• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sigara kullanımı saç dökülmesine sebep olur mu?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

nemesis17

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
180
11
318
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir peşimi bırakmayan bir saç dökülmesi durumuyla karşı karşıyayım. Yapı olarak strese çok meyilli ve gerginim hali hazırda yürüttüğüm bir yüksek lisans sürecim var. Buna sebep yoğun stresten maalesef ki 5 aydır sigara kullanıyorum. Günde bir yahut iki günde bir paket içtiğim oluyor. Normalinde de ince telli saçlara sahibim ama saç tellerimin daha da inceldiğini hissediyorum. Eski yoğunluğundan da eser yok. Endişelendim bayağı bu süreçte saçlarımdan olmak istemem :( bu konuda bilgisi olan arkadaşların desteğine ihtiyacım var

Merhaba, evet malesef sıgara sağlığa zarar veriyor ve saçın yapısına da zarar veriyor. Özellikle sıgara vücuttaki biotin oranını azaltıyor. Biotin in saça faydası çok yüksek aynı zamanda streste saça zararlı bi zaman sonra saçı da döküyor. Size tavsiyem öncelikle bir uzmana görünün kan, vitamin değerlerinize baktırın saçınız da dökülme varsa doktordan b vitamini d ve çinko hapları isteye bilirsiniz siz durumu anlatın doktora o size gerekli ilacı verir. Biotini doktorlar veriyor mu bilmiyorum ama bende sıgara içen biriyim solgar biotin hapı kullanıyorum 1,5 aydır tırnak ve saç için bana iyi geldi. Son olarak size stresten uzak durun diyemem bu insanın elinde olan bir şey değil stres için bir psikiyatriye danışın yada benim tavsiyem doğal bir yol olan melisa çayı içmenizdir kaygı ve stresi azaltıyor tez yazdığım dönemlerde bana çok iyi gelmişti 😊 geçmiş olsun.

Merhaba, evet malesef sıgara sağlığa zarar veriyor ve saçın yapısına da zarar veriyor. Özellikle sıgara vücuttaki biotin oranını azaltıyor. Biotin in saça faydası çok yüksek aynı zamanda streste saça zararlı bi zaman sonra saçı da döküyor. Size tavsiyem öncelikle bir uzmana görünün kan, vitamin değerlerinize baktırın saçınız da dökülme varsa doktordan b vitamini d ve çinko hapları isteye bilirsiniz siz durumu anlatın doktora o size gerekli ilacı verir. Biotini doktorlar veriyor mu bilmiyorum ama bende sıgara içen biriyim solgar biotin hapı kullanıyorum 1,5 aydır tırnak ve saç için bana iyi geldi. Son olarak size stresten uzak durun diyemem bu insanın elinde olan bir şey değil stres için bir psikiyatriye danışın yada benim tavsiyem doğal bir yol olan melisa çayı içmenizdir kaygı ve stresi azaltıyor tez yazdığım dönemlerde bana çok iyi gelmişti 😊 geçmiş olsun.
güzel yorumunuz için teşekkür ederim, melisa çayını deneyeceğim :kahve:

Back
X