günde bir kaç dal sigara içiyorsa stresten rahatliyorsa icebilir. Zaten bu kendi tercihi. Ben söyledim diye mi yapacak veya yapmayacak. Zaten içiyorsa içer . Ayrıca beni eleştirmek hakkınız yok. Siz bana laf sokacağiniza konu sahibine içmemesi yönünde tavsiyede bulunabilirsiniz.
Down sendromu anne stresi değil genlerle alakali.

Her doktor demiyor.
Benim kuzenim iki paket içiyordu bıraktı. Hamileyken gittiği doktoru da bu sözlere çok sinirlendiğini de belirtti. Doğrusu ve olması gerekenin hiç içmemesi gerektiğini de söyledi. Emzirirken dahi içmesine engel oldu.
Bazı doktorlar hazır yoğurt yenmesine, hazır paketli gıdalardan uzak durulmasını söylerken eminim sigaraya da evet demez.

Bir forumda cevap yaziyorsaniz kusura bakmayin da yorumunuzu elestirme hakkim da var. Ayrica konu sahibi birakma yonunde tavsiyeler istemis, sizin yeaa kasma ic demenize ihtiyaci oldugunu sanmiyorum.

Mesela Erkan Topuz'un hamileyi geçtim yetişkinler için önerdiklerini bir okumanızı öneriyorum. Adam tavuktan ve hazır yoğurttan uzak durun diyor, sigarayı bizim gibi yetişkinlere dahi önermiyor.
Ayrıca stres down sendromu arasında bağ kuruyorsunuz ama aynı bağ anne karnındaki bebeğin sigaraya maruz kalmasında da var.
Siz kendinizi kandırmak isteyebilirsiniz. Ama burada bırakmak için çabalayan birine de boşver ya demeniz cidden sorumsuzluk

Bunu ben değil doktorlar söylüyor. Eğer aşırı stres içindeyse çocuğun down sendromlu olma riski de var düşme tehlikesi de. Eğer günde bir kaç dal sigara içiyorsa stresten rahatliyorsa icebilir.
Ayrica su sozlerinizin de zugurt tesellisinden ote bir degeri yok benim icin, kendini kandirmaya calisirken vicdanini rahatlatmaktir bu.

Mesela Erkan Topuz'un hamileyi geçtim yetişkinler için önerdiklerini bir okumanızı öneriyorum. Adam tavuktan ve hazır yoğurttan uzak durun diyor, sigarayı bizim gibi yetişkinlere dahi önermiyor.
Ayrıca stres down sendromu arasında bağ kuruyorsunuz ama aynı bağ anne karnındaki bebeğin sigaraya maruz kalmasında da var.
Siz kendinizi kandırmak isteyebilirsiniz. Ama burada bırakmak için çabalayan birine de boşver ya demeniz cidden sorumsuzluk
Bırakmak istiyosa bırakır. Sizin telkinlerinize göre mi hareket edecek. Kavga çıkarmaya yer ariyosunuz. Yetişkin insan iradesi var. Icin içmesin o kendi bilecegi bir iş.

Bırakmak istiyosa bırakır. Sizin telkinlerinize göre mi hareket edecek. Kavga çıkarmaya yer ariyosunuz. Yetişkin insan iradesi var. Icin içmesin o kendi bilecegi bir iş.

Sigara içeyim mi dememiş, nasıl bırakırım demiş konusunda.
Yani sigara içmesi için teşvik değil, bırakmak için destek arıyor.
İç ya nolcak dememizi değil nasıl bırakacağını soruyor ayrıca. Yorumunuz bu nedenle yersiz.

shapee shapee Cakmamarliyn Cakmamarliyn iyotsuztuz iyotsuztuz kizlar tebrik ederim, istemek basarmanin yarisidir demisler, siz istemeyi de gecip ilk adimi attiniz, gerisi gelicektir:KK5:
Bu arada sigara icmicem icmicem diye surekli zihninizde ona odaklanmayin, sanki zaten o yokmus gibi davranin, zordur ama yaparsiniz siz:KK73:

Sigara içeyim mi dememiş, nasıl bırakırım demiş konusunda.
Yani sigara içmesi için teşvik değil, bırakmak için destek arıyor.
İç ya nolcak dememizi değil nasıl bırakacağını soruyor ayrıca. Yorumunuz bu nedenle yersiz.
Gerçekten bırakmak istese buradan medet Ummaz. Gider doktora nasıl oluyorsa öyle bırakır. Tedavi olur. Buraya yazıyorsa aksi görüşler hep olur. O zaman benim yorumlarıma da saygı duymak zorundasınız.

Gerçekten bırakmak istese buradan medet Ummaz. Gider doktora nasıl oluyorsa öyle bırakır. Tedavi olur. Buraya yazıyorsa aksi görüşler hep olur. O zaman benim yorumlarıma da saygı duymak zorundasınız.

Doktorun sihirli değneği yok ki
Kişi kendisi bırakmak istemezse ve bunun için motive değilse nasıl bıraktırsın.

Sigara bırakmadaki en büyük etken kişinin istemesi ve motivasyonudur. O da işte bu sitede ve bu konuda şu anda.

Konuyu düzgünce bir okuyun, dünden beri içmiyor. Konuyu açtığımda bana verdiğiniz destekle bıraktım yazdı kendisi.
Siz çocuğunuz için ufacık bir fedakarlık yapamamış sigara içmiş olabilirsiniz. Kendi evladınızı zehirleme gerekçeniz doktorunuzun sorumsuz sözleri de olabilir. Ama siz yaptınız diye teşvik etmeye hakkınız da yok.
Ben yaptım ama pişmanım bırakmak için çabala diyebilirdiniz.
Ama kendiniz yapamadığınız için vicdan azabınızı kimse yapamasın isteyerek dindiriyorsunuz sanırım.
Ama kendi rızası ve isteğiyle çocuk dünyaya getiren bir kadının, kendi çocuğunu karnında da zehirlemesinin savunulacak yanı yok.
Konu sahibi de şu an bırakmak için çaba gösteriyor sizden farklı olarak.

shapee shapee Cakmamarliyn Cakmamarliyn iyotsuztuz iyotsuztuz kizlar tebrik ederim, istemek basarmanin yarisidir demisler, siz istemeyi de gecip ilk adimi attiniz, gerisi gelicektir:KK5:
Bu arada sigara icmicem icmicem diye surekli zihninizde ona odaklanmayin, sanki zaten o yokmus gibi davranin, zordur ama yaparsiniz siz:KK73:

Yaparız tabiii :KK73::KK73:
Hatta yaptık bile
tatice_06.gif

İlk bırakmamda allen carr eğitimi ile bıraktım 9 ay sürdü
Snr yeniden basladım ama yine bıraktım bu sefer aniden karar verdim ve 3 yıl bitti
Birdaha asla içemem içmeyi bırakın içilen ortamda bile duramıyorum
İstedikten smr hersey olur aniden birakın sizde

iyotsuztuz iyotsuztuz oncelikle tebrik ediyorum hayirli olsun insallah sag salim alıesin kucagina bebisini:)
ve benm ilk gebeligimde 3. Ayimda tiksinmiştim sigaradan belki sendede oyle olur azalt once sonra zaten bebegin icin herseyden vazgecersin insallh hemende bıeakırsin sigarayı.o kadar umutla bekledigin evladina kendin zarar verme sigara icmek bebegine cok zararlı

Konuyu düzgünce bir okuyun, dünden beri içmiyor. Konuyu açtığımda bana verdiğiniz destekle bıraktım yazdı kendisi.
Siz çocuğunuz için ufacık bir fedakarlık yapamamış sigara içmiş olabilirsiniz. Kendi evladınızı zehirleme gerekçeniz doktorunuzun sorumsuz sözleri de olabilir. Ama siz yaptınız diye teşvik etmeye hakkınız da yok.
Ben yaptım ama pişmanım bırakmak için çabala diyebilirdiniz.
Ama kendiniz yapamadığınız için vicdan azabınızı kimse yapamasın isteyerek dindiriyorsunuz sanırım.
Ama kendi rızası ve isteğiyle çocuk dünyaya getiren bir kadının, kendi çocuğunu karnında da zehirlemesinin savunulacak yanı yok.
Konu sahibi de şu an bırakmak için çaba gösteriyor sizden farklı olarak.
Etkilediyseniz bravo size. Ama farklı görüşler ede saygı duyun.

Etkilediyseniz bravo size. Ama farklı görüşler ede saygı duyun.

Bakın bu bir görüş değil.
Ben de sigara içtim bağımlılığını biliyorum. Ama anne olmak istiyorsanız ve karnınızda bir bebek varsa sigara içiyorsanız saygı duymam.
Ben sigara içerken sadece kendime zarar veriyordum. Ama siz sigaradan her nefes çektiğinizde bir bebeğin ciğeri havadan önce zehirle doluyorsa saygı duyamam. Bencillik bu. Önce bir insanı dünyaya getirme kararı veriyorsunuz sonra daha doğmadan zehirlemeye başlıyorsunuz. Bu bir görüş değil ki saygı duyayım. Bu sorumsuzluk, bilinçsizlik. Kendinize bahaneler bulmadan önce açın bir araştırma yapın, anne karnında sigarayla tanışan çocuklardaki hastalıklar ve riskler.
Sizin çocuklarınızda henüz çıkmamış olabilir inşallah çıkmaz da, bir annenin bağımlılığı minicik bir insana zarar versin istemem. Ama en iyi ihtimalle astımlı bir çok en kötü ihtimalle engelli bir çocuğunuz olabilirdi. Hatta düşükle sonuçlanabilirdi, erken doğum riskini de arttıyor.
Şimdi benim çocuğum sağlıklı iç dediniz ya, konu sahibi Allah korusun ama düşük yapsa, bebeğinde astım olsa, bronşit olsa, küvezde yatsa mesela hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksiniz?
Çocuğa korkunç zararlar veren bir şey için iç bir şey olmaz demenizin sonucu ağır olabilir. Sırf bu nedenle bile saygı duymuyorum.

Back
X