- 10 Ağustos 2020
- 29
- 33
- 8
- 27
- Konu Sahibi Cansu Aksu
-
Kaç haftalıksınız acaba? Ben öğreneli 4 gün oldu 4 gündür içmiyorum ama ileri ki dönemde kaçamak yapar mıyım bilemiyorumGebelikte sigara kullanan var mı ya ben kullanıyorum
6 aylık gebeyim ilk 4 ay içemiyordum mide bulantısı vs.denKaç haftalıksınız acaba? Ben öğreneli 4 gün oldu 4 gündür içmiyorum ama ileri ki dönemde kaçamak yapar mıyım bilemiyorum
Yazık olduğunu bende biliyorum ama irade meselesi 8 senedir sigara hayatımda ha deyince bırakamıyorum gebeliğimin ilk 4 ayında içemedim ama şuan kullanıyorum ve gebelikte sigara kullanan bi çok insan varGebelikte de sigara kullanan mı varmış ya gerçekten yazzzzık
Karar sizin ama kullanmamaya çalışın.Bebeğiniz de ne yazık ki etkilere maruz kalıyor.
Gebelikte sigara kullanımı bebeği nasıl etkiler?
Gebelikte sigara kullanımı, bebeğin karbon monoksite maruz kalmasına sebep olur ve bu da, bebeğin oksijen ve besin teminini kısıtlar. Nikotine maruz kalma, bebeğin kalp atış hızının artmasına ve fetüs solunum hareketlerinin azalmasına sebep olur.
Hamilelikte sigara içmek aynı zamanda diğer sağlık problemlerini de beraberinde getirebilir. Örneğin;
Gebelikte sigara içmek aynı zamanda bebeğiniz doğduktan sonra da bebek sağlığını etkileyebilir. Örneğin:
- Vajinal kanama
- Plasentanın kısmen ya da tamamının rahim ağzını kapaması ( Plasental previa ) ya da plasentanın doğum öncesinde rahmin iç duvarından ayrılması gibi (Plasental abrupsiyon) plasental problemlerin yaşanma riski
- Düşük doğum ağırlığı
- Erken membran rüptürü — bebeğinizi çarpmalar, darbelerden vs. koruyan amniyotik membranlar ile çevrili amniyon kesenin doğum başlamadan önce ya da hamileliğin 37. haftası öncesinde yırtılma ya da akma durumu
- Preterm doğum
- Kalp, kol ve bacaklar, kafatası, kaslar ve diğer bölgeleri içeren doğum kusurları
- Gebelik kaybı
- Ani bebek ölümü sendromu (ABÖS)
- Karın ağrısı
- Astım
- Solunum enfeksiyonu
- Çocuklarda obezite
Sağlık problemimiz yok bebek de iyi bende iyiyim tabi gönül oster hiç içmeyeyim ama isteyince iciyorsunAnnem sigara bırakamayan biri ama kardeşime hamileyken bıraktı hamilelik ve emzirme döneminde hiç içmedi. Teyzem de içerdi hamilelik döneminde de içti bırakmadı. Doktorunuza danışın bence
Inan deniyorum bırakamasam bile az içmeye çalışıyorumİrade meselesi evet ama o bebeğin sağlığı söz konusu. İleride bu nedenle bir sağlık problemi çıkarsa en çok sizin içiniz yanaro yüzden bence kendinizi zorlayıp en azından doğuma kadar ara verin
Ben de o kadar çok zorlanıyorum ki. Ama bir süre sonra aklıma gelmeyeceğini umut ediyorum. Canımızın istemesi çok normal ama bir iki dakikalık işkenceden sonra geçiyor. İlk zamanlar bu günde 20-30 kez olurken yavaş yavaş en minimum sayıya düşecek.Sağlık problemimiz yok bebek de iyi bende iyiyim tabi gönül oster hiç içmeyeyim ama isteyince iciyorsun
Inan deniyorum bırakamasam bile az içmeye çalışıyorum
Gebelikte sigara kullanan var mı ya ben kullanıyorum
Al benden de o kadar benim eşim de içiyor işte bırakmadı oBen de o kadar çok zorlanıyorum ki. Ama bir süre sonra aklıma gelmeyeceğini umut ediyorum. Canımızın istemesi çok normal ama bir iki dakikalık işkenceden sonra geçiyor. İlk zamanlar bu günde 20-30 kez olurken yavaş yavaş en minimum sayıya düşecek.
Çevrenizde içenler varsa bu da çok zorluyor. Biz eşimle birlikte bıraktık ama görümcem ve kız kardeşim bir süredir bizde ve onlar fosur fosur içiyor. Bir kez uyardım ama dinletemedim. Yanımda içmiyorlar ama evde birilerinin sigara içmesi bile irademi ciddi anlamda zorluyor.
Etrafında birilerinin içmesi gerçekten çok zor. Eş yine ikna edilebilir ama ben görümceme bir daha içme diyemem sanki. Eşim de söylemiş ama yine de içiyor. Kız kardeşim de keza öyle. Valla biraz daha zorlanırsam mecbur bir kez daha söyleyeceğim.Al benden de o kadar benim eşim de içiyor işte bırakmadı o
Ah ah, sigaraya çok geç başladım ama sanki hiç bırakamam diye düşünüyordum. Çok şükür Allen Carr’ın kitabı ile bıraktım, daha ilk bölümünü bitirmeden kafamdan silip attım.Ben de o kadar çok zorlanıyorum ki. Ama bir süre sonra aklıma gelmeyeceğini umut ediyorum. Canımızın istemesi çok normal ama bir iki dakikalık işkenceden sonra geçiyor. İlk zamanlar bu günde 20-30 kez olurken yavaş yavaş en minimum sayıya düşecek.
Çevrenizde içenler varsa bu da çok zorluyor. Biz eşimle birlikte bıraktık ama görümcem ve kız kardeşim bir süredir bizde ve onlar fosur fosur içiyor. Bir kez uyardım ama dinletemedim. Yanımda içmiyorlar ama evde birilerinin sigara içmesi bile irademi ciddi anlamda zorluyor.
Valla adete 10.gun kala goguslerim hassaslasinca eyvah hamileyim galiba deyip gecen ay biraktim. Baktim degilim devam. Sonra bu ay yine ayni sekilde biraktim. Sukur hamileymisimGebelikte sigara kullanan var mı ya ben kullanıyorum
Ben de 26 yaşında başladım. 5 yıldır içiyordum. Ben de desteklemek için o kitabı alacağımAh ah, sigaraya çok geç başladım ama sanki hiç bırakamam diye düşünüyordum. Çok şükür Allen Carr’ın kitabı ile bıraktım, daha ilk bölümünü bitirmeden kafamdan silip attım.
Çocuk yapmaya karar veriyorsanız bir şeylerden fedakarlık etmeniz gerektiğini de bilmeniz lazım. O bebek senin 2 dakikalık sigara keyfin için bu dünyaya sağlıklı gelemezse otur onun vicdan azabını çek öyleyse yıllarca.
Kesinlikle tavsiye ederim. Kitabı okuduktan sonra yanımda içilse bile zerre kadar canım istemiyor, sanki hayatımda hiç içmemiş gibiyim, ihtiyaç duymuyorum. Sihir gibi bir şey. O yüzden her sigara konusuna yazıyorum, sigara içenlere tavsiye ediyorum.Ben de 26 yaşında başladım. 5 yıldır içiyordum. Ben de desteklemek için o kitabı alacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?