Anket Sigara yasağı sizi nasıl etkileyecek?

Sigara yasağı sizi nasıl etkileyecek?

• Sigarayı bırakırım

OY: 4 14,8%
  • Kapalı alanlara girmem

OY: 10 37,0%
  • Yasağı çiğner, cezamı öderim

OY: 0 0,0%
  • Bu yasak uygulanamaz

OY: 2 7,4%
  • Bir zevkimiz vardı, onu da aldılar

OY: 11 40,7%

• Ankete Katılan
    27
  • Anket Kapalı .
ben geçen bizim mahalle bakkalına çattım iyi mi burda niye sigara içilmesine izin veriyorsunuz içmeyen müşteriyi korumuyorsunuz yasak başlasınız da görürsünüz falan dedim
bakkkallar yasak kapsamında görülmüyor,boşuna mı yaptık o tartışmayı yani?:(

sigaram çakmagım ve ben bir bütünüz ayrılamayız bu yasaklarda bana sigara bıraktıramaz ...napim ayol ben sigara içmessen deli olurum valla ..kapalı alanlarda içmem olur biter ama ben bi yolunu bulur yine tüttürecek bi yer bulurum ..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

benı yasaklar degılde evdekı jeyar etkılıyor :mymeka: yoksa dısarda zaten kullanmıyordum.. evde oldugum ıcın pek etkılenmıyecegım.. :lepi:

oh olsun..o kadar seviniyorumki umarım içenler için caydırıcı olurda bi an önce bırakırlar sigarayı....
umarım devlette ceza kesme konusunda kararlılığını ciddi bi şekilde sürdürür...
ohh artık yemek yerken ağzıma duman dolmayacak.....

benim adamda tutturmuş tamam ben nasıl her dakka 4 kat inip çıkıcam bırakıyoruz sigarayı
yaa d,iyorum git bırak alla alla benim öle sorunlarım yokki çıkıyorum balkonuma püfür püfür ohhh

bana kapı önü rezaleti yaşanacak gibi geliyor.daha çok ortalığa dökülecek.bu defa herkes ellerinde,yürrüken,bina önlerinde kullanmaya başlayacak.
en azında oturuyorduk bir yere içiyorduk.

Aynen bir zevkimiz vardı keyfimizi artık evlerde çıkarırız bizde.Yada miss gibi köy havasıı ohhh :delphin: :delphin:

beni acaip güzel etkileyecek
içmeyen ve sigaradan nefret eden biri olarak
misafirlerim de bilirler içeceklerinde direk balkona çıkacaklarını..
ohh çok rahat etcez gibi geliyor bana

vala beni etkilemez zaten devamlı içmem binde bir onuda eğer içersem kapalı alanlarda içmeyi sevmıorum.. ii oldu bebeler için bu yasa :))

Şimdi düşünüyorum malum işyerlerinde sigara içemeyeceğiz öğlen gidip sigara içilebilen bir yerde 1-2 tane içicez malumuz orda da içilirdi, içilemezdi diye biri atlayıp bir şey derse biriken onca sinirimle karşımdaki boğmama kim engel olacak onu merak ediyorum asıl ben.:olmaz:

Bu kadar çok insanların sigarayı bırakmasını istiyorlar madem kökünden kaldırsalar ya sigarayı ama olmaz para tatlı ne olsa.:delphin:

Simdilik hıc etkılenmeyecegım.Hatta benım ıcın yapılmıs bı jest gıbı zemuszemus

Yenı bırakdım malumunuz sıgarayı.Gercı oyle ıcen bırını gorunca ah bı nefesde ben ıcsem demıyorum ya.

Ama hala ıcıyor olsaydım kapalı mekanlardan uzak dururdum.Nasıl bır bagımlılıkdır ıyı bılırım.

Gozun gormez hıcbıseyı.Yasak da neymıs dersın.Karnınmı acıkdı yasaklı bı yerde yemek yıyecegıne ac oturur bankada sıgaranı ıcersın o bıle yeter.

Ama cok derıne ınılırsede ne kadar uygulanası bır kural tartısılır.Acıkcası bana cok da uygun gelmedı.

Zaten sıgara yasagı oncesı ıcmeyenler ıcın bı cok yerde ozel bolumler tahsıs edılmısdı.Ustelık bunun sıgara bırakma uzerınde de bı etkısı olacagını dusunmuyorum.Benım ıs yerımde de yasak.Ustelık yenı bısey degıl.Actıgım gunden bu yana yasak.Bırakmadan once ısyerınde ıcmıyoken eve gıdınce normalde aksamları ıctıgımın ıkı katını ıcerek bı sekılde telaffı ederdım.

Aslında kımse baslamasa keske
Keske dunya uzerınde boyle bısey olmasa
Keske sevdıgıklerımızı bu ıllet yuzunden kaybetmesek
Keske saglıgımızdan etmese bu meret....

bu yasagın uzun yıllardır sigara içen insanlara sigarayı bıraktırıcagını sanmıyorum..
bu düzeni kurarlar ve dogru düzgün işlerse bizim çoçuklarımız için çok faydası olucağını düşünüyorum
kendimden örnek vermek gerekirse okul çıkışları hergün arkadaşlarımla cafelere filan giderdik
bi ondan bi bundan otalanırken paket almaya başladım,
çogu insanda benim gibi arkadaş ortamında başlamıştır sigaraya
dolayısıyla gençlerin takıldıgı sigara içicek ortamlar azalmış olucak
tabi bu kesinlikle sigaraya başlamıcaklar anlamına gelmesede azalacagından eminim
ve o açıdan düşünüğüm zaman hoşuma gidiyo

tabiki bende bi sigara içen olarak ne yapıcaz bakalm diye düşüyorum
yazın zaten kapalı mekanları tercih etmiyorum ama kışın zor olucak orası kesin
yarın başlıyordu bildigim kadarıyla yasak
bakalım ne olucak zamanla görücez
:delphin:

bende sıgara kullanıyorum ama bu yasak cok ıyı oldu. hatta esımle beraber 19 temmuzda bırakıyoruz sıgarayı bı nevı tesvık etmıs oldu bızı.

bu yasagın uzun yıllardır sigara içen insanlara sigarayı bıraktırıcagını sanmıyorum..
bu düzeni kurarlar ve dogru düzgün işlerse bizim çoçuklarımız için çok faydası olucağını düşünüyorum
kendimden örnek vermek gerekirse okul çıkışları hergün arkadaşlarımla cafelere filan giderdik
bi ondan bi bundan otalanırken paket almaya başladım,
çogu insanda benim gibi arkadaş ortamında başlamıştır sigaraya
dolayısıyla gençlerin takıldıgı sigara içicek ortamlar azalmış olucak
tabi bu kesinlikle sigaraya başlamıcaklar anlamına gelmesede azalacagından eminim
ve o açıdan düşünüğüm zaman hoşuma gidiyo

kesinlikle katılıyorumççççtam olarak düşündüklerimi yazmışsınvereliniortak

sigara içenlere de uygun yerler yapılması gerekiyor.
hatta sigara içilebilen bar vs.. olmalı...

sigara içenler korunuyor bu yasa ile ama içmeyenleri de azıcık korumak gerekmiyor mu?
yani insanlar çok şey istemiyor.
gecenin bi saati bardan çıkıp kapıda sigara içemem ben.

muhtemelen bu yasanın amacı da bu, bara gitmeyin deniyor ama..
neyse 19 temmuza kadar olan kısmında sorun yoktu yasanın.. ama sonrası baya dokunacak..

Back
X