• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gizemli1007

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2019
86
-9
36
31
Eşim 2017bde sigarayı bıraktı ve 2 ay sonrasında biz sevgili olduk 2018 de evlendik fakat 2 gün önce tekrar sigaraya başladı nedenini sorduğumda ise canim istedi dedi ve ben şimdilerde aşırı mutsuzum bu yüzüme de yansıyor ve bence evliligkmize de yansıyacak bu durum banyo yapmadan (üzeri kokulu bir şekilde) bana ve çocuğuma dokunmasına izin vermiyorum
Paketini atmaya çalıştım 2 kere ikisinde de sinirlendi hatta birinde annesinin önünde tartıştık
Bırakmasını istiyorum ama ona bırakması için cilve yapacak halim bile yok me yapmam lazım yardımcı olur musunuz
Sigarayı bıraktığında %70 oranında biz sevgili olmuştuk benim acımdan şimdi beni sevmediğini düşünüyorum ama o sevdiğini söylüyor fakat ben zerre inanmiyorum

Neden bu kadar abarttığınızı gerçekten anlamadım. Sizi sevip sevmemesinin alakasını da çözemedim. Sigarayı atma çabanız saçma çünkü markete çıkıp yeni paket almak 10 dakika sürmez. Çocuğum yazmışsınız ama çocuk sadece sizin değil. Eşiniz ancak kendisi isterse bırakır. Bu şekilde üstüne gidip baskı yaparak sinirlendirip daha çok içmesine sebep olursunuz

Sigara bir bağımlılıktır çocuk ikinizin.Eşiniz sadece bunu kendisi isterse bırakır.İsterse her türlü baskıyı yapın etkisi olmaz.👎

Sigara bağımlılıktır. Aşk ve sevgi maalesef bağımlılıkları yenme de yardımcı faktördür. Konunun sizle ilgisi yok. Bağımlılığına dönmüş. İnşallah bırakır.

Aynı durumu ben de yaşadım. Eşimin sigarayı bıraktığı dönemde sevgili olmuştuk. Bir daha başlamayacaktı sözde. 6 ay içinde evlendik biz. Evlendikten 3 ay sonra içmeye başlamış. Aynı okulda, farklı devrelerde çalışıyorduk. Bir arkadaştan duydum içtiğini. Bir ton kavga ettik. Kötü bir durum, insan kandırılmış hissediyor kendini. Sonra zaman zaman bıraktı, geri başladı, bıraktı, geri başladı derken. Neredeyse 10 yıl olacak hala içiyor.

Size olan sevgisiyle sigara içiyor olması arasındaki bağlantıyı ya ben anlamadım ya siz tam anlatamamışsınız.
Bırakmasını istiyorum ama ona bırakması için cilve yapacak halim bile yok
Bu kısmı da çözemedim işin aslı, sigarayı bırakmasını cilve yaparak mı sağlamayı düşünüyorsunuz, başarı oranı var yani sizce 🤔
Size önerim önce şu “yangın var” modundan bir an önce çıkın, eşinizin elinden paket kapmak yerine neden sigara içmesini istemediğinizi duygusal bir dille anlatın ona. Sonrası için de sigara bıraktırma polikliniği olur, nikotin bantları olur, sakız olur toplu saldırın, illa birinden sonuç alırsınız 🤟🏻

Size olan sevgisiyle sigara içiyor olması arasındaki bağlantıyı ya ben anlamadım ya siz tam anlatamamışsınız.

Bu kısmı da çözemedim işin aslı, sigarayı bırakmasını cilve yaparak mı sağlamayı düşünüyorsunuz, başarı oranı var yani sizce 🤔
Size önerim önce şu “yangın var” modundan bir an önce çıkın, eşinizin elinden paket kapmak yerine neden sigara içmesini istemediğinizi duygusal bir dille anlatın ona. Sonrası için de sigara bıraktırma polikliniği olur, nikotin bantları olur, sakız olur toplu saldırın, illa birinden sonuç alırsınız 🤟🏻
Sigarayı benim için bırakmıştı enimle sevgili olabilmek icin birakmisti şimdi Evlenince tekrar başlaması beni sevmediği algısı yaratıyor bende

Üzerine gitmesem bi süre serbest bıraksam onu bırakır diye düşünüyorum ama halim yok onun sigara içtiğini bilmek tüm çakralarimi tıkıyor yim damarlarımı tıkıyor mantıklı düşünemiyorum bile

Sigarayı benim için bırakmıştı enimle sevgili olabilmek icin birakmisti şimdi Evlenince tekrar başlaması beni sevmediği algısı yaratıyor bende

Üzerine gitmesem bi süre serbest bıraksam onu bırakır diye düşünüyorum ama halim yok onun sigara içtiğini bilmek tüm çakralarimi tıkıyor yim damarlarımı tıkıyor mantıklı düşünemiyorum bile
Sigara bırakılmaz ara verilir.Sizin için bırakması kalıcı çözüm değildir.Bunu bir tiryaki olarak söylüyorum.Sadece kendi isteyenler kalıcı çözüme ulaşır.Sizi çok sevse de bu böyledir maalesef.

Sigara ve sizi sevmesinin arasında nasıl bir bağ kurdunuz?

Sigara bir bağımlılıktır. Sigara bağımlısı bir insana yapacağınız her türlü baskı daha çok sigara içmekle sonuçlanacaktır.
Benimle sevgili olabilmek icin bırakmıştı çünkü sigarayı evlenince başlaması beni sevmediğini düşündürdü bende

Benimle sevgili olabilmek icin bırakmıştı çünkü sigarayı evlenince başlaması beni sevmediğini düşündürdü bende

Yok sevmediğinden değil o köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş idare etmiş işte. Yukarıda bir arkadaş daha demiş sigara bırakılmaz, ara verilir. Sigara içmeyenlerin hep kandığı şeydir bu benim için bıraktı meselesi. Yok öyle bir dünya.

Neden bu kadar abarttığınızı gerçekten anlamadım. Sizi sevip sevmemesinin alakasını da çözemedim. Sigarayı atma çabanız saçma çünkü markete çıkıp yeni paket almak 10 dakika sürmez. Çocuğum yazmışsınız ama çocuk sadece sizin değil. Eşiniz ancak kendisi isterse bırakır. Bu şekilde üstüne gidip baskı yaparak sinirlendirip daha çok içmesine sebep olursunuz
Ekonomik durumumuz çok iyi değil çocuğa bez al dediğimde cebimde para yok diyor
Çocuğumun hicbir ihtiyacını karşılamayıp sigara alıyor belki pahalı gelir de bırakır diyorum

Şu sigara konusunda bıdır bıdır eden insanları zerre sevmiyorum. Sakın kendine falan dokundurtma iğren. İkinci konunda kocam bana dokunmuyor cinsellik sıfır diye açarsın rahatlarsın.
Böyle olacağının farkındayım ama tiksiniyorjm sigaradan kıyafetlerinden kokusundan VS.

Sigarayi hic sevmem kokusu da ayri tiksindiricidir. Ancak boyle davranarak sigarayı bırakmasını saglayamazsiniz. Yaninizda icmez baska yerde icer. Altinda yatan mutsuzlugunun nedenini cozerseniz birakmasina bir derece yardim edebilir.
Aynen bu durumdayim iste ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum

Ekonomik durumumuz çok iyi değil çocuğa bez al dediğimde cebimde para yok diyor
Çocuğumun hicbir ihtiyacını karşılamayıp sigara alıyor belki pahalı gelir de bırakır diyorum

Bu kavga sebebi gayet.
Sigarasına para bulan, bi zahmet çocuğunun ihtiyaçlarını karşılasın; çocuğunu-ailesini yarım yamalak bırakmasın da sonra artanına ne zıkkım içiyorsa içsin.

Karı-koca biz de sigara kullanıyoruz ve hala daha bırakmaya çalışıyorum.
İki sene sigara kullanmadım, salt çocuğum için (Hamilelik ve emzirme sürecimde), onun hayatından çalacak kadar iradesiz değilim, onun için bırakmalıyım, buna maruz bırakamam nohut kadar sabiyi, öbür odalara kaçıramam ki karnımda koynumda, bana mecbur dedim.

Sonrasında bir sinir anında geri başladım ki pişmanımdır hala, elim kırılaydı da markete gidip sigara alacağıma, kendimi yollara yürümelere vursaydım, ama illet bir bağımlılık işte. İnşallah sigara beni bırakmadan ben onu bırakırım.
Çocuğuma bez alamayacak halde olsaydım, b.k içerdim beleş diye de sigara içmezdim o da ayrı.
Bunu konuşun, sert çıkın. Bez-mama yerine sigara almak, çocuğunun ihtiyaçlarını ikinci plana atmak, bağımlılıktan öte ayrıca vicdansızlık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X