Sigaraya başlamaktan korkuyorum

Ben sigara iciyordum eşim icmiyor. Ben sigara icerken eşim sigarayi agzina dahi surmedi, ben sigarayi biraktim, 3 sene oluyordur birakali.

Yani sizin caniniz sigara cekiyordur bahane buluyorsunuz gibi geldi bana. Hayatimda ilk defa boyle sey goruyorum.😁 Bir şeyin kokusundan midem bulaniyorsa ben de o şeyi yiyip iceyim diye dusunmez insan uzaklaşir. Midemin bulandigi bir şeyi tuketemezdim ben garip. 🙄

Senelerdir ara ara içiyorum, dudak tiryakiliği de değil, içime çekiyorum;ama bende bağımlılık yapmadı. Ara ara keyif için içmekten fazlası çekiyorsa canınız, sıkıntı olabilir. İradenize karşı koyacaksınız o zaman.
Bende de o var. Yanımda biri içsin yada paket göreyim , içiyorum 1 2 tane canım istiyor, bütün arkadaşlarım, erkek arkadaşlarım içiyor zaten. Ama yanımda içen biri olmasın yada paket görmeyince aklıma bile gelmiyor.
Kuzenim bizde kalıyordu 1 hafta mesela yazları, o içiyordu , onunla birlikte resmen 1 hafta tiryaki gibi içiyordum ben de, paket alıyordum ayrı ama o gittikten sonra aklımın ucuna bile gelmiyordu sigara. Bende de bağımlılık yapmıyor nedense.

Eşim sigara içiyor. Bekarken annem ve babamda içerdi kızardım ama eşimle yakın temaslarımızda çok itici geliyor sigara kokusu bu yüzden bende içmeyi denedim. Başta baş dönmesi yaşadım sonrasında yemekten sonra ve boşta kaldığımda canım çekmeye başladı. Eşim içiyorum diye kızıyor başlama diyor ama içmediğim zamanda dumanı kokusu beni rahatsız ediyor. Ona bırakmasını söylüyorum o da olmayacak gibi duruyor. Buna bulabileceğim herhangi bir çözüm var mı?
Nikotinniceren gidalar var onlari yemelisiniz kuzum sigara ictiginiz icin onceden olmadigi kadar yuksek nikotin var vucusunuzda besinlerle acigi kapatmalisiniz ya da biraz sabirli olun kisa sure icinde vucuttan atilir caniniz cekmez

Bende de o var. Yanımda biri içsin yada paket göreyim , içiyorum 1 2 tane canım istiyor, bütün arkadaşlarım, erkek arkadaşlarım içiyor zaten. Ama yanımda içen biri olmasın yada paket görmeyince aklıma bile gelmiyor.
Kuzenim bizde kalıyordu 1 hafta mesela yazları, o içiyordu , onunla birlikte resmen 1 hafta tiryaki gibi içiyordum ben de, paket alıyordum ayrı ama o gittikten sonra aklımın ucuna bile gelmiyordu sigara. Bende de bağımlılık yapmıyor nedense.
Bizim gibiler de var evet🥲 Üstteki mesajıma beğenmedim vermişler;ama ben sigaraya teşvik etmek için yazmadım. Yani ben de çok korkmuştum başlarım diye, hatta bir ara 3 4 ay kadar paket aldım; ama beni bağımlı yapmadı. Sadece bendeki olan durumu belirttim. Mesela en son yılbaşında içmiştim, daha ağzıma koymadım. Aklıma gelmiyor da. Ben dümdüz keyif pezevengiyim, bağımlı değilim:KK53:

Bizim gibiler de var evet🥲 Üstteki mesajıma beğenmedim vermişler;ama ben sigaraya teşvik etmek için yazmadım. Yani ben de çok korkmuştum başlarım diye, hatta bir ara 3 4 ay kadar paket aldım; ama beni bağımlı yapmadı. Sadece bendeki olan durumu belirttim. Mesela en son yılbaşında içmiştim, daha ağzıma koymadım. Aklıma gelmiyor da. Ben dümdüz keyif pezevengiyim, bağımlı değilim:KK53:
6 ay evlilik yaşadım, evlendiğim kişi içiyordu, o 6 ay boyunca sürekli gördüğüm için, her gün 2 3 tane içiyordum ben de. Boşanırken o da aklıma geldi, ailemin yanına dönüyorum, ya alışmışsam sigaraya ne yapıcam diye ama hiç aklıma geldi, aylarca içmemiştim bir tane bile.

annem babam yuzunden baslamis sigaraya,
babam birakti, ama annem birakamadi,

velhasili herkes kendi bacagindan asiliyor,
saglik sikintisi cektiginizde esinizin ictigi/icmedigi sigaralar size bir sey yapmayacak.

kendinize gore karar verin.
Baslamamak icin motivasyona da ihtiyac yok bence, ekonomik olarak su donemde baslamak ciddi karar hatta, ben sagligima kiysam parama kiyamam :KK70:

Eşim sigara içiyor. Bekarken annem ve babamda içerdi kızardım ama eşimle yakın temaslarımızda çok itici geliyor sigara kokusu bu yüzden bende içmeyi denedim. Başta baş dönmesi yaşadım sonrasında yemekten sonra ve boşta kaldığımda canım çekmeye başladı. Eşim içiyorum diye kızıyor başlama diyor ama içmediğim zamanda dumanı kokusu beni rahatsız ediyor. Ona bırakmasını söylüyorum o da olmayacak gibi duruyor. Buna bulabileceğim herhangi bir çözüm var mı?
Canım benim eşim de içiyor hemde çok ve kızıyorum bebek olmasını bile engelliyormus fazla içmek. Herşeyi geçtim arada bende içiyordum onunla sonra baktım ki canım çekmeye başlıyor bir iki derken bayağı içmeye başlayacağım gibi... Eşimi uyardım artık yanımda içme etkileniyorum başlamak istemiyorum dedim. Şimdi uzak kaldım ve normale döndüm. Kesinlikle başlama canım uzak dur.

Çocuğunuz var mı? Varsa o duman pasif içici olarak ona nasıl zarar veriyor biliyor musunuz?

Çocuğunuz yoksa, ama çocuk sahibi olmak istiyorsanız şayet, eşinizin spermlerine müthiş bir zarar vermiş olacak sigara, ayrıca siz de içerseniz, sizin yumurtalarınızı da bozacak… hoş şu an pasif içicisiniz, yine aynı zararı alıyorsunuz.
Konu sahibi?

Hayatınız bu kadar ucuz mu.. bende içmeye baslasam mı diye dusuneceginize eşimi bu illetten nasıl kurtarabilirim diye dusunmeniz daha mantıklı olur. Sigara akciğer kanseri sebebidir. Ve daha pek cok kanser turune sebep olmaktadır.Bu bile sizi uzaklastırmıyorsa psikolojik tedaviye ihtiyaç var demektir.

Lütfen şaka yaptığını şöyle sigara bırakılması zor bir bağımlılık lütfen uzak dur bak zaten parası cebini yakar ,dumanı bütün vücuduna zarar verir eşin bagimliysa birakamaz ama rahatsızlığını dile getir ,zaten o da istemiyormuş icmeni o halde dikkat etsin senin yanında icmesin bir zahmet

Bence başlama

Back
X