Sigara kullanan anne adayları bakarmısınız

Aşılamayla hamile kaldım o kadar para harcadım hala utanmadan iciyorum her yudumda tabiki vicdan azabi cekiyorum gunde kac tane içiyorsun ben iki gundur baya abarttim bugun ne olursa olsun icmiycem diye kendime sart kostum

patiiiii ben senelerdir içiyordum.Bana bu konuda en büyük destek olan eşim saolsun.Eşim içmediği gibi bana da yardımcı oldu.1 sene bekarken 1 sene evliyken onun yanında hep içtim ama ben bu kadar iradeli bir insan maşallah görmedim.Bir tane bile alıp yakmadı ve bırakma kararını hep bana bıraktı.Artık bebek istemeye başlayınca oturdu ve dedi ki ''bu güne kadar hep kendi keyfin için içtin ama bebek istiyorsan onun tazecik ciğrlerine zarar vermek çok günah bir yerden başlayıp bırakmalısın dedi'' bir kaç gün daha içtikten sonra paketimi ona verdim iş yerinde bir arkadaşına vermiş oda.Öylelikle başladım bırakmaya.Tabii ki zor oldu kolay değil ilk 15 günü atlatınca daha bir kolaylaştı...Sonraki ay çok şükür hamile kaldım.Sigara içmeyi bırak sokakta sigara içen insanların arkasından bile yürüyemiyorum.Burnumdan giren sigara kokusu olduğu gibi bebeğime gidiyor.O bebeğimin organları yeni yeni oluşmuşken isterse kafam çıksın zıplasın yine de içemiyorum.Hamileyken içen çok insan tanıdım sağlıklı bebekleri doğuyor ama ilerde ceremesini çekiyorlar mutlaka bir astım hastası oluyor.Telefonuma sigara bırakma programları indirdim onları her gün okudum 12 olduğunda bir tane daha içmediğim sigara yazıyordu ve bu beni çok mutlu ediyordu.Yaklaşık 6 aydır sigara içmiyorum ama canım arada istiyor.Dünyalara değişmem evladımın sağlığını.O benden kıymetli.Sen de iradene lütfen sahip çık bu zor değil sadece sigara içilen yerlerden uzak dur bol süt tüket aklına getirmemeye çalış inan bir sürü yolu var.Bak ne zorluklarla oluyor çok şükür Rabbim bize bahşetmiş onun hediyesine sahip çıkalımsen artık annesin ve bir paket sigaradan fedakarlık etmek hele ki evladın için hiçte zor değil :emir_bebek:

Haklısın arkadaşım söylediklerinin hepsine katılıyorum ben yanımda biri içmediği zaman yada evde paket olmadıgı zaman hiç canîm istemez hic aramam ama dedigim gibi yanımda içen biri olunca dayanamıyorum resmen kriz geçiriyorum sigara programıda iyi fikirmis bugün son sigaramı içtim yarin artik elime dahi almak istemiyorum

Ben 7 haftadayken tiryakisi olmama ragmen, kahve ve sigara kokusundan igrendim. Hala kokusunu alsam kusuyorum. Bence bu tiksinti daha zor. Ahkam kesmek bana dusmez belki tiksinmesem 2-3 tane bende iciyor olacaktim. 1 mg'lik slim sigaralardan icin illa icecekseniz derim. 2-3 de gecmeyin.

Bende öncesinde içen hamilelik döneminde nefret edenlerdenim.. Hamile kaldığım sn sigaradan acaip tiksiniyorum ilkindede böyleydi ama maalesef doğurunca cnm istiyo tekrar

Ben şuan 31 haftaligim çok sukur 6 haftaliktim bıraktım tiksinerek ama 3 aydan fazladır canım istiyor icmem ama ilk cocugumdada icmedim şöyle düşünmenin bir faydası olabilir daha sonra yanı doğum sonrası tekrar içmek istersem icebilirim bunun geçici bir dönem olduğunu düşün .birde yalniz değilsin bu konuda hamile kalıp hayatı boyunca bırakan çok yoktur tiksinme geçince herkesin canı istiyor ama icmemen gerektiğini düşünüp bu Dediklerimi aklına getir sürekli canım hamileliginde sigara ictigin için bir omur boyu vicdan azabı cekmek daha kötü olur sigaraya ara vermek daha kolay

Ben şuan 31 haftaligim çok sukur 6 haftaliktim bıraktım tiksinerek ama 3 aydan fazladır canım istiyor icmem ama ilk cocugumdada icmedim şöyle düşünmenin bir faydası olabilir daha sonra yanı doğum sonrası tekrar içmek istersem icebilirim bunun geçici bir dönem olduğunu düşün .birde yalniz değilsin bu konuda hamile kalıp hayatı boyunca bırakan çok yoktur tiksinme geçince herkesin canı istiyor ama icmemen gerektiğini düşünüp bu Dediklerimi aklına getir sürekli canım hamileliginde sigara ictigin için bir omur boyu vicdan azabı cekmek daha kötü olur sigaraya ara vermek daha kolay
Çok haklısın keşke sizin gibi güçlü olabilseydim

Günde bir bardak açık çay içtiğimde dahi kendime kızıyorum. Sizin bebeğiniz de elbette benimki kadar değerli; ona sigara içirmeye, henüz oluşmakta olan organlarına zarar vermeye hakkınız yok. İlerideki olası hastalıklarında ona ne diyebileceksiniz? Zararın neresinden dönülse kardır, lütfen arzularınızı değil vicdanınızı dinleyin. Benim bir arkadaşım da tiryaki ama iki hamileliğinde de ağzına sürmedi, o gücü annelik duygusunda arayın, bulmalısınız.

Hamile kalırsam nasıl bırakırım diye çok korkuyordum, bırakmak istemiyordum. Transfer günü bana birşey oldu sanki bir sihir :) Bir daha elime alamadım sigarayı. O kadar mutluyum ki. Bu nasıl oldu hala inanamıyorum kendime. Ah diyorum keşke hiç içmeseymişim. Aklıma bile gelmiyor, yolda içenlerin yanından bile geçmek istemiyorum. O izmaritleri görünce hele yollarda mide bulantım tavan yapıyor. Çok yakın bir akrabam hamileliği boyunca her gün 1 paket içti. Bebek çok erken doğdu, fiziksel olarak sağlıklıydı. Hatta büyüdükçe zihinsel olarak da sağlıklı görünüyordu. Ama sonra çok değişik psikolojik sıkıntılar yaşamaya başladı. Yani bence mutlaka etkileniyor bebekler ve bu zararı ne zaman ve ne şekilde görecekleri belli olmuyor.

Bende eşimde sigara içmiyoruz. Sigarayla bir geçmişimizde yok çok şükür. Ama son 2 aydır canım devamlı sigara çekiyor. İçmek, koklamak istiyorum.. Sigaraya da aşerilir mi ya.. Henüz içmedim bebeğimi düşünüyorum ama bu isteğe karşı koymak çok zor :KK43::KK43::KK43:

Hamile kalırsam nasıl bırakırım diye çok korkuyordum, bırakmak istemiyordum. Transfer günü bana birşey oldu sanki bir sihir :) Bir daha elime alamadım sigarayı. O kadar mutluyum ki. Bu nasıl oldu hala inanamıyorum kendime. Ah diyorum keşke hiç içmeseymişim. Aklıma bile gelmiyor, yolda içenlerin yanından bile geçmek istemiyorum. O izmaritleri görünce hele yollarda mide bulantım tavan yapıyor. Çok yakın bir akrabam hamileliği boyunca her gün 1 paket içti. Bebek çok erken doğdu, fiziksel olarak sağlıklıydı. Hatta büyüdükçe zihinsel olarak da sağlıklı görünüyordu. Ama sonra çok değişik psikolojik sıkıntılar yaşamaya başladı. Yani bence mutlaka etkileniyor bebekler ve bu zararı ne zaman ve ne şekilde görecekleri belli olmuyor.
Haklısın canım bende bebişime söz verdim 2 gündür içmiyorum inşallah içmem bir daha hele bebişim bi doğsun sigaranın canı cehenneme sıkıntıdan ve yanlızlıktan içiyorum bebişim gelse hiç sıkılmamki hep oyalanırım onunla sigarada aklıma bile gelmez

Haklısın canım bende bebişime söz verdim 2 gündür içmiyorum inşallah içmem bir daha hele bebişim bi doğsun sigaranın canı cehenneme sıkıntıdan ve yanlızlıktan içiyorum bebişim gelse hiç sıkılmamki hep oyalanırım onunla sigarada aklıma bile gelmez
Harikasın canım. Yalnız değiliz bak bebişlerimizle beraberiz 2 gündür de içmemişsin bu çok güzel bir gelişme. İnşallah hayırlısıyla kavuşuruz yavrularımıza.

Ya bende iciyorum :KK43: hic doktora sordunmu bebeye cok zarari varmismi :KK43:
Doktora sordum dedi kesinlikle zihinsel veya fiziksel sorun olmaz ama ilerde astim solunum hamileyken gelisme geriligi olabilir olmayabilirde 1 tanesindemi zarar var yoksa 20 tanesindemi bizde bilmiyoruz dedi dun aklima geldi sordum dedim ben ictigimde dumani icime cekmiyorum kordondan bebege yine duman falan gidiyormudur oda evet gidiyor dedi bende birakmaya calisiyorum hayirlisi artik gunde kac tane iciyorsun

Doktora sordum dedi kesinlikle zihinsel veya fiziksel sorun olmaz ama ilerde astim solunum hamileyken gelisme geriligi olabilir olmayabilirde 1 tanesindemi zarar var yoksa 20 tanesindemi bizde bilmiyoruz dedi dun aklima geldi sordum dedim ben ictigimde dumani icime cekmiyorum kordondan bebege yine duman falan gidiyormudur oda evet gidiyor dedi bende birakmaya calisiyorum hayirlisi artik gunde kac tane iciyorsun
Ya bende iciyorum :KK43: hic doktora sordunmu bebeye cok zarari varmismi :KK43:
Bizim doktorlar dediler ki bebeye pek zarari yokmus kese koruyormus onu nekadar dogru bilemem tabi yaaa bende iciyorum malesef :KK43:

X