dr 5 tane iç dedi lafı içenlerin kendını kandırması başka bişey değil.ben bugun 40.haftamı doldurdum,maalesef ben de hemen bırakamadım,7 sonra 5 en son 3 derken içmeden de dururum herhalde dedim.özellıkle bebek oynamaya başlayınca kıyamıyor ınsan o zaman dank edıyo kafasına anne olduğu.16 hafta oldu ben bırakalı elıme bıle almadım o gunden beri.bı yerde son hafta bıle bıraksanız bebeğin oksijenı artar yazıyodu.zararın neresınden dönsem kardır dedim ve bıraktım.içtiğim gunler zarar vermışmıyımdır?muhakkak kı vermışımdır ama çok şükür en azından bugune kadar iyi gitti herşey inşallah doğduktan sonra da bır sağlık problemı olmaz.sizler daha çok başındasınız lutfen bırakın,olmuyo dıye bışey yok ben 10 yıl boyunca 1,5 paket içtim.görüldüğü gibi de ölmedim
içmeyince.
kendine içmek için bahane uretmek cok kolay bırakacaksınız yaa kendini düşünmüyosan o minicik yavrucuga yazık nasıl annelik duygusu bilmiyorum o karnında kıpır kıpır sen onu o zehirin o dumanın içinde bırak gunah yaa
bende sigarayı bırakmıs biri olarak konusuyorum
şu konuyu konuşmak bile saçma gelio bana.arkadaşlar bebeğimizdende önemlimi ya şu illet.ben hamile olduğumu öğrendiğimde 1 aylıktı.bira bile içmiştim.ve günde 1..5 paket içiodum.felaket içiciydim.ama öğrendiğim an bırakmayı kafama koydum.daha doğrusu ben 2 3 ay önce bırakıp öle hamile kalmayı düşünüodum ama eşim sağolsun çok acele etti.planlı deildi yani gebelik.neyse hamileydim içmemem gerekiodu.zzorda olsa bıraktım.şuan 3 gün var artık günümü doldurmama cmt ye kadar gelmezse bebeğim.cmt gidip aldırcaz artık.bu zamana kadar canım çok istedi ama içmedim.içmeyide düşünmüorum.meleğime teşekkür ediorum beni bu illetten kurtardığı için onu sewmem için bir sebep daha işte.:)
Arkadaşlar birkaç kişi sigara içmeyince stresin bebeğe zarar verdiğini söylemiş. Kesinlikle katılmıyorum. Sigara iyi birşeyse, böyle stresi alan vs. özellikleri olan sigarayı neden çocuklarımız için istemiyoruz!! Onlar da bu iyi şeyden yararlansın. Kendimizi kandırmayalım.
10-15 yıl sigara içtim, bıraktım, stresim filan kalmadı. Bağımlılar buna inanmıyor, çünkü kendilerini hayatın sigarasız çok tatsız olacağına inandırmışlar bir kere. Hayat sigarasız muhteşem. 2-3 yıl içinde 5-7 kez bırakma denemem oldu, irade yoluyla bırakamadım. İradem içme yönünde direndi.
Öğrendiğim şu; sigara içmek stres yaratır, sigara içmeyen birinin sigara içmediği için streslendiğini hiç gördünüz mü? Hayır. Peki siz sigaraya başlamasaydınız şu an bu stresi yaşıyor olacak mıydınız? Hayır. Beyniniz tamamen sigara içmezseniz stres olacağı konusunda yanlış yönlendirilmiş.
Sigara içmeye kimsenin hiçbir şekilde bahanesi olamaz.
Bilgi almak için ilk gittiğim kadın doğum doktoru hamileyken günde 5 tane içebilirsin dedi. Tıp fakültesinin alamadığı cahilliğine veriyorum. Bağımlılık beynimizde yarattığımız birşey. Fiziksel olarak 3, 4 gün nikotin ihtiyacı duyarsınız en fazla.
İlk önce bağımlı olduğunuzu kabul edin, sonra da elinizden geleni yapın. İlk içtiğiniz sigarayı aklınıza getirin ondan önce sigara içme ihtiyacı duyuyor muydunuz?
Araştırmalara göre sigara içen annelerin bebeklerinin de bağımlı olarak doğduğu görülmüş. Bunları araştırabilirsiniz. Düşünebiliyor muzunuz masum yavrucak kanınızdan alıştığı nikotine ihtiyaç duyacak. Düşükten, zeka geriliğinden hiç bahsetmek bile istemiyorum. Sigaranın size değil, sizin sigaraya hükmetmeniz dileğiyle. Nerden dönseniz kardır. Bir öğretmen olarak zeka geriliği olan çocuklardan çok, zeki çocukların sınıfları doldurması daha çok hoşuma gider.
Bu arada sigara gelişmekte olan ülkeleri sömürme aracıdır. Adamların bizi kullanıp (nikotin tuzağına takıp) her 2 snde bir araba alabilecek para kazandığı da başka bir gerçek.
sigara iyi bişey demedi hiçkimse burada, lütfen anlatılmak isteneni iyi anlayınız, normalz amanda belki stres bu kadar sorun yaratmaz ama hamilelikte stres çk önemli bi sorun, bebek bekleyen anne de sürekli sigarayı bırakmak için boğuşurken strese giriyor, içmeyeyim içmeyecem dedikce bunalıyor, burada anlatılmak istenen bu, ister katılırsınız ister katılmassınız, hiç sigara içmeyen birisi sigara içmiyorum diye stres yapmayabilir evet ama normlade sigara içrken birden bire sigarayı bırakması gereken birisi zorluk yaşar, hiç sigara içmeyen birisi niye stres olsun ki, aman neyse daha fazla konuşmnın alemi yok isteyen katılır isteyen katılmaz, herkesin kendi fikri
Şunu anlıyorum; Sigarayı bırakmak için anne strese girmesin, az da olsa sigara içip bebeğini zehirlesin. Biz de yalan söyleyelim streslenmeyin efendim stres bebeğe sigaradan daha çok zarar verir diye bilimsel olmayan bağımlı yalanı uyduralım. :)
Sigarayı arkadaşlar, irade yoluyla değil, bilişsel beyin gücüyle çok rahat streslenmeden bırakabilirsiniz. Ben bunu yaşayan binlerce insandan biriyim. Biraz okuma yetecek. Benim bundan karım inanın hiç yok.
Bilgi almak için ilk gittiğim kadın doğum doktoru hamileyken günde 5 tane içebilirsin dedi. Tıp fakültesinin alamadığı cahilliğine veriyorum.
ya son kez yazıyorum daha da yazmayacam bu topice, drlr sigara iyi bişey için mi diyolar, size öylemi dediler yani, benim bildiğim drlar sigara içme ama bıakamıyosanda günde şu kadar iç, ama bırakmaya çalış vs gibisinden konuşurlar, drlar hakkında söylediklerinize şaşırdım doğrusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?