sigara yasağıymış... peh...

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
8
116
İstanbul
Sigara yasağının yürürlüğe girmesinin ikinci günüydü bir temizlik malzemeleri satan dükkana gittim ve dükkan sahibi adam fosur fosur sigara içiyordu midem bulandı dükkanda duramadım. İki gün önce bir restorana gittim ve tenteli bölümde otururken burnuma sigara kokusu geldi baktım ama nereden geldiğini göremedim oturduğumuz yerde birileri sigara içiyordu...

Ayrıca otobüste muavinler ortakapının yanından girilen uyuma kabinlerine girip sigara içiyorlar ve bütün otobüs leş gibi sigara dumanı doluyor üstelik kaçacak bir yerde yok gecenin 3 ünde içse o dumanı siz de solumak zorundasınız... neymiş otobüs personeline serbestmiş...

işte konulan yasağın ne kadar etkili olduğunu görüyorsunuz değil mi...kanunlar ne için konuyor hiç anlamıyorum bir tane kanuna uyulduğunu görsek bari...

otobüs personeline serbestse kapalı ortamlarda çalışan herkese serbest demektir..eee ne anladık o zaman..o onların uydurması ya şikayet etmek lazım..

Evet aynen öyle.. şikayet etsem nasıl kanıtlayacağım ki bir de o var... hayır içmedim diyecek, şahitlik yaosın diye diğer yolcuları araki buılasın... yani dumanı soluğumuzla kalacağız...saçmalık...

canım niye yalan söyleyesinki birde böyle düşün senin ne menfaatin olucak yani şikayet edince..niye inanmasınlar..

adamın kendi dükkanında içtiğine aslında kimsenin karışmaya hakkı yok ama sonuçta yasalar böyle

Sigara yasağının yürürlüğe girmesinin ikinci günüydü bir temizlik malzemeleri satan dükkana gittim ve dükkan sahibi adam fosur fosur sigara içiyordu midem bulandı dükkanda duramadım. İki gün önce bir restorana gittim ve tenteli bölümde otururken burnuma sigara kokusu geldi baktım ama nereden geldiğini göremedim oturduğumuz yerde birileri sigara içiyordu...

Ayrıca otobüste muavinler ortakapının yanından girilen uyuma kabinlerine girip sigara içiyorlar ve bütün otobüs leş gibi sigara dumanı doluyor üstelik kaçacak bir yerde yok gecenin 3 ünde içse o dumanı siz de solumak zorundasınız... neymiş otobüs personeline serbestmiş...

işte konulan yasağın ne kadar etkili olduğunu görüyorsunuz değil mi...kanunlar ne için konuyor hiç anlamıyorum bir tane kanuna uyulduğunu görsek bari...

canım olay daha çok yenii...
hele bir cezalar verilmeye başlansın...iyice yaygınlaşsın o zaman gör bakalım yapabilecekler mi???
biraz zaman alacak diye düşünüyorum ben:olmaz:

bu sigara yasagıyla hükümetin kaç para kara gectigni ne kadar ceza kestigini duysanız dudagınız ucuklar...hemde bu kadar kısa sürede..kardeşim sigara içenlerin mekanını bölümünü ayırın o zaman..deli gibi satışı yapılan sigarayı kimin bırakcagını düşünüyorsunuz bu yasakla??

adam restoranda yemek yemiyo ardından sigara yakmicaksam ne yapim kafede kawe içmiyo sigarasız kaweyi napim..ee noldu şimdi? esnaf inişte! yollar sigara elinde gezenlerle dolu..nereye kadar engellicez?

ben olsam her mekanda sigara içenlere ayrı bi bölüm yaptırrdım..sokakata otobüste içen gördümü cezayı keserdim..

kanıtlayacakmıyız diye düşünmeden sizde şikayet edin..hatta çektiğiniz fotoğraflar bbile delil sayılıyor..

İnşallah bu sistem oturur ben hiçbiryerde bu sigara denen berbat şeyle karşılaşmak istemiyorum doğrusu...sevgili emcan01 adamın kendi dükkanı demişsin ama sigara içmeyen biri olarak o dükkana girdiğinde miden bulanarak çıkıyorsun ve üstüne başına sigara kokusu sinmiş oluyor kimsenin bunu yapmaya hakkı yok o kadar seviyorsa sigarayı gidecek evinde içecek...

Back
X