Sigarasiz bir hayat olsa keske

ARKADASLAR !

Yorumlariniz beni o kadar motive etti ki. Içime o birakma istegi tamamiyle yerlesti!
Paketlerim bitti ve almadim!
Dünden beridir de ICMIYORUM :16:
Ne gariptir ki canim bile istemiyor su anda. Acaba geçici mi bu dönem? :26: Umarim hiç ama hiç istemez!
Özellikle üzerine gidiyorum, mesela yemekten sonra gittim kahve aldim ama canim istemedi sigarayi!
Oh be diyorum kendi kendime!
Kokusuz, saglikli günler bekliyor beni :16:
Ve tamamen bitirmek için çok hevesliyim :nazar:
Bu sizin anlattiginiz basari öyküleriniz sayesinde oldu gerçekten!

COK TESEKKÜR EDERIM HEPINIZEDE :16:
:kkk:

Çook sevindim inanın umarım aynı istikrarda ilerlersiniz :nazar: o zaman size biraz daha motive edici bilgi

Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır
8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir
24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar
2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar
1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır
1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.
5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner
10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır
15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
Görüldüğü gibi sigaranın kötülüklerinden kurtulmak bir süre alır ama her geçen sigarasız dakika vücut kendini tamir edip sağlığını kazanır.
Bir grup insan ise sigarayı bırakırsa kilo alacağından korkar. Sigarayı tamamen bırakanlar arasında ortalama kilo alımı sadece 2.5-4 kilodur Asıl gerçek ise, sigaranın yarattığı sağlık tehdidine eş bir tehdit ancak 40 kilo alımı ile mümkündür. Bu da sigaranın tek başına yarattığı riskin büyüklüğünü açıkça göstermektedir. Kilo alımından kaçınmak için şu ip uçları verilebilir;
•Sigarayı bıraktıktan sonra kilo almanın en önemli sebeplerinden biri ağza bir şey koyma alışkanlığıdır. Bu istek duyulduğunda yiyecek yerine kürdan, Red Kit’in yaptığı gibi saman yada şekersiz çiklet tercih edilebilir. Yani ağzınızı kandırın!
•Lifi bol, kalorisi düşük yiyecekler seçin.. Çiğ sebzeler yada meyveler yeyin, bunlar sigaranın pasından kurtulan dil için güzel tatlardır
•Abur cuburu boş verin, bol su için.

Yıllarca sigara içen çoğu insan sigarayı bırakınca bir anda tertemiz olmak ister. Fakat 40 yıl sigara içip sonra bir haftada her şeyi toparlamak mümkün değildir. Sigara dumanının ve nikotinin yarattığı hücre harabiyetini düzeltmek için C vitamini, E vitamini, selenyum gibi antioksidanların faydası vardır. Fazlalığı damarlara zararlı bir madde olan homosisteini düşürmek için folik asit ile B12 ve B6 vitaminleri kullanılabilir. Balgam söktürücü şuruplara, akciğer kendini temizleyeceği için gerek yoktur.
Haftada en az üç, günde de 30 dakika tempolu yürümek yada spor yapmak, taze sebze meyve ile beslenmek, hayvansal yağlardan ve fazla kaloriden uzak durmak, lifli gıdaları ihmal etmemek sigarayı bırakanların yaşam sloganı olmalıdır.

Sigaranın vücudunuzda meydana getirdiği hasarın belki zaten farkındasınız - nefes darlığı, uzun süreli faranjit ve sabah öksürükleri...
Sigara astım hastalığını artırır ve kronik obstrüktif akciğer hastalığın en etkili sebebidir.
Neyse ki, vücudunuz son sigaranızı söndürmenizi takip eden birkaç dakika içinde kendi kendini onarmaya başlar. Sigarayı bırakmanın sağlığınıza büyük yararı olacaktır - çok uzun yıllardır içiyor olsanız bile.
Sigarayı bırakmak, sağlıklı bir yaşam sürmek için atabileceğiniz en önemli adımdır. Unutmayın, değişim için hiçbir zaman geç değildir. :40: :40:

Son düzenleme:
sizin adınıza çok sevindim gerçekten hep böyle olun sakın bir daha içmeyin fazla değil 2/3 haftaya kalmadan sigaranın hayatınızdan neler götürdüğünü hissetmeye başlayacaksınız.

eğer canınız sigara isterse bol bol su için naneli şeker yiyin ya da naneli sakız çiğneyin sigara isteğiniz geçiyor.

Son düzenleme:
Çook sevindim inanın umarım aynı istikrarda ilerlersiniz :nazar: o zaman size biraz daha motive edici bilgi

Canim, çok çok tesekkür ederim, bu bilgiler istegimi daha da artirdi, simdi biliyorum ki zaman geçtikçe kazanan ben olacagim!
Vücudun kendini eski haline getirmesi süper bisey! Seneler sonrada olsa hiç baslamamis gibi olabilmeyi diliyorum! :16:

sizin adınıza çok sevindim gerçekten hep böyle olun sakın bir daha içmeyin fazla değil 2/3 haftaya kalmadan sigaranın hayatınızdan neler götürdüğünü hissetmeye başlayacaksınız.

eğer canınız sigara isterse bol bol su için naneli şeker yiyin ya da naneli sakız çiğneyin sigara isteğiniz geçiyor.

çok tesekkür ederim canim, evet bol su içiyorum zaten, bide ben eskiden dislerimi fircaladigimda hiç sigara içesim gelmezdi, eger olurda canim isterse dislerimi fircalarim artik :1:

Darisi isteyipte birakmaya cesaret edemeyenlere insAllah! :nazar:

ARKADASLAR !

Yorumlariniz beni o kadar motive etti ki. Içime o birakma istegi tamamiyle yerlesti!
Paketlerim bitti ve almadim!
Dünden beridir de ICMIYORUM :16:
Ne gariptir ki canim bile istemiyor su anda. Acaba geçici mi bu dönem? :26: Umarim hiç ama hiç istemez!
Özellikle üzerine gidiyorum, mesela yemekten sonra gittim kahve aldim ama canim istemedi sigarayi!
Oh be diyorum kendi kendime!
Kokusuz, saglikli günler bekliyor beni :16:
Ve tamamen bitirmek için çok hevesliyim :nazar:
Bu sizin anlattiginiz basari öyküleriniz sayesinde oldu gerçekten!

COK TESEKKÜR EDERIM HEPINIZEDE :16:
:kkk:
:46::46::46::46::46::46:
inşallah devamı da gelir bu istikrarın:nazar:

bende kullanmıyorum 25 yasındayım agzıma sürmedim ki çevremdeki herkez içer evde kız kardesım işyerınde herkez düşünün yanı halımı.ama sıgara içen çevresinide dusunmesı lazım su ıcıyorum bır bakıyorum sigara kokusu iğreniyorum içemıyorum suyu artık pet sıseyle su ıcmeye basladım diyemıyorsunda.içiliyor madem bırakamıyorsunuz mumkunse cevrenızdekılerı dusunun kırmamak ıcın bazen aynı ortamda bulunmak zorunda kalınıyor.

Bugün oldu hâlâ içmedim.
Içmicemde.
Inanilmaz birsey, canim bile istemiyor hâlâ.
Ama el aliskanligi var, mesela sirketten cikar cikmaz yakardim bitane, simdi ise aklima geliyor yakayim diyorum amaaaaa biraktigimi hatirlayinca gidiyor hemen istek..
Is yerindeki arkadaslar inanmiyorlar bana :1:
Ya geri baslicaksin yada cok kilo alcaksin diyorlar, ne fesat insanlar var yahu. :36:
Onlara inat daha da bir hirs yerlesiyor içime.
Bir tek esim destekliyor, yanimda oluyor, yardimci oluyor sagolsun :16:
Eski birakmalarima göre rekorumu kirdim!!!
2 gün sonra içmistim ilk denememde.
Simdiyse 3 gün oldu!
Sabirsizlikla 1 haftayi, 1 ayi, 1 yili bekliyorum :46:
Tesekkürler benim için dil döken herkese. :kkk:

Bugün oldu hâlâ içmedim.
Içmicemde.
Inanilmaz birsey, canim bile istemiyor hâlâ.
Ama el aliskanligi var, mesela sirketten cikar cikmaz yakardim bitane, simdi ise aklima geliyor yakayim diyorum amaaaaa biraktigimi hatirlayinca gidiyor hemen istek..
Is yerindeki arkadaslar inanmiyorlar bana :1:
Ya geri baslicaksin yada cok kilo alcaksin diyorlar, ne fesat insanlar var yahu. :36:
Onlara inat daha da bir hirs yerlesiyor içime.
Bir tek esim destekliyor, yanimda oluyor, yardimci oluyor sagolsun :16:
Eski birakmalarima göre rekorumu kirdim!!!
2 gün sonra içmistim ilk denememde.
Simdiyse 3 gün oldu!
Sabirsizlikla 1 haftayi, 1 ayi, 1 yili bekliyorum :46:
Tesekkürler benim için dil döken herkese. :kkk:

benim annem sigarayı bıraktıgında çay ve çekirdege düştü ama denildigi gibi çok kilo almadı en fazla 2 kg almıştır köstek olan arkadaşlara sinir oluyorum destek olmaları gerek yok sen geri başlarsın gibi cümleler kuruyorlar birde seni destekliyoruz arkandayız demeleri gerekirken kilo alırsan da takma kafana verirsin.

benim annem sigarayı bıraktıgında çay ve çekirdege düştü ama denildigi gibi çok kilo almadı en fazla 2 kg almıştır köstek olan arkadaşlara sinir oluyorum destek olmaları gerek yok sen geri başlarsın gibi cümleler kuruyorlar birde seni destekliyoruz arkandayız demeleri gerekirken kilo alırsan da takma kafana verirsin.

2 kg bisey degilmis ama almama izin vermem canim Allah'in izniyle.. Diyorum ya düzenli spor yapiyorum zaten. Bide biraktiktan sonra daha bi zevkle gidiyorum nefesim tikanmiyor diye :21:
Cekirdek baska bir tiryakilik ya :9: onuda birakicam yakindir :37:
Cay yerinede yesil cay iciyorum gündüzleri.
Annen geri baslamamistir umarim sigaraya?

ben de 12 sene içtim. son senelerde artık iyice vicdan azabı duyuyordum ama bırakamıyordum. en sonunda sağlık bakanlığı sigarayı bıraktırma hattını aradım. beni yönlendirdiler ve şimdi tam bir yıldır sigara içmiyorum. Allaha şükür olsun çok mutluyum.

18 yıl oldu bırakalı başlamadı birdaha içilen ortamda bile duramıyor artık

ben de 12 sene içtim. son senelerde artık iyice vicdan azabı duyuyordum ama bırakamıyordum. en sonunda sağlık bakanlığı sigarayı bıraktırma hattını aradım. beni yönlendirdiler ve şimdi tam bir yıldır sigara içmiyorum. Allaha şükür olsun çok mutluyum.

Ohh çok sevindim birakipta mutlu olanin olmasina, cünkü bende öyle hissediyorum simdi. :21:
Tebrik ederim sizide birakabildiginiz için. 12 sene az bi zamanda degil, yillarin aliskanligi var ne de olsa :34:

inşallah sen de ağzına bir daha koymazsın. ilk 10 günü atlat. bir dişini sık sonrası kolay

inşallah sen de ağzına bir daha koymazsın. ilk 10 günü atlat. bir dişini sık sonrası kolay

Zorlanmiyorum bile simdilik. Canim bile istemiyor.
Ama bugün rüyamda içtigimi gördüm, o kadar derin bir nefes cektim ki resmen gerçekten hissettim gibi oldum.
Vicdan azabi çekiyodum kendime kiziyodum ama. Sen kalk 3 gün full dayan içme sonrada emeklerini bosa cikart diye kiziyodum kendi kendime :9:
Kendimi kandirmiyorum su anda gerçekten canim istemiyor, bilinç altimda neler dönüyorsa artik :23:

Zorlanmiyorum bile simdilik. Canim bile istemiyor.
Ama bugün rüyamda içtigimi gördüm, o kadar derin bir nefes cektim ki resmen gerçekten hissettim gibi oldum.
Vicdan azabi çekiyodum kendime kiziyodum ama. Sen kalk 3 gün full dayan içme sonrada emeklerini bosa cikart diye kiziyodum kendi kendime :9:
Kendimi kandirmiyorum su anda gerçekten canim istemiyor, bilinç altimda neler dönüyorsa artik :23:

maaşallah Allah devamına erdirsin.:52::52::52::52::52::52::52::52::52:

bende 10 sene içtim mereti..2 günde 1 paket tüketirdim..sigaranın benim için ne ifade ettiğini düşündüm sigarayı bırakmaya çalışırken..
off arkadaslarımın hepsi içiyordu..nescafeyi sırf sigara içtiğim için tüketirdim..ohh yemegin arkasından yakacagım sigaranın heyecanı bile beni mutlu ederdi..
taki 28 yasında daha gencecik biri olarak yolda dinlenme ihtiyacı duyana dek..
evim işime yakın havalarda güzel eve yürüyerek gideyim dedim..
neyse yokus yukarı çıkarken nefesim bi anda kesildi..adım atmaya mecalim yok..kalbim ağzıma geldi sanki..bayılıcak gibi oldum aldım teli bişiler karıstırıyo gibi yaptım yolda aman kimse anlamasın diye..
deidm ne oluyo bana yaa..eziyetim kime hırsım kime..içtimde ne kazandım şuana kadar..hem paramı hem sağlığımı kaybetmek üzereyim..
ben bu yaşta 60 yasındaki annem bile benim kadar yorulmuyo diye düşündüm..
ben daha hamile kalıcam bu ciğerlemi çocugumu beslicem..içimde birsürü pis dumanlamı çocugum yaşıcak..evde iş yaparken sürekli dinlenicekmiyim ben dedim..ve o gün eve gittim paketim yoktu almadım almıcam bıraktım sigarayı dedim..ve deyiş o deyiş tam 10 ay oldu ağzıma sürmedim..
bıraktıktan 5 ay sonrada hamile kaldım..şimdi bebeğime karşı alnım ak..herşeyden önce ben çok iyiyim..sağlıklıyım..kokmuyo artık saçım kıyafetim..
sigaraya verdiğim parayıda harcayamadıgım için bi kaç tane yarım altın yapıp attım kenara..bıraktıktan sonra hayatın ne kadar güzel oldugunu anlıyosun..hatta kendinle gurur bile duyuyosun..:34:

bende 10 sene içtim mereti..2 günde 1 paket tüketirdim..sigaranın benim için ne ifade ettiğini düşündüm sigarayı bırakmaya çalışırken..
off arkadaslarımın hepsi içiyordu..nescafeyi sırf sigara içtiğim için tüketirdim..ohh yemegin arkasından yakacagım sigaranın heyecanı bile beni mutlu ederdi..
taki 28 yasında daha gencecik biri olarak yolda dinlenme ihtiyacı duyana dek..
evim işime yakın havalarda güzel eve yürüyerek gideyim dedim..
neyse yokus yukarı çıkarken nefesim bi anda kesildi..adım atmaya mecalim yok..kalbim ağzıma geldi sanki..bayılıcak gibi oldum aldım teli bişiler karıstırıyo gibi yaptım yolda aman kimse anlamasın diye..
deidm ne oluyo bana yaa..eziyetim kime hırsım kime..içtimde ne kazandım şuana kadar..hem paramı hem sağlığımı kaybetmek üzereyim..
ben bu yaşta 60 yasındaki annem bile benim kadar yorulmuyo diye düşündüm..
ben daha hamile kalıcam bu ciğerlemi çocugumu beslicem..içimde birsürü pis dumanlamı çocugum yaşıcak..evde iş yaparken sürekli dinlenicekmiyim ben dedim..ve o gün eve gittim paketim yoktu almadım almıcam bıraktım sigarayı dedim..ve deyiş o deyiş tam 10 ay oldu ağzıma sürmedim..
bıraktıktan 5 ay sonrada hamile kaldım..şimdi bebeğime karşı alnım ak..herşeyden önce ben çok iyiyim..sağlıklıyım..kokmuyo artık saçım kıyafetim..
sigaraya verdiğim parayıda harcayamadıgım için bi kaç tane yarım altın yapıp attım kenara..bıraktıktan sonra hayatın ne kadar güzel oldugunu anlıyosun..hatta kendinle gurur bile duyuyosun..:34:

off ne güzel masAllah :nazar:
Rabbim size ve bebisinize saglikli bir ömür versin insAllah.
O gurur duymaya bir ay sonra baslarim sanirim. Inanamiyorum simdi biraktigima. Zaman geçmesi gerek :1:

tatlım benim şimdi gördüm konunu ve ŞOKKKK ŞOKKKKKKKKK ŞOOOOOOOOOOK

inanırmısın eşimle sevgiliyken yanında sigara içemezzdim kolay kolay hatta saatlerce aklıma gelmezdi .
evlendik mutfak balkonunun önünde içerdim
aynı ben gibisin gercekten :D

bu kadar mı tesadüf olur yoksa biz bayanların ortak özelliğimi bu dersin?

inanıyorum canım biz bırakacağız :)))

tatlım benim şimdi gördüm konunu ve ŞOKKKK ŞOKKKKKKKKK ŞOOOOOOOOOOK

inanırmısın eşimle sevgiliyken yanında sigara içemezzdim kolay kolay hatta saatlerce aklıma gelmezdi .
evlendik mutfak balkonunun önünde içerdim
aynı ben gibisin gercekten :D

bu kadar mı tesadüf olur yoksa biz bayanların ortak özelliğimi bu dersin?

inanıyorum canım biz bırakacağız :)))

Dimi yaaaaa nasil bir benzerlik varmis :1:
Birde ben seni beraber dügün için geri sayim saydigimiz zamandan birde geçen senenin "kurbandan sonra sözlenecekler" konusundan hatirliyorum :16:
Valla yok bayanlarin ortak özelligi degildir, kimileri rahatlikla içiyor. Eslerin tutumuna bagli heralde..
Ben aslinda esimle tanistiktan sonra basladim, "baslama, iyice tiryaki olmadan birak" diyordu baslarda o yüzden onun yaninda içmemeye ordan alistim. Dedigin gibi saatlerce, gün boyunca içmedigim çok olmustur.
Evlenince birakicam diye geçistiriyordum :23: çok sükür ki 4 ay gibi bir süre sonra gerçek oldu :21:
heppp böyle kararli kaliriz insAllah :52:

Dimi yaaaaa nasil bir benzerlik varmis :1:
Birde ben seni beraber dügün için geri sayim saydigimiz zamandan birde geçen senenin "kurbandan sonra sözlenecekler" konusundan hatirliyorum :16:
Valla yok bayanlarin ortak özelligi degildir, kimileri rahatlikla içiyor. Eslerin tutumuna bagli heralde..
Ben aslinda esimle tanistiktan sonra basladim, "baslama, iyice tiryaki olmadan birak" diyordu baslarda o yüzden onun yaninda içmemeye ordan alistim. Dedigin gibi saatlerce, gün boyunca içmedigim çok olmustur.
Evlenince birakicam diye geçistiriyordum :23: çok sükür ki 4 ay gibi bir süre sonra gerçek oldu :21:
heppp böyle kararli kaliriz insAllah :52:

cok dogru hatirliyorsun canim insallalhhh bu kararlilikla kaliriz. valla ben bi suuru sey begendim sanirim onlari gidip alacagim biriktirdigim parayla :D

Back
X