• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigaram konusunda eşimi nasıl ikna edebilirim?

sigaradan da sigrayı savunanlardan da sigara içmek için bin türlü bahane uyduranlardan da üstü başı leş gibi küllük kokanlardan da nefret ediyorum.sigara içenler nasıl ki saygı bekliyor,bu da benim görüşüm saygı duyun...:47:

lavaboya gittim geldim sigara içen bir arkadaş kapıda dibimden geçti kokusundan hiç haz etmedim;
eşim de içerdi ama hiç kokmazdı ne hikmetse; ya da bana onun kokusu her türlü mis geliyordu :)
neyse sadede geleyim
çok samimi söylüyorum eşimin bebeğimiz varken evin içinde sigara içmesi mümkün değil;
dışarda içiyorsa da kendini yıkamadan dişlerini fırçalamadan çocuğuma yaklaşması mümkün değil; büyük konuşmayayım ama Rabbimden bize emanet ve bize muthaç olan bi cana en hassas döneminde ve ileriki yaşlarda yaşan standardını etkileyecek konularda özen gösteremiyorsa otelde ya da ailesiyle kalsın isterim muhtemelen...

yani bu bi seçimdir. tiksinmek doaldır tabi ki sigara kokusundan. tabii ki yıkasın cocuga pis kokmasın, sen de rahatsızsan tabii ki içmesin. ama bunu boşanmaya getirmek baştan bile bile içildiğini çok yanlış. zaten kimse gidin; el kadar cocugu bırakın; sigara içmeyen insanların yanında pöfür pöfür sigara için demiyor. dumanınız elbette onlara zararlı, pasif içici oluorlar. ama gidersin balkonunda bilmem nerde içersin, hatta kokusunu almasın die; ki pis bi koku hakikaten; yıkarsın elini vs tamamdır. burada önemli olan içen ne hissediyor? ne kadar kaliteli yaşam dedikleri şeyi istiyor. çünkü bunun zararı insanın kendi vücuduna. kimseye değil.

Günde 1buçuk-2 paket sigara içen biri olarak şunu söyleyebilirim ki; bana sigarayı bıraktırabilecek tek şey bi bebeğimin olmasıdır..bu benim düşüncem konu sahibi tabi ki tercih senin, birşey diyemem, ama bırakabilmeni temenni ederim..
(ama hakikaten savunulacak bi tarafı da yok yahu)

sigaradan da sigrayı savunanlardan da sigara içmek için bin türlü bahane uyduranlardan da üstü başı leş gibi küllük kokanlardan da nefret ediyorum.sigara içenler nasıl ki saygı bekliyor,bu da benim görüşüm saygı duyun...:47:

bende sigara içmeyenlerden sigarama laf edenlerden nefret ediyorum bu da benim görüşüm saygı duyun....

Kendini avutacak başka uğraşlar bul ,tabi bu beyinle alakalı ,gurbette olman sigara içmendeki haklılığı göstermiyor ,ne kötü günler yaşadım kendini sağlıklı biçimde avutmakta bir beceri ama sen en zararlısını seçmişsin , sanırım çokta pis kokuyorsundur ben senin eşin olsam cinsel ilişkiye dahi girmem ,tiksinirim!

bu kadar acımasız ve aşagılayıcı olmayalım lütfen, hepimiz bi fikir veriyor bi yorum yapıoruz sıgaranın olumsuz etkileri icin, olurya belki ikna edici olabiliriz diye ama "pis kokuyorsun kocan tiksinir" gibi haddini aşan cümlelerle degil, konu sahibini rencide etmek icin yorum yapmıyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz naçinaze fikirlerimizle

Bu nedir böyle ya?

yok sigara içenlerden nefret ediyorum,yok küllük gibi kokuyorsunuz,

yok tiksinirim,iğrençsiniz bilmem ne!..

Yahu sigara içmeyenler içenler hakkında ne düşünüyor diye soran oldu mu size!

Hepinizin tarzına hayran kaldım.

Tamam tamam siz içmeyin sözde miss gibi kokun,bırakın içenler sizin deyiminizle kötü koksunlar.

Klavyeler serbest yazın kim tutar sizi...

Ama arkadaş toplantılarında içtiğiniz 1 tanecik sigarayıda kimseye söylemeyin olur mu içinizde kalsın.

Mazallah asarlar keserler sizi...

ilk bastada söyledim gene söylüyorum sigara içmeyen içene tü kaka yapamaz ..
öyle bir hakkı yok..
saygı duyun dedim nefret ediyoruz yazıldı..(sigaradan dense gene kabuldüm ama direk içenden dendi)
sigarayı sevmeyebilirsiniz ama içenden nefret etme hakkınız yokki..

ben de içmiorum, sigara kötü de kokuor. ama benim özgürlüğümün bittiği yerde içenin ki başlıor. bi yere gittiğimde dışarıda oturuorsam; ki bunlar genelde sigara içilen bölümler oluor; orda içene saygı duymak durumundaım. orası onun alanı. ağzımı yüzümü büküp; "öühkkk" etmeye hakkım yok. adam içeri girip, kafama dikilip içmiyor ya. birinin özgürlüğünün başladığı yerde, diğerininki biter. bu insanın seçimidir. nası dövme yaptırana vs tepki gösterip, "tü kaka!" diyemezsek, sigara içene de deme hakkımız yok. herkesin kendi vücudu...

Konu sahibesi arkadaşım bu yazılanlar böyle uzar gider. Bende günde bir paket içiyorum.Bırakayım diye düşünmüşümdür (çünkü ailemdeki kanser hikayeleri nedeni ile yakından tanışırız sigarayla) ama hiç gerçekten istemedim. Gerçekten istense bırakılır diye düşünüyorum.

Sigaraya karşı olan arkadaşların görüşlerine saygı çerçevesinde sonuna kadar katılıyorum,sağlıkla ilgili hususlarda haklılar. Kardeşimde yeni doğum yaptı, tiryakidir oda, doktor madem bırakamıyorsun en son emzirmeden bir saat önce iç,bebeği öyle emzir dedi,böyle bir çözüm buldular. Gerçekten böyle emzirmk zararsız mıdır yoksa doktorların çaresizlik karşısında ürettiği bir çözümmüdür bilemiyorum.

Eşine gelince, evlenirken sigara içtiğini biliyor,hatta alıp kendi getiriyor.Sonra yok duyarsam asarım keserim boşanmaya kadar gider falan.Konuya burdan bakınca şahsım adına görüş belirtiyorum altını çizerim,buna döneklik derler.Bildiği şeyden dönen adam yarın başka şeylerden de döner.Konuya sadece sigara açısından bakmam ben.Bu gün buna razı olursun yarın makyaj malzemeni saç spreyni kanserojen bulur.Ya da daha ciddi konularda karşı karşıya gelirsiniz.Balkonda içip, olabildiğince çocuğunu korumaya gayret ediyorsan bence mesele yok.Dedim ya ben kendimce fikir belirttim bu konu sadece sigara ile ilgili değil, saygı ile ilgili ve bu davranışın altında başka anlamlar ararım ben.

kızlar farkındaysanız konu sahibi yok, yardım alıp fikir edinecegine yargılanıp aşagılanınca kaçtı tabi, haklı dıyecek bisey yok

arkadaslar lutfen ya ewde sigara icilirmi ya balkonda iciyoruym taBIKI
iceri gelince elimi yuzumu yikkiyorum cocuga nefesimi ufledigimi mi saniyorsunuz

peki üzerinizide cikartiyormusunuz ?? agiz burun yikamayla uzaklasacak birsey mi bu
esim sigara icip ellerini yikar agzinada bi sak sak sakiz alir ama gelinde bana sorun bu kadar igrenc bir koku olamaz yaa
gunahtir hanimefendi bebeginize yazik ya sizin giysilerinizden soludugu zehiree

konu sahibesi keske birakabilsen sigara icmeyi senin,esin ve onemlisi yavrunun gelecegi icin daha hayirlisi olurdu,neyse herkesin keyfi kendine ama bir anne olarak ilk once kendi zevkinizi degilde bebeginizi dusunmenizi isterdim.

ben ve esim sigara kullanmayiz evimize gelen hic bir arkadasimizda kullanmaz.ama esimin bazi arkadaslari var onlarin yanina gittiginde elbisesinden tutun sacina hatta dudaklarina kadar sigara dumani siner uzerine.derim bazen sendemi ictin diye bilirim icmez. eve gelir gelmez banyo yapar kiyafetlerini kendi makineye koyar ve aninda yikanir cunku sigara dumanina tahammulum yok midemi bulandiriyor.diyecegim o ki kokusu yeter yani bebeginiz malesefki sizin balkonda,disarida ictiginiz her sigaranin dumanini bebeginiz icine soluyor.

birde sigara icenler saygi gosterin bize diyorlar.ben ingilterede yasiyorum burada toplu ortamlarda otobuslerde hatta otobus duraklarinda icmek yasaktir ve cezasi agirdir.gecenlerde hastaneye gidecegiz esimle otobus duraginda bekliyoruz bende hamileyim belli oluyor yani hamile oldugum karnimdan.oturuyorum durakta yanima bir bayan geldi sigarasini icmeye basladi,hamile oldugumu gordu sonucta eeeeeee nerede saygi peki esim ve ben hanimi uyardik zaten durakta sigara icmek yasaktir tabelasi asili onuda elimizle gosterdik kadina,kadinin umru bile duymadi.oylemi dedik iyi hemen oradaki sikayet hattini aradik aradan 3 dakika gecmeden geregi yapildi kadina.

diyecegim su ki sigara icenler sadece kendi zevkini dusunuyorlar etrafta rahatsiz olacak kisi yada kisiler varmi dusunmuyorlar.onlarin icme ozgurlukleri basladigi an bizim ozgurlugumuz kisitlaniyor.

Yorumlar hala konu dışı !!!
Sigara içenler ve içmeyenler kendilerini savunuyor,tartışıyor ve hatta biri diğerinden nefret ediyor!!!
Birazdan daha açık ve net hakaretler,aşağlamalar ve eleştirirken yargılamaya dönüşen yorumları göreceğiz.
Buna ikinci uyarımla birlikte bir son verelim ve arkadaşımıza yol gösterelim.
Benim konuyla ilgili yorumumla başlayalım:

Arkadaşım, önce merak ettim eşin sigara kullanıyormu?Kullanıyorsa en azından birlikte bırakmayı teklif edebilirsin.Yok kullanmıyorsa sana zaman vermesini söyle ama böyle baskı yaparsan bırakacak olsamda bırakamam de..destek beklediğini söyle,bir adım atmış olursun ve belki sende ilerde bırakmayı düşünürsün. Yasaklar insanı kışkırtır,eşin sana bu şekilde davrandıkça sen sigarayı bırakacak olsanda bırakamazsın.

konu nerdeeen nereye geldi yaa ben ne sordum millet ne demis...
bana sigarayi biraktirin demedim ki
nasil ikna olur dedim zararli oldugunu bende biliyorum cocuk degilim univ. ögrencisiyim yurtdisinda
zararli evet biliyorum evet sigara kaka ama iciyorum yani tiryakilik diye bisey var....
ha deyine olmuyor ve bana zevk veriyor ....bana esime neler diyebilirim onlari anlatin zararlarini degill...
llutfen kisme yanlis anlamsin

balkonda içilen sigara bile çocuğunuzda astım riskini çok çok fazla arttırıyor.

kusura bakmayın ama çok bencilsiniz, bu kadar küçük çocuğu olan bir anneden eşini şikayet etmek yerine bırakmaya çalışmasını dilerdim.

eşinizi de çok takdir ettim, adam haklı, ben de sevgilime sigarayı bıraktırdım.

umarım hamileyken de içmemişsinizdir yoksa çocuğunuzun zeka seviyesi oldukça etkilenmiş demektir!

arkadaşım bende sigara kullanan biri olaraktan sana bırak diyemem çünkü biliyorum insan bırak demeklee dahada fazla içiyor.istesede yapamıyorr.ancak hem bedenen hemde manevi olarak istiyceksin anca ozaman.kaldıki bu süre zarfında aşırı bir stres oluyorr.bende hiç düşünmedim seviyorum sigara içmeyi.bazı arkadaşlar akıl vermişler haklısınızz bizlerde onaylamıyoruzki kötü bişey 7 aylık bir kuzenim var aşığım resmen ona onlara gittimmi 1 saat kadar severim sonra sigaramı içerim dahada yanına yaklaşmam karşıdan laf atarım.1 gün banyo etmesem kendim rahatsız olurum parfümlere verdiğim paralar apayrı bir konu.allah nasip ederde ilerde bi çocuğum olursa anca ozaman düşünürüm bırakmayı.

belki kızacaksınız bana ama sigara içen biri içmeyenlee neden evlenir hiç anlamam:SSS yaa ikiside içicek yada içmiycek yaa!!!çünkü bu içmeyen tarafa cidden bi işkence gibi kötü koku çiftleri cinsellikten uzaklaştığı gibi zamanlada sevgiyide yok ediyor.oruçluyken siara içildimi yanımda çıldırıyorum midemi bulandırıyor ozaman içmeyenleri anlıyorum.herkes kendi dengini bulmalı yaa.sigara içmeyen erkek arkadaşım vardı yapamadık o bana içme diye baskı yapardı kötü kokuyor midem bulanıyor diye.bende hem rahatsız oluyordum hemde onu zehirlemek istemiyordum sonunda ayrıldık.neyse uzattım gitti kusura bakmayın seçimlerini yapanlar yapmış ama yapmayanlar bunu göz önünde bulundursunn hanımlar ona göre aşık olduğunuz adam evlendikten sonra ayaklı baca gibi yanınızda durduğunuzda bi bakmışsın adamla yatmayı bırakk öpmek bile gelmez içinizden aynı şey bizler içinde geçerlii.

konu sahibi arkadaşa gelince bırakamassın ama azaltabilirsin canım ilk olarak bi kutu sakız al.akşamları eşin gelince hiç içmemeye gayret et.akşama kadar 4-5 tane iç sonra duşunu al.zaten çocukta varmış onla ilgilenmekten bırak sigara içmeyi tuvalete zor gider insan.azalta azaltaa devam edebilirsinn içmeyee çünkü ne kadar çok içersen okadar alışıyorsun fazlalaştırıyorsun.eşinlede konuş birden bırakamıyorum bırakmakta istemiyorum ama azaltıcam de.ondanda anlayışlı olmasını iste.zamanla günde 3 taneye düştünmü onunda çok bi zararı olmaz sabah öğle akşam:DDD

Nasıl bir zihniyet,sadece sigara içip kendi bedenine zarar veriyor diye bir başkasını bu denli aşağılar anlayamadım.
Arkadaşlar bu bir tercih!İçersiniz ya da içmezsiniz.
Ama sadece sigara içmeyen biri olarak insanların cinsel hayatlarına varan aşağılamaları yapmaya nasıl kendinizde hak görüyorsunuz?
X kişisi sigara içmez ama yağlı saçları ,yemek ve ter karışımı kokusuyla çok daha itici olabilirken,
ben her içtiğim sigaradan sonra naneli sakız,ağız gargarası gibi çözümlerle;içtiğim sigaradan eşimin tiksinmesini önlerim o ayrı.
Yani konu buralara kadar geldiği için veriyorum bu örnekleri.
Bir kere şunu anlayalım sigara malesef kolay bırakılabilen bir alışkanlık değil!!!
Keşke olsa,keşke tiryaki bunu başarabilecek gücü bulabilse kendisinde.
Asla savunulacak bir yanı,herhangi bir yararı da yok.
Ama artık bunu bilmeyen yok.Her sigara tiryakisi inanın siz içmeyenlerden çok daha farkında,yol açtığı zararların.
Ama hiç kimse bir başkasını sigara bağımlılığından ötürü aşağılayamaz!!!
Evine misafir olurum içirmezsin anlarım,kaldı ki gerçekten dostunsam evinin içinde iç desende içmem balkonunu kullanırım.
Ama hiç tanımadığım biri olarak kendi hayatımda,kendi düzenimde içtiğim sigarayada karıştırmam.
Gerçekten iyi niyetliysen''sigaranın zararlarını düşün,bırakmaya çalış,yardım al,kendine bunu yapma''gibi makul konuşursun.
Ama''eşin olsam birlikte olmam,iğrenç,sen şimdi küllük gibi kokuyorsundur''tarzında sırf konuşmak için saçmalarsan da
alacağın cevaplara hazır olman lazım.İnan sana bir şeyleri öğreticeğini bilsem aynı senin üslubunla konuşur anlatırdım derdimi.
Ama derdin''sağlıklı yaşam,temiz hava sahası ve yeşilayı savunmak''olmadığı için hiç gereksiz tartışmalara girip gerilmeyelim.

Aslinda esiniz daaha guzel bir sekilde yaklassa belkide birakirsiniz...tiryaki olan bir insan icin pat birakmak tabiki kolay olmaz

Bende kullaniyor Dum taki hamileligimi ogrenene kadar, hamileligimi ogrendigim an bitti sigara benim icin... hamileykendemi ictiniz yani?:20:

Nasıl bir zihniyet,sadece sigara içip kendi bedenine zarar veriyor diye bir başkasını bu denli aşağılar anlayamadım.
Arkadaşlar bu bir tercih!İçersiniz ya da içmezsiniz.
Ama sadece sigara içmeyen biri olarak insanların cinsel hayatlarına varan aşağılamaları yapmaya nasıl kendinizde hak görüyorsunuz?
X kişisi sigara içmez ama yağlı saçları ,yemek ve ter karışımı kokusuyla çok daha itici olabilirken,
ben her içtiğim sigaradan sonra naneli sakız,ağız gargarası gibi çözümlerle;içtiğim sigaradan eşimin tiksinmesini önlerim o ayrı.
Yani konu buralara kadar geldiği için veriyorum bu örnekleri.
Bir kere şunu anlayalım sigara malesef kolay bırakılabilen bir alışkanlık değil!!!
Keşke olsa,keşke tiryaki bunu başarabilecek gücü bulabilse kendisinde.
Asla savunulacak bir yanı,herhangi bir yararı da yok.
Ama artık bunu bilmeyen yok.Her sigara tiryakisi inanın siz içmeyenlerden çok daha farkında,yol açtığı zararların.
Ama hiç kimse bir başkasını sigara bağımlılığından ötürü aşağılayamaz!!!
Evine misafir olurum içirmezsin anlarım,kaldı ki gerçekten dostunsam evinin içinde iç desende içmem balkonunu kullanırım.
Ama hiç tanımadığım biri olarak kendi hayatımda,kendi düzenimde içtiğim sigarayada karıştırmam.
Gerçekten iyi niyetliysen''sigaranın zararlarını düşün,bırakmaya çalış,yardım al,kendine bunu yapma''gibi makul konuşursun.
Ama''eşin olsam birlikte olmam,iğrenç,sen şimdi küllük gibi kokuyorsundur''tarzında sırf konuşmak için saçmalarsan da
alacağın cevaplara hazır olman lazım.İnan sana bir şeyleri öğreticeğini bilsem aynı senin üslubunla konuşur anlatırdım derdimi.
Ama derdin''sağlıklı yaşam,temiz hava sahası ve yeşilayı savunmak''olmadığı için hiç gereksiz tartışmalara girip gerilmeyelim.

bu yorumun altina bisey yazamicam arkadasim sagolsun butun demek istediklerimi dile getirdi tesekkur ederim

10 sayfalık yazı yazmışız arkadaşın işine yarayacak birşey yazmamışız. Eşini al karşına içmeni istememesinin nedenini sor. Seni zorlamaması gerektiğini zorladıkça sigaraya iyice bağlandığını. Kişisel haklarına saygı duymasını uygun bir dille anlatabilirsin. Nasıl ki sen ona sigara içmesi için baskı yapmıyorsan onunda sana içmemen için baskı yapmaması gerekir. Çok sakin yumuşak bir sesle anlatmayı denesen canım sakin sakin oturup dinleyen biri mi eşin? Eğer değilse hiç anlatmana değmez gizli gizli otur iç yapılacak birşey yok malesef.

Back
X