• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigaraaa

okulum

RABBİ HEBLİ MİNES SALİHİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
3.313
1.155
448
nişamlımla aramzda tanışttığımız günden beri sorun sigara ..bırakacam diye söz verdii konuşmayya başladım..2 sene geçti üzerinden düğüne bir ay kaldı hala bırakacak tamma bu kez bitti kesin bitti demelerdeyiz şimdii ..ben de demiştimm kimseyi gözüm görmezz düğün kalır millete cevabını sen veririsin diyee..kaç kere resti çektimm yolun açık olsun diye her defasında alttan aldı ikna etti buırakmayacam demiyorum bende istiyorum zaman sadece sabır sabır dedii...bende hiçç olmadığı kadar sabır gösterdim bu konuda..düğün tarihi alınmış eşya alındı ev düzenlendi ama benim kafa da hala sorun varr..benim için sorundu şimdi inatık derecesine bindi sigara varsa ben yokum oldu..her defasında ayrılmaya kalktım o da hep alttan aldıı ben seni bırakmam diye diye geldik bu günee...şimdi resti çekiyorum gene ama hala tek tük de olsa içiyorr..ben nasıl davranayım resti çekeyim bu kez gerçekten şöle bi kaç günn hiiç görüşmeyeyim mi ..çevremde kiler o sözü unut dediler hepp bize söz vermişlerdi ne oldu hala bırakacak bu duyumlard acanımı iyice sıkmaya başladı..

İnsanların alışkanlıklarını neden değiştirmeye çalışırlar anlamam...:ssz:

alışkanlık zararlı ise değişmesii gerekk ..ben burda onun iyi bir alışkanlığını değiştirsem ne ala ama konu sigara ne kadar zararlı olduğunu herkes biliyor ama gene de çooğu ki bağımlısıı o maddenin...

Ben de nefret ederim sigaradan, evimde içilsin istemem, sevdiğime sarılınca sigara kokusu almak istemem...

Baskıyla olacak bir şey mi bu?

Rahatsız olmanız ayrı bir şey, inada bindirmeniz ayrı.

Ayrılacak kadar istemiyordunuz madem ben sigara içen biriyle birlikte olmam deyip hiç görüşmeyecektiniz.
Madem görüştünüz, bunu göze alacaktınız.

Sigarayı bende sevmem hatta sigara dumanına karşı alerjim var, fakat sigara içen birisine baskı yapmayı doğru bulmuyorum ya sigara ya ben diye insanların alışkanlıklarından vazgeçmesi zordur.Aynı durumda sizde olabilirdiniz nişanlınız size baskı yapsa düşünceleriniz ne olurdu.

Sigara içen birisinin yerine kendimi koyarak düşünüyorum eger ben sigara içseydim ve karşımdaki insan sigara konusunda baskı yapsaydı bırakacagım varsa bile bende bırakmazdım.

alışkanlık zararlı ise değişmesii gerekk ..ben burda onun iyi bir alışkanlığını değiştirsem ne ala ama konu sigara ne kadar zararlı olduğunu herkes biliyor ama gene de çooğu ki bağımlısıı o maddenin...

Ben de faydalı demedim ki...
Adam ya çok bağımlıdır bırakamıyordur ya da çık severek içiyordur bırakmak istemiyordur.
Kendi hayatı,kendi sağlığı. O da sizin kadar biliyordur zararlarını merak etmeyin.

yorumlar için teşekkürlerr de ben başta anlaşarak konuştuum sigara yı bırakacağına söz verirsen konuşurum diyee..o da kabul etti bana deseydi ki ben vazgeçemem o zaman konuşsam ben haksızdım ..azalttım bittii şöyle böle derken bu zaman geldikk belki o zaman işi sıkı tutmak gerekti ama o zaman bırakır hemen olmaz ya demiştimm belki onu demeyecektiimm..
öle ya da böle bırakacakk birde bu alışkanlığına karışmaya hakkım var diye düşünüyoruum..ben onu düşünüyorum sigara içinlerin sonlarını görüyoruzz yanii ...

ben iciyorum esim icmez
cok ister birakmami
baski yaparsa ondan sogurum
nisanliniz kendi sagligini bilecek yasta sanirim
rahat birakin bence
sigara hassas bir konu
cok zor
kolay degil birakmak

Sigara bir baskasinin istemesiyle degil,
ancak kisinin kendi istegiyle kafasinda bitirmesiyle
birakilacak bir olaydir...

Siz baski yaptikca onu daha cok sigaraya itmis olur ,
davranisini pekistirirsiniz.
Bir sure hic bir sey soylemeyin,
konusunu dahi acmayin...

benim eşimde nişanlıyken söz vermişti hala bırakacak.hem hatta daha çok içiyor.sizin demenizle bırakmaz kendi içinde bitirmedikten sonra.

ben iciyorum esim icmez
cok ister birakmami
baski yaparsa ondan sogurum
nisanliniz kendi sagligini bilecek yasta sanirim
rahat birakin bence
sigara hassas bir konu
cok zor
kolay degil birakmak

evet bilecek yaşta ..bence herkes bırakmalı ..

Sigara bir baskasinin istemesiyle degil,
ancak kisinin kendi istegiyle kafasinda bitirmesiyle
birakilacak bir olaydir...

Siz baski yaptikca onu daha cok sigaraya itmis olur ,
davranisini pekistirirsiniz.
Bir sure hic bir sey soylemeyin,
konusunu dahi acmayin...

evet kafada bitirmesi gerek ..bakalım bu kez gerçekten bırakacak mmı.. ben onu denedim ama konuyu açmaynca rahat davranıyo kendisi..hayırlısı bakalım..

benim eşimde nişanlıyken söz vermişti hala bırakacak.hem hatta daha çok içiyor.sizin demenizle bırakmaz kendi içinde bitirmedikten sonra.

işte sizin dediğininzi çook dudyum ama içimden yok benimki ırakacak dedim kendimi kandırdım sanırım..bakalım zaman ne gösterecek artııkk..

Sigara içen biri ile asla birlikte olmam.Benim için en önemli kriterlerden biri de budur.
Sigara içen birinin de sigarayı hemen bırakmasını beklemek yanlış olur, gerçekten terkedilmesi zor bir alışkanlık.

ben de faydalı demedim ki...
Adam ya çok bağımlıdır bırakamıyordur ya da çık severek içiyordur bırakmak istemiyordur.
Kendi hayatı,kendi sağlığı. O da sizin kadar biliyordur zararlarını merak etmeyin.

benim eşimde içiyor ve bırakması konusunda bende ara ara söylemde bulunuyorum ,yaşını başını almış tabiki kendi hayatı ama öyle değil işte hiç sigaradan zarar görmüş bir aile gördünüz mü? Ben gördüm uzun yıllar içmiş ,allah korusun kanser olmuş ve bacağını kesmişlerdi ,yakınen ziyaret ettim ,peki söyleyin han fendi şimdi bu kendi hayatımı oluyor?eşinin ve ailesinin hayatı ne oldu ?ona bakım için maddi ,manevi çabalayan insanların hayatı ne oldu ?,malesef sigara içenler sanki bizim başımıza gelmez diye düşünüyorlar ,gelincede sonuç bu... ,diyeceksiniz hastalık her zaman olabilir o ayrı ama siz sigara içerek bile bile davetiye çıkarırsanız ,karşınızdaki bilinçli insanların bunu kendi hayatıdır diye anlayış göstermesini beklemeyin,evlenince bir aile kurunca kendi hayatınız diye bir şey kalmıyor,acısıyla tatlısıyla ailenizin hayatı oluyor,sevgiler.

nişamlımla aramzda tanışttığımız günden beri sorun sigara ..bırakacam diye söz verdii konuşmayya başladım..2 sene geçti üzerinden düğüne bir ay kaldı hala bırakacak tamma bu kez bitti kesin bitti demelerdeyiz şimdii ..ben de demiştimm kimseyi gözüm görmezz düğün kalır millete cevabını sen veririsin diyee..kaç kere resti çektimm yolun açık olsun diye her defasında alttan aldı ikna etti buırakmayacam demiyorum bende istiyorum zaman sadece sabır sabır dedii...bende hiçç olmadığı kadar sabır gösterdim bu konuda..düğün tarihi alınmış eşya alındı ev düzenlendi ama benim kafa da hala sorun varr..benim için sorundu şimdi inatık derecesine bindi sigara varsa ben yokum oldu..her defasında ayrılmaya kalktım o da hep alttan aldıı ben seni bırakmam diye diye geldik bu günee...şimdi resti çekiyorum gene ama hala tek tük de olsa içiyorr..ben nasıl davranayım resti çekeyim bu kez gerçekten şöle bi kaç günn hiiç görüşmeyeyim mi ..çevremde kiler o sözü unut dediler hepp bize söz vermişlerdi ne oldu hala bırakacak bu duyumlard acanımı iyice sıkmaya başladı..

Valla nasıl bıraktıracağın hakkında bir fikrim yok ama şunları söylemek istedim sana. yok rahatlatıyor falan derse yalan içindeki kafeinden dolayı tersine çarpıntı yapıp insanı strese sokuyor, bir bağımlılığı falanda yok o kendilerince alışkanlık halini almış o yüzden,birde bırakınca sinir yapıyor meseleside dediğim gibi zaten içince çarpıntı yapan strese sokan şey bırakınca rahatlatır :34: sana Allah sabır versin canım :34:

benim eşimde içiyor ve bırakması konusunda bende ara ara söylemde bulunuyorum ,yaşını başını almış tabiki kendi hayatı ama öyle değil işte hiç sigaradan zarar görmüş bir aile gördünüz mü? Ben gördüm uzun yıllar içmiş ,allah korusun kanser olmuş ve bacağını kesmişlerdi ,yakınen ziyaret ettim ,peki söyleyin han fendi şimdi bu kendi hayatımı oluyor?eşinin ve ailesinin hayatı ne oldu ?ona bakım için maddi ,manevi çabalayan insanların hayatı ne oldu ?,malesef sigara içenler sanki bizim başımıza gelmez diye düşünüyorlar ,gelincede sonuç bu... ,diyeceksiniz hastalık her zaman olabilir o ayrı ama siz sigara içerek bile bile davetiye çıkarırsanız ,karşınızdaki bilinçli insanların bunu kendi hayatıdır diye anlayış göstermesini beklemeyin,evlenince bir aile kurunca kendi hayatınız diye bir şey kalmıyor,acısıyla tatlısıyla ailenizin hayatı oluyor,sevgiler.

çook doğru dedinizzz sonuçta aile kurulacakk..birinin sağlığı bozuldumu diğeri diyemez kii benim sağlığım değil diyee..be onu düşünmesem hiiç banane der keyfime bakmasını ilirim.ondan çok ben üzdüm kendimii..

Valla nasıl bıraktıracağın hakkında bir fikrim yok ama şunları söylemek istedim sana. yok rahatlatıyor falan derse yalan içindeki kafeinden dolayı tersine çarpıntı yapıp insanı strese sokuyor, bir bağımlılığı falanda yok o kendilerince alışkanlık halini almış o yüzden,birde bırakınca sinir yapıyor meseleside dediğim gibi zaten içince çarpıntı yapan strese sokan şey bırakınca rahatlatır :34: sana Allah sabır versin canım :34:

teşekkür ediyoruum ..aynen ölee evet bırakmayı denedi bende acatyip sinirliyim haberin olsun demişti..dr kabul etmedi kaç defa dedim ben bırakırım olacak olacak dedii bakalım çok az bi zaman kaldıı benim tamam artık dememee..amin amin gerçekten ALALH sabır versin diyorum bendee...

bence güzellikle konuşun her defasında kendimizi düşünüyorum hadi allah göstermesin hasta oldun ben ne yapacam falan de derse ki genelde diyorlar bu kadar millet içiyor birşey olmuyorda bana mı olacak diye tamam öyle olabilir ama bu hastalıklara yakalananlarda zamanında seni gibi düşünüyorlardır belki lütfen içmeni istemiyorum vs. şeyler söyle damardan giriş yap yani iyilikle konuş zaten size çok düşkün birisiyse napar ne eder azaltarak bırakır onu

bence güzellikle konuşun her defasında kendimizi düşünüyorum hadi allah göstermesin hasta oldun ben ne yapacam falan de derse ki genelde diyorlar bu kadar millet içiyor birşey olmuyorda bana mı olacak diye tamam öyle olabilir ama bu hastalıklara yakalananlarda zamanında seni gibi düşünüyorlardır belki lütfen içmeni istemiyorum vs. şeyler söyle damardan giriş yap yani iyilikle konuş zaten size çok düşkün birisiyse napar ne eder azaltarak bırakır onu

haklısınız tatlı dille demek gerekk..bunu söylemme lazıımm olumsuz sözler değildeee .... teşekkürlerr..sevdiğinden eminim de artık bıraksın istiyorum..hayırlısı ALLAH tannn..

hemen istemeyin bırakmasını alışmış kudurmuştan beterdir derler üstüne çok gitmeyin bırakmalısın bırakacaksın yoksa seninle olmaz falan deme hep iyilikle bahset ve başkalarının bu duruma karışmasına müsade etme sakin ailenden birileri falan çıkıp içme falan demesin daha çok öfkelenir benim hayatım değil mi ister içerim ister içmem der sadece siz kendiniz müdahale edin bu olaya eminim zamanla bırakır siz yeterki onun suyundan gidin allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda sizi üzmeden bırakır :16:

hemen istemeyin bırakmasını alışmış kudurmuştan beterdir derler üstüne çok gitmeyin bırakmalısın bırakacaksın yoksa seninle olmaz falan deme hep iyilikle bahset ve başkalarının bu duruma karışmasına müsade etme sakin ailenden birileri falan çıkıp içme falan demesin daha çok öfkelenir benim hayatım değil mi ister içerim ister içmem der sadece siz kendiniz müdahale edin bu olaya eminim zamanla bırakır siz yeterki onun suyundan gidin allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda sizi üzmeden bırakır :16:

evet ben yanlışı orda yapıyorum hep..her defasında bırakmazsan bu iş burda kalırr dedim durdum ..hep alttan aldı bana ayrılık konusu açma dedi ben aksine işi hep ayrılığa getirdim..güzel güzel demem lazıım bir kere dedim bi kaç gün geçtii gene aynı olunca gene eskisi gibi vurup kırmaya decam ettimm ...ben hiiç içmedimm nasıl bi şeydir bilemiyorum ve de bırakmayacam demedii hiiç..az kaldı sabret sabret dedi durdu..tabi bende sonuç almak istiyorum artık olmayınca tutamıyorum kendimii gözüm görmüyo hiçişeyii.. dediğin gibi yapayım şu günlerdeee olumsuzlukları kenara iteyimm..

Back
X