Sigaraya baslamak? :/

oladybird

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
70
0
36
Avusturya
Selam hanimlar, uzun süredir takip ediyorum sizi, bende artik derdimi paylasmak istiyorum. yaklasik iyi ay önce 2 yillik sevgilimden ayrildim, ilk zamanlar cok kötü hissetmedim kendimi arkadaslarimla vakit geciriyordum ama son bir kac gündür sabah uyanir uyanmaz yine aklima o geliyor gece yatarken aklima o geliyor isteyken aklimdan cikmiyor, icime okadar skinti oluyor ki bi sigara yakip da rahatlayasim geliyor. önceden kullaniyordum ama biraktim. simdi tekrar baslayip baslamamakta kararsiz kaldim. sanki sigara icince derdim azalacakmis gibi geliyor, bi akil verin nolur :(

Sigara çözse benim dertlerimi çözerdi, sakın başlama. Sigaraya başlamak hiç bir şey bahane değil. Keşke bırakabilsem ....

Selam hanimlar, uzun süredir takip ediyorum sizi, bende artik derdimi paylasmak istiyorum. yaklasik iyi ay önce 2 yillik sevgilimden ayrildim, ilk zamanlar cok kötü hissetmedim kendimi arkadaslarimla vakit geciriyordum ama son bir kac gündür sabah uyanir uyanmaz yine aklima o geliyor gece yatarken aklima o geliyor isteyken aklimdan cikmiyor, icime okadar skinti oluyor ki bi sigara yakip da rahatlayasim geliyor. önceden kullaniyordum ama biraktim. simdi tekrar baslayip baslamamakta kararsiz kaldim. sanki sigara icince derdim azalacakmis gibi geliyor, bi akil verin nolur :(
Canım başka bir şeye başla,spora başla mesela ,şimdi boşluktasın ,kafanı dağıtacak bişeyler yapman lazım.Spor yapmak için de öyle spor salonuna gitmene gerek yok.Hergün sabah akşam evde kendin yapabilirsin.İnternette biraz araştır.

Evet sigara her derde deva desem, günde on paket için, birkaç seneye ortada dert mert kalmaz desem, başlayacak mısınız ki? Büyük bir ihtimalle saçmalama dersiniz.
Sorunların çözümünü olmayan yerlerde aramak size psikolojik ve sağlık problemlerinden başka ne getirebilir? Bana bir tane güzel şey söyleyin, ben de başlıyorum yarından tezi yok. :80:

Birakmisken bir daha baslarsan aptallik edersin sonucta sigaranin verdigi rahatlama hissi cok kisa bi suredir sonrasinda daha cok stres olursun tabi sagliga zararlarini soylemeye gerek yok.

Benim sigara içmeyen bir tanıdığımda mutsuz olduğu bir dönemle ilgili senin söylediğin şeyi söylemişti. Belkş sigara içsem o dönem antşdepresan kullanmama gerek kalmayacaktı, bi sigara yaksam belki rahatlıcaktım vs. vs. ama kullanan birisi olarak öyle olmadığını söyleyebilirim. Zaten ilk içmeye başladığında sigara bir rahatlama sağlamaz sadece hafif bir baş dönmesi sağlar, o sigaradan bir nefes alıp rahatlama olayı cidden bağımlı olduktan sonra başlıyor o da yoksunluk duyduğun nikotine kavuşmandan dolayı, acıkınca yemek yemenin ya da sıkışınca tuvalete gitmenin seni rahatlatması gibi, ihtiyaçların tatmin edildiği için mutlu oluyorsun.

O yüzden istiyorsan bi arkadaşının paketinden alıp dene, ama aradığın rahatlamayı getirmeyecek sende farkediceksin. Benim tavsiyem bol bol yürüyüş yap, mümkünse yeşilllikli, denizli sakin biryerlerde takılmaya çalış. Olmadı alışverişe çık. Her türlü daha çok mutlu oluırsun

DÜZELTME: Ay sen kullanıyomuşsun zaten önceden, bende yeni başlıcakmışsın sanıp anlatıyorum :9: O zaman iş seninle iraden arasında, bırakmışken tekrar başlama ama bence bırakma sebeplerini düşün.

Son düzenleme:
senle benzer sıkıntıları bende yaşıyorum şu aralar, bir kaç gündür öyle sıkıntılıyım ki,
uzun yıllardır sigara içiyordum, ama 1 aydır bırakmıştım, tam sigarasızlığa alıştım derken eşimle bir problem yaşadım
biraz strese girince canım aşırı şekilde sigara istemeye başladı, hâlâ da istiyor ama içmedim,
umarım içmeden atlatabiliriz bu zor dönemleri,
dayanabildiğin kadar dayan derim ben canım, sigara hiç bir sorunumuzu çözmeyecek, buna emin ol.

arkadaşım hazır bırakmışın bundan büyük nimet mi olur
lütfen böyle saçma düşünceleri at kafandan(sigara içince derdim azalır gibi geliyo)
böyle düşünerek sadece kendini kandırırsın
bırakmak isteyip de bırakamayan o kadar çok kişi var ki....

lütfen kendini ve ilerde doğacak olan çocuğun yaşam alanını kirletme

bırak temiz kalsın
canın çok isterse sakız çiğne çekirdek ye ne bileyim işte başka şeyler bul kendine
ama bu kararsızlıkta 1 tane bile içme :20:
dumansız günler diliyorum sana

haklisiniz hanimlar, tekrar baslamak sacmalik olur dediginiz gibi sakiz filan atayim agzima.. sagolsun az daha bi yanlisa düsecektim :)

insan sevgilisinden ayrıldı diye sigaraya başlar mı..başlasa başlasa spora başlar, alışverişe vurur kendini, kurslara gider.. Zaten daha önce kimbilir ne zorluklarla bıraktın başardın.. şöyle düşün sigara içince cildin erken yaşlanıcak(ki en büyük sigara içmeme sebebim budur), dişlerin sarı görünecek.kimse istemez bunu heralde. sigara içen bir bayanın hatta erkeğin bile cildi ile içmeyeninki direk ilk bakışta anlaşılıyor. O yüzden başka şeyler ara kendine. netten video indir 20 dakka spor yap inan kendini çok mutlu hisseceksin veya çık alışverişe mağazaları gez dolaş biyerde makyaj malzemelerini dene.

Bende her ortamda sigaraya olan nefretimi dile getiren bir insandım, hemen hemen cevremde herkes sigara kullanıyor babam, arkadaslarım..
Her sigarayı yaktıklarında binbir laf sayardım ne garip, annemin vefatından sonra onca laf saydıgım sigarayı simdi elimden düsürmüyorum simdi..
:50:

Son düzenleme:
Bende her ortamda sigaraya olan nefretimi dile getiren bir insandım, hemen hemen cevremde herkes sigara kullanıyor babam, arkadaslarım..
Her sigarayı yaktıklarında binbir laf sayardım ne garip, annemin vefatından sonra onca laf saydıgım sigarayı simdi elimden düsürmüyorum simdi..
:50:

Allah rahmet eylesin :(

Sence degermi bir erkek icin sigaraya baslamak??? :4: Onun icin degerli olsaydin birakmazdi seni... Baslamayi hic aklindan bile gecirme :47:

şimdi sen unutamadın dertlendin, sigaraya başlamak istiyorsun. onu unutmuyorsun ki kenini kandırıyorsun. sigarayla da kendini öldürüyorsun.
bence lüzumsuz birşeye para harcamaktansa paranı biriktir, spora falan git hobi edin. kendini meşgul edecek birşeyler bul.

Back
X