sigara kullananlar hamilelikte ne yaptınız?

88kelebek88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2011
1.286
11
66
Yalova
ağustos ayında bebek düşünüyoruz ama ben günde yarım paket bazende 1 paket sigara içiyorum büyük ihtimalle hamile kalınca eşim sigara içmeme izin vermicek ama ben sigara içmeyince nikotin eksikliği olduğu zaman çok sinirli oluyorum siz ne yaptınız sigarayı bıraktınız mı yoksa azalttınız mı?

Eşinin izin vermemesinden önce senin bebeğine böyle bir kötülük yapma lüksün yok. İçinde bir canlı olucak. Klasik şeyler söylemek istemiyorum ama tanıdığım en sağlam tiryakiler bile hamileliklerinde sigaradan tiksindiler. Allah onun da sabrını veriyor merak etme. Şimdiden düşünüp stres yapma elbet bırakırsın. Bunun için profesyonel destek alabilirsin hastanelerden. Kolay gelsin :16:

Eşinin izin vermemesinden önce senin bebeğine böyle bir kötülük yapma lüksün yok. İçinde bir canlı olucak. Klasik şeyler söylemek istemiyorum ama tanıdığım en sağlam tiryakiler bile hamileliklerinde sigaradan tiksindiler. Allah onun da sabrını veriyor merak etme. Şimdiden düşünüp stres yapma elbet bırakırsın. Bunun için profesyonel destek alabilirsin hastanelerden. Kolay gelsin :16:

bende içmek istemiyorum ama içmediğim zaman çok sinirli oluyorum en ufak bişeye bile kızıyorum bağırıyorum :14:

ben sigara içmedimmi fıttırıyordum... =) üst üste iki üç yaktıkça yakıyordum. Hamile kaldıgımı ögrendiğimde nasıl sigara içmeden duracagım diye aglamıştım. ama bu kötülüğü ominicik bebegime yapamazdım canım sigara istese hemen internetten sigaranın zararlarını okuyupiçmekten vazgeçerdim. kk da bir bayanın yazdgı şu cümle çok hoşuma gitmişti. " İNSAN SU DÜNYA DA ENÇOK ANNESİNE GÜVENİR VE EN ÇOK ANNESİ KORUR EVLADINI. EGER BİR BEBEGİN ANNESİ BİLE O BEBEGİ ZEHİRLİYORSA O BEBEGİN KİMSESİ YOK DEMEKTİR. " nezaman sigara içmek istesem bu cümleyi aklıma getiriyorum. bir buçuk aydır içmiyorum. ama şimdiki aklım olsa hamile kalmadan önce bırakırdım. yavaş yavaş azalt ve bebegime sağlıklı bir ortam hazırlıyorum diye düşün derim.

çevremdeki herkes koyu tiryaki olmasına rağmen hamileliğini öğrenmeden neredeyse tiksindi sigaradan....hepsi pat diye bıraktı ki bırakmak lazım kimse için değil bebeğin için ...valla bir hamile kalsam herşeyden vazgeçebilirim !:16:

Back
X