Gebeliğe Hazırlık Sigara sorunsalı

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

bkrgn

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2021
195
72
18
31
Kızlar merhaba, hamile olduğumu öğrendikten sonra sigarayı bırakmaya karar verdim 3 gündür de icmiyorum bir anda bırakma olunca zorlanıyorum açıkçası bir andan hamilelik psikolojisi biranda o . Hamileyken sigara kullanan var mı

Kızlar merhaba, hamile olduğumu öğrendikten sonra sigarayı bırakmaya karar verdim 3 gündür de icmiyorum bir anda bırakma olunca zorlanıyorum açıkçası bir andan hamilelik psikolojisi biranda o . Hamileyken sigara kullanan var mı
Bianda bırakmayı doktorlarda önermiyor stres bebeği daha cok etkiliyor, ben 1 paket içen biriydim suanda 3 tane içiyorum hiç içmemek en iyisi ama dediğim gibi stres en kötüsü.

Günde 1paket içiyordum bende 3e indirdim hiç içmeyip zorlayıp strese girmek daha kötü. Nikotini 0.1 olan sigaradan al zaten tadı o kadar kötü ki içesi gelmiyor insanın ☺️ Genelde bir kaç kez çekip söndürüyorum. Bir anda tamamen bırakmak çok zor.

Günde iki paket içerken gebe olduğumu öğrendim ve bir anda bıraktım
Yemişim stresini
Bebeğiniz doğunca ona sigara içirir misiniz? Bir hayal edin…. Çektiğiniz her nefes direk bebeğinize gidiyor, doğunca kıyıp içiremeyeceğiniz zıkkımı karnınızda daha tutunmaya gelişmeye çalışırken içiriyorsunuz
O bebeğin sizin üzerinizde hakkı var
Doğunca da bi fırt ona bi fırt bana içeriz diyorsanız buyrun için
3 taneymiş 1 taneymiş 1 nefesmiş benim için hepsi aynı
Aynı dönemde hamile olduğum arkadaşıma da doktor günde birkaç taneye izin vermiş, bebeği akciğer hastası doğdu, bebeğin nefes almaya çalışırkenki hırıltısından birbirimizi duyamıyorduk
Şimdi aaa ben şukadar içtim falanca bu kadar içti bebeği sapasağlam doğdu diyenler çıkar, vicdan-hak ve analık meselesi, Allah merhamet versin

Hamile olduğumu öğrendiğimde bende ilk başta bırakamadım. Günde 1 pakete yakın içen biriydim öncesinde. Sonra 3 - 4 tane içmeye başladım. Fakat kanamalarım oldu çok zor şeyler yaşamaya başladım. Sigarayı anında kestim. Düşüğü tetikleme durumu var ve o bebeğe yazık günah. Şuan neredeyse hamileliğimin son zamanlarına geldim, 5 buçuk aydır 1 tane bile içmedim. Bebeğinizi düşünün...

Günde iki paket içerken gebe olduğumu öğrendim ve bir anda bıraktım
Yemişim stresini
Bebeğiniz doğunca ona sigara içirir misiniz? Bir hayal edin…. Çektiğiniz her nefes direk bebeğinize gidiyor, doğunca kıyıp içiremeyeceğiniz zıkkımı karnınızda daha tutunmaya gelişmeye çalışırken içiriyorsunuz
O bebeğin sizin üzerinizde hakkı var
Doğunca da bi fırt ona bi fırt bana içeriz diyorsanız buyrun için
3 taneymiş 1 taneymiş 1 nefesmiş benim için hepsi aynı
Aynı dönemde hamile olduğum arkadaşıma da doktor günde birkaç taneye izin vermiş, bebeği akciğer hastası doğdu, bebeğin nefes almaya çalışırkenki hırıltısından birbirimizi duyamıyorduk
Şimdi aaa ben şukadar içtim falanca bu kadar içti bebeği sapasağlam doğdu diyenler çıkar, vicdan-hak ve analık meselesi, Allah merhamet versin
Çok teşekkür ederim çok haklısınız nasıl güzel yazmıssınız . Bu yazdıgınızı asla unutmicam 🥰🙏🏼

Back
X