Sigara...

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese merhaba :)
Ben sigara kullanmıyorum öncelikle bunu belirteyim. Ancak şöyle bir problem var; Bu hafta benim okulum başladı(üniversite). Bölümdeki herkesi hazırlıktan tanıyorum,o yüzden kiminle anlaşıp anlaşamayacaklarımı biliyorum ve takıldığım arkadaş grubu var 5 kişiler. Yalnızca ben sigara kullanmıyorum,bugün otururken 1 paket sigarayı bitirdiler. Köşede oturdum,başka yere üfleyin desem de illa geliyor o duman bana.
Şimdi burnum sızlıyor ve başım ağrıyor. Sigaradan nefret ederim,annemler yanımda içmezler...

Ne yapacağım bilmiyorum,takılmayayım desem arkadaşsız kalacağım. Ben başka yerde oturup onların bitirip gelmelerini beklesem yine yalnız kalacağım çünkü dakika başı sigara içiyorlar.

Siz hiç böyle bir duruma düştünüz mü?... Ne yaptınız ya da yapıyorsunuz?

bizimkiler genelde '' kalk baska tarafta iç, sinir oldum'' diyor, bizde topluca baska tarafta içiyoruz :)
hazır kullanmıyorsanız, bence hiç o kadar cok sıgara ıcen bır grupla takılmayın
arkadaş ortamı başlarsınız diye değil, pasif içicilik de en az biz içenler kadar kötü..

Ya sende sigaraya baslicaksin ya da bu kadar rahatsiz oluyorsan gorusmeyeceksin..

Zaten bugün pasif içiciliğin dibine vurdum... :)
Ama diğerleri de takılabileceğim tarzda kişiler değil...

Bende dumanalti bir sekilde buyumeme ragmen sigaradan nefret ettim ustume sinmesinden hic hoslanmam.

Universite egitimim boyunca da cevremdekiler maalesef sosyallesmek adi altinda her ders arasinda asagi inip iciyorlardi, tabiki diger bolumlerle kaynasmalar falan o zaman daha cok oluyor. Her 40-50 dk da bir 5 kat asagi inmek bana gore olmadigi icin hic inmezdim ben, onlarin dumanini solumak icmekten daha zararli. Ben takilmayarak cozum buldum, belki iyi oneriler gelir.
Dumansiz hava sahasi diliyorum ve cekiliyorum

Zaten bugün pasif içiciliğin dibine vurdum... :)
Ama diğerleri de takılabileceğim tarzda kişiler değil...

benim de en yakın olduğum kişiler içmiyor, ben daha cok yanlarından biraz uzaklaşarak içmeyi tercih ediyorum. arkadaşlarınızı da İNCİTMEDEN eğer söylerseniz, onlar da size anlayışla yaklaşır bence. yaklaşmazlarsa zaten doğru arkadaşlar değildir.

Kızlar pasif içicilik çok tehlikeli. İçmeyene saygılı olmak lazım. Ben içiyorken hep saygılıydım. Asıl yazma nedenim sigarayı muhteşem kolay bir şekilde bıraktım. Allen Carrın sigarayı hemen şimdi bırak diye bir kitapla. Bağımlıydım bıraktım. Hipnoz cdside var içinde. Mutsuzluk yok kilo almak yok.

Senin için çok rahatsız edici bir şey tahmin edebiliyorum. Ben bıraktıktan sonra anladım içmeyenlerin çilesini. Ama içenler için de öfleyen püfleyen biri gerginlik. Söyle yapabilirsin; rica et aynı anda yakmasınlar. Biri bitsin diğeri yaksın. Sen de dumanın ters yönünde oturursan boğulmazsın. Belki böyle orta yol bulunur.

Devam et gifusmeye omrun daha da kisalsin..baska ark edin nereye kdr bu srkilde onlatla takilacaksn

Arkadaşlarımı sigaraya içmeyenlerden seçerim ben.
Sigara içilen ortamda, zorunlu değilse takılmam.
Sigara içen bir grupla arkadaş olmaktansa arkadaşsız kalmayı yeğlerim.
Çünkü sigara kokusunda tıkanıyorum.

ilk arkadaş grubumda sigara içen vardı.ben rhtsıztım.o günden sonra onlarla takılmadım .biraz tek takldm snra bşka arkdaşlıklar edındım onlardanda memnun kalmadım.smdı anlastıgım sevdıgıım 1 arkdasm var.2 sınıfa gectm bnde unv bu arada.bırak bıraz yalnız kal ama pasıf ıcıcıı olma bende sıgaradan nefret ederım

yanlız kal daha iyi asif içici durumundasın ve içenlerden daha çok zehir soluyosun içen biri olarak söylüyorum ya arkadaşların sana saygı duysun ki bu çok zor 5 e 1sin uzak dur dersine odaklan çünkü okul önceliğin olsun bunuda üni öğrencisi olarak söylüyorum değerli olan sensin saglıgını düşün

Yani yabyana olmamak en iyisi ama soyle birsey olabilir kucuk hediyelik mumlar var mum yakabilirsiniz dumani cekiyormuydu kokuyumu aliyordu faydaliydi biri yapmisti yanimda hem romantikte olur yada kucuk bir sigara kokusuna karsi oda spreyi gibi bisiy sıkin aralarda pencere acin ..ilk aklima.bunlar geldi

Aradan kac ay gecmis naptin bilmem.. 1 kişi olarak 5 kişiye sözün geçmeyebilir. sigara oyle bir merettir ki her turlu iliskiyi bozabilir. sen en iyisi ya onlarla konus yanindayken azaltsinlar ya da cok onemli hayatında ölüme kadar gorecegin birileri degilse bitir arkadasligini

eskiden kantinde falan da içilirdi

bizim bölümde sigara içmeyen parmakla gösterilir mesela

içmedim ben

eşim hala içer ama benden uzakta içer

genelde sigara içmeyen kenara kaçardı bizde

ona göre rüzgara göre otururduk biz

Bende günde iki tane sırf sigara grubunun muhabbetini sevdiğimden içiyorum ama aslında sigaradan hoşlanmıyorum.ama muhabbet iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…