Sigaram konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

sana kesinlikle katılıyorum canım. Hem sigara öyle bırak denilince bırakılacak birşey değil. Babam ilaçlarda kullandı akupunkturda yaptırdı sakız bant ne ararsanız ama bırakamıyor. İnsanın içindede olması lazım içinde olmadıktan sonra ne yapsanız boş. Kayınpederim kalp krizi geçirirken son sigarasını yakıpta hastaneye gitti :). Bende sigara içmeyi seviyorum sağlık problemim olmadıkça bırakmayı düşünmüyorum.

ben de seviyorum bugüne kadar ciddi olarak hiç denemedim bırakmayı... Bildiğim kadarıyla uyuşturucuyu bırakmak gibi zormuş sigaradan kurtulmak... Ama hamile olsam bırakırdım sanıyorum gerekirse 1 hafta ilaç alır uyuyarak yine bırakmaya çalışırdım ... Bir uzmandan destek alarak bırakmak lazım...

Çocuğundan eşinden önemli mi?Bırakmaya çalış bence
Benim eşim de bırakmıyo.Bırakmadığı sürece ona çocuk yok.Böyle söylüyorum hep.

Eşine hak veriyorum şu durumda.
ben de eşine hak veriyorum ama miniikkelebek sana hak veremedim hamile bir bayan olarak.Ben de senin gibi düşünürdüm ama bebişim göbişime oturunca keşke daha önce yapsaymışım,eşime inat beklemeseymişim dedim.2 yıllık evliyiz ve müthiş bir aşkla evlendik,eşim hep içtiğini inkar etti(elinde gördüğüm anda bile) ama beni hiç inandıramadı.Şu an yine içmiyorum diyor ama eminim yine içiyor. bence onun için bebeğini erteleme.
slmlar 1 yillik evliyim 20 yasindayim 1,5 aylik oglum var mama ile besliyorum sütüm yok cunku
benm derdim sigaram 15 yasimdan beri iciyorum yurtdisindayim ailemden cooook uzaktayim
evlendigimizde esim ictigimi biliyordu balayinda surekli alir getirirdi paket
neyse sonra hamile kaldim dogum yaptim falan filan
bebegime sut te vermiyorum icmemde bi sakinca yok yani
ama esim kiyametleri kopariyor o kadar abartiyorki bosanma meselesi bile olur bu is
yok agzina aldigini duymiyim yok bilmem ne......
ama yapamiyorum birakamiyorum ..
esimi nasil ikna ederim izin vermesi icin yoksa surekli yalan söylemek zorunda kalicam icmedim
diye
:26:

şu yazdıklarını okurken eşimi dinlemiş gibi oldum,ben ısrar ettikçe yalan yoluna gidiyor.Sen de eşinin bakış açısından bak bakalım:
Kabullenmek istiyorum bırakamadığını ama o bırakmadıkça sinirleniyorum,o kokudan ve benim istediğim bir şeyi yapmamasından nefret ediyorum. En azından bırakmaya çalışsın,onun isteyip benim yapmadığım bir şey yok,neden o da yapmaya çalışmaktansa,her söz verip yemin ettikten sonra tekrar başlıyor ki? Bunun için çaba göstermesi bile beni mutlu ederdi.O kokuyu hayatımda istemiyorum ve onu tam öpecekken burnuma o kokunun gelmesi beni ondan soğutuyor.Ne kadar yıkanıp temizlense de gitmiyor o koku.Sigara içmeyen eşlere de imreniyorum.
Eminim eşin de böyle düşünüyordur.Böyle düşündüğünü bile bile bırakmayı denemiyorsan,pes diyorum.

bana birak demeyin esimi nasil ikna edebilcegim konusunda fikir sahibi olanlar yorum yazip bana yardim edebilirmi =+

bana birak demeyin esimi nasil ikna edebilcegim konusunda fikir sahibi olanlar yorum yazip bana yardim edebilirmi =+

arkadasim insanlar senin iyiligin icin soyluyorlar ellerinden gelen bu yani burdakiler senin esinin yapisini nerden bilsin...nerden bilecekler senin nasil ikna edecegini esini en iyi sen taniyorsun o halde nasil ikna edeceginide sen bilirsin biz bilemeyiz...:nazar:en azindan benim fikrim boyle...

allah aşkına söyle bilmeden etmeden cahilce konusmalar yapıp, komik duruma düşürmeyin kendinizi...

o zaman bu cahillik benim değil hamileliğim boyunca günde 5 sigara içmeme izin veren hatta sezeryana girmeden hemen önce de içmeme ses çıkaramayan -tiryakiğim nedeniyle -kayseri üniversitesi hastanesi profesörünün cahilliği benim cahilliğim olsa olsa alanında uzman olmuş birine inanmış olmaktır ama sizinki nerden geliyor işte onu anlayamadım

konunun başlığından eşinize sigarayı bıraktırmaya çalıştığınızı düşünmüştüm. öyle gibi durmuyormu ama? inşallah ileride sigara yüzünden hastalandım diye başlık açmazsınız...ben de eşim sigara içiyor diye dertliyim....

ben de eşine hak veriyorum ama miniikkelebek sana hak veremedim hamile bir bayan olarak.Ben de senin gibi düşünürdüm ama bebişim göbişime oturunca keşke daha önce yapsaymışım,eşime inat beklemeseymişim dedim.2 yıllık evliyiz ve müthiş bir aşkla evlendik,eşim hep içtiğini inkar etti(elinde gördüğüm anda bile) ama beni hiç inandıramadı.Şu an yine içmiyorum diyor ama eminim yine içiyor. bence onun için bebeğini erteleme.

şu yazdıklarını okurken eşimi dinlemiş gibi oldum,ben ısrar ettikçe yalan yoluna gidiyor.Sen de eşinin bakış açısından bak bakalım:
Kabullenmek istiyorum bırakamadığını ama o bırakmadıkça sinirleniyorum,o kokudan ve benim istediğim bir şeyi yapmamasından nefret ediyorum. En azından bırakmaya çalışsın,onun isteyip benim yapmadığım bir şey yok,neden o da yapmaya çalışmaktansa,her söz verip yemin ettikten sonra tekrar başlıyor ki? Bunun için çaba göstermesi bile beni mutlu ederdi.O kokuyu hayatımda istemiyorum ve onu tam öpecekken burnuma o kokunun gelmesi beni ondan soğutuyor.Ne kadar yıkanıp temizlense de gitmiyor o koku.Sigara içmeyen eşlere de imreniyorum.
Eminim eşin de böyle düşünüyordur.Böyle düşündüğünü bile bile bırakmayı denemiyorsan,pes diyorum.

Evlenmeden önce içiyormuydu eşiniz neden insanlara istemedikleri şeyler için devamlı baskı yapıyorsunuz. Hem madem kokusu çok rahatsız ediyor sizi eşinize söyleyin captain black içsin mis gibi çikolata kokar :)

Back
X