Sigaradan kurtulamıyorum!!!

cicek11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
188
1
96
İçel Mersin
12 haftalık hamileyim ve günde 1 paket içtiğim sigarayı sadece 7ye indirebildim.Hem bebeğimim sakat olmasından korkuyorum hem de bu zıkkımı bırakamıyorum.
Yeterince vicdan azabı çektiğim için,bana vicdan azabı çektirmeden sigaranın bebek üzerinde kesin bir olumsuz etki yaratıp yaratmadığını anlatabilecek biri var mı?
ya da benim gibi bırakamayan arkadaşlar var mı?senağlama

ben tiksindim 10 hafta civarlarında kendiliğimden bıraktım..
ama bi arkadaşım bırakmadı doğurana kadar içti hemde uzun malbora hemde günde 1 paket..
şuan şükür nur topu gibi güzel bir oğlan bebeği oldu..
ama bunu örnek al diyede anlatmadım.. lütfen sen sen ol o 7 yide en aza hatta sıfıra indir ki bebeğini zehirleme..kendini meyvalara vb aparatlara adapte et sen sen ol kurtul şu illetten..
bak günde 2 paket sigara içen tam bir tiryaki olan söylüyor sana bunları..
ben bıraktıysam sizlerde bırakabilirsiniz..
tek şey azim.. dilerim bırakırsın..
a.s.

Ne zaman bırakırsınız biliyormusunuz Allah korusun bebeğinizin sağlığı ile ilgili olumsuz bir haber alırsanız, lütfen bunu bebeğinize yapmayın. Ben hamileliğimin başında hamile olduğumu öğrendikten sonra çok moralim bozulduğunda toplasanız 5 tane farklı günlerde içmişimdir, bunun rahatsızlığını yaşıyorum şuanda, tam organları oluşmaya başlamışken bunu yapmamalıydım. Yanımda biri içse onu soluduğum için çok rahatsız oluyorum, canım istemediğinden değil bebeğe zarar verirmi düşüncesinden...
Bilim bebeğin kesinlikle kötü etkilendiğini söylüyorzaten sigara dumanı bebeğe direk giidiyormuş filtreden falan geçmiyormuş yani...

Nur topu gibi bebeği olan ve hamileliğinde sigara içmiş olan kişilerin bebeklerinin sadce görüntüsüne bakarak bu söyleniyor, kanser adayı olduğunu kimse düşünmüyor.

canım sana sadece bu illetten kurtulman için dua edebilirim..zararlarını sayarsam ve bu konudaki düşüncelerimi söylersem yanlış anlayıp üstüne geldiğimi düşünmenden ve kırılmandan korkuyorum...inşallah en kısa zamanda sıfıra indirirsin ve bir daha eline almazsın..başka bişey diyemiyorm

keske bırakabilsen cnm adına üzüldüm bende sigara içiyordum fakat hamile olduğumu öğrendikten kısa bir süre sonra bıraktım

merhaba çicek11 bende sigara tiryakisiyim hamileliğim boyunca içmedim şu an 6 aylık oğlum var tekrara başladım.bu illetten kurtulmak çok zor şu an ki psikolojini çok iyi anlıyorum içmeyen için bırak demesi çok daha kolay oluyor.en azından azaltmaya çalış böylelikle yavaş yavaşta bırakırsın.Ama bunu kendine çok da fazla dert edip bebeğinide üzme tamam mı annecik

cnm bende senin gibi hamileliğinde sigaraayı bırakamayanlardanım ama şimdi çok vijdan azabı çekiyorum çok şükür kızım 5 yaşında sağlıklı bir çocuk ama bağışıklık sistemi zayıf olabiliyormuş ilrliyen yaşlarda günümüzde hastalıklar o kadar çok türediki yaşlı genç çocuk dinlemiyor hem bebeğin hem kendin için inşallah biran önce bırakırsın cnm ve bizim gibi sigara içen herkez

Bir paketten 7 adete indirmeyi başaran, hepsini keser arkadaşım. Hadi cnm. çok zor ama bebişin için yapabilirsin. Anneler çocukları için herşeyi yapar, sakin ol, aklına gelince ortamdan uzaklaş, sigarayı hatırlatan ortam ve içeceklerden uzak dur.Başaracaksın.

arkadasım yarın siirtten gata ya gıdecek hastaneye nedenmı çok sıgara içip bebegın kalbının sag tarafta ve mıgdenın yukarda olmasından dolayı ooo hala dınlemeyıp ıçıyor gercı belkı sen anlar belkı bebegın ıçın vıcdan azabı cekmemek için bırakırsın......

Sigaranın gebelik ve bebek üzerindeki etkileri

Sigara içme alışkanlığı olan anne adaylarında çeşitli normaldışı durumların meydana gelme riskinde önemli artış gözlenir.
Bu anne adaylarında:

düşük riski artar...

erken doğum tehdidi ve erken doğum riski artar...

erken membran rüptürü (su kesesinin erken açılması) riski artar...

intrauterin gelişme geriliği, düşük doğum tartılı bebek doğurma riski artar...

gebelikte kanama riski (özellikle ablatio placenta ve placenta previa adlı iki duruma bağlı) artar...

inutero mort fetal (bebeğin karında ölmesi) riski artar...

bebeğin yenidoğan döneminde ölme riski artar...

solunum problemleri nedeniyle doğumun ikinci evresinde etkin ıkınamama ve buna bağlı vakum ve sezaryan ile doğum riski artar...

lohusalıkta süt miktarı azalır...

sütün C vitamini seviyesi ve bebeği besleyici etkileri azalır...

bebeğin yakınında sigara içilmesi bebekte pnomoni ve bronşit riskini artırır...

--------------------------------------------------------------------------------

canım 12 haftalık hamileymişsin geriye 6 ayın kalmış.6 ay dişini sık içme şu sigarayı.Allah korusun sağlıksız bir çocuk dünyaya getirme riskin yükseliyor.

ben de ilk bebeğimde bırakamamıştım günde 5 tane içiyordum. son haftalarda plasentada tıkanıklık oldu ve bebeğim kilo vermeye başladı ve erken doğdu. şimdi ikinci bebeğime hamileyim ve hemen bıraktım. emin ol bebeğin doğunca o kadar pişman oluyorsun ki sigara içtiğine. şöyle düşün bebeğin doğmuş ve sen sigaradan bi duman çekip bebeğinin yüzüna üflüyorsun. hamileyken sigara içmek aynı böyle işte bebeğinin yüzüne sigara dumanı üflüyorsun. biliyorum biraz ağır oldu ama düşünürsen bu bir gerçek. yazık o karnındaki dünyalar güzeli meleğe

ben hamılelıgımın ıkıncı ayından ıtıbaren tıksındım ve hiç içmedim..bıraksan ii olur bebişin için..aklına sıgara geldıınde baska seyler at agzına...ınsallah tıksınırsın sende...bı arkadasım yenı dogum yaptı we gunde 5 tane içti gebelık boyunca.bebişi saglıklı ama zayıf dogdu...2600 gr dı...baska bı arkadsımda 1 paket içti ama bebişi..... kalbı delıkti melegin...yanı her ıhtımale karsı bıraksan ii edersın annesii...insan wıcdan azabı duysa gerek....we gobek kordonundan en hızlı gecen maddelerden bırı sıgara dıgerı alkol canım...dusunsene mınıcık melegının cıgerlerını...Allah korusun cıgerlerının gelışımı cok onemlı bunları dusun canım..en kısa zamanda bırakırsın inşallah...Rabbım melegını sana bagıslasın...

bildiğim kadarıyla nikotin bantı veya sakızlarından faydalanabilirsin.yani gebelikte onların zararı olduğunu sanmıyorum.en azından bırakmana yardımcı olacaktır.ama öncelikle doktoruna danış.birde sigara içmen kadar bebeğini etkileyen bir diğer durumsa senin psikolojin.aynı durumu gebeliğimde bende yaşadım ve doktorum sigara konusunda biraz daha stress yaparsan bebeğin sigaradan çok bu stresinden etkilenecek demişti.elinden gelenin en iyisini yap ama kendini ve bebeğini üzme.sevgiler.

canım ben 9 aydır bıraktım aklıma bile gelmiyor allencar die bi merkezde sadece konuşuyorlar biran önce bırak derim bebeğin görünüşünden anlaşılmaz zaten zekasını etkiliyomuş buda okul zamanı anlaşılıyomuş zaten inşallah bırakırsın çok zor biliyorum 25 yıl içtim şimdi hiç aklıma bile gelmiyo asla bırakamam diyenlerdendim

Ah keşke bir yolu olsa da bende bırakabilsem.Günde 1 paket içiyordum şimdi 4-5 adet içiyorum ama onu bırakamıyorum.İçtikten sonra üzülüyorum tabii ama içmesemde geriliyorum.Diyete girmeden önce sigara yerine abur cubur yiyordum ama şimdi onlarda yasak.Off zor

valla ben diğer arkadaşlar gibi iyimser ve anlayışlı konuşamıycam bebeğinde ne gibi sorunlar olabilir onu bilemem ama herşeyden önce günahh o miniğin en rahat etmesi gereken yer annecinin karnı dünyaya gelince zaten yeterince pislik görecek o senin içinde pıtır pıtır hareket ettiğinde senin karnına sevgiyle dokunabilmen için onun orada ne kadar rahat olduğunu bilmen gerekir ama seninki biraz minik bir kalbi duman dolu daracık bir yere hapsetmek oluyo bence silkelen ve o zıkkımdan çektiğin her nefeste onu biraz daha boğduğunu unutma sen seni rahatlatacak sözler istiyosun ama kusura bakma bu konuda sana yardımcı olamıycam ben kızıyorum hamileyken sigara içene sende bana isediğin kadar kızabilirsin seni tanımam etmem ama karnındaki yavruma üzülürüm melek o daha bir anne nasıl kıyar yavrusuna lütfen konunun ciddiyetinin farkına var ve o sigarayı bırak emin ol için çok rahat olacak belliki vicdan azabı çekiyosun değermi tatlım yaaaaaaaa

ani bebek ölümlerinin risk faktörleri arasında annenin gebeliği sırasında sigara içmesinin birinci sırada yer aldığını biliyor musun arkadaşım?

Ben hem bir anne hemde ikinci çocuğuma hamileyim.sigarayı hiç kimse için doğru bulmazken,ilim bilim,tüm gelişmiş ülkeler sigarayı tam zararlı olarak kabul ederken sizin içmeniz ,kendiniz harici bir canlıyı içinizde taşırken bir kez daha düşünün, o size tanrıdan bir emanet, annelik fedakarlıktır ve hamilelikte başlar. Tüm kalbimle umarım bırakırsınız.:Saruboceq:

Sigaranın meleğinizdeki etkileri:ecrin_bebek:

Sigara düşük riskini artırır
Sigara yarık damak gibi bazı doğumsal anomalilerin görülme riskini artırır.
Sigara erken doğum riskini artır
Sigara plasenta previa ve abrubtio plasenta riskini artırır.
Sigara düşük doğum ağrılığı görülme oranlarını % 30 artırır
Sigara anne karnında bebek ölüm riskini artırır.
Sigara çocukta ileri dönemlerde astım ve benzeri kronik hastalıkların görülme riskini artırır
Sigara çocuğun ileriki yaşamında öğrenme yeteneğinde azalmaya neden olur.
Sigara çocuğun hiperaktif olmasına neden olabilir.
Sigara çocukta davranış bozukluğu görülme riskini artırır.
Sigara çocuğunuzun da ileride sigara bağımlısı olma riskini artırır.
Yapılan çalışmalar günde içilen sigara sayısı ile risk arasında doğru bir ilişki olduğunu göstermektedir. Yani na kadar çok sigara içerseniz yukarıdaki problemlerle karşılaşma riskiniz o kadar artmaktadır. Ancak bir günde içtiğiniz sigara sayısını azaltmanız riski azaltmakla birlikte tamamen bırakmadığınız sürece sıfıra indirmez. Sigara kullanımının güvenli bir sayısı yoktur. Günde 3-5 tane sigaranın zararı olmaz demek mümkün değildir ancak doğal olarak karşı karşıya kalacağınız risk daha az olacaktır. İdeal olan hamile kalmadan önce sigaraya veda etmektir.

Hamileyken sigarayı bırakmanız için 10 neden

Sigarayı bıraktığınızda bebeğiniz de bırakmış olacaktır
Bebeğiniz doğduğunda yaklaşık 200 gram daha ağır olacaktır
Bebeğinizin doğum sonrası hastanede kalış süresi daha kısalacaktır
Hamileliğiniz daha rahat geçecektir.
Hamileliğiniz daha sağlıklı geçecektir.
Bebeğinizin karnınızda ya da doğumdan sonra ölme riski azalacaktır
Doğum sonrası bebeğinizde astım ve alerji gibi hastalıkların görülme riski azalacaktır.
Sütünüz daha sağlıklı olacaktır
Hastalık riskiniz azalacağından çocuğunuzun büyümesini daha keyifli izleyebileceksiniz
Sigaraya vereceğiniz parayı bebeğiniz için harcayabileceksiniz

Back
X