Sigarasiz bir hayat olsa keske

Bende bırakmak istiyorum fakat tam olarak bırakamıyorum
Bir dönem 2,3 ay içmeden duruyorum fakat sonrası yine tek tük içiyorum
Kendime sınırlama getirdim diyebilirim
3 haftadır işyerinde hiç içmiyorum
Eve gittiğimde muhakkak 2,3 tane içiyorum
Bendeki olan şeyi çözemedim ben
Tiryaki değilim çünkü gün boyu içmeden durabiliyorum
Fakat lanet olası şu sigaradan tam anlamıyla kurtalamıyorum
Bazen çok tiksiniyorum bazense canım inanılmaz istiyor
Tamamen bırakmak istiyorum. Ama yapamıyorum.

5 paket aldim daha bu sabah büfeden, onlar bitsinde ciddi ciddi düsünmek istiyorum.. istek gelmeye basladi yorumlari okudukça..
çok özlicegimi biliyorum ama hele bu kahveyle içmesi baska oluyor pis seyin :19:

günde 2 paket gerçekten çok zor olur annenin birakmasi için :50:
birakmak istesem hayatta gidip o ilaçlara para vermem onlarda nikotin salgiliyor vücuda, ne anladimki zehirden kurtulcaksam bu 0 nikotinle olmali..
içimde istek olsun yeter, iradeyle olmayacak bisey degil, insallah yakin zamanda gelir o istek, birakmis olmak istiyorum artik..

Bence de istek ve güclü bir irade..

Bende senin gibiyim desem?
Bazen gün boyu icmedigim olur, günde 2 veya 3 tane ictigim olur icmedikce de canım istemez hatta normal ictigim zamanlarda bile ben gizli iciyorum babamın sigararasının o kokusu benim midemi bulandırır. Nasıl icicilik bu onuda anlamıs degilim, Ama bazen biri bitmeden digerini yakıyorum, özelliklede icen arkadasların yanında.

sadeceyle kahveyle mi
ya çayla
ya kolayla
ya meyveli sodayla
en ilginci arkadaşımla cips yiyip bi yandan sigara içerdik o da çok ii :37:

Offf inanmiyorum cipsle sigara mi :52:
ikiside bagimlilik yaratan seyler :1:

ortalama 10 gun sonra yapacaksın bunların sonu gelmez biliyosun dimi yapacaksan sımdı yap bence erteleme

biliyorum canim ya, aldigim paketlere yazik ama napim, onlar orda durursa valla düsünmeden yapamam. içeyim cigerlerimde dursun, ama bidahakine ciddi ciddi almamaya caliscam.

dondurmayla denedın mı:D
:53:

Valla bilmiyorum canım, hala hangi akıla hizmet ederek böyle birsey yaptım bilmiyorum.. Benim bazı arkadaslarım ya bir kere ic, ya ortama uy! neler demediler, duymadım bile onları ve zararlı alıskanlıkların asla ve asla bahanesi olamaz bende kendime bahane yaratmadım zaten, ama insan psikolojik olarak cöktügünde ne yaptıgını bilmiyor sanırım, cünkü ben neden yaptıgımı bilmiyorum yaa iste dertliyim, söyleyim, böyleyim degil bahanem, ama neden yaptım? cevap yok..

Düsününce kendi kendimi zehirledigim icin acayip kötü oluyorum, bide alısmıs kudurmustan beterdir diye bir laf vardır ya hani, benimki de o hesap oldu resmen, cevrede cok önemli, secmece sanki herkes mi sigara kullanır yahu, amcamın oglu bırakmıstı 7 aydır icmiyordu bugün almıs yaktı bir sigara sok oldum..
:53:

Sevgilimin abisi 7 yıl önce bırakmıs esiyle birlikte esi o dönemde hamileymis, adam o zamandır hala icmiyormus bazen sey diyormus, yanında biri ictigi zaman '' canım acayip istiyor '' yani bir kere icmeye gör, meylli kalıyorsun, ama yengesi sürdürememis, dogurduktan sonra baslamıs yine, halen de icmekte, zaten benimkinin ailesinde erkekler kullanmaz ama bayanların hepsi kullanıyor..
Acini anlamasamda tahmin edebiliyorum canim, tahminim seninde dedigin gibi psikolojik cöküntüye ugradiginda etrafinda içenleri gördükçe sorunlara çare getiriyor gibi geldi belki sana.. Belki acini dindirir diye düsündün kim bilir. O anki düsünceni anlamak zor :50:
Valla dedigin gibi isin kötüsü birakmis ve yillardir içmeyenler bile zor dayaniyoruz diyorlar, yani bir kere tadini aldin mi ömrün boyunca o istegi söküp atmak imkansiz..
çok güçlü irade ister bunu basarmak. bende yok :50:

evet canımm utanmasam yemeklede deneyecktim :53: :27:
:53: süpersin :52: cips, yemek :D ben o kadar profesyonellesemedim sanirim birinden biri :1:

Ne tiryakisi olmak ne de tamamen vazgeçebilmek, arada kalmakta zor olsa gerek :44:

Bence de istek ve güclü bir irade..

KESINLIKLE :15:

Uzun süredir sigara içmiyordum canımı nasıl istettiniz yaaa :27::27:

Biraktin mi yoksa gün içerisinde içmeyeli mi uzun oldu?

Bende senin gibiyim desem?
Bazen gün boyu icmedigim olur, günde 2 veya 3 tane ictigim olur icmedikce de canım istemez hatta normal ictigim zamanlarda bile ben gizli iciyorum babamın sigararasının o kokusu benim midemi bulandırır. Nasıl icicilik bu onuda anlamıs degilim, Ama bazen biri bitmeden digerini yakıyorum, özelliklede icen arkadasların yanında.

aynen ya, içen arkadaslarin yaninda bende öyleyim, daha biri bitmeden bitsede yenisini yaksam diye düsünürüm :27:
bazi sigaralarin kokusu hakikaten çekilmez, agir oluyor. gizli içiyosan senin içmedigin ana denk geliyor ve koku tiksindiriyor insani çok fena bisey..

düşündümde sigarayı bırakmak isteyen birine onunla denedınmı bununla denedınmı dıyerek yanlıs örnek oluyoruz susalım artık :D

Henüz birakmak isteyen demeyelimde, birakmayi istemeyi isteyen diyelim :1:
Yok o degilde konustukca içesim geldi :D
Tiksinmek isterken daha da baglanmayim :1:

Acini anlamasamda tahmin edebiliyorum canim, tahminim seninde dedigin gibi psikolojik cöküntüye ugradiginda etrafinda içenleri gördükçe sorunlara çare getiriyor gibi geldi belki sana.. Belki acini dindirir diye düsündün kim bilir. O anki düsünceni anlamak zor :50:
Valla dedigin gibi isin kötüsü birakmis ve yillardir içmeyenler bile zor dayaniyoruz diyorlar, yani bir kere tadini aldin mi ömrün boyunca o istegi söküp atmak imkansiz..
çok güçlü irade ister bunu basarmak. bende yok :50:

Öyle bile gelmedi canım, hatta annem ikinci ameliyatına alınırken benim arkadasım sigara iciyordu tabii ben ruh, salya sümük ne olacak ne bitecek durmadan agılıyorum erkek arkadasım aldı bi tane bana da uzattı yok dedim icmem, ne olduysa zaten annem vefat ettikten sonra oldu, kendimde degildim sanki, düsünemiyorum baktım arkadasım iciyor onlardaydım zaten aldım paketten bir tane, öyle arkası geldi. Alısmıs kudurmustan beterdir diyorum ya, bir kere ictin mi, bıraksan bile ömrün boyunca meyilin olacak illa, o güclü irade cok önemli, iradene yenik düsmeyeceksin. Bende kendimde suan bu iradeyi göremiyorum..

sigaraya bağımlı olmayı çok denedim, bir kaç kere 3-4 hafta boyunca içtim sonra bıraktım bi iki gün başım ağrıdı geçti. sırf bağımlı olmak istiyorum ki bırakmayı enemek için. şimdi hamileyim ileride yine deneyeceğim. merak ediyorum nasıl bi his bağımlılık :1:

Biraktin mi yoksa gün içerisinde içmeyeli mi uzun oldu?

aynen ya, içen arkadaslarin yaninda bende öyleyim, daha biri bitmeden bitsede yenisini yaksam diye düsünürüm :27:
bazi sigaralarin kokusu hakikaten çekilmez, agir oluyor. gizli içiyosan senin içmedigin ana denk geliyor ve koku tiksindiriyor insani çok fena bisey..

Simdi bıraktım diyelim, hic icmeyenlerin yanında kolay ama ya icenler? En yakın iki arkadasım iciyor sanırım tutamam kendimi bir kere almısım ya elime, güvenemiyorum iste kendime bu konuda. Sevgilimin ailesiyle tanıstım ben yengeleri, ablası, teyzeleri, halaları tanımadıgım diger sülaleden olanlar bir cogu iciyor, insanın canı o an istemese bile onları görünce beyin zorlayacak insanı, cünkü ben mesela yakıyorum iciyorum ya, arkadasım benimle yakmıyor bazen, tam ben bitiriyorum dur bende bir tane yakayım diyor, sayıyorum icimden biri ictigi zaman illa bende icicem ya da o kisi benimle birlikte icicek..

Simdi yazdıklarıma baskası yazmıs gözüyle baktım da, psikopat gibi geldim kendi gözüme.. :26:

2 buçuk aydır falan hiç ağzıma koymadım ama öncesinde de sigarayı zevk için içenlerdendim tiryaki değildim.. Ama şimdi arkadaşları okuyunca kahve kola falan bi olaydı da içeydim dedim :ssz: :27:

ayipsin uzatayim burdan bi tane :ssz:
ama dikkat et canim, basta aynen böyle zevk için basliyor, bi bakiyosun alismissin artik onsuz olmuyor :50:

Öyle bile gelmedi canım, hatta annem ikinci ameliyatına alınırken benim arkadasım sigara iciyordu tabii ben ruh, salya sümük ne olacak ne bitecek durmadan agılıyorum erkek arkadasım aldı bi tane bana da uzattı yok dedim icmem, ne olduysa zaten annem vefat ettikten sonra oldu, kendimde degildim sanki, düsünemiyorum baktım arkadasım iciyor onlardaydım zaten aldım paketten bir tane, öyle arkası geldi. Alısmıs kudurmustan beterdir diyorum ya, bir kere ictin mi, bıraksan bile ömrün boyunca meyilin olacak illa, o güclü irade cok önemli, iradene yenik düsmeyeceksin. Bende kendimde suan bu iradeyi göremiyorum..

çok haklisin canim, yapisip kalcak bize bu istek ömür boyunca maalesef..
bende göremiyorum ama zorlamam lazim, yazik diyorum verdigim paralara.. bilincinde olupta bile bile almak daha çok koyuyor :52:

off ya aynı dert bende de var
12 yıldır tiryakiyim ,o kahve ve çay ikilisi varya hep onlar beni baştan çıkartıyor :)

hamileyken azıma sürmedim ,içenin yanında bile durmadım ,emzirirken keza aynı ama ne zaman emzirmeyi kestim işte o zaman miladım oldu :)
bekle beni dedim slim cigarettes geliyorum :)

ama bırakmak istiyorum ,seviyorum da ,2 günde bi paket benimde
kalbim ağrıyor gibi geliyor ,eşime sırtımı ovduruyorum hee diyorum sırtım tutulmuş ondanmış ağrı ,sigaradan değil
bahane hazır ..
ama artık ciddi ciddi istiyorum
hayattan zevk alamam gibi geliyor ama çare yok mecbur bırakmam lazım
çocuklarımın geleceğini görmek torunlarımı sevmek istiyorum ..:118::118:

sigaraya bağımlı olmayı çok denedim, bir kaç kere 3-4 hafta boyunca içtim sonra bıraktım bi iki gün başım ağrıdı geçti. sırf bağımlı olmak istiyorum ki bırakmayı enemek için. şimdi hamileyim ileride yine deneyeceğim. merak ediyorum nasıl bi his bağımlılık :1:

hayir canim sakin baslama bagimli olmakla bisey kazanilmiyor, ama sen icmemis olmakla cok sey kazanicaksin inan bana, en önemlisi bebisini düsün, ilerde istemez eminim seni hasta görmeyi...

Aklımda yoktu ama konuyu görünce canım istedi bende yaktım.:27:
Pardon, çok fenayim dimi :ssz:
Ama bende gittim bi tane içtim geldim bi ara :ssz:
afiyet olsun :1:

Simdi bıraktım diyelim, hic icmeyenlerin yanında kolay ama ya icenler? En yakın iki arkadasım iciyor sanırım tutamam kendimi bir kere almısım ya elime, güvenemiyorum iste kendime bu konuda. Sevgilimin ailesiyle tanıstım ben yengeleri, ablası, teyzeleri, halaları tanımadıgım diger sülaleden olanlar bir cogu iciyor, insanın canı o an istemese bile onları görünce beyin zorlayacak insanı, cünkü ben mesela yakıyorum iciyorum ya, arkadasım benimle yakmıyor bazen, tam ben bitiriyorum dur bende bir tane yakayım diyor, sayıyorum icimden biri ictigi zaman illa bende icicem ya da o kisi benimle birlikte icicek..

Simdi yazdıklarıma baskası yazmıs gözüyle baktım da, psikopat gibi geldim kendi gözüme.. :26:

zaten çevre benimde istememe neden olan, annem, dayim, teyzem, arkadaslarimin cogu, kuzenim, hepsiyle güzel oluyor ortam.. gelde içme..
içenlerin yaninda tutuyosan kendini gerçekten birakmissin demektir sanirim, ama birakinca görüsmemeye caliscam biraz kendim için..
Sevgilinde içiyormus üstelik o yönden sanslisin :1:
Asil psikopat benim bazen diyorum keske esimde alissa, sonra kiyamiyorum ona, ama diyorum ne güzel keyif yapardik beraber :1:

off ya aynı dert bende de var
12 yıldır tiryakiyim ,o kahve ve çay ikilisi varya hep onlar beni baştan çıkartıyor :)

hamileyken azıma sürmedim ,içenin yanında bile durmadım ,emzirirken keza aynı ama ne zaman emzirmeyi kestim işte o zaman miladım oldu :)
bekle beni dedim slim cigarettes geliyorum :)

ama bırakmak istiyorum ,seviyorum da ,2 günde bi paket benimde
kalbim ağrıyor gibi geliyor ,eşime sırtımı ovduruyorum hee diyorum sırtım tutulmuş ondanmış ağrı ,sigaradan değil
bahane hazır ..
ama artık ciddi ciddi istiyorum
hayattan zevk alamam gibi geliyor ama çare yok mecbur bırakmam lazım
çocuklarımın geleceğini görmek torunlarımı sevmek istiyorum ..:118::118:

birakmak istemek ve seve seve içmek.. Zit seyler ama umarim cocuklariniz için birakmayi tercih edersiniz.
Hiç caniniz istemedi mi hamilelikte? Nasil durdurdunuz kendinizi?
Slimleri hiç içemiyorum ben, çek çek bisey gelmiyor sanki :1:

Ne??
:60:
Bence hic alma eline, gerci benim bir arkadasım var öyle icer icer istedigi zaman bırakır, bir paket 1 hafta gider ona, 2 senedir de iciyordu. Tuhaf insan, yerinde olmak isterdim..
Bagımlılıgı iradeyle alakalı bence, iraden güclüyse icmezsin ama bir kere ictigin icinde ömrün boyunca o iradeyle yasaman gerekir..
Ben icmeden önce rahattım, kim icerse icsin yanımda hic icmemisim, ne oldugunu bilmedigimden elime bile almıyordum, aklıma sigaranın S' si bile gelmezdi ama simdi, biri icince otomatikman elim pakete gidiyor, bide barakacagım zamanı düsünüyorum da...

Back
X